önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • iki gozum

akıncı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    al ötede hepsi terste ve perişan...yazı yazamıyorlar..tersteler...BU BENİ COK ÜZÜYOR....

Bilmiyorlarsa bir bilene soracaklar.
    Bir bilen kim?
    Tabi ki KUZU.
    KUZU bu boru deeeeeell.

Yorum

• iki gozum

iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bilmiyorlarsa bir bilene soracaklar.
      Bir bilen kim?
      Tabi ki KUZU.
      KUZU bu boru deeeeeell.
      Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp.

Yorum

• iki gozum

Bu günler zor ve sancılı geçen/geçecek günler.
        Pozisyon alırken çok dikkatli olunuz.!!!
        4 Büyük şirketin borçlanma haberini topiklerin de paylaştım.(Ereğli-Migros-Aygaz-Emlak Gyo.)
        Borçlanma faiz oranları belli olduğunda tekrar güncelleyeceğim.(tahmini yıllık birleşik %30 ila 33 cıvarı olabilir)

YTD

Yorum

• iki gozum

Son günlerde bankaları alarak BİST yükseldi.
          Bankalar yerli vatandaşın dolarına(187 milyar dolar cıvarı konuşuluyor) %3 cıvarı yıllık net faiz veriyor.
          Bu parayı piyasalara %9-11 cıvarında oranla satıyorlar.(çok yakınım bu oranlar cıvarında borçlandı-imalat,ithalat ve ihracat yapıyor)
          Donuna kadar ipotek alıyorlar.(1e-3-4 kat teminatla)
          Bankaların Kar marjı yerli mevduat döviz kredilerinde çok yüksek.
          Tl Kredilerde de bu oranlarda karlılık yok.

Bankaların güncelde Dışarıdan borçlandıkları dolar faiz oranlar 7-8 cıvarında.(ortalama maliyetlerini bilemiyorum)

YTD

Yorum

• iki gozum

Yukarıda teminat demişken.
            Bazı şirketler bazı bankalardan teminatsız döviz kredisi alabiliyor/muş.(enerji şirketi-SADECE DUYUMDUR-Banka adını veremeyeceğim)

Yorum

• iki gozum

Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp.
              Şimdi bir bilene sorup öğrenme zamanım/ız
              sn KUZU lütfen piyasalar hakkında bize yol gösteriniz.

Yorum

• iki gozum

sn KUZU'yu darılttılar ama bezdirmeyi başaramayacaklar.
                Bu forumda milyar dolarlık fikir paylaşımları yapılıyor.(anlayana)
                Bu forum sn.SİMURG tarafından üye olmayanlara kapatılacak yazıldı.
                Evet kısasa kısas uygulanmalı.(bence)
                Tabi ki sn.KUZU son sözü söyleyecektir.

Yorum

• iki gozum

Bu hafta sonu İstanbul belediye başkanlığı seçimi var.
                  Çoğu forumda oy tartışması yapılmakta.
                  Kimisi diplomaya göre oy çarpanı olmalı yazıyor.
                  Kimisi de ödediği vergi oranında çarpanı olmalı diyor.

Aysun Kayacı'nın çobanın oyu ile benim oyum bir olmamalı söylemi farklı şekilde tartışılıyor.
                  Bence demokrasiye aykırı bir tutum içindeler.
                  Demokrat görünümlü faşistler.(bence)

Adam belki fırsat bulup okuyamadı.
                  Benim annem okumayı 43 yaşında öğrendi diploma aldı(evren dönemi),babası eğitmen olduğu halde köy yerinde okutulmamış ama cin gibi her şeye kafası çalışırdı.(3 evlat yetiştirdi)
                  Kale kilit fabrikasının kurucusu ve sahibi Rahmetli Sadık ÖZGÜR okuma yazması yoktu(sonradan öğrenmiş) geride imparatorluk gibi şirket bıraktı.
                  Oğlu Sedat zannetmiyorum ki babasının eline su döksün.(yurt dışında eğitim aldı)

Ulen yarın savaş çıksa(Allah korusun)O beğenmediğin adamlar ülke için cephede can verecekler.
                  Senin eğitimli oğlun veya sen ne edecen?

Tabi ki bende ülkemde herkes üniversiteye gitsin prof. olsun isterim ama gerçekler,fırsatlar henüz eşit değil.(bu ülkede 40 bin köy-10 bin mezra- bin küsür ilçe var-şimdilerde köyler mahalle statüsüne alındı ama hala köy yaşantısı var)
                  Arkadaşlar her görüşe saygım vardır bu benim düşüncemdir.(affola)

Yorum

• phaon
                    Aktif
                    • 13 Şubat 2016
                    • 200

Marifet iltifata tabiidir. İltifatsız meta zayidir. Aylardır kuzu yazıyor, piyasa sahneye koyuyor. Daha da bir şey söylemeye gerek yok, hepimiz gördük...
                    0.618

Yorum

• iki gozum

akıncı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      al ötede hepsi terste ve perişan...yazı yazamıyorlar..tersteler...BU BENİ COK ÜZÜYOR....
                      Bu yazıya istinaden siz tüyo vereyim.(haddim olmayarak)
                      Ötede çoğunluk ne yöne poz alıyorlarsa aksi yönde poz alın.
                      Onları yönlendiren akıllı paranın elemanları (Skender'in elemanları) iyi iş beceriyorlar.
                      Bu beni de üzüyor ama yapacak bir şey yok.

YTD

Yorum

• Money DOCTOR
                        Katılımcı
                        • 20 Haziran 2018
                        • 139

Bu yazıya istinaden siz tüyo vereyim.(haddim olmayarak)
                        Ötede çoğunluk ne yöne poz alıyorlarsa aksi yönde poz alın.
                        Onları yönlendiren akıllı paranın elemanları (Skender'in elemanları) iyi iş beceriyorlar.
                        Bu beni de üzüyor ama yapacak bir şey yok.

YTD

Bu konuda size katılmıyorum. Önünüzde sizi taşıyabilecek bir sisteminiz var ise kimin hangi pozda olduğu çok da önemli değildir. Forumlar genellikle short mantığa daha yakındır. Sermaye piyasaları ise long mantığa daha yakındır. Her ne kadar mal toplama dönemlerinde düşüşlerde shortdan para kazanılsa dahi uzun dönemde long daha karlıdır.

Yorum

• iki gozum

Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bu konuda size katılmıyorum. Önünüzde sizi taşıyabilecek bir sisteminiz var ise kimin hangi pozda olduğu çok da önemli değildir. Forumlar genellikle short mantığa daha yakındır. Sermaye piyasaları ise long mantığa daha yakındır. Her ne kadar mal toplama dönemlerinde düşüşlerde shortdan para kazanılsa dahi uzun dönemde long daha karlıdır.
                          sn Money Doctor,ben uzun vade hisse yatırımcısıyım.
                          Beklenti gördüğüm şirket hisselerinde biriktirmek üzere alımlar yaparım.
                          Yeterli kar gördüğümde bir kısım kar al yaparım.
                          Örneğin;İŞC de günlük al-satlar yaparım ama TSKB de uzun vade beklerim.

Bizim borsamız tl bazında enflasylon sebebi ile uzun vade de hep yükselecektir.
                          Long uzun vadede sizinde belirtiğiniz üzere daha karlıdır.
                          Ben VOB da sadece belrli seviyeden sonra portföyümde ki hisse senetlerini hedge amaçlı short olmayı uygun buluyorum.

Güncelde işimin harici hobi olarak bulunan portföyümde %33 döviz,%33 tl ve %33 hissedeyim.
                          Uygun zaman içinde bu portföyümü tamamen hisse senedi yatırımı yapmayı hedefliyorum.
                          Bizim borsamızda hedge haricinde VOB önermiyorum.

YTD

Yorum

• iki gozum

Belirli bir sistemim yok zatende bu yaşta sistem kullanmayı beceremem.
                            Genelde piyasa hislerim ve yukarıdaki grafik benzerleri ile yön bulmaya çalışıyorum.
                            Yukarıdaki grafik 2016 aralık ayında hisse senedi alımlarıma etken olmuştu.

YTD

Yorum

• iki gozum

Bu grafik 13.08.2018 tarihli.
                              Yeni Alımlarıma başladığım tarih.

YTD

Yorum

• iki gozum

Mayıs 2019 ikili dip gözüküyor ve TOBO oluşmuş.(kendimce)

YTD

Yorum

Working...
                                X

Debug Information