harbi1962 Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
HAZİNE YANİ biz ödeyecegiz....senle ben....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
-
Oduyecegimizi biliyorum.cogu borç hazine garantisi olduğu için mümkün olduğunca hükümet kimsenin batmasına izin vermez. Tl başar eflasyon yaratır ve Ab yi tehdit eder batarsam sizin bankalar da gider diyerek.simdiden merkel iyiniyet mesajları vermeye basladi.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHAZİNE YANİ biz ödeyecegiz....senle ben....
Yorum
-
HASAR TESPİTİ-2....
SICAK PARACILARIN DURUMU.....kredi degil bu....sıcak parasını getirmiş....dövizini 1.70 den bozmuş...borsa ve turk tahvili almış olanların durumu....
1....TAHVİLE GİRENLER....2013 DE 10 YILLIK TAHVİL ALMIŞLAR....tahvil faizi yuvarlak 10....şimdi tahvil faizi yuvarlak yuzde 25....diyelim 20 milyarlık tahvil aldı....20 MİLYAR DOLAR CARPI1.70=34 MİLYAR TL EDER....34 MİLYAR TL LİK TAHVİL ALDIN...şimdi tahvilini satsan...büyük zarar paranın yarısını zor alıyorsun geri....yani 15 milyar tl alırsın....ne ödemiştin 34 milyar tl...15 milyarı aldın...6.0 dan dolar aldın çıktın turkiyeden...kac dolar aldın....2.5 milyar dolar....kac sokmustun...20 milyar dolar....battın nı...BATTIN.
2....TURK BANKALARI VE TURK YATIRIMCI....tahvil aldı....2013 de 10 yıllık faizi yuzde 10....şimdi yuzde 25...paraya ihtiyacın var sattın ne aldın...kodugunun yarısından az....100 milyar tl kodun....45 milyar tl aldın....BAK UCTU PARALAR....
3.....YABANCI YATIRIMCI....BORSAYA SICAK SOKTU....diyelim 30 milyar soktu....borsanın tepesi 50 000 dolar endeks....hadi bu cok zeki 30 000 dolar endeks ortalama ile soksun....şimdi nerede 15 000 dolar endekse....satsa eline ne gecer....kodugu 30 milyar mi....nahhh gecer...15 milyar gecer....YERLİ BORSA YATIRIMCISIDA AYNI DURUMDA....
BAK HASAR COK FECİİİ....bu adama diyorsun ki para getir....sen olsan o adam....GETİRİRMİSİN....
not....rakkamlar cok yuvarlak....tahvil faizi bele giderse üç ay sonra yüzde 50 olur...borsa 10 000 dolar endeks olur....yani kayıplar her gecen gün artıyor....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
merkel....yunan krizinin basındada önce cok erken dedi...iyiniyet mesajı verdi...harbi1962 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterOduyecegimizi biliyorum.cogu borç hazine garantisi olduğu için mümkün olduğunca hükümet kimsenin batmasına izin vermez. Tl başar eflasyon yaratır ve Ab yi tehdit eder batarsam sizin bankalar da gider diyerek.simdiden merkel iyiniyet mesajları vermeye basladi.
sonra yunana yardıma geldi....yunana kol gibi soktu....kimse kimseye beleş bişey vermez kapitalizmde....IMF yi sokar...sonra verir...IMF ekonomiyi yönetir....tayyip beyde....EZAN VE BAYRAK işlerine bakar sadece....işi kolaylasır.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
gelelim QATAR a....
qatar ın kendine ait beskurus parası yok....tüm körfez ülkelerinin kendilerine aiT ne petrol gazı var nede paraları var....paraları batıda...ONLARIN ADI ÜSTÜNDE YATIYOR....amriki kontrolunde....ondan izinsiz kurus oynamaz....İYİNET GÖSTERİSİDİR....UMUTTUR.
KRİZDEN ÇIKIŞIMIZDA İSE....
BİRİNCİ SENERYOMDA....amriki ile suriyede anlaşırsak....yani dedigini yapar...tekrar güdümüne girersek...TURK BORCUNU....emir verir...tüm körfez ülkeleri birlikte satınalırlar....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bazen turkiyede söylenenlere bakıp gülmekten ölüyorum....
misal biri....IPHONE almıyacagız.....bu beni yerlere yatırıyor....
niye....
şeleki...
diyelim IOHONE 1000 DOLAR.....
2013 DE....turk...1000 carpı 1.70 =1700 tl ödüyüp IPHONE alıyordu....şimdi....1000 dolar carpı 6.0=6000 tl ödeyecek ki alsın....YOK Kİ 6000 TL si IPHONE alsın artık....ZATEN ALAMIYACAK....tehdid cok komik....
ASGARİ ÜCRET KAC....1600 tl...kac dolar....bölü 6.0 eşit kac....266 dolar...2005 de AKP YENİ İKTİDAR....agari ücret kac....416 dolar....halk feci zenginleşmiş ula....ha ha ha
adam iki ay calısıp bi IPHINE alıyordu...ŞİMDİ DÖRT AY CALIŞACAK Kİ ALSIN.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstermerkel....yunan krizinin basındada önce cok erken dedi...iyiniyet mesajı verdi...
sonra yunana yardıma geldi....yunana kol gibi soktu....kimse kimseye beleş bişey vermez kapitalizmde....IMF yi sokar...sonra verir...IMF ekonomiyi yönetir....tayyip beyde....EZAN VE BAYRAK işlerine bakar sadece....işi kolaylasır.
Yorum
-
Tahvil faizi arttıkça tahvil alanın zararı nasıl artıyor kuzu bey.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
çok basite indirgeyip anlatayım...serapsuna19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTahvil faizi arttıkça tahvil alanın zararı nasıl artıyor kuzu bey.
diyelim serap bugün yüzde 10 faizli bı yıl vadeli tahvil aldın....
1000 tl kodun...bi yıl bekle 1100 tl alacaksın....vade gelmeden faiz yok bozarsan....
sen aldın tahvili bişey oldu...tahvil faizleri yuzde 50 ye cıktı....SENİNKİ DEGİL AMA...SENİNKİ HALA YUZDE 10...
BU YENİ TAHVİLE....1000 tl kodun bi yıl bekledin....yuzde 50 faiz....paran bi yıl sonra...1500 tl olur....
diyelim sen sıkıstın vade sonunu beklemeden tahvilini piyasada satacan....1000 tl ye almıştım...sana ne verirler onu söyleyeyim...
piyasa senden degilde yeni tahvilden alsa ne kazanacak 1500 tl...senden alırsa ne kazanacak...1100 tl...fark ne 400 tl....
SANA DİYORKİ...senin o 1000 tl verip aldıgın tahvili senden 600 tl ye alırım...400tl senden 100 tl tahvilden...toplam 1500 tl olur...benim için farketmez diyor....SENİN İÇİN FARKEDER SERAP....1000 TL VARDI...600 TL LEN VAR ARTIK...
TAHVİL FAİZİ YUKARI GİTTİMİ....önceden bu tahvili almış olanlar....ayvayı çig yer....TAHVİLİNİ YUZDE 10 FAİZLE ALDIN...tahvil faizi yüzde 5 e indi....BUDA BALLI KAYMAKLI AYVA TATLISIDIR SERAP DADINA DOYUM OLMAZ.
GRAFIMA BAK...
SICAK PARA TURKİYEYE AKP nin ilk yıllarında yuzde 40 tahvil faizi ile girdi...bu faiz her yıl düştü...BALLI KAYMAKLI AYVA TATLISI OLDU....10 YIL VADELİ YÜZDE 40 FAİZLİ...BU FAİZ YUZDE 7 YE DÜŞTÜ....bak bak bak...nasılda ballı kaymaklı ayva tatlı....2013 de tahvil faizi artmaya basladı...KUZUDA TOPİGİ ACTI....AMANİNNN...ÇÖKÜYORUZ USAGLAR DEDİ....
bimem annadabildim mi....serap ım....
şimdi bu faizi yeniden yüzde 30 a cakarsan....usaglar ballı kaymaklı ayva dadtılsına gelir serapım....yoksa iksen gelmezler.
diyelim caktın...bu seferde elinde TURK TAHVİLİ TASIYANLARI....kutmu gumastan bi yataga yatırdın...üstlerine bindin...onlara ne yapıyorsun serabım.....işte finansal arenada hayat bele...bi ikenler var bide ikilenler var....eeee buda olmazsa....yani sex yoksa...ne dişi olur nede erkek olur...ne gerek var ikisinede tek tip bi insan yetedi....fekaaattt serabım....yüce rebbim sex olmadan olmaz demiş...bizi bele yaratmış...finansal arenada bunun aynıdır.
beru dur ve pürdikkat kesil....faizler dibe indi...tüm not veren kurumlar turkiyeyi YATIRIM YAPILABİLİR EN İYİ ÜLKE İLAN ETTİLER....tekrar beru dur...pur dikkat kesil...bu kuzu üçün...çöküş baslıyacak sinyalidir...ve derhal...USAGLAR ÇÖKECEGİZ DİYOR.
YIL 2013...NOT KURUMLARI...TURKİYEYİ ÖVE ÖVE BİRBİRİNİ ÇİGNİYORLAR...MALI DEVREDECEK KERİZZZ BULMAK ÜÇÜN...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
usaglar....degerli dostlarım....
KURBAN BAYRAMININ ANLAMI....ben arındım yuce rebbim....beni ve günahlarımı bagısla....ben mükemmele erişme yolundayım yüce rebbim...BENİ ÜZEN VE KIRAN HERKESİ BAGISLADIM....kimseye küskün...kimseye kırgın degilim artık....
demektir....Bunun üçünde...hacca gider..kabe nin etrafında SEMAH dönerler...BU DÖNÜŞ...sensin bir olan...sensin mükemmel...o yoldayım.
demektir....yoksa ET YEME bayramı olmaz...rebbim ele şey yapmaz.
bu vesile ile hepinizin bagıslanma ve bagıslama bayramını kutlar...gözlerinizden öperim....
hedayalarımı....yukarıdaki yazılarımla dagıtmış oldum....sizden uzaktayım....babamın adı HIDIR....elimden gelen BUDUR...
ben herkesi bagısladım....lutfen herkeste beni bagıslasın....
sevgilerimle....
bu yazının altını imzalayın bi yoklama yapalım kim var kim yok diye....15 gün sonra bu imzalar dısındakilere topigi kapatacagım...hassas gunler geliyor.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Çok teşekürler engin bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için.
Yorum
-
basımın üstüne bitanem....argoma lütfen aldırma...ben aslında efendi bi oglanım....anlatırken bele oluyorum....REBBİM ELE YARATMIŞ...serapsuna19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÇok teşekürler engin bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Mizaç meselesi problem değil sizi seviyorum kuzu amca.😀kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbasımın üstüne bitanem....argoma lütfen aldırma...ben aslında efendi bi oglanım....anlatırken bele oluyorum....REBBİM ELE YARATMIŞ...
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster[B]...............
bu vesile ile hepinizin bagıslanma ve bagıslama bayramını kutlar...gözlerinizden öperim....
hedayalarımı....yukarıdaki yazılarımla dagıtmış oldum....sizden uzaktayım....babamın adı HIDIR....elimden gelen BUDUR...
ben herkesi bagısladım....lutfen herkeste beni bagıslasın....
sevgilerimle....
bu yazının altını imzalayın bi yoklama yapalım kim var kim yok diye....15 gün sonra bu imzalar dısındakilere topigi kapatacagım...hassas gunler geliyor.
KUZU bu. boru deeeeeeeeeeeeeeel. BÖYYÜKSÜN KUZU BABA.

Yorum
Yorum