önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sn.Kuzu bence 65.000 çok haklıydınız.Evet bankalar %50 düştü TL bazında ama temiz %15 leri daha var.Sinailer deseniz zirvelerinde cirit atıyor.Onlarla tutarken piyasayı (Thy ve Kchol dahil) (Celocan bugün nihayet yıkıldı) hala bankalarda mal dağıtıyorlar.En iyi ihtimal 7x.xxx ler hala masada bence...Algı'larımızla oynuyorlar.Bu defa dolarla birlikte düşerek oynayacağız çökertmeyi.
    Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Av Sezonu başladı.
    Kuzu Kuralı: Destege yasla mal dağıt.Kim ne kadar istiosa gelin alın de...

Sn.Kuzu bu destekte vuruşmak çok tehlikeli.Ben çalı arkasındayım.Müthiş mal dağıtıyorlar.Yanılıyorsam %10 yukarıdan binerim vagona...

sevgili HALEM....

DİKKAT EDERSEN HER KAARTTA DEGİL.....5 pankada mala girdim....ODA ALACAGIMIN DÖRTTE BİRİNİ ALDIM....KUZU MALA BELE YERLEŞİYOR....

NASIL....

kaart dolar bazında yuzde 70 düşmüşse....TL BAZINDA NE KADAR DÜŞMÜŞ ONA BAKIYOR....yüzde 50 den fazla düşmüşse o kaarda dörtte bi çakıyor...

misal....GARAN...

12.2 DEN.....5.5 E YUZDE 55 TL BAZLIDA DÜŞTÜ....buna dörtte bir caktım....daha dörtte üç çakışım duruyor bu kaarda...

diyorum ki....bu kaart tl de yuzde 65 düşer en cok....buda 4.2 ediyor....ORADA GENE CAKACAGIM....İNMEZ VE YUKARI GİDERSE YUKARIDA CAKACAGIM...

BU MALLARA BEN COOOKKK UZUN VADE ÜÇÜN YERLEŞİYORUM....bu malların fiyatı....on yıl boyunca mal almış herkesin fiyatının altında....yani üstümde tonla kerizzz var....en altta benim....

ve her aldıgım mala....HEDGE SHORT uyguluyorum.....kaart assagı giderse zararım yok....karımda yok....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Misafir

2013 de de bir yatirdilar.hala kaldiramadilar.sanki biz grokemen guresci.yb sumo gurescisi adam 300 kilo biz 50 kilo at atabilirsen ustunden.

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

bayram satısları bugün son.....emme...BATIK KERİZZZ SATIŞLARI BİR AY SÜRER....her gün yeni batık gelecek....

İŞTE BUNU BİLDİGİM ÜÇÜN....DOLAR-TL DÜŞERKEN....BORSADA DÜŞECEK DİYORDUM....alıklarda hasstir diyordu....

ayrıca şirket sahipleride....BU ÇALKANTIDA....Lİqitide sorunu yasıyorlar....onlarda satacak ki...para bulsunlar...

İŞTE 65 000 ENDEKSE BİZİ BUNLAR GÖTÜRECEK....LİQİDİTE KITLIGI....TAHVİL FAİZİ YÜZDE 28 DE...LİQİT DEGİL ARTIK....liqit olan borsa....

yani kuzu bişey yazdımı....anlayın ki mötünde o yazının bi sürü sebeb var...BUNLARI YAZMIYOR....VAKTİ YOK.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ne demiştim....dolar-tl düşerken....borsada düşecek....bazı usaglar hemen HASSTİR demiştiler....

BAK DÜŞÜYOR.....

peki niye düşüyor.....BU ÇALKANTIDA Bİ ÇOK KERİZZ BATTI....onların malını satıyorlar aracı kurumlar...zoraki satış bu....

BU DEVAM EDECEK....ortalık kerizzz kaynıyordu....
          Ben..

Hala da 2.80 hedefinde haaasssss ta kalbimmm şarkısını söylüyorum..

Amma velakinn..
          Bu swap ı kısma konusunda bankalarda likidite problemine yok açacağı söyleniyor.
          Birde madem bu kadar kolay dı bu iş neden bu kadar beklediler..
          Şimdi geceler daha sakin parite..

Walla senden çok şey öğreniyorum ama orası da kesin..

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

bak qatar ı gördün....ÇİN 10 KATI KOYACAK....AVRUPA PAZARININ DİBİNE YERLEŞECEK....dua et 1 dolar=1 tl demedim.....derdimde....çok kişi kalpten gider diye demedim.....

Yorum

• Guerra
              Kadrolu
              • 02 Ağustos 2011
              • 5561

Öne alalım...

sevgili BOS....

BAYRAMDAN sonra gidecegimiz yer....yüzde 30 kar ettigimiz yer olan 123 000 endekstir....BURADA ARA TREND OLUŞACAK....oraya kadar bu mallarda irahat oturacagız....YAZILARIMI İYİ OKUYUN....geçiş dönemi 2 yıl sürecek....bu arada....ARA TRENDLER OLUSACAK....

KUZU ARTIK NE DİYOR....hedef FEYZA ya göre mala yerleşiyor....Bİ DÖNEM BİTTİ.....yeni ON YILLIK DONEME yerleşiyoruz....

Yorum

• Platodata
                Seyirci Üye
                • 28 Ocak 2017
                • 52

sevgili BOS....

BAYRAMDAN sonra gidecegimiz yer....yüzde 30 kar ettigimiz yer olan 123 000 endekstir....BURADA ARA TREND OLUŞACAK....oraya kadar bu mallarda irahat oturacagız....YAZILARIMI İYİ OKUYUN....geçiş dönemi 2 yıl sürecek....bu arada....ARA TRENDLER OLUSACAK....

KUZU ARTIK NE DİYOR....hedef FEYZA ya göre mala yerleşiyor....Bİ DÖNEM BİTTİ.....yeni ON YILLIK DONEME yerleşiyoruz....

[B]

İŞTE 65 000 ENDEKSE BİZİ BUNLAR GÖTÜRECEK....LİQİDİTE KITLIGI....TAHVİL FAİZİ YÜZDE 28 DE...LİQİT DEGİL ARTIK....liqit olan borsa....
                Önce 123 sonra 65 mi?

Yorum

• aliak
                  Katılımcı
                  • 18 Eylül 2013
                  • 70

ABD borsaları inişe nasıl, ne zaman, ne kadar (% ?)
                  gecebilir?

Trump'un gelişi;
                  ABD şirketlerine yaradı. Kârları ve hisse fiyatları tavanlarda.
                  ABD çalışanlarına yaradı. İşsizlik dip yapıyor.

ABD yönetimi gümrük v.s. hareketlerle dünyayı karıştırıyor.
                  Bu hareketleri fevrî mi?
                  Bir hesaba dayalı bilinçli çabalar mı ?
                  Simülasyonlarını gerçekçi yaptıklarını varsayarsak borsalarında önumüzdeki yıllarda ciddî düşüşler bekleyebilir miyiz?

Doların rezerv para niteliği kalkabilir mi ?
                  ABD'nin bu hamlelerine enerji ihracatcısı ülkelerin bir kısmı ürünlerini farklı paralarla satarak doları, dolayısıyla da ABD'yi sarsabilir mi ?

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• mehmet.ozbilgic
                    Katılımcı
                    • 07 Haziran 2015
                    • 74

Alıntıdır .....
                    Yabancı bir kac buyuk fon TL nin Swap operasyonları nedeniyle milyonlarca dolar zarar yazmış. Fonlar MB nın bu hareketi nedeniyle TL ye muhtaç kalmış. Londrada TL ye % de 124 bin talep oluşmuş. Para bulamadıkları için borsada daki TL varlıklarını satmaya başlamışlar...
                    Bu herifler TL'leri olmadığı halde sonradan swap yaparak tamamlarız diye Asya piyasalarından usd almis, açığa işlem yaptılar, bu arada USD yi uçurdular... şimdi TL açıklarını kapamak istiyorlar ama TL alamıyorlar bankalar swap yapmıyor, BIST deki kagıtlarını satıp TL alıyorlar bu nedenle borsa da düşüyor...TL arıyor adamlar!

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• mehmet.ozbilgic
                      Katılımcı
                      • 07 Haziran 2015
                      • 74

Pirim kuzunun dediğine geldiler tl ye muhtaçlar anlaşılan.

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1921

mehmet.ozbilgic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Alıntıdır .....
                        Yabancı bir kac buyuk fon TL nin Swap operasyonları nedeniyle milyonlarca dolar zarar yazmış. Fonlar MB nın bu hareketi nedeniyle TL ye muhtaç kalmış. Londrada TL ye % de 124 bin talep oluşmuş. Para bulamadıkları için borsada daki TL varlıklarını satmaya başlamışlar...
                        Bu herifler TL'leri olmadığı halde sonradan swap yaparak tamamlarız diye Asya piyasalarından usd almis, açığa işlem yaptılar, bu arada USD yi uçurdular... şimdi TL açıklarını kapamak istiyorlar ama TL alamıyorlar bankalar swap yapmıyor, BIST deki kagıtlarını satıp TL alıyorlar bu nedenle borsa da düşüyor...TL arıyor adamlar!

Bende diğer köye alıntıladım..

Yorum

• Guerra
                          Kadrolu
                          • 02 Ağustos 2011
                          • 5561

Haziran vade dibini deldi..
                          Giden vade en yüksek 132.700/113.525

Yorum

• boş
                            Aktif
                            • 02 Aralık 2008
                            • 253

Swabı kilitleyince traşlı fon traderları tl bulamamış milyon dolar zarar yazmışlar hahhaha. Şimdi mecburen ellerindeki senetleri satmaya başlamışlar borsa düşüşü ondanmış. Evet bir zamanlar TC nin kurtuluşu borsayı düşürmek diye bugünleri gören büyüğümüz vardı. Canım kuzum hocam büyüksün. 🙏🏻

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• smartinvestor
                              Tecrübeli
                              • 29 Kasım 2015
                              • 901

Kuzu emmi bu durumda... Bayramdan sonra xbank ta 123 hedef iptal mi?...

Adamlar tl bulmak için satıyor habire... Dipte bu kadar oyalanması mal dağıttığını göstermez mi ?

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1921

Yalnız bu swap işinde bi yön var..
                                Bir nevi sigorta işi görüyordu..
                                Şimdi bu sigorta yüzde 25 e indi..
                                Yüzde 75 de MB nın üzerinde yanılmıyorsam..
                                Olası biryüksek döviz talebinde MB karşılayamazsa..

Ne olur..
                                Bu çözüm uzun süreli bir çözüm değil..

Birde bizim kiler B planı acaba yabancı fonlara hisse sattırıp sonra bunlarla hisse rallisine mi çıkmak..
                                Dün ve bugün kü düşüşler bankaları çokda fazla etkilemedi..

İlginç işler oluyor..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information