Hakkımızda hayırlısı diyelim Gundwane, biz sadece elinizde olan görebildiklerimizle birşeyler düşünüp yol bulmaya, öngörmeye çalışıyoruz. Halbuki perde arkadında ne bilinmeyenler oluyor ne pazarlıklar ne hamleler yapılıyor ruhumuz bile duymuyordur. 2500 yıldan uzun bir tarihi olan toplumun torunlarıyız, bu kadar köklü bir toplumun bir planı olmaması mümkünmü?
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Yumuşatim o zaman..Kanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHakkımızda hayırlısı diyelim Gundwane, biz sadece elinizde olan görebildiklerimizle birşeyler düşünüp yol bulmaya, öngörmeye çalışıyoruz. Halbuki perde arkadında ne bilinmeyenler oluyor ne pazarlıklar ne hamleler yapılıyor ruhumuz bile duymuyordur. 2500 yıldan uzun bir tarihi olan toplumun torunlarıyız, bu kadar köklü bir toplumun bir planı olmaması mümkünmü?
Olabilir..
Yada B C D E planımız var sanıyorlardır..
Bir uzmanına göstersek güler geçer..
Bu durumda da plan yok demektir..
B planı falan demesinden pirelenirim ben zaten..
B planı olan adam var bakın hıııı demez..
Uygular..
En fazla yapabilecekleri döviz kısıtlaması..
Yani ABD ile aşık atim derken her zaman ki gibi bizim vatandaşı cezalandıracaklar..
Yorum
-
Satrançta vezir gambiti diye bir oyun vardır.gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu adamlar çok güzel satranç oynuyorlar..
Atla şah vezir çekildi..
Bence öyle yada böyle vezir düştü..
Vezir düşünce şah da çok kolay..
.
Kuzu'ya katılıyorum bir B planı olduğunu düşünüyorum.Bu günkü Hazar enerji denizi anlaşması bile çok önemli kapılar açabilir.
Üstelik Amerikayla bugün sorun yaşamasak yarın İdlip de , daha sonra Fırat'ın doğusunda başka bir gün PKK'yı alenen destekledikleri için büyük sorunlar yaşayacağız , korkunun ecele faydası yoktur.Amerika artık Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmektedir.YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yorum
-
Game over gidin uyuyun yapacak bişey yokmuratti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDolar 7.20
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum
-
sermaye kontrolü geliyormuratti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYarın sağlam faiz artırımı gelir.
faiz imkansız öyle diyim..
Yorum
-
BDDK, SWAP işlemlerine sınır getirdi
BANKACILIK - 13 Ağustos 2018, 00:15
BDDK'dan yapılan açıklamada, SWAP işlemlerine sınırlama getirildiği bildirildi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, SWAP işlemlerine sınır getirdiğini duyurdu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıklaması şu şekilde:
"Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %50’sini geçemeyecek olup, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir. Söz konusu oran günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Yorum
-
bugün yarın B PLANI.....YETMEDİMİ....C planı gelirki dashagımı yerler....
ne dedim TL yi vermeyin kurutun dedim....buyur kuruttu....
DOLARI ALMANIN TEK YOLU VAR.....TL varmı hemişko....getir dolar vereyim....yoksa tl....dolarda yok....BASLADILAR....bu PLAN B....
TÜRK BANKALARINA DOLAR ALIRSAN.....seni oyarım oya gibi dersin.....merkezden para alamazsın batıyor derim....EBENİN ÖREKESİNİ GÖRÜRSÜN....
dimek ki neymiş....önce yerli işbirlikçiyi gebertcen.....Kİ DÜŞMANI GÖRESİN....ORTALIK DUMANLI....
USAGLAR....
BU ÜLKE BİZİM ULEN....buna saldıranın mamına korum.....MORATORYUM u dillendir berat....diline alman yeter.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Abi nerde kefere parasıyla yaptık.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNOT 2...BU DÖNEMDE...hersey bosa gitti demek vicdansızlıktır....türkiyenin alt yapısı tamamlandı...köprüler...tuneller...yollar...havaal anları vesaire....bosa giden bişey yok....enseyi karartmayada gerek yok...HER ON YILDA BİŞEYLER YAPILIR VE KRİZ CIKAR....O BİŞEYLER TURKİYENİNDİR ARTIK....ONLARI KİMSE ALAMAZ....turkiyenin on yıllık business cycle ları vardır....bu ON YIL bitti...kazandıklarımız var allaha şükür....bakınız....KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİ by kuzu....orada hepsini anlatıyor...bu ON YIL bitti...kefere parasıyla ALT YAPI YAPTIK....1 veya 2 yıl GEÇİŞ DÖNEMİ.....sonra ikinci ON YIL....İHRACAT...TARIM...TURİZM...SAVUNMA SANAYİİİ...
Kefere yollara köprülere verdiği tüm kredilerde devlet garantisi istedi
Ve hükümet ihale sonrası kredi almak isteyen tüm mütehitlere ve finansörlere bu garantiyi verdi.
İşte asıl tehlike burda
Devlet bütçesinde görünmeyen fakat mütahit ödeyemezse devlete yıkılacak olan dünya borç var.
Otoyol ve köprü geçişlerine geçen hafta %40 zam yapılması bunun korkusundandır.
NOT Yurtdışı kredilere devlet garantisinin ihalelerden sonra verilmesi o dönem basında da yandaş firmalara kıyak yapıldı diye haber olmuş ve eleştirilmişti.
Yorum
-
japlerde 7.20 ye çak.....gel yarın zabah bize....6.20 den dolar vereyim sana TARRAGIM....oda tl en varsa....yoksa üçün biri...çekik ipne...
bu gece bankacılara tl yok....vereni oyarım diyecek...yarın piyasaya 10 milyar dolar çak.....hangi tl ile alacak cakacagım 10 milyar doları......KÜÜÜÜTTTTTTT 5.80.....
SONRA PLAN c...plan D...plan E
NEYLE DOLAR ALACAKSIN TARRAGIM.....HANİ TL....
YANİ USAGLAR DEVLET BU ULEN.....ANKARADA Kİ DEVLET BİNALARINDA BENİM GİBİ SİZİN GİBİ BİNLERCE TURK VAR ULEN.....ÇARE COOOKKKKK....ucundan kulagından söylüyorum olacakları....çok kişiye KOL GİBİ GİRECEK.....BU DOLAR ALMA SEVDASI....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
LEMMM OLUM....havuz medyası ve hırsızlara kızıp....ÜLKENİZE SIRT ÇEVİRMEYİN....onların hepsi gider....yarın savas cıksa....cephede sen ve AKP li kardeşin....ALLAH ALLAH NİDALARIYLA DÜŞMANA BİRLİKTE YÜRÜYECEKSİNİZ....üç beş kişiye kızıp....yabancıyla bir olup....ÜLKEYE İHANET EDEMEZSİN...
BU TURKUN...geleneginde yoktur....DEVLETTİR ASLOLAN....O YOKSA BİZDE YOKUZ....bu aranızdaki kayıkcı kavgasıda olamaz...seçimde cok sert eleştirdim bunları....seçim oldu ve bitti....yüzde 52 evet dedi....BENİM İÇİN MESELE BİDAHAKİ SEÇİME KADAR KAPANMIŞTIR.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
CHP ye bak....muharrem ince....tamamen kendi ikbali için çalıştıgını hemen gösterdi....şimdi bu tür insanlardan ne köy olur nede kasaba....TİYNİYETİNİ HEMEN GÖSTERDİ...basit bi adammış meger....
kılıcdaroglunun yerinde olsam....bu herifi hemen partiden atarım....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum