mohikan Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
sevgili doctor ne diyor....ELİOT ekonomic cycle sayımında.....benimle aynı şeyleri söylüyor....
ne diyor....
1....bu krizin ekonomik cycle dibi....dolar bazlıda 2008 dibi olan 12 500 degil....10 000 dir diyor....
2....bu krizin GEÇİŞ DÖNEMİ CYCLE DİBİ 4500 dolar endekstir diyor....ben 5000 demiştim....
3....bu krizde 10 000 dolar endeksten....26 000 dolar endekse....büyük bi tepki gelecek diyor....125 000 tl endekse....bunu bende diyordum....fekattt şimdi artık gündemimde yok....
GÜNDEMİMDE YOK....çünki baskanımız acıkladı....devraldıgımızda merkezde 27.5 milyar rezerv vardı....basbakanlıgımda bu 136 milyara cıktı....şimdi 132 milyarda....merkezin NET REZERVİ İSE 21 MİLYAR DOLAR....bu cok korkunc ürkütücü bişey....
işte sırf bu verdigi RAKKAMLAR NEDENİYLE....nereye çönersek orada en az 2 yıl kalırız...
bu grafda doctorun 4500 dolar endeksine karsılık gelen tl grafıdır....30 000 tl endeks yani....yude 75 düşüş....gayet normaldir...ASYA KRİZİ.

NOT....DOLAR NEDİR....REZERV PARADIR....TURKİYEYE HANGİ YOLLA GİRER....SENDİKASYON KREDİLERİ VE SICAK PARA YOLUYLA....bu ikisi TURKİYEDEN KACARSA....ve artık girmezse....TURK BORSASINDAKİ YUZDE 60 YABANCI PAYINI KİM SATINALACAKTIR....SORU BU İŞTE....NE DEMİŞTİM...BORSA TL BAZLIDA GEÇİŞ DÖNEMİNDE DÜŞECEK....DAHA GİRMEDİK GEÇİŞ DÖNEMİNE....
dolar-tl yi....geri 4.60 a cekecek....adımları atma sansımız henuz tukenmedi....çünki hala NATO üyesiyiz....bi umut var....
baskanımız NEWYORK TİMES da....rest cekme makalesini yayınladı....bu çok önemli....BÜYÜK BİR GEOPOLİTİC OLAYDIR....bu riski amriki alırmı...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ON YILLIK CYCLE GRAFLARI....DOLAR-TL....4.60 İHLAL ETMİŞ....bu işin şeklini degiştiriyor....İŞ BÜYÜK DİYOR....

buda on yıllık borsa....dibi 50 000 lerde....UYUMSUZLUK...BİRİLERİ DÜŞÜŞÜ ERTELİYOR....TÜM GÜCÜYLE....125 000 TL ENDEKSE CIKACAK BORSA...BU DİRENİŞİ GÖSTERMEZ....PATIR KÜTÜR DÜŞER....demekki tepki yok...vere vere inmek var.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili doctor ne diyor....ELİOT ekonomic cycle sayımında.....benimle aynı şeyleri söylüyor....
ne diyor....
1....bu krizin ekonomik cycle dibi....dolar bazlıda 2008 dibi olan 12 500 degil....10 000 dir diyor....
2....bu krizin GEÇİŞ DÖNEMİ CYCLE DİBİ 4500 dolar endekstir diyor....ben 5000 demiştim....
3....bu krizde 10 000 dolar endeksten....26 000 dolar endekse....büyük bi tepki gelecek diyor....125 000 tl endekse....bunu bende diyordum....fekattt şimdi artık gündemimde yok....
Şimdi ekonomik temellere dayanmayan ama şeytan ayrıntıda gizlidir bakışıyla aklıma gelen durum. Belkide gerçekleşme olasığı hiç olmayacak bir durum.
Malum bizim borsadaki kağıtları tutan vatandaş endeksi salmıyor. Biz bu durumda 10000 dolar endekse usdtl 9 TL olduğunda ulaşırız. Endeks hala 90bin olur, tepki geldi 26000 dolar endeks dolar kaldı 9 tl de borsa oldu 225bin tl endeks. Sonuçta matbaadan ciddi şekilde içeriye verilen bir para var. Yada ikisinde de hedef çok daha yukarısı olur. Tabi bu fikir tl olarak tamamen düşüşü engellenen borsadan dolayı ortaya çıkmıştır.
Yorum
-
GEÇİŞ DÖNEMİ NE DEMEKTİR.....BU FAZDA BORSA....DOLARDAN BAGIMSIZ NİYE ŞÖÇECEKTİR....KUZUSAL Bİ ANALİZDİR BU....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGEÇİŞ DÖNEMİNDE....BORSAMIZIN ZİRVESİ 95 000 DİR....BUGUNKİ KAPANIŞ....
1 YIL....95 000 İLE 65 000 ARASINDA KALIRIZ...VE acıtıcı...acıtıcı EKONOMİK MODEL GELİR.....GELEBİLMESİ İCİN....65 000 DE ASSAGI KIRILIR....54 000 LERE....
DOLAYISIYLE....1 VEYA 2 YIL...beleyiz....
photo url
KUZU bunuda 2013 de....FAZLARI VE SIRALAMAYI ANLATIRKEN YAZDI....
ne dedi....önce dolar-tl VINLAR....usaglar gulagasmaz çünki borsa tl bazlıda düşmez....tersine zirve yapar(122 000 onuda forumlara ben mustulamıstım endeks 75 000 iken).....sonra dolar-tl de ÇIKIŞ İVMESİ ARTAR....usaglar eccik huylanır....emme bakarlarki borsa düşmüyor aynı hızla....assstir ulen bu şaka....kim takar kuzuyu der....huylanmaz....borsa birden yıkılır....emme...o yıkılrken 6 önemli kaart tavana gider...USAGLAR GENE...asstir kuzu derler.....yıkılacak borsada ERTEGLI yeni tavan yapar mı....
derken....dolar-tl de öldürücü darbe gelir iki günde yuzde 20....6.50....usaglar....BES DUYULARIYLA BİRDEN HİSSEDERLER....vayyy mamına koyayım...kuzu 4 yıldır anlatıyordu anlamıyorduk....MEGER YAGLIYA YAGLIYA SOKMUŞ....gecen hafta ıyandık...kahvaltıyı bilem yapmadan yatırdı...ne yag ne vazelin ne tükürük....DİREKT SOKUNCA....BÖGÜRTÜMÜZ AGRI DAGINDA DUYULDU....hazreti nuh mezarında döndü....mötünü emniyete aldı...o bilem korktu....6.70 YANINCA...
mikrop herif....terbiyesiz p.ezeve.nk....şimdide grafik asmış....usaglar....tl bazlı grafta geçirme zamanına geldik....SKENDR yag vazelin tükürük kullanmıyacak diyor...kim diyor ula.....kuzu yaww....gebermediki kurtulalım....
sebebi neymiş....niye dolardan bagımsız tl de çökecegiz....
sebebi....HASAR TESPİTİ....OYLUM OYLUM OYULMUS DOLAR BORCLU ŞİRKETLERİN....tl bulma sevdası....kredi borcu olan hane halkının kredi ödeme üçün tl bulma arzusu.....daha cok var diiii....hepsini yazmiii...mamına kodugumun bunagı...
ekliiii.....diiiiki.....bi yol bulup.....dolar-tl yi 4.6 ya çektin çektin....öekemediysen....ABDEST AL VE SALAVATINI GETİR....BRE ZINDIK DİYOR....
O GRAFI KOYUP bele deyince....BABO mermi hızıyla ALTUN FURUS topigini laza kilitle ula....kuzu bizi yanılttı....önce long oldu...biz ona bakıp....hadi ALTUN FURALIM usaglar dedik tophaneye gayveyi actık....eskiden ceyrek altun hevaya atıyordum....usaglar tabancayla onu furuyordu....ÇEYREK ALTUN ALACAK PARA....NE LAZDA VAR NEDE BENDE VAR....ALTUN FİYATIDA UCTU....iflas edip....TOPHANE ALTUN FURUS 5 KIRAATHANESİNİ KAPATTIK BÖGÜN....üzgünüm demiş.
not....hayat bana....herdurumdan bi zevk bi ders cıkarmayı ögretti....insanoglu şemsiye mötünde acılınca yagmuru hisseder....onun bu haline gülmek ise....insan olmanın geregidir....çünki bile bile şemsiyeyi mötüne soktu.bu laflarıda kendime yazdım....2013 de 1.70 den aldıgım dolarda 4 yıl yattım....4.50 den bozdum....6.70 e gitti...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Kuzum 2004'den beri bilirim seni.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster[/B]
derken....dolar-tl de öldürücü darbe gelir iki günde yuzde 20....6.50....usaglar....BES DUYULARIYLA BİRDEN HİSSEDERLER....vayyy mamına koyayım...kuzu 4 yıldır anlatıyordu anlamıyorduk....
Sonra platodata kapandı, bir daha takip etmedim. Ta ki keyborsa'ya kadar.
Malum sitenin topic'ini 5 kere açıp okumamışımdır.
Yıllar seni değiştirmemiş. Görünenin ardındakini göstermişliğin çoktur.
Bir Gaddarson'u aradım google'da bir seni. Bu önemini belirtir.
Heee dinlerim ama kimsenin aklıyla hareket etmem, o da ayrı bir konu.
Hakkını veren de zaten veriyor.
Yeni ergenler gibi burayı copy-paste ile doldurmak istemiyorum.
Peki,
5,20 üstü usd yok derken şimdi bu yukarıdaki yazı niye ?
Bir kere de çık, bu kadarını bende beklemiyordum de
Yorum
-
Borsayı aşağıya çak, yabancıyı kilitle, satamasın, usd alamasın, böylece kuru yükseltmezsin, tıpkı Rusya'nın yaptığı gibi demiştin.
Peki bunun tersi mümkün değil mi?
Kur yukarıda, buradan borsadan çıkacak yabancı ne yapacak, 6,50'den belki de pazartesi 7'lerden döviz almak zorunda kalacak.
O zaman neden çıkayım. Geçti Bor'un pazarı sür kendini Niğde'ye.
Bu zararın telafisi ya kurun aşağı inmesiyle, yada borsanın yukarı sürülmesiyle çıkar.
2009 değerindeyiz. Son 9 senedir yapılan yatırım ortalaması zararda.
14000-15000 puan düşüş, 8600-8700 puan tepki döngüsü bu yüzden sona erdi.
Yorum
-
İyide yukarda ki yazının son paragrafında bunu belirtmiş zaten...4 yıl üzerinde yattığım doları 4.50 bozdum 6.70 gitti demiş.Ne dicek daha???Platodata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKuzum 2004'den beri bilirim seni.
Sonra platodata kapandı, bir daha takip etmedim. Ta ki keyborsa'ya kadar.
Malum sitenin topic'ini 5 kere açıp okumamışımdır.
Yıllar seni değiştirmemiş. Görünenin ardındakini göstermişliğin çoktur.
Bir Gaddarson'u aradım google'da bir seni. Bu önemini belirtir.
Heee dinlerim ama kimsenin aklıyla hareket etmem, o da ayrı bir konu.
Hakkını veren de zaten veriyor.
Yeni ergenler gibi burayı copy-paste ile doldurmak istemiyorum.
Peki,
5,20 üstü usd yok derken şimdi bu yukarıdaki yazı niye ?
Bir kere de çık, bu kadarını bende beklemiyordum de
Yorum
-
Bugün herhangi bir endüstri şirketi kurmaya kalksanız, kurulum işçilik maliyeti hariç,
makina ve techizat maliyetinin çok büyük bir kısmı ithal olmak zorunda.
Yerli olanında adı yerli, teknoloji ve parçaları yine ithal, yani dövize duyarlı.
Bu sebeple,
Geçen hafta 1 milyar Euro yatırım değeri olan şirketi bu hafta min 900 milyon Euro'ya kurabilirsiniz.
Fakat bu hafta ne oldu %30 döviz bazında değer kaybetti.
Benim 1 milyon euro yatırımla aldığım kıytırık lazer kesim makinası artık 700 bin euro mu yani?
Sor bakayım Bystronic firmasına telefonu yüzüne kapatır mı kapatmaz mı ?
Eee öyleyse benim şirketimin değeri neden aynı oranda düşüyor.
Üstüne bir de daha da değer kaybı yaşaması gerektiği söyleniyor.
Benim defter değerim düşmez, aksine yükseldi.
Eski karlılığım olmaz ise fiyat/kazanç oranım değişir.
50.000 usd endeksten 12500-15000 usd aralığı makuldur, cezalıdır, yeterlidir.
Daha fazlası için daha daha daha kötü senaryolar gereklidir...
Yorum
-
Dolar 4,60 nasıl gelir ?
Bence alıcılarda bu iştah ve ihtiyaç, borcu verenlerde de bu kol bükme hedefi olduktan sonra gelmez ya geldi diyelim !
Sanırım ancak bu ülkeden çeşitli yöntemlerle kayıt dışı, illegal şekilde elde edilmiş ve yurt dışına istiflenmiş milyar dolarların büyük bir operasyonla , artık bunu kim ne şekilde adlandırırsa bir şekilde dolar olarak tekrar sisteme dahil edilip her isteyene istediği verilerek olur.
Açıkçası seçimlerinde bende böyle olması gerektiği için böyle sonuçlandı fikri başından beri mevcut.
Yada 10bin dolar endeks aşağı yukarı 9tl dolarla 90binde kalması gayet mantıklı kalıyor. Zaten yabancı onu uzun zamandır dolar ve euro olarak hesaplıyor.
Sonrasındaki tepkinin de platodatanın verdiği oranlarda olmaması için bir sebep kalmıyor aslında, oranlar belki bu kadar olmasa da
Sene 1989, Faiz %58, borsa yıllık getirisi %485
Sene 1993, Faiz %74, borsa yıllık getirisi %416
Sene 1996, Faiz %93, borsa yıllık getirisi %253
Yorum
-
yaww hocam.....beni biliyorsun....serde TURK MİLLİYETÇİLİGİ var...ULUSALCILIK VAR...KEMALİZM VAR...bende biliyorum imkansız.....yazmaya elim varmıyor....4.60 a geldigimizde faizi direkt yüzde 30 yapsaydılar....buralara gelmiyecektik....bunu bekledigim üçün 4.50 den bozdum ki faize koyayım...ÜLKEM RAHATLASIN...oxford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterguzu hocam 4.60 a donmesi imkansız artık...sn Ayan dedi hersey normal olursa usdtry 7.0...tabi hersey normal olursa...buradaki normal kelimesi very important.. Otherwise I think there is no top level for USDTRY as seen in Venezualla.
amaaaa....hem faizi artırmıyor.....hem gidip amrikiyle kavgaya giriyor....hemide dolar borclu....
şimdi bunları yapanlarında Bİ OYUN PLANLARI VARDIR.....BU İNSANLARDA APTAL DEGİL....O OYUN PLANINI ÇÖZEMEDİM HENUZ....NE OLABİLİR....NE OLABİLİR.....NE OLABİLİR....soru bu.....
bitanesini söylüyeyim....BORCLU ÖZEL SEKTÖRE moratoryum ilan ettirirsin....bu avrupada 4 banka batırır....
DERSİNKİ....sizdeki özel sektör bizdeki özel sektöre borc vermiş....TİCARİ Bİ MEVZUU...bu devleti ilgilendirmez...özel sektör sahapları kimse....VEREN VE ALAN...direkt onların sorunu...banane dersin.
ben kuzuyum hocam....kavamı kuma sokamam....günlük konusulanları önemsemem....GÖRÜNMÜYENİ ARARIM....basımızda bi tek erdogan yok....yas kararlarına bakarsanız....balyoz ve ergenekon düzmecisinden ceza giyen....YİGİT TURK GENERALLER VAR....devlet 2 yıldır....ULSUALCILARIN ELİNDE....ERDOGANDA ONLARLA BERABER ARTIK...yani TURK DEVLETİNİN Bİ B PLANI OLMAZSA....bunları yapmazdı....kafayı buralara verin....nedir bu B PLANI.
IMF ye gitmek VETAN HAİNLİGİ OLUR....çünki borclu olan ÖZEL SEKTÖRDÜR.....IMF bu borcu devlete yani halka yükler....borcu almış özel sektör sahiplerini multy milyarder yapar bu....HALKA ÖDETİR IMF....bunu yapamazlar....öyleyse bu borclu şirketler ve bankalara MORATORYUM İLAN ETTİRİRSİN....bu devlet degil....bu bir özel şirket....BU AVRUPADA 4 BANKAYI BATIRIR....bu korkuyla hizaya gelirler....
IMF ye gidersen....hızaya gelmezler....ŞIMARIR.....ANAMIZI BELLERLER.....
BENİM MİLLİYETÇİLİGİM....bana 4.60 sonra dolar tasımayı YASAKLAR.....çünki bunun üstü....hesaptan çıkan degildir...maksimumu 5.20 dir.
NOT....GUS BAKISI BAKTIN NI NEYİ GÖRÜYORSUN....1...BİRİLERİ....önce ergenekon ve balyoz diye....ULUSALCILAR VE KEMALİZME KARSI DERBE ETTİ....2...AYNI BİRİLER.....daha sonra erdogan a karsıda darbe etti....SONUC DARBE ETTİKLERİ BİRLEŞTİ....DERBE EDENLERİN MAMINA KODU....karga gusu hevadan baktımı bele görüyor....gerisi hikaye....
NOT 2....KUZUNUN hisap ve kitap yaparak....2013 de ilan ettigi....4.60 milattır....BU TURKUN REAL SATINALMA GÜCÜDÜR....BUNUN ÜSTÜ TRASTIR....MANİPÜLASYONDUR.....bunu turk özel sektörü üstünden yapıyorlar....İLAN ETSİNLER BU ŞİRKETLER...MORATORYUM DESİNLER....BAK BAKİYİM....DOLAR 3.80 E CAKILIYOR MU.....ÇAKILMIYORMU....TURK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN PROBLEMİ....AVRUPA MERKEZ BANKASININ PROBLEMİDİR....ONA BAGLI BANKALAR BU TURK ÖZEL SEKTÖRÜNÜ PARAYA BOGDU....niye....avrupadan ithatımızı artıralım diye....BU PARANIN TAMAMI AVRUPAYA İTHALATLA GERİ GİTTİ ZATEN....dimagki neymiş....avrupa merkez....AL GÜLÜM VER GÜLÜM YAPMIŞ....üyleyse problem onun....
not 3....MORATORYUM NEDİR....hemişko borcum borc....ödeyecegim....emme birileri doları 6.70 e bastı zordayım....gel bu borcu 20 yıla yay....ben gıdım gıdım ödeyeyim....yoksa ÜÇÜN BİRİNİ ALIRSIN DEMEKTİR....batan yok....borc yapılandırması var....NASIL....ZORAKİ....TERSİ AVRUPADA 4 BANKA ABBAS YOLCU....
NOT 4.....DİK DURMAK BUDUR İŞTE....OYUNU BATININ KURALLARI İLE OYNAMAKTIR...MORATORYUM Bİ BATI KURALIDIR...KULLAN ONU...MEDENİ ÇÖZÜM.
NOT 5.....BU ÖZEL SEKTÖR MORATORYUM İLAN ETMEZSE....DOLARIN ÜST SINIRI YOK....gittigi kadar gider...çünki DOLARI bu özel sektör borcunu öderken FİŞEKLİYOR....DURDUR BU HERİFLERİ....HİSAPSIZ KİTAPSIZ İŞ YAPMIŞLAR....bunlar suçlu....KEFEREYLE ORTAK OLUP....ITHALATI POMPALAMIŞ AVRUPAYI ZENGİN ETMİŞLERDİR...bunların bu bilerek isteyerek işledikleri CÜRÜMÜ....halkıma ödetemezsin....ayrıca....BU BORCU VERENDE ÖDEYEMEYECEKLERİNİ BİLEREK VERDİ....çünki hisap baska....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum