önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

2 durum var..
    Tayyip bey de çok iyi bilir..
    İslam devletlerinde meşveret meclisi vardır..
    Her işi ben bilirim açılın islamiyette yoktur..
    Peygamber bile dini emirler dışında çevresine danışırdı..
    Misal uhud da kendisi Medine de şehir savunması yapalım derken bedir e katılamayan hızlı genç sahabelerin ısrarı üzerine dışarıdan savaşalım kararı çıkmıştır..

Onun için..
    Tayyip bey
    Büyük ihtimal çevrenizdekiler sizden aşırı korktuğu için size gerçekleri söyleyemiyorlar..
    Yahut siz her kararı kendim alırım diyorsunuz..
    Bu devletin başı olarak sorumluluğunuz dünya ve allah katında çok büyük..

Dünyada hiç bir ülkenin dayılanmak istemediği ABD ye hiç bir hazırlık yapılmadan dayılanır ve bunun sonucunda oluşacak bütün hasarlar sizin boynunuza dır..

Çok açık yazıyorum..
    ABD ile boy ölçüsemeyiz..

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bir planı yoksa....ERDOGAN GİTTİ DEMEKTİR....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        bir planı yoksa....ERDOGAN GİTTİ DEMEKTİR....
        Sevgili kuzu

H.Atilla ile bir pas atıldı..
        Süper çaresiz..
        Tahmin edemedi bu kadarını..
        ABD bize acır da bu pası gol yaparsa
        Bir süre bırakacak yakamızı..
        Yok hayır illa da isityorum yok takas derse..

Vezir düştü..
        ABD şaha gidiyor demektir..
        Allah yardımcımız olsun..

Dış politikamız içler acısı
        2 adım ötesini bile tahmin edemeyen ona göre strateji geliştiremeyen bir adamlar yığını bakın çok açık yazıyorum..
        Bu rahip işinin buraya geleceği çok belli idi..
        Bunu salarsın aa salındı ne yapalım hukuk dersin çekilirsin

Bu rahip TR ye hiççç bişi katamaz..
        FETÖ konusunda eğer bişiler biliyorsa ve ötse dahi dünyada kimse dikkate almayacaktır TR yi..
        FETÖ diye bi örgüt ü ne ki onlar için..

Geçiniz..

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

Onların doları varsa bizim allahımız var ne zaman denir biliyor musunuz

Çaresiz olduğunuzda..

Bitmeden 1 adım geride..

Kendi emeğinin karşılığını alırsın bu dünyada sonra herkes niyetleri üzerine diriltilir ve sorgulanır..
          Hiç bir hazırlık yapmdan düşman karşısında dayılanmak islamiyette yoktur..

17 sene yan gel yat..
          rüşvet adam kayırma rant hırsızlık şu bu..
          sonra yetis ya allah ya muhammed..

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

Dünya ticaret örgütüne gidecekmiş..
            Bir akıllı sen misin..
            Dünya ticaret örgütü
            who
            ımf
            BM
            bunların patronu ABD bi kere..
            kimi kime şikayet ediyorsun..

CHP nin man adası belgelerini yargıtaya vermesi gibi..

hakkaten ne oldu o belgeler..

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

güzel gundwane....bu durumda ERDOGAN gider....ama devlet demek...ERDOGAN demek deyil ki....o gider baskası gelir....GEÇİŞ DÖNEMİNDE...1 VEYA 2 YIL DİYORUM....işte bunların hepsi netleşecek....PLANI olmuyan gider....olan gelir.

onunçün....

geçiş dönemi....1 veya 2 yıl sürer diyorum.....tl de borsa çökecek 65 000 e diyorum....çalkalanacak herşey.....DENİZLER DURULMAZ DALGALANMADAN....iki yıl dalgalanacagız....ölen ölecek....KALAN SAGLAR BİZİMDİR DEYİP.....İKİNCİ ON YILA GİRECEGİZ...

benim....KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİDE BUNU ANLATIYOR ZATEN....on yılda bir planın programın yoksa....POLİTİKACI ABBAS YOLCUDUR DİYOR....

ECEVİT KRİZİNDE....tayyip beyin adı varmıydı...hayır yoktu...CEM UZAN ve partisi vardı....6 ay içinde tayyip bey ve partisi ortaya çıktı....kim cıkardı....

ne diyorum PLANI VARSA kalır....yoksa gider...bi ülke bi insana angaje olamazki yaw....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1921

Sevgili kuzu normal şartlarda
                Erdoğan gider evet..(daha evvelden seçimi kaybetse bile erdoğan bir yere gitmeyecek iddiasını ben ortaya attım idi..bu iddiayı test edemedik)
                Ama ne şartlar normal
                Nede Erdoğan normal bir lider..
                Hiç bir şartta Daha 1 ay önce seçilen Erdoğan bir yere gitmez..

Devlet eşittir Erdoğana bağlanalı çok oldu..
                Bugün Erdoğan ın bir sözü ile halkın diğer yarısını kesmeye hazır bir grup var..

İşin kötüsü bunlar savaşamaz da..
                Yani olası bir dış tehditte bunları keklik gibi avlarlar..
                Çünkü hepsi aşırı hazırlıksız aşırı kendine güvenli..
                Bir askerde nitrogliserin gibi bir karışım bu..
                Kendi kendini patlatır..

Erdoğan gelirken de bir planı yoktu ki..
                Ama yine de geldi..

Yorum

• boş
                  Aktif
                  • 02 Aralık 2008
                  • 253

Sakin beyler, 3 güne kalmaz testeron seviyesi düşer. Östrojen gelir düzeleceğiz. Yaşadın Amazon devleti 🤬🤬🤬🤬

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1921

Şimdi ortada 2 çıkış ihtimali var..
                    1.Suçlu iadesi..
                    2. Biraz daha gerilim..Araya birilerinin girmesi yapmayın beyler modu..Bunun sonucu ne olur bilinmez.

ABD haksız mı..?

Bence değil..
                    Sen 1 adamı almışsın
                    1.5 sene geçmiş daha hakkında iddianame yok delil topluyorum şu bu..
                    Başkan yardımcısı bu konuya da değindi..

Böyle saçmalık olmaz..
                    ABD beğenmezsin belki ama H.Atillayı 1 senede halletti..
                    1 senede ceza verdi..
                    Bitti gitti..
                    Bizde adam 2 senedir içeride daha suçu belli değil..

Dünyaya rezil oluyoruz..
                    Böyle adalet sistemide olmaz..

Adalet miş hukuka saygı imiş..
                    Daha evvelki bu konuda RTE nin açıklamaları da malumdur..Onun için sevgili kuzu..
                    Bir konuda daha sana katılamayacağım..
                    Dünya TÜRK e gebe falan da değildir..

Bu kafa yapısı ile ne ilahi ne insanı adalet çerçevesinde bizden hiç bişi olmaz..

Natural selection..
                    En zayıfı eler..
                    Bu biziz..

Yorum

• Misafir

kuzu hocam reisin yenisafakta aciklamasi bakin soyluyorum buralardan dolar almak isteyen bankalara bana b ve c planlarini uygulamak zorunda birakmiyin diyor

Yorum

• stefano
                        Aktif
                        • 13 Kasım 2008
                        • 229

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        kuzu hocam reisin yenisafakta aciklamasi bakin soyluyorum buralardan dolar almak isteyen bankalara bana b ve c planlarini uygulamak zorunda birakmiyin diyor
                        Açıklama şu

Sanayicilerimize sesleniyorum, bankalara saldırarak döviz alma yoluna gitmeyin. Milleti ayakta tutmak sanayicilerin de görevi.

Aksi takdirde B ve C planlarımızı devreye sokarız.

Yarın bu açıklama dövizi tetiklemez mi ? Çok talihsiz bir açıklama gii duruyor !

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1921

stefano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Açıklama şu

Sanayicilerimize sesleniyorum, bankalara saldırarak döviz alma yoluna gitmeyin. Milleti ayakta tutmak sanayicilerin de görevi.

Aksi takdirde B ve C planlarımızı devreye sokarız.

Yarın bu açıklama dövizi tetiklemez mi ? Çok talihsiz bir açıklama gii duruyor !
                          Döviz alımina yönelik control gelecek..

Döviz mi alacan??

Neden?
                          ee yükselecek de ondan..
                          hadi oradan naş...sana döviz yok..

Döviz mi alacan ? neden?
                          efendim yurtdışı ödemem var..
                          tamam o zaman getir belgeni al..

Tabi bu devreye 2 taraflı girebilir..
                          Döviz mi satacan..
                          Nereden buldun..
                          ee ihracaat yaptım ahanda belgesi..ok döviz 7.5 tl sana al..
                          Döviz mi satacan neden..
                          ee almıştım getirdim satıyom..
                          al sana 6 tl..
                          hadi naş..

Yorum

• Kanji
                            Katılımcı
                            • 25 Eylül 2012
                            • 195

Karamsarlık bu kadar üst seviyeye çıktıysa dönüş vakti yakın demektir... Kasamda bir dolar veya eurom yok, hepsi TL, satışımı yapr yapmaz TL’ye dönüp bırakıyorum.

Kuzu hesap var elbet, benim düşüncem daha evvel bahsettiğim Reis’in sahibi olduğunu düşündüğüm 200-250$ mevduat ile sistemde gözükmeyen bu parayı,borsadaki şirketlerin yabancı satışlarını karşılayarak ele geçirdiğini, onlar sattıkça dizginleri ve kontrolü dahada eline geçirdiğini düşünüyorum. Öte yandan Türk halkında şu anda en iyimser oranla öngörülebilen 200$ ın üzerinde para var sistemde gözük(en)meyen. Son yıllarda BES ilede insanlara tasarruf etmeleri bir nebze dayatılarak tasarruf etmeleri sağlandı, ticaret hacmi düştü ülke genelinde ama insanlar hem devlet desteğiyle az çok birikim sahibi oldular hemde fuzuli giderlere harcamaları kısıldı. Son 3-5 senede artırılan ötvlerle araç fiyatları dövizinde etkisiyle yukarı basılarak motorlu taşıtlardan oluşacak ithalat kalemlerinde de tasarrufa gidildi, ve araçlar inanılmaz pahalı olduğu için satışlar düştü paralar cepte kaldı. Türkiye’yi biraz gezen, vicdanı olan insan, yapılan alt-üst yapı,köprü, tünel vs gibi inşaatlara bakar, ülke parasının bu değeri hakedip etmediğini sorgular. TL paran son 7 yılda 1,4 milyon liradan 6,9 milyona çıkarılmış. Altı sıfır atıldığı için rakam daha masum gözükebilir ama gerçek milyon bazda fakirleştirilmiş gözükmendir. Oluşturulmak istenen şey kaostur, terörle denendi olmadı, dinli dinsizle denedi olmadı, şimdi var güçleriyle basabildikleri kadar tuvalet kağıdını, karşılığı olmayan bir kağıdı yukarı basıp insanlara gelecek korkusu verip buna oynuyorlar. RTE yi sev sevme, mesele vatan meselesi. Türkiye de hiç bir zaman açlık olmaz, kıtlık olmaz, sana verdiği iphone u satmıyorum diyebilir, araba parçasını uçak parçasını vermiyorum diyebilir, ama gıdanı keserim ilacını keserim açlıkla terbiye ederim diyemez. O yavşak Pence’i çıkarmış ekrana açık açık tehdit ediyor, elinden geleni ardına korsanız adam değilsiniz aq, trump’ada yazdım gücün bu kadarmı yetiyor diye, 100lira yapsın kudreti yetiyorsa doları... Pireye kızıp yorganı yakabiliyorsa yaksın, Türkiye artık eskiye Türkiye değil... Benim inancım bu yönde... Bu temenni değil yaptığım gözlem sonucu vardığım sonuçtır. Kuzum sana aylar evvel dolar 7 olmayacak borsada 48000mi 50000mş tam hatırlamıyorum olmaycak demiştim, dolarda tutturamadım, ama heleki bu döviz fiyatı buralarda kalırsa borsanın 88lerin altına ineceğine hiç ihtimal vermiyorum hala.
                            "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
                            Henry Royce

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1921

Kanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Karamsarlık bu kadar üst seviyeye çıktıysa dönüş vakti yakın demektir... Kasamda bir dolar veya eurom yok, hepsi TL, satışımı yapr yapmaz TL’ye dönüp bırakıyorum.

Kuzu hesap var elbet, benim düşüncem daha evvel bahsettiğim Reis’in sahibi olduğunu düşündüğüm 200-250$ mevduat ile sistemde gözükmeyen bu parayı,borsadaki şirketlerin yabancı satışlarını karşılayarak ele geçirdiğini, onlar sattıkça dizginleri ve kontrolü dahada eline geçirdiğini düşünüyorum. Öte yandan Türk halkında şu anda en iyimser oranla öngörülebilen 200$ ın üzerinde para var sistemde gözük(en)meyen. Son yıllarda BES ilede insanlara tasarruf etmeleri bir nebze dayatılarak tasarruf etmeleri sağlandı, ticaret hacmi düştü ülke genelinde ama insanlar hem devlet desteğiyle az çok birikim sahibi oldular hemde fuzuli giderlere harcamaları kısıldı. Son 3-5 senede artırılan ötvlerle araç fiyatları dövizinde etkisiyle yukarı basılarak motorlu taşıtlardan oluşacak ithalat kalemlerinde de tasarrufa gidildi, ve araçlar inanılmaz pahalı olduğu için satışlar düştü paralar cepte kaldı. Türkiye’yi biraz gezen, vicdanı olan insan, yapılan alt-üst yapı,köprü, tünel vs gibi inşaatlara bakar, ülke parasının bu değeri hakedip etmediğini sorgular. TL paran son 7 yılda 1,4 milyon liradan 6,9 milyona çıkarılmış. Altı sıfır atıldığı için rakam daha masum gözükebilir ama gerçek milyon bazda fakirleştirilmiş gözükmendir. Oluşturulmak istenen şey kaostur, terörle denendi olmadı, dinli dinsizle denedi olmadı, şimdi var güçleriyle basabildikleri kadar tuvalet kağıdını, karşılığı olmayan bir kağıdı yukarı basıp insanlara gelecek korkusu verip buna oynuyorlar. RTE yi sev sevme, mesele vatan meselesi. Türkiye de hiç bir zaman açlık olmaz, kıtlık olmaz, sana verdiği iphone u satmıyorum diyebilir, araba parçasını uçak parçasını vermiyorum diyebilir, ama gıdanı keserim ilacını keserim açlıkla terbiye ederim diyemez. O yavşak Pence’i çıkarmış ekrana açık açık tehdit ediyor, elinden geleni ardına korsanız adam değilsiniz aq, trump’ada yazdım gücün bu kadarmı yetiyor diye, 100lira yapsın kudreti yetiyorsa doları... Pireye kızıp yorganı yakabiliyorsa yaksın, Türkiye artık eskiye Türkiye değil... Benim inancım bu yönde... Bu temenni değil yaptığım gözlem sonucu vardığım sonuçtır. Kuzum sana aylar evvel dolar 7 olmayacak borsada 48000mi 50000mş tam hatırlamıyorum olmaycak demiştim, dolarda tutturamadım, ama heleki bu döviz fiyatı buralarda kalırsa borsanın 88lerin altına ineceğine hiç ihtimal vermiyorum hala.
                              Bu akşam çenem düştü..
                              Kanji
                              Evet bizi bitirmek istiyorlar..
                              Ama bunu bizim bu dayılanmamız üzerinde yapacaklar..

Herşey bo toplantıdan sonra başladı..

Burada dünya satranç şampiyonu var..
                              Çok enteresan..

Bu adamlar çok güzel satranç oynuyorlar..
                              Atla şah vezir çekildi..
                              Bence öyle yada böyle vezir düştü..
                              Vezir düşünce şah da çok kolay..

Satranç da oyunun açmaza gittiğini görüyorsun yapacak birşeyin de yoksa bazen en aptalca hareket en fazla sonuç veren ve ZAMAN KAZANDIRAN hareket olur..

Hiç beklemedikleri birşeyi yapacaktık..

Bekledikleri ise bizim dik durmamız idi..
                              Bekledikleri ve istedikleri bu diyelim..

Yorum

• phaon
                                Aktif
                                • 13 Şubat 2016
                                • 200

Fotoğrafı görünce sol alttaki adam Magnus Carlsen'e ne kadar benziyor diye düşünmüştüm, meğer hakkaten oymuş Onu niye getirmişler acaba, söylediğiniz gibi çok enteresan...
                                0.618

Yorum

Working...
                                X

Debug Information