e bu peze...k orada oturduğu sürece doların yakın zamanda 10u aşması da sürpriz olmayacak demek ki. zaten parada onun değil. yıllar önce tvde ne saydırırdı birine. sonra aralarında nasıl bir aşk başladıysa, ayrılamıyorlar
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
peki emmi dolarin çikmasi mi vatan hainliği yoksa borsanin yüksekte tutulmasi mi vatanseverlik yaziniza istinaden bu mevcud iktidarin ayağina sikmaz mi nasil göz yumar buna...? çözemedim...
Yorum
-
pirim bari pozlari özelden bizlerle paylaş lütfen kenelerikuzu Nickli Üyeden Alıntıdolayısıyle....degerli dostlarım....oyun kurkularken borsada....bu herifi ihmal edemeyiz....bu herifi hergün soyacagim....büyük bi zevkle...
bi süre....böyle oynuyacagım....poz yazmak yok usaglar.....
Yorum
-
Ben daha yeni başladığımızı düşünüyorum...
10'lu rakamlar çok uzak değil bence.
2001'de anayasa kitapçığı mazaret olarak kullanılmıştı, şimdi de papazın birini kullanıyorlar..
Gerçi yakın zaman sonra serbest bırakmak zorunda kalacaklar, aslında çoktan pişman oldular ama belli edemiyorlar..
Hep iyi ki 2. dünya savaşında ülkenin başında böyle birisi yoktu diye şükrederdim...
Bu millet İnönü'ye ne olursa olsun sırf bu yüzden büyük bir minnet borçludur...Hitler, Edirne'ye kadar gelmişti, istese dümdüz ederdi ülkeyi...Düşünsenize o zaman böyle bir liderin başta olduğunu...
Ama şimdi daha büyük bir korkum var;
Açıkcası 3. dünya savaşının başlamasına neden olmasından büyük bir endişe duyuyorum....
Bu arada çevremden gördüğüm kadarıyla, yandaşları daha da bir bağlanıyor...Neredeyse taparcasına, konuşabilmek ve tartışabilmek imkansız... Ben böyle bir kitleden çok korkuyorum, ülkeyi sıcak bir ateşin içine atılmasına çok kolay razı gelecek bir kitle bunlar..
Kısaca ülkem adına çok büyük endişelerim var...
Umarım yanılırım..!
Yorum
-
abi bu ekibe googlede kapalı bir grup kurayım, eskiden kullanılıyordu, sanırım halen sistem aktiftir. Bu gruba seninle irtibat kuran yada burada nick olarak belirleyeceğin kişiler bana kullanacakları maillerini iletse ve sen dönem dönem önemli konuları bu gruba mesaj olarak göndersen (tek mail atacaksın, o mail grupta kaç kişi kayıtlıysa hepsinin hesabına düşecek). Böyle bir çalışma yapalım mı ?kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu ikisini birlikte okuyun....ikisindede....sadece sonsuz miktarda tl si olan bi adam veya kurum var....EREGLİ...ASELSAN...KARDEMİR...PETKİM...GARA NTİ....işlem yapıyor...feciii rakkamlarla....tl hepsi...tl darphanesi var....VE DOLARI YOK....dolar ve dolara dayalı hiçbir varlıkta yok bu herif veya herifler....
BU NEDENLE.....ALDIGIM POZİZYONLARI YAZMIYORUM....çünki meydan....ERMEYDANI DEGİL....
Grupta suistimal yapan yada mesajları kötü amaçla kullanan olursa kişiyi gruptan çıkarırız, zaten ilk etapta tek taraflı yazışmaya onay veririz, sadece belirli kişi(ler) mesaj gönderebilir.
Yorum
-
Bu hedefleri koyarken doların kaç olacağını öngörüyorsun.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGEÇİŞ DÖNEMİNDE....BORSAMIZIN ZİRVESİ 95 000 DİR....BUGUNKİ KAPANIŞ....
1 YIL....95 000 İLE 65 000 ARASINDA KALIRIZ...VE acıtıcı...acıtıcı EKONOMİK MODEL GELİR.....GELEBİLMESİ İCİN....65 000 DE ASSAGI KIRILIR....54 000 LERE....
DOLAYISIYLE....1 VEYA 2 YIL...beleyiz....
photo url
Bankaların battığı, işsizliğin patladığı, gecelik faizin %7500 olduğu vs. 21 Şubat 2011 dalgalı kura geçildiğinde 10456 usd endeksteydik.
Bugünkü kur ile 67200 yapar.
Daha kötü bir seneryoda kur daha fazla yukarı çıkacağı için, 65000-54000 beklentisi dolar bazlı endeks değerine denk geleceği yerin izahı 10 yıllık ekonomik cycle ile açıklanması yetersiz kalır. Çok daha kötü bir şeyler olması gerekir.
Katılmadığım noktaya değinirken, fikrimi de belirteyim.

Yukarıdaki grafik der ki 14144 usd endeks değeri mermi seslerinin kesilip, siperden kafayı çıkarıp duruma bakıldığı noktadır.
Daha kötü seneryo için 12500 usd endeks değerine kadar marj vardır.
Bu sebeple, devalüe yaşadığımız bu ortamda TL değil, usd bazlı grafiklerle konuşma zamanıdır.
Kur ateşinin düşmesi şartı usd bazlıda çok ucuzladğımızdan endeksi yukarı taşıyacaktır...
Yorum
-
Kuzu emmi döktürmüşsün yine.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterVETANDASIMIZ.....
PLATO....derki kitabı republicte....insan iki şeyden oluşur....birisi ruhu....öbürü bedeni....ruhu ideal olandır....REALİTEDİR...VE fekkatt bu ruh o bedende hapistir der.....kendi bişey yapamaz....çünki 5 duyusu olan bedendir...işte o 5 duyuya etki edersen....İNSANI YÖNLENDİRİRSİN....İDEALİZM VE REALİTY den uzaklaşır....görüntülerle yasar...RUHU KAHREDER...RUH İSE YARADANIN UZANTISIDIR...
BU NEDELE....İLAVE EDER....
DOGRU YOKTUR....DOGRU YANSITILANDIR....YANSITILAN İSE YALANDIR.
aynı dönamlerde yasamış olan mecusi dini peygamberi....ZERDÜŞT İSE....kitabı AVESTA da....
derki....insan iyi ve kötünün birarada oldugu bir yaratıktır....iyi ruhudur....kötü bedenidir...
RUHU TEK TANRI OLAN YARATICININ UZANTISIDIR....BEDENİ ŞEYTANIN UZANTISIDIR....5 DUYUSU NEDENİYLE...
bu bakımdan bes duyum var diye övünme....BASINA GELEN HER FELAKET....BU BES DUYUNUN MANİPÜLASYONU....ile geliyor.
ruhunu nasıl korursun....ALLAHIN İPİNE SARILARAK KORURSUN....
Çok büyük adamsın sen.
Yorum
-
Sn.Kuzu,kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGEÇİŞ DÖNEMİNDE....BORSAMIZIN ZİRVESİ 95 000 DİR....BUGUNKİ KAPANIŞ....
1 YIL....95 000 İLE 65 000 ARASINDA KALIRIZ...VE acıtıcı...acıtıcı EKONOMİK MODEL GELİR.....GELEBİLMESİ İCİN....65 000 DE ASSAGI KIRILIR....54 000 LERE....
DOLAYISIYLE....1 VEYA 2 YIL...beleyiz....
photo url
2 yıllık tahvil 25 oldu.Bu hafta MB mecbur kalıp makası kapatacak 17.75 i min 4 max 6 puan yukarı çekecektir.Arjantin'de kısa süre önce yaşanan ne varsa aynısını yaşıyoruz.20'den 40'a çektiler geç kaldıkları için IMF in kucağına oturmaktan kurtulamadılar.Bizde aynısı yaşayacağız.Sıralı şok faiz artışları yolda.Borsa belki bu gazla 97.xxx tekrar deneyebilir ama mal dağıtmak için kullanacaklar.O faiz artışlarından sonra borsa da asıl çöküş gelecek.25 mevduat varken borsada paranın işi ne...Herif'e gelince bence o da büyük zararlar yazacak bu piyasada.
Yorum
-
Hatırlarsanız 2014'te Rusya'nın Kırım'ı işgal ettikten sonra ABD yaptırımları gelmişti.
2014 sonuna doğru ise petrolde yapılan manipülasyonla BRENT 3 ayda 100 dolardan 45 dolara inerken Ruble'nin çizdiği grafik aynen aşağıdaki gibiydi.
Bu grafikten tek sıfır attığınızda karşınızda USDTRY grafiği görmüş gibi oluyorsunuz.
Ara duraklar falan birbirine benziyor.
Yani demem o ki ay sonuna kadar maalesef 8 TL geliyor emmi.
Emme orada durup durmayacağından bile emin değilim.
Çünkü bizim Ruslar gibi 500 milyar dolar rezervimiz, cari fazlamız, doğalgaz ve petrolümüz yok.
Yorum
-
BIST (USD BAZLI)AYLIK GRAFİK…
6 ay önce şubat başında hisse.net'te kendi topiğimde aşağıda verdiğim şu sayımı attığımda çok tepki gelmişti.

Ama şimdi nihai dip için iyimser kaldığımı maalesef görüyorum.
Çünkü ben 12.000 USD'nin nihai dip olacağını ve 2-3 yıl sonra falan geleceğini düşünüyordum.
Doların 6 ayda bu rakamlara geleceğini tabii ki tahmin edemezdim.
Şimdi tüm hesaplar değişti.
Çünkü 3. dibini 12.000 USD altında yapacak.
Ve sonra uzun vadeli 3 dibi daha kalacak.
Bu ne demek biliyor musunuz?
BIST'in dibinin 2008 dibi değil, 2001 dibi olan 4.500 USD'ye düşmesinin yolu açıldı demek.
Yorum
-
Şubat başında başlayan düşüş trendi henüz bitmedi, 12 bin USD'de de durmayacak.
Neden?
Bunu da bize orta vadeli usd bazlı sayım söylüyor.
En iyimser tahminle 9 dalgalık bir trendin henüz 6. dibini yapmakta.
En az 3 dip daha yaparak 10.000 USD'yi görebilir.
Bu dip muhtemelen Eylül ayında görüldükten sonra, 5 ay kadar sürebilecek sıkı durun; 26.000 USD'ye varabilecek büyük bir ralli bekliyorum. İşte o rallide BIST'in TL son zirvesini (125 bin gibi) yapacağını düşünüyorum.
Bu altın vuruş diye geçecek olan rallide doların dip rakamı olarak 5 TL düşünüyorum.
Ondan sonrasını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
Yorum
-
BIST 100 TL BAZLI.
ORTA VADE...
GÜNLÜK GRAFİK.
Şubat başında başlayan bu 7 dalgalık trendin 4. dibini 88 bin altında yapacak.
Sonra gelecek tepki ile tekrar 95-96 binleri görebilir.
Ama 88 bin altında en az 3 dibi daha kalacak.
BIST orta vade nihai dip hedefim 80 bindir.

UZUN VADE.
İşte esas bomba burada.
15 dalgalık bu trendin 14 zirvesi yapıldı.
121 bin üstünde son 1 zirvesi kaldı.
Uzun vade trend desteği 80 binden geçiyor.
Bundan sonra müthiş bir ralli ile 125 bin bekliyorum.
Sağlıcakla kalın kuzu emmi ve keyborsa sakinleri.
Yorum
-
Sn kuzu, bilgelik içeren psikoloji jik sosyolojik ve iktisadi analizleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım ülkem için güzellikler içeren umut içeren sevgi içeren, günler içinde yorum yaptığınız günleri de görebiliriz. Saygı ve sevgilerimle....😔😔😔
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum
-
Sn.Kuzu bir konu aklımı çok kirletiyor.Bunu çözmemde yardımınıza ihtiyacım var.Arjantin Merval 35.000 zirve 24.000 dip Ocak-Agustos arası.Bu arada %20 den %40'a çıkan faiz ve çöken para birimleri ve 50 Milyar $ IMF anlaşması.Bizde uygulaması 82.000 dip oluyor.Borsalarının 24.000 de tutunması IMF ile mi oldu sizce? Bunca ağır faiz artışına borsaları %33 düşüş ile çok iyi tutundu.
Yorum
-
https://www.nytimes.com/2018/08/11/o...-its-1998.html Nobel odullu Krugman bizim krizi Asya krizine benzetmiş..Kuzu baba ise geçen hafta soylemişti bunu..Değerli buyugum Kuzu nun Nobeli olmasa da onlara 100 basar hem teori hem pratikte..
Yorum
Yorum