önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hurolg
    Aktif
    • 09 Mart 2016
    • 320

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre 2 gün içinde ABD'ye heyet gidecek / HaberTürk - Son dakika

Kuzum ahanda hubaar düstü...el öpme heyeti bunnar heral....)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• hurolg
      Aktif
      • 09 Mart 2016
      • 320

imf de el öpüp sonra da abilere şirketlerimizin ve de bankalarımızın anaktarları ruhsatları ve tapuları getiriyollar...)

Yorum

• hurolg
        Aktif
        • 09 Mart 2016
        • 320

Lakin sonuçta esas olan bize oldu amk...! Bana yani... Eridi varlıklarım... Bekleyecez uzunca bi süre...spotta mal aldiydim vur kaçlık...bu gece basildım samanlıkta skendere kuzum...)

Yorum

• Hale Türk
          Aktif
          • 05 Haziran 2018
          • 318

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          çökecegiz dedim ya gız....ben dersem çöker....bu bir kuraldır....
          Halimize tam ağlıcam birden gülme geliyor...Töbe töbeee �� Shortları sizsiz çıkarmam bu sefer ilk kez sizinle aynı anda pozdayım...Bir tek sabah MB faiz artışı bekliyorum.Kızmayın bana ama bekliyorum...Bakalım...

Yorum

• e.yegen
            Tecrübeli
            • 05 Mart 2009
            • 530

Gnydin edeks arti açiyor shortculara çöküşcülere rahat yok

Yorum

• Hale Türk
              Aktif
              • 05 Haziran 2018
              • 318

e.yegen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Gnydin edeks arti açiyor shortculara çöküşcülere rahat yok
              Yine film çeviriyorlar...Dayan bist dayan mode on...

Yorum

• hurolg
                Aktif
                • 09 Mart 2016
                • 320

Bak bist dayanıyorun buraya gelin gari stylı....)

Yorum

• hurolg
                  Aktif
                  • 09 Mart 2016
                  • 320

Bak 155 i ararın...Kürtaj yapıyos biz burda...

Yorum

• smartinvestor
                    Tecrübeli
                    • 29 Kasım 2015
                    • 901

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Yine film çeviriyorlar...Dayan bist dayan mode on...
                    Usd ve faiz böyleyken bist bu kadar dayanabiliyorsa, usd ve faiz gevşerse ne olur bist Hale Hanım?bist yalancı ise zaten usd ve faizde gevşeme olmaz..
                    Tşkler.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

ne demiştim dün....sohbet ederken....sildim sohbeti....borsa kapalı iken....dolardaki çıkışla....önceki dibin altına düştük dolar bazlıda....18 300 dü...önceki dip....şimdi 17 700 de....dedim....

4 gün önce ise 97 000 tl endekste....ve 19 800 dolar endekste idik....DÖRT GÜNDE...BORSA DOLAR ENDEKSTE YÜZDE 10 DÜŞTÜK....

BUGUN....tl endekste düşmemiz mümkün degil....YARALARINI YALIYACAK.....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

GÖZÜNÜZDEN KACIRMAMINIZ GEREKEN HUSUS SUDUR....turkiyede olan bu finansal calkantının nedeni....özel sektörün dısborcu ve bu borcun faizleri ile vadesi gelen kısmının ödenmesidir....YENİ DIS BORC VERMEDİKLERİ İÇİN....kredilere ROLL-OVER yapmadıkları için....bu özel şirketler iç piyasadan dolar alıp....borclarını ödüyor....buda finansal çalkantı yaratıyor....

bunun....papazla filan ilgisi yok.....papazı bıraksak....londradaki A finansal kurumu....turkiyede ki B kurumuna verdigi borcu almıyacak mı yani....tabiii ki alacak.....öyleyse....mesele su...MERKEZDEKİ DÖVİZ REZERVİ...dış borcu olan bu özel sektörün...dıs borc faizleri ve geri ödemeleri karsılyacak miktarda mı....degilmi....karsılıyacak miktarda olursa...YENİ BORC VERİRLER...veya borcu ROLL-OVER yaparlar...degilse....BUNLARI YAPMAZLAR.

ULUSLARARASI FİNANSAL PİYASADA KURAL SUDUR....bir ülkeye borc verirsin....bu borc artar artar....ve bu borcun faizleri ve geri ödeme kısımları....MERKEZ BANKASI REZERVİNİ ASTIMI....artık o ülkeye borc vermezsin....çünki ödeyemez....TÜRKİYE BU SINIRA GELDİ....YENİ BORC ALAMIYOR.
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• hurolg
                          Aktif
                          • 09 Mart 2016
                          • 320

Default'a beş kala diyorsun yani Kuzum...IMF bugünler için zaten...E dünya liderimiz koskocaman reisimiz onlara boşuna mı borc verdiydi yani....Tabi ki bu günler için verdiydi....)

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

çözüm....acilen 30 milyar dolar para bulmak...bununla MERKEZ REZERVİ 60 MİLYAR DOLARA CIKAR....borc alabilir kategorisine girer...

1....ŞOK FAİZ....yüzde 30 a cak faizi....6 ay once bu yuzde 25 idi...şimdi arttı...enflasyon artı ondan....

2....IMF ye gitmek....

3....IMF ye gitmeden....IMF politikalarını uyguluyacagını piyasaya inandırmak....bunda bile şok faiz var....

merkez ne yaptı....mudahaleetti üç gün önce....bankalara 2.2 milyar dolar sagladı...bu ise...piyasayı RAHATLATTI...merkezin elinde ŞOK FAİZ silahı yok....ve yapamaz dedi...korktukları şey bu....ŞOK FAİZ.

BUNDAN BENDE KORKTUGUM ÜÇÜN....short acmadım 4 hafta....bunu görünce...dün shortu bastım...bu iş bilim yaw....hesap kitap...bu işde duygu yok....vetan millet edebiyatı yok...bu borcu almıssın....alırken biliyordun ki birgün ödeyeceksin....ALIRKEN vetan millet edebiyatı yokken....VERİRKEN niye var....bu köylü kurnazlıgıdır.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

ÇÖZÜM BEKLEME KANALI BU....BU KANALDA ÇÖZÜMÜ BEKLİYECEK....

Yorum

• saleve
                                Aktif
                                • 27 Eylül 2013
                                • 244

Krizin arka planı için buradaki twitleri okumak gerekiyor.

ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

Working...
                                X

Debug Information