önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

evliyaullah....din tüccarıdır...bu lafı icad eden...bizim cübbeli ehemmedin ballandıra ballandıra anlattıgı hadislerin yazarı olan BUHARİ dir...

bu BUHARİ nin bubası MECUSİ PAPAZI....o zamanki iran dini...bu trilyoner oluyor...fekat arab orduları gelip iranı kılıç zoru ile musluman edince....BUHARİNİN mecusi papazı bubasına murit kalmıyor...adam kahrından ölüyor...EVLİYAULLAH bu...oglu BUHARİ ve karısı kalıyor...karısı çok akıllı...ogluna diyorki...buban bu serveti DİN TUCCARLIGI ile yaptı....yeni DİN İSLAM...bunda en buyuk tuccar olmalısın diyor...al şu paraları git MEKKEYE...her yeri gez...her din adamı ile konus...5 yıl gez...sonra bu dinin kitabını yaz diyor

oda yazıyor....HADİSLER....sunni islamın ikinci kitabı bu...BUHARİ evliyaullah oluyor emme...bunların hepsi uydurma diye buna BUHARA sehrinden kovuyorlar..buda gelip....RİZE ye yerleşiyor....bütün DİN TUCCARLARI bu yüzden riizeli...hemen hepsi...

elimizde hırıstiyan kalmış bi MAKARİO kaldı rizelilerden...onu kaybetmiyelim babo...işin bu...makarios u içir habire...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

ZİRVE HESABINDA......bir kuzu kuralı....F/K oranı 10 mantıklı zirvedir....üstü overshootinglerdir....

BIST 100 de F/K=13.37 DE....

KCHOL DE F/K=10 DA....benim kaart...10 a degince 3 aydır yatay....

GARAN DA F/K=8 de.....sektör ortalaması....7.5 da....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Gılgamış
        Katılımcı
        • 07 Mart 2016
        • 165

dayı tüpraş rekor kar açıkladı. aygaz bilançosu hala gelmedi. bu koç holding f/k sını aşağıya çekebilir.

tüpraş 1 000 olana kadar her ay 5 lot alacam. şimdiye kadar keşke daha çok alsaydım.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

TUPRASIN ORTA VADE HEDEFİ....90 TL....kuzu kuralı...gan tavanı gecilemez...bu 115 civarı gılgo....grafa bak...kuzu kuralı.

GECEN SENE KCHOL alırken yazmıştım....tupras nedeniyle KCHOL e geçiyorum diye...yani senin kaardın bubası benim kaard....benimki...gan da tavan için....seninkinin 4 cü çeyregini bekliyecek...seninki karı acıklamadan önce benimki gana degecek...içerdekiler biliyor ondan...

Yorum

• Gılgamış
            Katılımcı
            • 07 Mart 2016
            • 165

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            TUPRASIN ORTA VADE HEDEFİ....90 TL....kuzu kuralı...gan tavanı gecilemez...bu 115 civarı gılgo....
            dayı emeklilik fonu zırvalarıyla uğraşacağıma sepet yaptım her ay alıyorum. keşke 50 ye düşse namussuz.

kağıtlarım TUPRS, DOAS, AKCNS, GUBRF, BAGFS. Bunlara SAHOL eklesem mi onu düşünüyorum.

Yorum

• Gılgamış
              Katılımcı
              • 07 Mart 2016
              • 165

dayı konsolide bilançolar nedeniyle asıl şirketler daha fazla temettü veriyor. ortak olan holdingler temmettü işinde biraz cimri oluyor. uzun vadede temettülerle alınan lotlar çok daha fazla kar ettiriyor.

misal kchol temettü verimi : 15 tl olan hisse 30 kuruş veriyor. https://www.paragaranti.com/borsa-sirket-KCHOL

tüpraş temettü verimi: 90 tl olan hisse 6 tl temettü veriyor.https://www.paragaranti.com/borsa-sirket-TUPRS

fark çok bariz.

ama holding büyük bir sepet ve ar-ge merkezi olduğu için uzun vadede yeni bir buluş veya sektöre yönelirse açığı kapatır.

şu durumda iştirakler daha cazip. tüpraş hareketini primini yaptı. şu durumda bile f/k kafa kafaya.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

yaaaa usaglar....

graf okumak ve degerlendirmek....her babayiyide göre degişir....bunu benden iyi bilen yoktur.

gandan gana atlamakta....TEMEL ANALİZ VARDIR....ne o....F/K...BU bi sonraki quarterda o şirket üçün artacak diye bekliyorsan....ve diger defter ve piyasa degerleri....bunları kafanda tutarak grafik okuyorsan....ALFABEYİ ÖGRENDİN....ali okula gider...cümlesini okuman üçün ise....makro ve geopitigi yanına koyacaksın...

misal yukarıda....GARAN diyorki....abi beni ikecekler....niye acaba....bak...KCHOL...TUPRAS...THYAO ne diyor...abi beni kimse ikemez....gandan gana...candan cana....demden deme...

şerefinize usaglar....

Yorum

• cabbar
                  Seyirci Üye
                  • 13 Mart 2016
                  • 68

Kuzu hocam eline diline saglik dokturmussun maşallah, ,, bu kütleme sürecinde dolar 3,80 lere gelebilirmi hocam?

Yorum

• Gılgamış
                    Katılımcı
                    • 07 Mart 2016
                    • 165

Gılgamış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    dayı konsolide bilançolar nedeniyle asıl şirketler daha fazla temettü veriyor. ortak olan holdingler temmettü işinde biraz cimri oluyor. uzun vadede temettülerle alınan lotlar çok daha fazla kar ettiriyor.

misal kchol temettü verimi : 15 tl olan hisse 30 kuruş veriyor. https://www.paragaranti.com/borsa-sirket-KCHOL

tüpraş temettü verimi: 90 tl olan hisse 6 tl temettü veriyor.https://www.paragaranti.com/borsa-sirket-TUPRS

fark çok bariz.

ama holding büyük bir sepet ve ar-ge merkezi olduğu için uzun vadede yeni bir buluş veya sektöre yönelirse açığı kapatır.

şu durumda iştirakler daha cazip. tüpraş hareketini primini yaptı. şu durumda bile f/k kafa kafaya.
                    dün burda bir yanlışlık olmuş. investing.com verisi güncel değilmiş.

bugün güncellemişler. f/k oranı tüpraş için 7,7, koç holding için 10,5.

tüpraşın 2. çeyrek, koç holdingin 1. çeyrek verisidir. kar transferi ile koç holding 2. çeyrek f/k biraz düşebilir.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

ilk hedefi....102 000....ikinci hedefi 98 000....97 000 DİYORDUM O HERGÜN YÜKSELİYOR....

suanda 108 500 e bastı...bilanço çıkışı bu....gulagasma....balon bu ....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

CABBARIM....

onu çalışıyorum....henuz netleşmedim...bazı gercekleşmeleri bekliyorum....

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

Lem Guzu,

Oooolum, bizi Ganndirma Lem!!

Yorum

• altınorta
                            Katılımcı
                            • 09 Ekim 2013
                            • 197

Kuzu dayı battık, gel longa dönelim 300 bine gidecek bu.

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                            Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              ilk hedefi....102 000....ikinci hedefi 98 000....97 000 DİYORDUM O HERGÜN YÜKSELİYOR....

suanda 108 500 e bastı...bilanço çıkışı bu....gulagasma....balon bu ....

ula gavat sana matematik okutmadılar mı....ula linear function nedir....y=m.x+b.....dir....m burada egimdir...yani rate dir...turkcesi zamanla çıkış miktarıdır....grafa bak....line degiştiriyor....niye....gücü yetmiyor....neye dönecek graf....y=x kare+b ....ye....bu ne ......parabol ula....yani....dotümmmm çıktı gidemirem.....LİNE DEGİŞTİRECEGİM....tebiii hissenet te ezberci usagların graf okumasına alıştıgın üçün....BENİM BİLİMSEL GRAFLARDA KAFAN PPIIIÇÇÇÇ OLUYOR....matematik olumm matematik....sennen benim ceddim PİTHAGOR bunları 3000 yıl önce buldu ula...nasiplen deyyuzzz....gidip İLİM DİYE cübbeliyi dinlersen....KEFENE HAZIRLANMANIN İLMİNİ YAPARSIN...

Akıllı ol olumm akıllı....300 000 e gidecek dedim....evettt dedim emme...onunda bi yolu var ula....MATEMATİK PLUS SOSYOLOJİ....FİBONACCİ yi bilirsen ula....o kodugum line lar....usta line lardır....degil diyorsan sunu yap...pipinden tepene kadar karısla...kaç karış yaz...pipinden ayak ucuna kadar kac karıs ölç yaz....oranla bu line ları bulursun...yüce rebbim herseyi bu line lar oranında yaratmıştır....sen ondan daha mı akıllısın deyyuzzz....ha ha ha....vawww degip pipim dünyanın merkezi imiş diye böbürlenme dürrizi...degildir....ÜRETİR SADECE....

altınorta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Kuzu dayı battık, gel longa dönelim 300 bine gidecek bu.

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

NOT....fiyat-zaman ilişkisini....fiyat-haber ilişkisini....yeri geldiginde...onlarıda grafa dökecegim....onlarda hiperbol....ve elipsoid ilişkilerini göreceksin...ula gavat matematigi okudun ögrendin....KULLAN OZAMAN DÜRZÜÜÜÜ....NİYE OKUDUN....deeelllmi....hammalmısın ula...ögrendiysen kullan.....cübbeliden farkın bu....o BUHARİ yi ögrenmiş onu anlatıyor...islama göre kol ve kelle ne zaman kesilir...esir ettinmi düşmanı...sag ayagını ve sol kolunu aynı anda kes gibi şeyleri ögretir...CİHAD ula....

not 2....bu bilgilere ragmen...yukarı bastı....o zamanda kol keseceksin ve üzülmüyeceksin....2009 dan beri bu sistem bana kol kestirmedi....tır yükletti...

bak buda aylık....uzun vade....linelar ve parabol olusumu...exponential ortalamada....BAK SON BÖLÜME...exponential hiperbol olmuş..rate yani fiyat-zaman...dik bi dogruya teget olmak üzere...BU KIRILMA YOLDA DEMEKTİR...

BAK...kuzu nun teknik ve temel analizi grafa tasımada ki ustalıgı....bilime dayalı ula...trasa degil...hissenette gördügün...

SİSTEM KENE....ne diyor...her 10 000 puvan karda TIR YÜKLENİR...her 10 000 pıvan zararda KOL KESİLİR....

elimde ne var....126....129....133....VE 135 BEKLİYORUM GELİRSE ORAYA OLACAK....geldi ve oldu diyelim...

fekat hala düşmüyor...tersine cıkıyor....KOL KESME BASLAR...nasıl...gene kademe bazında....126 000 ekle 10 000...136 000...gitti bu tır...ford eski modeldi...koy mamına....hala çıkıyor....geldi 139 000 e...GİTTİ...129 000....VOLVO BU...yazıkk aglamaya basla...yada gelene gidene küfür et forumlarda....

sanslıysan....döner buradan...dönerse...elindeki iki malla....133 ve 135 ile...ford ve volvoyu geri alırsan...al basabas cık...ikildim de...bosuna hammallık emme helecanlı....hiç düşmedi...bütün tırları aldı....otur agla...6 ay don giyme...cübbeliye mürit ol...EHLİ SÜNNETTE çalış....

not...elindeki kaartlarda çıkıyor ve para yazıyor bu arada...HEDGE di bu short...nerede dalga cıkışı sonunda...yani kar ve zarar birbirini sıfırlıyor...

not....sevgili altıorta sakın üstüne alınma...sevdigim insanlara...küfürle hitabederim...CENNETTEN CIKMADIR DA ONDAN....

Yorum

• Gılgamış
                                Katılımcı
                                • 07 Mart 2016
                                • 165

dayı tüpraşın daha önceki durumunda olan ve de bu kadar sürede aynı hareketi yapacak hisse bulmak icap ediyor.

iddialı olacak ama para da böyle kazanılıyor. araştırmaya başlıyorum.

kuzu dayı bu arada forumun takipçileri hiç az değil. hem de çok kaliteli, iş bilen adamlar. daha önceleri bir şarkı ile tarih yorumu yapmıştım. benzer bir klibini yapmışlar ulusal kanallardaki bir spiker bugün hit olmuş.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information