KRDMA/B/D Kardemir (Tüm tertip hisseler)

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tarık37
    Yasaklı
    • 07 Mayıs 2009
    • 9126

Kardemir’in 3 aylık kapasitesi doldu, yılda 400.000 ton ray üretiyor

Karabük Demir-Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Fadıl Demirel: Krizin etkilerini en aza indirmeye çalışıyoruz ● Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel, demir-çelik sektöründe periyodik olarak iniş ve çıkışlar yaşanabildiğini belirtti. ● Bu süreçte herkesin tüm dünya ile aynı yönde hareket etmek durumunda kaldığını ifade eden Demirel, sektör ve ekonominin krizden etkilendiği oranda KARDEMİR’in de etkilendiğini anlattı. Demirel, “Her şirket gibi fabrikamızda da bu süre içinde kendi dengeleri içinde önlemler alındı. Krizin etkilerini minimumda tutmaya çalışacak politikalar izliyoruz.” dedi.
    Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel, fiili olarak 2006′nın Ocak ayında yapımına başlanmasının ardından 2007′de hizmete alınan ve yaklaşık 90 milyon Avro yatırım yapılan ray ve profil haddehanesinde, uluslararası standartlarda metresi 33 kilogram ile 60 kilogram arasında 72 metre uzunluğa kadar ray üretilebildiğini söyledi.

Rayın yanı sıra 120-260 mm arası HE Profiller, 160-550 mm arası IPE profiller, 160-400 mm arası UPN profiller, 160-500 mm arası IPN profiller, 120-200 mm arası köşebentler, kaliteli büyük yuvarlaklar ve maden direği olmak üzere yıllık 400 bin ton üretim kapasitesi bulunan haddehanenin ürünleri açısından KARDEMİR’i Türkiye ve bölge ülkeleri arasında tek üretici konumuna getirdiğini anlatan Demirel, şöyle konuştu:
    “İleriye dönük olarak fabrikada hem düşük maliyette hem de maksimum kalitede ürün pazarlayabilecek ve kapasiteyi de tam kullanabilecek şekilde modernizasyon ve yenileme politikaları izliyoruz. Ray üretimi ile ilgili şu an hemen hemen 3 aya yakın kapasitemiz dolu. TCDD’ye ve özel sektöre mal satımı devam ediyor. Suriye’ye 36 bin tonluk siparişimiz var. Onun ilk partisi 7 bin 200 ton üretildi. İkince partide ise 5 bin 500 ton üretim gerçekleştirildi. Şu anda üretim devam ediyor. İran ile 30 bin tonluk siparişimiz söz konusu. Bununla ilgili de bütün çalışmalar bitti. Sadece oradan nihai yazı bekliyoruz.”

Demirel, yıllık 400 bin ton ray ve profil üretim kapasitesine sahip olduklarını, bu alanda büyük hedefler saptadıklarını kaydetti.

Yorum

• tarık37
      Yasaklı
      • 07 Mayıs 2009
      • 9126

Demir ve bakır, altını solladı

2010 yılını emtialar açısından değerlendirdiğimizde altın fiyatlarının
      diğerlerine göre aşağı yönde baskıda olduğunu vurgulamakta fayda var. Bunun
      ardında dünyada emtia fiyatlarına yön veren Çin'in ve bunu takip eden
      spekülatörlerin ağırlığını daha çok son iki yılda ucuz kalan demir çelik,
      alüminyum, palladyum gibi metallere yoğunlaştırmasında yatıyor. Son üç ayda
      altın fiyatları yüzde 2 yükselirken demir çelik yüzde 15, bakır ve diğer
      emtialarda artışlar yüzde 5-12 düzeyinde. Ayrıca Euro'nun zayıflaması
      doların taleplenmesi sebebiyle 2009'da yüzde 27 artan altın ons fiyatının
      yüksek olduğu düşünülüyor. Petroldeki yükselişler ise dünya ekonomilerinde
      canlılığın artmasından kaynaklanıyor. Ayrıca petrol fiyatlarının 2007
      yılındaki 146 dolar zirvesinden hâlâ çok uzak. Haftayı yüzde 1,45 yükselişle
      kapatan ons'un 1.128,1.133 ve 1.145 seviyelerinde dirençleri bulunuyor.
      Gerilemelerde ise öncelikle 1.115 daha sonra 1.100 seviyelerine inebileceği
      görülüyor.

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=969172

Yorum

• tarık37
        Yasaklı
        • 07 Mayıs 2009
        • 9126

Kardemir’in 2010 yılı toplam ray üretim hedefi 125 bin ton...

Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, 2009 yılında 62,300 ton demir yolu rayı üretimi gerçekleştirdiklerini ve 2010 yılı için demiryolu rayı hedeflerinin 125,000 ton olduğunu söyledi. Demirel, 2009 yılında zarar açıklayan Kardemir'in 2010 yılında karla kapatmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Yorum

• tarık37
          Yasaklı
          • 07 Mayıs 2009
          • 9126

tüm bu gelişmeler ilk çeyrek blançoya yansıyacak

Yorum

• tarık37
            Yasaklı
            • 07 Mayıs 2009
            • 9126

Demir-Çelik İhracatının Yükselmesi Bekleniyor

Demir-çelik, krizin etkisini en fazla hisseden sektörlerden biri oldu. 2000-2008 yılları arasında her yıl yüzde 11 oranında büyüyen sektör, 2009’da küçülme trendine girdi. 2008’de 26,7 milyon ton olan demir-çelik üretimi, 2009’da yüzde 6 oranında daralarak 25 milyon tona geriledi.

İhracatta da dış talebe bağlı daralma yaşandı. 2008’de 194 milyar dolar ihracatla otomotivin ardından Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 2’nci sektörü olan demir-çelikte, 2009 sonu itibarıyla ihracat yüzde 43 gerileyerek 11 milyar dolara düştü. 2009’un 2’nci yarısında teşvik paketlerinin, özellikle otomotiv ve beyaz eşya talebini artırmasıyla iyileşme trendine giren demir-çelik üretiminin, 2010’da 27 milyon tona, ihracatın da 15 milyar dolar seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Türkiye’nin 25 milyon ton demir-çelik üretimiyle dünyanın 10’uncu, Avrupa’nın ise 2’nci büyük üreticisi olduğunu söyleyen Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan; “2010’dan itibaren yurtdışı talep iyileşmesi ve yeni yatırımlarla birlikte üretim tekrar artış eğilimine girecek” diyor. İhracat artısı ise, özellikle Kuzey Afrika, sınır komşuları ve Uzakdoğu gibi pazarlardan sağlanacak.

http://www.kobifinans.com.tr/tr/sektor/010302/24076

Yorum

• tarık37
              Yasaklı
              • 07 Mayıs 2009
              • 9126

AK YATIRIM, KARDEMIR’I 'ENDEKSIN ÜZERINDE GETIRI' NOTUYLA ARASTIRMA KAPSAMINA ALDI

Ak Yatirim, Kardemir’i 'Endeksin Üzerinde Getiri' notuyla
              arastirma kapsamina aldi.

Ak Yatirim (www.akyatirim.com.tr) konu ile ilgili raporunda,
              Kardemir’e 0.86 TL hedef fiyat ve yüzde 32 yukari potansiyel öngörüsüyle 'Endeksin Üzerinde Getiri' notu verdiklerini bildirdi.

Yorum

• tarık37
                Yasaklı
                • 07 Mayıs 2009
                • 9126

KELEPİR HİSSELER (6 Nisan 2010 gün sonu verilerine göre)

http://www.borsadiyalog.com/dosyalar/KEL44(121).htm

Yorum

• tarık37
                  Yasaklı
                  • 07 Mayıs 2009
                  • 9126

Hicaz demir yolunda çalışmaların hızla sürdüğünü, çalışmalarda gelinecek son noktanın 2015 yılında su yüzüne çıkabileceğini söyledi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AA muhabirinin, TCDD`nin 2010 yılı hedefleri, Yüksek Hızlı Tren(YHT) ve Hicaz demir yolundaki gelişmeler ile ilgili sorularını yanıtladı.

Hicaz Demir yolunun Bağdat Demir yolunun tamamlayıcısı, Medine`ye ve Mekke`ye kadar olan bir yol olduğunu ifade eden Karaman, bu yolun şu anda Amman`a kadar çalıştığını, bazı yerlerde hattın dar olduğunu, bazı yerlerde ise yolun yenilenip, yeniden yapılacağını belirtti.

Türkiye olarak şu anda Edirne`den Konya`ya kadar olan yolun bir kısmını yaptıklarını, bir kısmını da yapmaya devam ettiklerini anlatan Karaman, şöyle konuştu:

``Konya`dan sonrada Suriye sınırına kadar yenilenme işlemleri devam ediyor. Suriyelilerde şu an Meydan-ı Ekbez istasyonundan itibaren yenileme çalışmalarını yapıyor. Ürdün`de bu işe gönüllü. Suudi Arabistan ise bu yolu Hicaz tarafından değilde Riyat tarafından bir hat çalışması olarak şu anda yürütüyor. Sanıyorum Hicaz Demir yolu ile ilgili çalışmalar 2015 yılında su yüzüne çıkacak. Hicaz demir yolları hakikaten çok uzun bir yol. Şu anda da birçok ülke birlikte karar verdiği için süre vermek zor. Herkes çalışıyor. Dediğim gibi 2015`de bitecek diye kesin bir şey söyleyemem, ama Suudi Arabistan`ın hedefi bu. Hicaz demir yolu 3 bin kilometre uzunluğunda bir yol. 15-20 milyar dolarlık bir proje``

Yorum

• tarık37
                    Yasaklı
                    • 07 Mayıs 2009
                    • 9126

Yorum

• tarık37
                      Yasaklı
                      • 07 Mayıs 2009
                      • 9126

Kardemir Profil Üründe Fiyatlarını Artırdı

Kardemir 12.04.2010 itibariyle profil ürününde %8.4’lük fiyat artışına gitti

http://www.kardemir.com/frmFiyat.asp...ectionID=fiyat

Yorum

• tarık37
                        Yasaklı
                        • 07 Mayıs 2009
                        • 9126

Suriye Devlet Demiryolları Genel Müdürü Kardemir’de (16.04.2010)

Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü George Mokabari ve beraberinde Roula Anbar, Dr. Mudar Al-Araj, Foud Moussa, Abdul Aziz Khalil ve Mohammed Hammami’den oluşan bir heyet şirketimizi ziyaret ederek, üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü George Mokabari ve beraberindeki heyetin Kardemir ziyareti, Şirketimiz Genel Müdürü Fadıl DEMİREL tarafından verilen brifingle başladı. Dünya ve Türk Demir Çelik Sektörü ile Kardemir’in sektör içerisindeki yerinin ve üretim teknolojilerinin anlatıldığı brifing sonrası Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane tesislerini gezen Suriye heyeti daha sonra Ray ve Profil Haddehanesine geçerek, rayın üretim sürencini izledi. Üretimin her aşamasını dikkatle inceleyen Suriye heyetine burada da Şirketimiz Genel Müdürü Fadıl Demirel’in yanı sıra İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Metin Altan ve ilgili ünite müdürleri eşlik ederek, ray üretimi ve Kardemir’in sahip olduğu üretim teknolojisi ile ilgili detaylı bilgi sundular.

Daha sonra Kardemir Laboratuarlarına geçen Suriye heyeti, burada da üretimi gerçekleştirilen raylarla ilgili yapılan tüm test süreçlerini yerinde görerek bilgi aldılar.

Suriye Devlet Demiryolları Genel Müdürü George Mokabari ve beraberindeki heyet Kardemir’deki incelmelerinin ardından akşamda Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldılar. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, Genel Müdür Yardımcılarımız Metin Altan ve Mehmet Yanmaz’ın yanı sıra ilgili ünite müdürlerinin de hazır bulunduğu yemekte Yönetim Kurulu Başkanımız Mutullah Yolbulan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Kamil Güleç’te dost ve komşu ülke Suriye ile Kardemir arasındaki ticari ilişkileri artırarak sürdürmek istediğimizi belirtti. Yemekte konuşan Şirketimiz Genel Müdürü Fadıl Demirel ise Kardemir’in ray üretim tecrübesinin uzun yıllar öncesine dayandığını, 2007 yılında yapmış olduğu yatırımla ise dünya ölçeğinde en son teknoloji ile ray üretir hale geldiğini ifade etti. Kardemir’in ray üretiminde marka olmaya doğru ilerlediğini ve EN normu dahil tüm kalite ve standartlarda ray ürettiğini belirterek bölgesel üstünlüğünün altını çizen Fadıl Demirel, Suriye’ye olan ihracatımızla birlikte dış piyasalarda deneyim kazandığımızı ve ihracat kültürümüzü geliştirdiğimizi de ifade ederek, bundan böyle Kardemir’in ray pazarında ağırlıklı olarak yer alacağının işaretlerini verdi. “ Bugün ülkemizde böylesine kritik ve yüksek kalite bir malzemeyi üretiyor olmaktan dolayı çok büyük mutluluk yaşıyorum” diyerek bu üretimi gerçekleştiren her kademedeki tüm mesai arkadaşlarını kutlayan Fadıl Demirel, Suriye ile olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususundaki iyi niyet temennisi ile sözlerini tamamladı.

Suriye Devlet Demir Yolları Genel Müdürü George Mokabari ise yemekte yaptığı konuşmada, Kardemir’e gerçekleştirdikleri ziyaretten ve gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. George Mokabari “ Bugün Kardemir tesislerini gezdik ve üretim süreçlerini inceledik. Fabrikayı gezdikten ve üretilen raylarla ilgili yapılan testlere bizzat katıldıktan sonra Kardemir’in bu konuda en iyilerden birisi olduğunu gördüm. Kardemir’in ekibinin bu işi çok iyi bildiğine inanıyorum. Bu beni ve arkadaşlarımı çok mutlu etti. Demiryolu ulaşımındaki en önemli altyapı malzemelerinden biri olan rayın komşu ülke Türkiye’de üretilebiliyor olmasından da ayrıca mutluluk duydum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bizde Kardemir heyetini Suriye’ye davet ediyoruz. ” dedi.

Suriye heyeti, 36 bin tonluk ray anlaşması kapsamında üretimi gerçekleştirilen sıradaki parti sevkıyatın testlerinde bulunduktan sonra ülkelerine dönmüştür.

http://www.kardemir.com/frmIcerik.as...ectionID=haber

Yorum

• tarık37
                          Yasaklı
                          • 07 Mayıs 2009
                          • 9126

Yorum

• tarık37
                            Yasaklı
                            • 07 Mayıs 2009
                            • 9126

Kardemir genel muduru fadıl demirel,

2009’da 62 bin 300 ton demir yolu rayı urettiklerini 2010 icin demiryolu rayı hedeflerinin 125 bin ton oldugunu soyledi. Demirel, ray uretiminin talebe gore sekillendigini belirterek, `ray uretimi toplam uretimin yuzde 40`ina kadar cikabilir` dedi. Iran ile 30 bin tonluk uic 60 ray icin on anlasma yapildigini aciklayan demirel `ray uretim kapasitemiz komsu ve diger ulkelerinde ray taleplerini karsilayacak seviyede, ray ihracatimizi artirarak surdurmeye devam edecegiz` diye konustu

Yorum

• tarık37
                              Yasaklı
                              • 07 Mayıs 2009
                              • 9126

Ak Yatırım: Kardemir için 'Endeksin Üzerinde Getiri'

Ak Yatırım, Kardemir 'i 'Endeksin Üzerinde Getiri' notuyla araştırma kapsamına aldı.

Ak Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Kardemir 'e 0.86 TL hedef fiyat ve yüzde 32 yukarı potansiyel öngörüsüyle 'Endeksin Üzerinde Getiri' notu verdiklerini bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Rekabetçi maliyet avantajıyla karlılığa dönüyor. Kardemir 'i Endeksin Üzerinde Getiri notuyla araştırma kapsamımıza alıyoruz. Şirket için 12 aylık hedef fiyatımız TL0,86 (12 aylık hedef piyasa değeri US$341mn). Değerlememize göre Kardemir için %32 yukarı potansiyel öngörüyoruz.

Demir cevheri fiyatlarındaki olası artıştan etkilenmeyecek. Kardemir demir cevheri ihtiyacının %90 'ını yurt içi piyasadan sağlamaktadır. 2010 için alım fiyatını sabitleyen şirketin bu yıl yaşanabilecek olası fiyat artışlarından etkilenmesini beklemiyoruz. Hali hazırda dünya fiyatlarıyla bir karşılaştırma yaptığımızda Kardemir 'in %20 civarında maliyet avantajına sahip olduğunu tahmin ediyoruz. Yurt dışı piyasalarda demir cevheri fiyatlarında %80 - %90 oranında artış beklentisi dikkate alındığında Kardemir 'in benzerleri karşısında bu yıl için oldukça avantajlı bir konuma geçeceği dikkate alınmalıdır.

Hurda fiyatlarındaki artış trendi de Kardemir için rekabetçi bir maliyet avantajı sağlıyor. Hurda çelik fiyatındaki yükseliş Türkiye 'nin iki entegre uzun çelik üreticisinden biri olan Kardemir 'e elektrikli ark ocağı üreticilerine nazaran avantaj sağlıyor.

2010 yılında yaşanacak ekonomik toparlanma çelik talebini artırabilir. Türkiye 'nin çelik üretimi dünyanın diğer bölgelerine nazaran oldukça yavaş bir artış hızına sahip. Bununla birlikte bahar aylarının gelmesi ve inşaat sezonuna girilmiş olmasıyla önümüzdeki aylardan itibaren büyümenin yeniden ivme kazanmasını bekliyoruz.

Suriye ve Türkiye dışındaki ray satış portföyünün artırılması gerekiyor. İran 'la yapılacak 40 bin tonluk ray anlaşması piyasalar için olumlu bir sürpriz olacaktır. Biz geleceğe yönelik olarak Türkiye 'nin çelik talebinin 2011 ve sonrası için olumlu bir büyüme içerisine girebileceğini düşünüyoruz.

Uzun çelik fiyatları güçlü bir ivmeyle yukarı hareket ediyor. Yıl başından bu yana ürün fiyatlarında yaşanan %31 - %49 'luk artışı sektördeki iyileşmenin işareti olarak değerlendiriyoruz. Biz bu fiyat artışlarının yılın kalan kısmında daha ölçülü olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan ortalama fiyatlarda 2009 seviyesine göre artış görüyoruz.

Yılbaşından bu yana hissenin endeksin altındaki performansı bize göre piyasanın Kardemir 'in rekabetçi maliyet avantajı ve karlılığa geçişini gözardı ettiğini gösteriyor. Kardemir yılbaşından bu yana İMKB-100 endeksinin %9 altında performans gösterdi.

TEKNİZ ANALİZ

Hisse 2009 Temmuz ayından itibaren 0,52TL - 0,65TL bandında yatay hareketini sürdürüyor. Son bir kaç günlük yükseliş sonrasında bandın üst sınırı tekrar denenmiş durumda. 0,65TL 0,69TL bandından kısa vadeli zayıflama yaşanıyor. Bu zayıflamanın 21 günlük ağırlıklı ortalamanın da bulunduğu 0,60TL seviyesinde tamamlanması durumunda yukarı yönlü hareket çabası tekrar gündeme gelebilir. Beklentimizin de bu destek seviyesinin korunması yönünde olduğunu belirtelim. Daha aşağıda ise 0,58TL ve 0,52TL destekleri mevcut. Hissede dirençler ise sırasıyla 0,68TL, 0,75TL ve 0,82TL seviyelerinde bulunuyor. 0,69TL seviyesinin aşılması hissede yeni bir yukarı hareketin habercisi olacaktır"

Yorum

• tarık37
                                Yasaklı
                                • 07 Mayıs 2009
                                • 9126

Kardemir'de Hedef

20 Nisan 2010 08:58 Bölge

1998-2002 Yılları arasında “ÇALIŞANLARININ ÜCRETLERİNİ VEREMEYEN VE BATMANIN EŞİĞİNE GELEN” KARDEMİR Şirketi,o kötü günleri geride bırakarak,atılım üzerine atılım yapmaya başladı.2002 Yılında yapılan Genel Kurul ile işbaşına gelen Mutullah Yolbulan ile Kamil Güleç ikilisinin Yönetinde ki KARDEMİR Anonim Şirketi’nin “2003 ile 2009 YILLARI ARASINDA 500 MİLYON DOLAR CİVARINDA YATIRIM VE BORÇ ÖDEMESİ YAPTIĞI..” belirtiliyor..
                                KARDEMİR’DE HEDEF; Üretim Artışı ve Filyos Limanı

1998-2002 Yılları arasında “Çalışanların ücretlerini veremeyen ve Batmanın eşiğine getirilen.” KARDEMİR Şirketi’nde,2002 yılında Yönetim Kurulu’na getirilen Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç’in “İşi iyi bilmesi,KARDEMİR’İ iyi yönetmeleri sonucu.” Durumun çok düzeldiği ifade ediliyor.
                                2002 Yılında yapılan Genel Kurul ile KARDEMİR Yönetim Kurulu’na seçilen,daha sonra da,Yönetim Kurulu içinde ki etkileri iyiden iyiye artan Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç’in,KARDEMİR’DE temel hedef olarak üretim artışını,maliyetleri düşürmeyi hedeflediği üzerinde de bilgiler veriliyor.
                                KARDEMİR Şirketi’nin 2002 yılından itibaren “Bankalara,Sosyal Güvenlik Kurumlarına,Hammadde satan firmalara olan” 200 milyon liranın üzerinde ki(o zaman ki para ile 200 trilyon lira) borçların ödenmesi için harekete geçildiği haber verilirken,bu borçların tamamen bitirildiği ve o borç stokunun,döviz bağlamında,170-180 milyon doları aşkın olduğu da vurgulanıyor.
                                KARDEMİR Şirketi’nin 2002 yılının sonundan itibaren,bir yandan borçları sıfırlama gayretine girdiği üzerinde bilgiler veren,konuya yakın çevreler,öte yandan da “KARDEMİR’İN Geleceğini sağlama almak üzere yatırım hamlelerine girişildiğine.” Çekerek “Bakın Yüksek Fırın sayısı dörde çıkartıldı ve bir Yüksek Fırın ilave edilirken,diğerlerinin de kapasitesi yükseltildi.Yüksek Fırınlara şarj edilen hammaddenin kalitesini arttırmak üzere Sinter yatırımlarına hız verildi.Ayrıca KARDEMİR atık gazları Yüksek Fırınlara üflenerek,yıllık çok önemli miktarda kömür tasarrufu sağlandı.” Bilgilerini de veriyorlar.
                                KARDEMİR Yatırımlarının 2003 yılı başından 2009 yılı sonuna kadar 500 milyon lirayı (eski para birimi ile 500 trilyon lirayı)çok aştığını da ileri süren sektöre yakın çevreler “Çelikhane,Haddane yenilemesi ile birlikte,Ülkemizde ray ve ağır profil üretimi yapan tek Kuruluş haline getirilen Firma,ayrıca,üretimini de arttırdı.” İddiaları ile “KARDEMİR’DE çok ciddi yatırımlar yapıldı.” Diyorlar.
                                KARDEMİR bir yandan borç öderken,öte yandan yatırım yapmayı sürdürecek şeklinde de görüşler dile getiren sektöre yakın kaynaklar “Bu süreç devam edecektir.KARDEMİR’İN önünü kesmek için bir dizi dedikodu çıkartmak isteyenler var.Ancak,son tahlil de onlar da başarılı çizgiyi kabul ediyorlar.” Gibi yaklaşımlar da getiriyorlar.
                                Öncelikli mal alımı hakkında da görüş açıklayan bu kaynaklar “KARDEMİR Günlerce çağrı yaptı ve bu çağrıya 40 dolayında kişi/firma uyarak hisse senedi teminatı verdi.Öncelikli mal alımı onların hakkı ve hepsi de günlerce yapılan çağrıların,hukukun verdiği izinlerin sonucu.” Diyorlar.
                                KARDEMİR’İN hedefleri arasında FİLYOS LİMANININ kesin olarak bulunduğunu da belirten sektöre yakın kaynaklar “Anladığımız kadarı ile KARDEMİR Şirketi üretim arttırma,maliyetleri düşürme,nakliye sorununa çözüm bulma hedeflerine kilitlenmiş durumda ve bu bağlam da FİLYOS LİMANI kesinlikle yapılacak..” görüşlerini de yer veriyorlar.

Kardemir'de Hedef

Yorum

Working...
                                X

Debug Information