KRDMA/B/D Kardemir (Tüm tertip hisseler)

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tarýk37
    Yasaklý
    • 07 Mayýs 2009
    • 9126

RAPOR-SIRKET HABERLERININ DEGERLENDIRMESI(HSBC YATIRIM MENKUL DEGERLER)

HSBC Yatirim Menkul Degerler ( www.hsbc.com.tr ) Tarafindan
    Hazirlanan Sirket Haberlerini Degerlendirme Raporu:

Kardemir Garanti Bankasi ile 2 yili ödemesiz toplam 7 yil vadeli 42 milyon Dolar tutarinda bir kredi için prensipte anlastigini açikladi. Kredi sirketin yatirimlari için kullanilacak. [KRDMD.IS Mevcut Fiyat: 0.73 TL, Hedef Fiyat: 0.84 TL,endeksin Üzerinde Getiri

Yorum

• tarýk37
      Yasaklý
      • 07 Mayýs 2009
      • 9126

Ýnþaat sektörü hareketlendi

16 Nisan 2010, 16:11 Demir-Çelik.Web
      Bursa'nýn lokomotif sektörlerinden biri olan inþaat, 2008 kriziyle yaþadýðý dibe vuruþu 2010'un baharýyla baþlayan hareket sayesinde geride býraktý.
      2008 yýlý sonlarýnda dünyayý sarsan ekonomik kriz Amerika’daki mortgage piyasasýnda ateþ alýnca, inþaat sektörü her krizden olduðu gibi bu krizden de payýna düþeni aldý. Geçtiðimiz yýlý oldukça yavaþ geçiren inþaat sektöründe, 2010 bahar aylarý ile birlikte beklenen hareketli süreç baþladý. Sektör temsilcileri, iþlerin eskisine göre ufak çaplý ama gelecek için umut verici olduðunu söylüyorlar.
      Ýlker Oral (Sinta Genel Müdürü)
      Ýnþaat sezonunun baþlama aþamasýndaki þu günlerde demir-çelik fiyatlarýnda yüzde 40’ýn üzerinde bir artýþ yaþamaktayýz. Bu zaten durmuþ olan inþaat sektörünün canlanmasýný olumsuz etkileyecektir. Demir-çelik fiyatlarýndaki artýþýn ana nedeni Brezilya’nýn hurda toplamasý olarak söylenmektedir.

Fatih Vardar (Bursa Beton Genel Müdür Yardýmcýsý)
      2009 küresel krizin etkisiyle beklendiði gibi geçti diyebiliriz. Bize göre sektörümüzde kriz hala devam etmektedir. Ýþlerin yýlýn ikinci yarýsýnda artacaðý iþaretleri görünse de, bugün için kriz þartlarý geçerlidir. 2010 yýlý için ekonomistlerin beklentisi, Türkiye’de yüzde 4 büyüme olacaðý yönündedir. Bununla beraber faizlerde en azýndan ilk altý ay için bir artýþ beklentisi yoktur. Bu yüzde 4’lük büyüme inþaat sektörüne de yansýyacaktýr. Ancak asýl olumu etkilerin görülmesi yýlýn ikinci yarýsýnda, seçimlerin de yaklaþmasýyla beklenmektedir.
      Bu yýl içinde pazarý yakalamak adýna yeni tesis yatýrýmlarýmýz hem merkezde hem de dýþ bölgelerde olacaktýr. Ýnþaat sektörünün rahatlamasý, krizden çýkýþýnýn daha rahat olabilmesi için; beyaz eþya ve mobilyada olduðu gibi beton ve benzeri ana yapý malzemelerinde de bir KDV indirimi özellikle konut inþaatlarýna bir canlýlýk getirecektir. Bunun yanýnda konut kredisi faizlerinin bir süre daha, en azýndan sektör canlanana kadar bu seviyede kalmasýnýn faydalý olacaðýný düþünüyorum. Ayrýca 2009’da yapýldýðý gibi emlak satýþlarýndan kaynaklanan tapu harçlarýnda bir indirime gidilmesi, mevcut stoklarýn eritilmesinde etkili olacaktýr.

Ali Hazýr (Umut Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný)
      Ýnþaat sektöründe bilindiði gibi 2002 yýlýndan bu yana yüzde 19-20 civarlarýnda büyüme kaydedildi. Ama krizle birlikte yatýrýmlar durdu ve inþaat sektörü oldukça aðýr etkilendi. Ama içinde bulunduðumuz süreçte krizin belirginleþen gölgeleri ortadan kalkýyor. Hem global ekonomide hem de Türkiye’de ufak da olsa trendler baþladý. Bu durumdan inþaat sektörünün de nasibini alacaðýný düþünüyorum. Ama inþaatta gerçek anlamda yükseliþ saðlayabilmek için yatýrýmcý firmanýn yatýrým yapacak aþamaya gelmesi gerekir. Bu aþamaya gelinebilmesi için de belli bir süreç daha geçecek. Konut sektöründe konut kredi faizleri oldukça düþük seyrettiði için sektör hareketlendi. Bahar aylarýnýn gelmesiyle Türkiye ekonomisi kriz karþýsýnda direnç gösterdi. Ýbre artýya geçti. Kamu yatýrýmlarýnýn da bahar aylarý ile birlikte artýþa geçeceðini düþünüyorum. Ama ben aslýnda sonbaharda motoru çalýþmýþ, hareket etmiþ bir sektör beklentisindeyim. Eðer kriz beklenenin dýþýnda dünya konjenktüründe olumsuz bir hava yaratmazsa inþaat sektörü harekete geçecektir.

Osman Yýldýz (Oytaþ Yýldýz Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný)
      “Oytaþ olarak ihtiyaç sahibi ile yatýrým kararýnýn alýnmasý sürecinde, arsa alýmýndan baþlayýp, sürekli bir koordinasyon ile hizmet veriyoruz. Ýhtiyaç duyulan noktalarda alternatif çözümler önerme ve yönlendirme þeklindeki yardýmcý tutum ile hem yatýrýmcýnýn gereksiz harcamalara girmesi, hem de yanlýþ yatýrýmdan kaynaklanabilecek milli servet kaybýný önlemeye çalýþýyoruz. Ýnþaat sürecinin tüm aþamalarýnda dünyadaki en son teknolojik olanaklar kullanýyoruz.
      Projeler, sahip olunan mimari, statik ve finansman programlarý ile hazýrlanarak, müþterilerin isteklerine en uygun þekilde hayata geçiriliyor. Ülkemizdeki ve dünyadaki krizin etkilerinden en az zarar görebilme adýna öncelikle tasarruf tedbirlerini arttýrdýk. Kar etmekten vazgeçip durumumuzu muhafaza ettik. Mevcut sermayemizi müþterilerimize kullandýrmaktan hiç çekinmedik. Her koþulda öz kaynaklarýmýzla hareket ettik.
      Neticede eðer siz þirket olarak aldýðýnýz iþi sözleþme hükümlerine uygun yapýyor, öz sermayeniz güçlü olup müþterilerinize finans kolaylýðý saðlýyorsanýz sanayicinin yatýrýmý bitmez. 2010 yýlýnýn ikinci yarýsýndan itibaren tüm sektörlerde yüzlerin güleceðine inanýyorum.”

Nurcan Özdemir (Epsa Genel Müdürü)
      Eski yýllardaki hareketi görmemiz çok zor. Ama ben 2010’un ilk yarýsýndan sonra iþlerin açýlacaðýný düþünüyorum ve gelen projeler de bunu gösteriyor. Bursa’da lüks konut üzerine yapýlan projeler inanýlmaz arttý. Bursa’nýn da böyle bir projeye ihtiyacý vardý. Ama tabi þu anda sektörde ciddi bir konut fazlasý olduðu da yadsýnamaz bir gerçek. TOKÝ Bursa’da hala projelerine devam ediyor. Tabi bu da biz tedarikçilere olumlu yansýdý. Örneðin Ben, Bursa’daki tüm TOKÝ’lere iþ yaptým.

Murat Aytar (Aytar Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný)
      Makro düzeyde inþaat endüstrisine bakacak olursak 2009’da yüzde 18,5 oraný ile perakende ve toptan endüstrisinin ardýndan en fazla küçülen sektör oldu. Ýþsizlik oraný yüzde 20’ye yaklaþtý. Dolayýsýyla herkesin bilip de söylemekten çekindiði þey þu ki, inþaat endüstrisi 2008’den baþlayarak ciddi anlamda daraldý. 2010’da iyi olabilmesiyle ilgili çok müspet þeyler söyleyemem. Ýyi olmasýný umarým ama bu sadece sektörün iç dinamiklerine baðlý birþey deðil. Küresel ekonomik etkilerin sonucu olarak, yakýn zamanda orta sýnýfa yeni nüfus terfi ettirmemiz mümkün deðil. Ýnsanlarý inþaatla ilgili tüketim yapma noktasýna getirebilmemiz gerekiyor. Bugün Bursa’da yaklaþýk 5 bin 500 konut stoðumuz var. Bunlar tamamlanmýþ, hazýr konutlar ama satýlamayýp köþede bekliyor. Bu stoðun erimesi için önce insanlarýn içinde bulunduðumuz sýkýntýlý ortamdan çýkmalarý, sonra da refah düzeylerini yükseltme çabasýna girerek konut sahibi olma fikrini oluþturacak konuma gelmeleri gerekiyor. 2010’da sektörümüz için üretimin baþladýðý günlerin baþýndayýz.
      Gerek kamuda gerek özel sektörde daha önce baþlanan projeler tamamlanacak veya çok önce ihale edilmiþ projelerin yapýmýna baþlanacaktýr ama bu mevsimsel bir etki olarak kalacaktýr. Ýyimser yaklaþarak en az iki sene sonra iþlerin iyileþip, karlýlýk durumunun artacaðýna inanýyorum.

Ali Merter Yayla (Taþ Dizayn Yönetim Kurulu Baþkaný)
      Gayrimenkul satýþ deðerleri günden güne düþtü, üretim yavaþladý. Bunun sonucunda devam eden tüm projeler durduruldu, baþlayacak olan projeler de askýya alýndý. TÜÝK'in 2009’un üçüncü çeyreðine iliþkin açýkladýðý GSYH verilerine göre, söz konusu dönemde en fazla küçülme yüzde 18.1 ile inþaat sektöründe görülmüþ, 2009'un ilk 9 aylýk dönemi için açýklanan toplam küçülme ise yüzde 19.5 olmuþ. Türkiye'de, tarým dýþý istihdamdaki payý yüzde 11'e kadar ulaþabilen, doðrudan ve dolaylý olarak 4 milyon civarýnda çalýþaný etkileyen inþaat sektörünün krizden aldýðý bu pay elbette istihdam rakamlarýna olumsuz yansýdý.
      Öyle düþünüyorum ki sektör kendini ancak 2011 yýlýnda toparlayacak.

Sabit Çakmak (Bursa Ýnþaat Müteahhitleri Derneði Baþkaný)
      AKP iktidarýndan bu yana, 2002’den beri inþaata dayalý ekonomik büyüme modeli devam ediyor. Dünyadaki ekonomik krizleri iyi analiz ettiðimizde 1930’da Amerika’daki yaþanan büyük krizin çýkýþý inþaata dayalý ekonomik hareket ile gerçekleþtiðini görürsünüz. Keza 1982’de rahmetli Özal baþa geldiðinde ilk politikasý inþaata dayalý ekonomik büyümeydi öyle de devam ediyor. AKP’nin 2002’de ilk baþa geldiðinde yaptýðý inþaata dayalý ekonomik büyüme modeliydi. Hepimizin bildiði gibi TOKÝ denen bir oluþumla bu iþe baþladý. Otoyollara yatýrým yapýldý. Cezaevleri gibi sosyal projelere yatýrým yapýldý. Bunun yanýnda baraj aðýrlýklý enerji yatýrýmlarý yapýldý. Bunlarýn hepsi inþaata dayalý ekonomik büyümeydi. 2009 yýlý krizle geçti. 2010 yýlýndan ümitli olanlarýn, ümitli olmalarýndan ziyade hesaplarýný daha saðlýklý yapmalarý taraftarýyým. Konut sektörüne baktýðýmýzda rakamlar gerçekten dip noktalarda. Þu anda konut alýmý yapacaklar için fiyatlar çok iyi durumda. Böyle bir ortamda hareketlenmeden bahsetmek mümkün deðildir. Çünkü inþaat ekonominin bir parçasýdýr.

Melahat Yarýcý (Ali Bostancý Ýnþaat)
      2009, Ali Bostancý Ýnþaat’ýn atýlým yýlýmýz oldu. Herkesin krizle boðuþtuðu dönemde; bizim için 2009 verimli geçti. Kriz döneminde bizden daha küçük inþaat þirketlerine güvenmeyen ve parasýný riske atmayan müþterilerimiz, piyasanýn daha üstünde bir fiyatla, bizden daire aldýlar. Bu paralar bizim yüzde 300 büyümemize sebep oldu. 2009’un sektörümüzün genelinde daha zor geçtiðini düþünüyorum. Kriz politikasýnda olan ve temkinli hareket eden inþaat þirketleri dahi 2009’u sessiz ve küçülerek geçirdi. Ama büyük inþaat þirketleri ve risk alabilen þirketler için 2009 daha verimli geçti. 2010 yýlýna ciromuzu, eleman sayýmýzý ve imalatýmýzý yüzde 300 artýrarak giriyoruz. Bu yýl yüzde 35 civarýnda büyümeyi hedeflemekteyiz. Banka faiz oranlarýnda büyük artýþlar olmadýkça, hedefimize ulaþýrýz.
      EKOHABER
      Ýnþaat sektörü hareketlendi - Demir Çelik ve Ýnþaat Sektörü Haberleri

Yorum

• tarýk37
        Yasaklý
        • 07 Mayýs 2009
        • 9126

Sanayide üretim artýyor
        16 Nisan 2010, 16:18 Demir-Çelik.Web
        Sanayi Üretim Endeksi, Þubat ayýnda bir önceki yýlýn ayný ayýna göre yüzde 18,1, bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttý.
        Türkiye Ýstatistik Kurumu (TÜÝK), 2010 yýlý Þubat ayý Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarýný açýkladý. Sanayi üretim endeksi, 2009'un Þubat ayýnda yüzde 23,8 gerilemiþti. Sanayinin alt sektörleri incelendiðinde, Þubat ayýnda bir önceki yýlýn ayný ayýna göre imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 20,5, madencilik ve taþocakçýlýðý sektörü endeksi yüzde 12,2, elektrik, gaz ve su sektörü endeksi yüzde 5,0 artýþ gösterdi. Takvim etkisinden arýndýrýlmýþ endeks de Þubat ayýnda bir önceki yýlýn ayný ayýna göre, yüzde 18,2 artýþ gösterdi. Ýmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 20,6, madencilik ve taþocakçýlýðý sektörü endeksi yüzde 12,2, elektrik, gaz ve su sektörü endeksi yüzde 5 arttý.

Hayati Canlýlar "Çarklar dönüyor"
        EKONOMÝK büyümenin temel parametrelerinden sanayi üretiminin Þubatta yüzde 18.1lik artýþ göstermesini deðerlendiren BUGÝAD Yönetim Kurulu Baþkaný Hayati Canlýlar, söz konusu verinin, sanayideki üretim çarklarýnýn yeniden dönmeye baþladýðýnýn iþaretçisi olduðunu söyledi. Þubattaki artýþ oranýnýn, 2010un ilk çeyreðinde yaklaþýk yüzde 9luk büyüme oranýnýn göstergesi olduðunu belirtti.

Önder Matlý "Kriz geride kaldý"
        TÜMSÝAD Bursa Þubesi Baþkaný Önder Matlý, ekonomik krizin etkilerini geride býraktýðýný söyledi. Matlý, rakamlarýn bir önceki yýla oranla giderek yükselen bir ivme yakaladýðýný ve yýlýn ikinci çeyreðinin ardýndan yükseliþin daha da artacaðýný vurguladý. Bir önceki yýla oranla yüzde 18.1 artýþ gösteren sanayi üretim endeksinin, geçen yýlýn sanayiciyi ne derece zorladýðýnýn büyük bir göstergesi olduðunun altýný çizdi.

EKOHABER
        Sanayide üretim artýyor - Demir Çelik ve Ýnþaat Sektörü Haberleri

Yorum

• tarýk37
          Yasaklý
          • 07 Mayýs 2009
          • 9126

Türkiye Demir-Çelik Üretimi Dünyada 10. Sýrada

07 Nisan 2010, 22:53 Demir-Çelik.Web

Türkiye Dünya Sýralamasýnda Bir Basamak Yükseldi
          2008 yýlýnda dünya sýralamasýnda 11. olan Türkiye yüzde 5,6 kayba raðmen 25,3 milyon üretimle küresel üretimin yüzde 2,5’lik dilimini gerçekleþtirdi ve Ýtalya’yý geride býrakarak dünya sýralamasýnda 10. basamaða çýktý. Demir-Çelik üretimini geçtiðimiz yýla kadar sürekli olarak arttýran ve dünya sýralamasýnda üst basamaklara doðru kararlý adýmlarla ilerleyen

Türkiye;
          · 2004 yýlýnda 20,5 milyon ton
          · 2005 yýlýnda 21 milyon ton
          · 2006 yýlýnda 23,3 milyon ton
          · 2007 yýlýnda 25,8 milyon ton
          · 2008 yýlýnda 26,8 milyon ton ve
          · 2009 yýlýnda 25,3 milyon ton üretim gerçekleþtirdi.

Kaynak: Worldsteel

Yorum

• tarýk37
            Yasaklý
            • 07 Mayýs 2009
            • 9126

D de flama formasyonu oluþuyor,bir anda flamanýn sapý kadar yukarý yapabilir..

Yorum

• tarýk37
              Yasaklý
              • 07 Mayýs 2009
              • 9126

Yorum

• tarýk37
                Yasaklý
                • 07 Mayýs 2009
                • 9126

Yorum

• tarýk37
                  Yasaklý
                  • 07 Mayýs 2009
                  • 9126

Yorum

• tarýk37
                    Yasaklý
                    • 07 Mayýs 2009
                    • 9126

27.04.2010

Kardemir (D)

ilk beþ kurum bazýnda 27 Nisan 2010 Saat 16:10 itibari ile 5,769,778 TL alým gerçekleþti. Ýlk beþ kurum bazýnda da -3,775,808 TL satýþ oldu. Hisse senedindeki para giriþi 1,993,970 TL oldu.

http://www.borsadiyalog.com/kategori.php?cat_id=254

Yorum

• tarýk37
                      Yasaklý
                      • 07 Mayýs 2009
                      • 9126

HSBC Yatýrým Þirket Deðerlendirmesi: Endeksin Üzerinde Getiri

.................................................. .27.04.2010 - 15:45 - ÞÝRKETLER

Kardemir Garanti Bankasý ile 2 yýlý ödemesiz toplam 7 yýl vadeli 42 milyon Dolar
                      tutarýnda bir kredi için prensipte anlaþtýðýný açýkladý. Kredi þirketin yatýrýmlarý için
                      kullanýlacak. [GARAN.IS; Mevcut Fiyat: 7.30 TL, Hedef Fiyat: 8.40 TL, Endeksin
                      Üzerinde Getiri] [KRDMD.IS; Mevcut Fiyat: 0.73 TL, Hedef Fiyat: 0.84 TL, Endeksin
                      Üzerinde Getiri]"

Yorum

• tarýk37
                        Yasaklý
                        • 07 Mayýs 2009
                        • 9126

Yorum

• tarýk37
                          Yasaklý
                          • 07 Mayýs 2009
                          • 9126

Yorum

• tarýk37
                            Yasaklý
                            • 07 Mayýs 2009
                            • 9126

HSBC Yatýrým Þirket Deðerlendirmesi: Endeksin Üzerinde Getiri

.................................................. .27.04.2010 - 15:45 - ÞÝRKETLER

Kardemir Garanti Bankasý ile 2 yýlý ödemesiz toplam 7 yýl vadeli 42 milyon Dolar
                            tutarýnda bir kredi için prensipte anlaþtýðýný açýkladý. Kredi þirketin yatýrýmlarý için
                            kullanýlacak. [GARAN.IS; Mevcut Fiyat: 7.30 TL, Hedef Fiyat: 8.40 TL, Endeksin
                            Üzerinde Getiri] [KRDMD.IS; Mevcut Fiyat: 0.73 TL, Hedef Fiyat: 0.84 TL, Endeksin
                            Üzerinde Getiri]"

Yorum

• tarýk37
                              Yasaklý
                              • 07 Mayýs 2009
                              • 9126

GÜNÜN ÖNEMLÝ ÞÝRKET HABERLERÝ
                              28 Nisan 2010 Çarþamba Saat: 09:40
                              Mekke-Medine hýzlý tren hattý ihalesine katýlan TCDD en büyük rakibi Çinlilerle birleþme kararý aldý... Mekke-Medine Hýzlý Tren hattýnýn ihalesine katýlan TCDD, ihaleye haftalar kala önemli bir hamle yaparak en büyük rakibi Çinlilerle birleþme kararý aldý. Çin ve Türk Konsorsiyumu'nun birleþmesi ile kurulacak ortaklýðýn ihaleyi almasýna kesin gözüyle bakýlýyor.
                              GÜNÜN ÖNEMLİ ŞİRKET HABERLERİ - Hisse - Piyasa Haberleri - Borsa = Gündem - BorsaGundem.com

Yorum

• tarýk37
                                Yasaklý
                                • 07 Mayýs 2009
                                • 9126

Ýran, Irak ve Suriye Türkler’i bekliyor

28 Nisan 2010 Çarþamba Saat: 07:28

ÝÞ Yatýrým Genel Müdürü Ýlhami Koç, Türkiye’den risk alma iþtahý yüksek yatýrýmcýlar için komþu ülkeler olan Irak, Ýran ve Suriye’nin önemli yatýrým fýrsatlarý sunduðunu söyledi. Koç, “Ýran özelleþtirme sürecine baþlamak istiyor. Ýran’ýn satmak istediði varlýklar arasýnda bankalar da bulunuyor. Irak’ta da potansiyel var. Suriye bölgede kapasitesi en düþük ancak en rahat yatýrým yapýlabilecek ülke” dedi.

http://www.borsagundem.com/haber/oku...etleri_tanitti

Yorum

Working...
                                X

Debug Information