MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karot43
    Çalışkan
    • 17 Mart 2013
    • 2534

AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
    GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

YILLIK TABLOLAR yayınlanmış

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

5. Şirketimizin 08/10/2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı neticesinde, şirketimizin Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. adlı şirketleri iştirak edinmesi işlemleri hazirunun çoğunluk oyuyla kabul edilmiş ve genel kurulun ilgili maddelerinin tescili de tamamlanmıştır

O senin açıdan öyle ....

Yorum

• exitus123
          Kıdemli
          • 17 Mart 2013
          • 3035

Avukat Bilal Üzer tarafından hazırlanan 23.02.2013 tarihli hukuki mütalaa çerçevesinde alınan Şirketin 11.03.2013 tarih 2013/11 sayılı yönetim kurulu kararı ile Şirketin ihraç ettiği Oydan Yoksun Paylar'ın belirli bir kısmının yabancı bir yatırımcıya tahsis koşulları ve halka arz sonrası karşılıklı alım satım koşullarını düzenleyen opsiyon sözleşmesinin, sözleşmeyi kül halinde devralmayı teklif eden taraflardan, şirketin iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devredilmesine, aynı sözleşme kapsamında daha önceden verilmiş rehin bedeli olan ve şirketin BSI Bank - Swıtzerland hesabında tutulan 55.202.177-TL’nın sözleşmeyi üstlenen şirket namına Generali İnternational’e ödenmesine, ödenen bu tutarın Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. paylarının satın alınmasından kaynaklı borca mahsup edilmesine karar verilmiştir. Akabinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devir ve temlik edilen opsiyon sözleşmesi, Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji A.Ş. tarafından kül halinde Faik ULUTAŞ’a devredilmiştir. Böylece şirket yada iştiraklerinin sözkonusu sözleşme kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır. İlgili hukuki mütalaada, sözleşmeye göre opsiyon fiyatının kesinleşebilmesi için bir Ek Sözleşme yapılacağının hükme bağlandığı, ancak bu ek sözleşmenin imza altına alınamadığı, sözleşme şartlarının sözleşmenin yapıldığı dönemin ardından bir taraf (şirket) aleyhine aşırı düzeyde değiştiği ve edimler arası dengenin ortadan kalktığı, sözleşmenin yapılmasının ardından hisse değerinin aşırı derecede düştüğü, EURO’nun fahiş düzeyde değer kazandığı, bütün bunlara bağlı olarak İsviçre mahkemelerine başvurularak sözleşmenin yeniden yorumlanması gerekliliğinden bahsedilmiş, aksi durumda şirketin yükümlülüğünün 30.291.108 EURO’ya (sözleşme kapanış günü itibariyle 72.156.449 TL) ulaşabileceğine dikkat çekilmiştir. Bu hususta Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirkete tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazıda, bu sözleşmenin şirket dışına çıkartılması nedeniyle, şirket iştiraki Mensa Gayrimenkul’e gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün Faik Ulutaş tarafından karşılanacağına dair taahhütname istenmiş olup, bu taahhütname Faik Ulutaş tarafından verilmiş, ayrıca sözleşme bedeli şirketimiz tarafından iştirakimiz Volt Enerji’den ve Volt Enerji tarafından da Faik Ulutaş’tan mahsuben tahsil edilmiştir.

BEN SİZDEN PARAYI İSTEDİM... CEVAP VERMEDİNİZ.. DAVALARDA görüşürüz...

Yorum

• exitus123
            Kıdemli
            • 17 Mart 2013
            • 3035

Tekstil sektörü faaliyetlerimiz ise gerekli işletme sermayesi temin edilene dek, mevcut fabrikanın 3. kişilere kiralanması yoluyla devam ettirilecektir. Bununla birlikte, iştirakimiz Volt Enerji’nin faaliyete girmesi ile birlikte tekstil fabrikasının gerekli enerji temini de iştirakimiz tarafından karşılanacağı için işletme sermayesi ihtiyacı düşecek ve tekstil imalatının başlaması konusunda önemli bir engel aşılmış olacaktır.

YARIN bunuda DELİL sunun bence...

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

Öte yandan, SPK'nin 29/11/2013 tarihli kararına bağlı olarak ayrılma hakkı bedelleri ödenmeyen yatırımcıların hisse senetleri kendilerine iade edilmiştir. Gelinen noktada, söz konusu yatırımcılar ayrılma hakkının hukuki gereklerini şeklen yerine getirmemiş olduklarından süreç hakkında kendileri ile görüşmeler devam etmektedir

BAK BAK ŞEKLEN HİSSEYİ SPK size VİRMAN EDECEKSİNİZ DEDİ... BENDE BUNU DAVADA DELİL YAPAYIM... ŞEKLEN YERİNE GETİRMEMİŞİM.. o kadar HİSSEYİ virnan etmemişim de...

pazarcı , BİZE BİLGİ ver.. BAK ağa babacukların sizle görüşüyormuş..

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

İlişkili Taraflara Diğer Borçlar (Kısa Vadeli)
                31 Aralık 2013
                31 Aralık 2012
                Faik Ulutaş
                (*)4.085.776
                -
                Volt Gayrimenkul Yat.Enerji A.Ş.
                (**)18.000.000
                Mehmet Ulutaş
                6.484.204
                -
                Toplam
                28.569.980
                -

9 AYLIK TABLODA bunlar başka başkaydı da ne oldu... BÖYLE DEĞİŞTİRDİNİZ.... NE GÜNLERE KALDIN:.. ALACAKLIYDIK, 1 yılda ÜRETMEDEN BORÇLU olduk..... NERDEN NEREYE...

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

DAHA YARIN varrr

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  5. Şirketimizin 08/10/2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı neticesinde, şirketimizin Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. adlı şirketleri iştirak edinmesi işlemleri hazirunun çoğunluk oyuyla kabul edilmiş ve genel kurulun ilgili maddelerinin tescili de tamamlanmıştır

O senin açıdan öyle ....

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü
                    AYK BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM VE DANIŞMANLIK A.Ş. Sürekli Şartlı
                    Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu'na

Giris
                    1. Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. ("Sirket") ve bağlı ortaklıkları'nın (birlikte "Grup" olarak anılacaktır.) 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle hazırlanan ve ekte yer alan konsolide finansal durum tablosunu, aynı tarihte sona eren yıla ait konsolide kar veya zarar tablosunu, diğer kapsamlı gelir tablosunu, özkaynaklar degisim tablosunu, nakit akıs tablosunu ve önemli muhasebe politikalarının özeti ve diger açıklayıcı dipnotlarını denetlemis bulunuyoruz.

Finansal Tablolarla İlgili Olarak Grup Yönetiminin Sorumluluğu
                    2. Grup yönetimi bu finansal tabloların Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ("KGK") tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standartları'na ("TMS") uygun olarak hazırlanmasından ve gerçege uygun olarak sunumundan ve bunun için finansal tabloların usulsüzlük veya hatadan kaynaklanan önemli yanlıslıklar içermeyecek biçimde hazırlanmasını saglamak amacıyla yönetim tarafından gerekli görülen iç kontrollerden sorumludur.

Bağımsız Denetim Kuruluşunun Sorumluluğu
                    3. Sorumlulugumuz, yaptıgımız bagımsız denetime dayanarak bu finansal tablolar hakkında görüş bildirmektir. Bagımsız denetimiz, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan bagımsız denetim standartlarına uygun olarak gerçeklestirilmistir. Bu standartlar, etik ilkelere uyulmasını ve bagımsız denetimin, finansal tabloların gerçegi dogru ve dürüst bir biçimde yansıtıp yansıtmadığı konusunda makul bir güvenceyi saglamak üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir. Bagımsız denetimiz, finansal tablolardaki tutarlar ve dipnotlar ile ilgili bagımsız denetim kanıtı toplamak amacıyla, bagımsız denetim tekniklerinin kullanılmasını içermektedir. Bagımsız denetim tekniklerinin seçimi, finansal tabloların, hata ve/veya hileden ve usulsüzlükten kaynaklanıp kaynaklanmadıgı hususu da dahil olmak üzere önemli yanlıslık içerip içermediğine dair risk degerlendirmesini de kapsayacak sekilde, mesleki kanaatimize göre yapılmıstır. Bu risk degerlendirmesinde, isletmenin iç kontrol sistemi göz önünde bulundurulmustur. Ancak, amacımız iç kontrol sisteminin etkinligi hakkında görüs vermek degil, bagımsız denetim tekniklerini kosullara uygun olarak tasarlamak amacıyla, Grup yönetimi tarafından hazırlanan finansal tablolar ile iç kontrol sistemi arasındaki iliskiyi ortaya koymaktır. Bağımsız denetimimiz, ayrıca Grup yönetimi tarafından benimsenen muhasebe politikaları ile yapılan önemli muhasebe tahminlerinin ve finansal tabloların bir bütün olarak sunumunun uygunluğunun degerlendirilmesini içermektedir.
                    Bağımsız denetim sırasında temin ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, şartlı görüşümüzün oluşturulmasına yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.

Şartlı Görüşün Dayanakları:
                    4. Grubun yasal kayıtlarında 67.978.080.-TL borçlu göründüğü T. Halk Bankası'ndan 31.12.2013 tarihi itibariyle doğrulama alınamamıştır. Ancak ara dönem sınırlı inceleme ile ilgili olarak İlgili bankadan alınan doğrulama yazısına göre kayıtlı TOA Bakiyesinde mutabık olunmakla birlikte, aynı yazıda "şirketle banka arasında herhangi bir protokol bulunmaması nedeniyle 23.07.2013 tarihi itibariyle temerrütlü alacağın 551.660.546.-TL olduğu" belirtilmiştir. Şirket yönetim kurulu üyesi tarafından söz konusu bankaya olan borcun tasfiyesine dair görüşmelerin devam ettiği ve kapatılacak tutarın hiçbir şekilde kayıtlı TOA bakiyesini geçmeyeceğine ve geçtiği takdirde kendilerince karşılanacağına dair taahhütname verilmiştir. Bu nedenle finansal borçların güncel değerleri ifade edip etmediği konusunda kanaat oluşturulamamıştır. (Dipnot:6, 48)

5. Şirketin 31.12.2012 tarihli finansal tablolarında İsviçre'de kurulu Generali İnternational grubuna bağlı BSI Bank'ta bulunduğu görülen 55.202.000.-TL ile ilgili olarak, 31.12.2013 tarihi itibariyle belirtilen bankadan bilgi veya belge temin edilememiştir. şirketin OYP ihracına dair düzenlemiş olduğu opsiyon sözleşmesinin, bütün hak ve vecibeleri ile şirket dışına çıkarılmış olması nedeniyle opsiyon sözleşmesinin teminatı olarak bahse konu bankada tutulduğu belirtilen tutarın da işletme dışına çıkmış olduğu ve bu paranın BSI Bank aracılığıyla Generali İnternational kullanımına girdiği işletme yönetimince ifade edilmiştir.(Dipnot:48) Bu hususun tarafımızdan ilgili banka nezdinde doğrulanması mümkün olmamıştır.

6. Şirketin 08/10/2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı neticesinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. adlı şirketleri iştirak edinmesi ve şirketin ödenmiş sermayesinin eşanlı olarak 35.000.000 TL'ye indirilmesi ve 77.000.000 TL'ye yükseltilmesine yönelik işlemleri Genel Kurul onayına sunulmuş ve ayrılma hakkı kullanmak yönünde şerh düşen ortakların karşı oyuna karşılık çoğunluk oyuyla kabul edilerek tescil işlemleri tamamlanmıştır.
                    Bu işlemden kaynaklanan ayrılma hakkı bedellerinin SPK tarafından öngörülen tarihe kadar ödenmemiş olması nedeniyle sermaye artırım izahnamesini onaylanmamış ve genel kurulun eşanlı sermaye azaltımı ve artırımı yönündeki kararları gerçekleştirilememiştir.
                    Şirket tarafından bu süreçte, ayrılma hakkı kullanımı için kendisine gönderilen hisse senetlerinden, ayrılma hakkı bedelleri ödenmeyen yatırımcıların hisse senetleri kendilerine iade edilmiştir. Bu süreçte, şirketin kendi hesabında iktisap ettiği hisse senetlerinin nominal tutarı 3.521.873 TL ve Maliyet bedeli de 1.605.538 TL'ye tekabül etmektedir.
                    Ayrılma hakkı kullanan yatırımcılardan bir kısmının şirket aleyhine genel kurulun iptali istemiyle açtığı dava henüz görülmemiş olup, davanın sonucuna göre ortaya çıkacak belirsizlikler söz konusudur. (Dipnot:48)

7. Şirketin SGK'na olan borçları konusunda ilgili kurumdan doğrulama alınamamıştır. Şirketin kuruma olan ve 6111 Sayılı Yasa çerçevesinde yapılandırılmış olan prim borçlarının, aynı yıl içerisinde ikiden fazla taksit aksatılmış olması, yasa şartlarının ihlali anlamına gelmekte olup, bu durumun ortaya çıkaracağı sonucun ve muhtemel yüklerin hesaplanması mümkün olmamıştır.

8. Şirketin işçi ve taşeron firmalara borçlar ile ilgili olarak vadesi geçmiş senetli borçlarının tutarı 592.282.- TL senetsiz borçların tutarı da 3.086.152.-TL olup, bu borçlar ile ilgili olarak doğrulama yapılamamıştır. Dolayısıyla şirketin finansal tablolarındaki diğer borçlar kaleminin güncel değerleri ifade edip etmediği hususunda kanaat oluşturulamamıştır.

Şartlı Görüş
                    9. Görüşümüze göre, yukarıdaki "Şartlı Görüşünü Dayanakları" paragrafında belirtilen hususların etkisi hariç olmak üzere, ilişikteki finansal tablolar, Grup'un, 31 Aralık 2013, tarihi itibariyle finansal pozisyonunu, aynı tarihte sonra eren döneme ilişkin finansal performansını ve nakit akımlarını, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nca yayımlanan finansal raporlama standartları çerçevesinde doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmadığı konusunda herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

Diğer Hususlar:
                    10. Şirketin üretim tesislerinin çalışmıyor olması, borçların ve diğer yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesinde sıkıntılar ve gecikmeler bulunması, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle maruz kalınan takipler sonucu banka hesapları üzerinde blokeler bulunduğu ve benzeri diğer hususların değerlendirilmesi neticesinde işletmenin sürekliliği kavramının geçerliliğini sona erdirebilecek ciddi emarelerin varlığı görülerek, işletme yönetiminden ekli finansal tabloların işletmenin sürekliliği varsayımı ile hazırlanıp hazırlanmadığının teyidi istenmiş ve işletme yönetimi tarafından ekli finansal tabloların işletmenin sürekliliği kavramına göre hazırlandığı ifade edilmiştir. İşletme yönetiminin bu hususa ilişkin açıklamaları Dipnot:48'de yer almaktadır.

Diğer İlgili Mevzuattan Kaynaklanan Bağımsız Denetçi Yükümlülükleri Hakkında Raporlar
                    11. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 402. Maddesi uyarınca; Yönetim Kurulu tarafımıza denetim kapsamında istenen açıklamaları yapmış ve istenen belgeleri vermiştir. Ayrıca Şirket'in 1 Ocak - 31 Aralık 2013 hesap döneminde defter tutma düzeninin, kanun ile şirket esas sözleşmesinin finansal raporlamaya ilişkin hükümlerine uygun olmadığına dair önemli bir hususa rastlanmamıştır.

12. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 378. Maddesine göre, pay senetleri borsada işlem gören Şirketlerde, yönetim kurulu, şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, bunun için gerekli önlemler ile çarelerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacıyla, uzman bir komite kurmak, sistemi çalıştırmak ve geliştirmekle yükümlüdür. Aynı kanunun 398. Maddesinin 4. fıkrasına göre, denetçinin, yönetim kurulunun şirketi tehdit eden veya edebilecek nitelikteki riskleri zamanında teşhis edebilmek ve risk yönetimini gerçekleştirebilmek için 378 inci maddede öngörülen sistemi ve yetkili komiteyi kurup kurmadığını, böyle bir sistem varsa bunun yapısı ile komitenin uygulamalarını açıklayan, esasları KGK tarafından belirlenecek, ayrı bir rapor düzenleyerek, denetim raporuyla birlikte, yönetim kuruluna sunması gerekmektedir. Denetimimiz, bu riskleri yönetmek için Grup Yönetimi'nin, gerçekleştirdiği faaliyetlerin operasyonel etkinliği ve yeterliliğini değerlendirmeyi kapsamamaktadır. Bilanço tarihi itibariyle KGK tarafından henüz bu raporun esasları hakkında bir açıklama yapılmamıstır. Dolayısıyla bu konuya ilişkin ayrı bir rapor hazırlanmamıştır. Bununla birlikte, şirket söz konusu komiteyi 30.04.2013 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında kurmuş olup, komite Yönetim Kurulu üyeleri arasında seçilmiş 2 üyeden oluşmaktadır. Komite kurulduğu tarihten rapor tarihine kadar Grup'un varlığını, gelişmesini tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, bunun için gerekli önlemler ile çarelerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacına yönelik olarak Yönetim Kuruluna rapor sunmamıştır.

AYK Bağımsız Denetim Ve Danışmanlık A.Ş.

İsa KESKİN
                    Sorumlu Ortak Basdenetçi, YMM
                    İstanbul-10 Mart 2014

Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları

Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları ekte "pdf" dosya olarak yer almaktadır.

Yorum

• karot43
                      Çalışkan
                      • 17 Mart 2013
                      • 2534

. FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN
                      AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN AÇIKLANMASI
                      GEREKEN DİĞER HUSUSLAR

1. Şirketimizin ana kreditörü T. Halk Bankası ile yıl içerisinde sürdürülen görüşmeler neticesinde
                      06/10/2013 tarihinde özel durum açıklaması yapılmış olup, şirketimizin planlanan sermaye artırımını
                      tamamlayamaması nedeniyle henüz banka ile herhangi bir protokol imzalanamamıştır. Banka ile
                      görüşmelere önümüzdeki günlerde devam edilecektir. İlgili sürecin şu aşamada durağan olmasının
                      şirketimiz faaliyetlerine olumsuz bir yansıması bulunmamakta, yalnızca yeni kredi temininde
                      bulunulmasına mani olmaktadır.
                      2. Şirketimiz, 2010 yılında aldığı kararlar ile unvan değişikliğine gitmiş, ayrıca faaliyet gösterdiği tekstil
                      sektörüne ilave olarak enerji ve gayrimenkul sektörlerini de iştigal alanları arasına dahil etmiştir. Bu
                      amaçla, 2012 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde önce Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş ve
                      daha sonra Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş şirketimiz iştirakleri arasına katılmıştır.
                      İştiraklerimizin aşağıda açıklanan şekilde sahip olunan tesis ve arazilerin değerlendirilmesi yoluyla
                      faaliyet göstermesi, işletme sermayesi ihtiyacının minimize edilmesi ve yeniden yapılanmanın bu yolla
                      tamamlanması hedeflenmektedir.

İştiraklerimizden Volt Enerji’nin 2012 yılı başından beri yürüttüğü yatırım kapsamında 25 MW kurulu
                      güce sahip olacak kombine doğalgaz çevrim santralinin tamamlanması ile birlikte yıllık elektrik üretim
                      kapasitesi 216.000.000 KW mertebesindedir. Söz konusu yatırım kapsamında şimdiye dek bütün makine
                      teçhizat alımları, finansman ve ithalatları tamamlanmış olmakla birlikte, nihai montaj aşamasına
                      geçilebilmesi ve dış bağlantıların tamamlanabilmesi amacıyla gerekli izinlerin ve kamulaştırma
                      işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir.

İzinlerin alınmasını müteakip yapılacak kablolama, dış bağlantının sağlanması ve doğalgaz
                      istasyonlarının yenilenmesi işleri için alınan tekliflere göre, 2014 yılı içerisinde yapılması planlanan
                      yatırım tutarı yaklaşık olarak 2.000.000 TL’ye tekabül etmektedir. Gerekli işlerin tamamlanması ve
                      faaliyete geçilmesi ile birlikte bağlı ortaklığımızın yıllık ciro hedefi 40.000.000 TL olacaktır.

*Bağlı ortaklığımız olan Mensa Gayrimenkul AŞ ise halihazırda yaklaşık 700.000 m2 büyüklüğünde
                      arazi stoğuna sahiptir. Bu arazi stoku üzerinde geliştirilebilecek projeler hakkında her arazinin
                      bulunduğu konum itibariyle imar durumu, bölgelerin sosyo-ekonomik yapısı ve kamu teşebbüsleri (yol,
                      toplu taşıma hatları, sosyal hizmet planlaması) araştırılmaktadır. Arazilerimizin büyüklüğü ve
                      konumlarının çeşitli olması nedeniyle, projelerin konut ağırlıklı olmak üzere, hastane ve AVM gibi
                      yatırımlara da uygun olabileceği değerlendirilmektedir.

Gayrimenkul projelerimize ilişkin olarak daha önce yapılan açıklamalarımızda değinildiği üzere, Mensa
                      Gayrimenkul A.Ş’nin İstanbul’da yapımına başlanacak bir konut projesi ile Kayseri’de var olan bir
                      otel/residence projesine dahil edilmesi planlanmaktadır. Bu projelerden, İstanbul’da bulunan konut
                      projesinin arsa dahil toplam yatırım bedelinin 17.500.000-18.500.000 TL civarında olduğu
                      hesaplanmakta olup, yapımı yaklaşık 24 ay sürecek olan projeden hasılat beklentisi ise 20-22.000.000
                      TL’dir. İştirakimizin söz konusu projeye dahil olup olamayacağı, olur ise yatırımın hangi safhasında yer
                      alacağı ve payının ne tutarda olacağı gibi konularda değerlendirmeler tamamlandığı anda yeni bir
                      açıklama yapılacaktır.

Kayseri’de adı geçen otel/residence projesinin toplam yatırım bedelinin ise 14-15.000.000 TL civarında
                      oluşacağı hesaplanmaktadır. Bu projeye ilişkin olarak, projeye konu arsanın tarafımızca satın alınması
                      (bölge emsallerine göre arsa değeri 7 ila 8.000.000 TL arasında değişmektedir) ve inşaat yatırımın bir
                      başka firmaya devredilmesi; nihai proje tamamlandığında sahip olunacak paya isabet eden kısımların
                      kiralanarak değerlendirilmesi planlanmaktadır.
                      Mensa Sinai Ticari ve Mali Yatirimlar A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları
                      31 Aralık 2013 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Mali Tablolara Ilişkin Dipnotlar
                      Para Birimi – Türk Lirası (TL)

3

Her iki projede de arsa sahipleri şirketimizle ilişkili taraflar olduğundan, bu hususta ilgili mevzuata
                      uyum için özen gösterilecek, öte yandan, aynı durum nedeniyle şirketimizin kısa vadede finansman
                      ihtiyacı doğmayacaktır.

Tekstil sektörü faaliyetlerimiz ise gerekli işletme sermayesi temin edilene dek, mevcut fabrikanın 3.
                      kişilere kiralanması yoluyla devam ettirilecektir. Bununla birlikte, iştirakimiz Volt Enerji’nin faaliyete
                      girmesi ile birlikte tekstil fabrikasının gerekli enerji temini de iştirakimiz tarafından karşılanacağı için
                      işletme sermayesi ihtiyacı düşecek ve tekstil imalatının başlaması konusunda önemli bir engel aşılmış
                      olacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımız çerçevesinde 31.12.2013 tarihli ve bu tarihte sona eren döneme ilişkin
                      finansal tablolarımız işletmenin sürekliliği varsayımı esas alınarak hazırlanmıştır.

3. Avukat Bilal Üzer tarafından hazırlanan 23.02.2013 tarihli hukuki mütalaa çerçevesinde alınan Şirketin
                      11.03.2013 tarih 2013/11 sayılı yönetim kurulu kararı ile Şirketin ihraç ettiği Oydan Yoksun Paylar'ın
                      belirli bir kısmının yabancı bir yatırımcıya tahsis koşulları ve halka arz sonrası karşılıklı alım satım
                      koşullarını düzenleyen opsiyon sözleşmesinin, sözleşmeyi kül halinde devralmayı teklif eden
                      taraflardan, şirketin iştiraki olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş.’ne devredilmesine, aynı
                      sözleşme kapsamında daha önceden verilmiş rehin bedeli olan ve şirketin BSI Bank - Swıtzerland
                      hesabında tutulan 55.202.177-TL’nın sözleşmeyi üstlenen şirket namına Generali İnternational’e
                      ödenmesine, ödenen bu tutarın Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. paylarının satın alınmasından
                      kaynaklı borca mahsup edilmesine karar verilmiştir. Akabinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji
                      A.Ş.’ne devir ve temlik edilen opsiyon sözleşmesi, Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji A.Ş. tarafından
                      kül halinde Faik ULUTAŞ’a devredilmiştir. Böylece şirket yada iştiraklerinin sözkonusu sözleşme
                      kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmamıştır. İlgili hukuki mütalaada, sözleşmeye göre opsiyon
                      fiyatının kesinleşebilmesi için bir Ek Sözleşme yapılacağının hükme bağlandığı, ancak bu ek
                      sözleşmenin imza altına alınamadığı, sözleşme şartlarının sözleşmenin yapıldığı dönemin ardından bir
                      taraf (şirket) aleyhine aşırı düzeyde değiştiği ve edimler arası dengenin ortadan kalktığı, sözleşmenin
                      yapılmasının ardından hisse değerinin aşırı derecede düştüğü, EURO’nun fahiş düzeyde değer
                      kazandığı, bütün bunlara bağlı olarak İsviçre mahkemelerine başvurularak sözleşmenin yeniden
                      yorumlanması gerekliliğinden bahsedilmiş, aksi durumda şirketin yükümlülüğünün 30.291.108
                      EURO’ya (sözleşme kapanış günü itibariyle 72.156.449 TL) ulaşabileceğine dikkat çekilmiştir. Bu
                      hususta Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirkete tebliğ edilen 17/05/2013 tarihli yazıda, bu
                      sözleşmenin şirket dışına çıkartılması nedeniyle, şirket iştiraki Mensa Gayrimenkul’e gelebilecek
                      herhangi bir yükümlülüğün Faik Ulutaş tarafından karşılanacağına dair taahhütname istenmiş olup, bu
                      taahhütname Faik Ulutaş tarafından verilmiş, ayrıca sözleşme bedeli şirketimiz tarafından iştirakimiz
                      Volt Enerji’den ve Volt Enerji tarafından da Faik Ulutaş’tan mahsuben tahsil edilmiştir.

4. Şirketimizin 6111 sayılı kanun kapsamında Yapılandırılan SGK borçlarının ikiden fazla taksit
                      aksatılması nedeniyle yasa şartları ihlal edilmiş durumda olup, söz konusu SGK borçlarımız nedeniyle
                      SGK tarafından takip başlatılmakla beraber bahse konu borçların tecil-taksitlendirme düzenlemeleri
                      çerçevesinde yeniden taksitlendirilerek ödenmesi gerçekleştirilecektir. Bu durumun şirketimize ilave bir
                      yük getirip getirmeyeceği ile getirecekse tutarının ne olduğu ise şu anda hesaplanamamakta olup, söz
                      konusu hesaplama taksitlendirme başvurusu yapıldığında ortaya çıkacaktır.

5. Şirketimizin 08/10/2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı neticesinde, şirketimizin
                      Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. adlı şirketleri iştirak
                      edinmesi işlemleri hazirunun çoğunluk oyuyla kabul edilmiş ve genel kurulun ilgili maddelerinin tescili
                      de tamamlanmıştır.

Aynı toplantıda onaylanan şirketimiz ödenmiş sermayesinin eşanlı olarak 35.000.000 TL'ye indirilmesi
                      ve 77.000.000 TL'ye yükseltilmesine yönelik karara ilişkin işlemler ise SPK'nin bu işlemden
                      kaynaklanan ayrılma hakkı bedellerinin henüz ödenmemiş olmasını gerekçe göstermesi ve sermaye
                      artırım izahnamesini onaylamaması neticesinde icra edilememiştir. Mensa Sinai Ticari ve Mali Yatirimlar A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları
                      31 Aralık 2013 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Mali Tablolara Ilişkin Dipnotlar
                      Para Birimi – Türk Lirası (TL)

4

Öte yandan, SPK'nin 29/11/2013 tarihli kararına bağlı olarak ayrılma hakkı bedelleri ödenmeyen
                      yatırımcıların hisse senetleri kendilerine iade edilmiştir. Gelinen noktada, söz konusu yatırımcılar
                      ayrılma hakkının hukuki gereklerini şeklen yerine getirmemiş olduklarından süreç hakkında kendileri
                      ile görüşmeler devam etmektedir.

Sürece bağlı olarak şirketin kendi hesabında iktisap ettiği hisse senetlerinin nominal tutarı 3.521.873
                      TL'dir. Maliyet bedeli ise 1.605.538 TL'ye tekabül etmektedir. Bu işlemlere esas yaklaşık tutarlar
                      aşağıda gösterilmektedir:

Toplam ayrılma hakkı kullanım talebi: 5.613.017,00 TL

12.055.736 Adet
                      Ödenen ayrılma hakkı bedeli: 443.360,00 TL

951.997 Adet
                      Vadeli satın alınan kısım bedeli: 141.000,00 TL

300.000 Adet
                      Bedeli ödenmeden iade edilen: 4.000.000,00 TL

8.538.594 Adet
                      İade edilemeyen kısım tutarı: 1.021.178,00 TL

2.269.876 Adet

Ayrılma hakkı kullanan yatırımcılardan bir kısmının şirket aleyhine açtığı genel kurulun iptali talepli
                      dava, henüz görülmemiş olup, bu dava neticesine göre, ayrılma hakkı surecinin tamamen iptal olması
                      söz konusudur. Davanın iptali durumunda,

i) Ödemesi tamamlanarak satın alınan hisse senetlerinin sahiplerine iade edilerek ödenen bedellerin
                      tahsilinin yapılması,
                      ii) Henüz iadesi yapılmayan hisse senetlerinin ilgililere iade edilmesi,
                      iii) Daha önceden "hisse senetlerinin iadesi ve 31/03/2014 tarihinde geri çağırılacağı" yönünde
                      imzalanmış protokollerin hükümsüz kalması,

Gerekecek olup, davanın şirket lehine tamamlanması durumunda ise bu kez, hisse senetlerinin yeniden
                      şirkete tesliminin sağlanması ve bedellerinin ilgililere ödenmesi lüzumu doğacaktır. Ödenmesi
                      gerekecek toplam tutar, 5.021.178 TL'dir.

Ayrılma hakkı kullanım sürecine bağlı olarak şirket aleyhinde davalar açılabileceği öngörülmektedir.

6. Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının stok sayımları ve değerlemeleri neticesinde, bağlı ortaklığımız Mensa
                      Gayrimenkul A.Ş.’ stoklarında bulunan mallar için 3.814.228.-TL stok değer düşüklüğü karşılığı
                      ayrılmış ve zarar olarak finansal tablolara yansıtılmıştır.

7. Şirketimizin maddi duran varlıkları ilk defa 2006 yılında ve akabinde de 05.01.2010 tarihinde gerçeğe
                      uygun değerlerinin belirlenmesi amacıyla yeniden değerlemeye tabi tutulmuş ve 31.12.2009 tarihli mali
                      tablolardan başlamak üzere yeniden değerlenmiş değerleri ile finansal tablolarda yer almıştır. TFRS 13
                      uyarınca, grubumuzun maddi duran varlıkların gerçeğe uygun değerlerinin güncellenmesi amacıyla
                      değerlerinin yeniden tespitine yönelik çalışmanın 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi
                      planlanmaktadır.

Yorum

• rmz68
                        Yeni Üye
                        • 17 Eylül 2013
                        • 47

Evet SPK olayın ciddiyetini anlamış olacak ki nihayet tarafıma konuya ilişkin kendi görüşlerini içerir 2,5 sayfalık bir cevap göndermiş. Sayfanın son cümlesi faik için yeterli sanırım. "Bu itibarla ayrılma hakkını kullanan tüm ortaklara ayrılma hakkı bedelleri ödenmeden şirketin izahname onayı başvurusunun dikkate alınması mümkün bulunmamaktadır"

Yorum

• xalo
                          Yeni Üye
                          • 04 Aralık 2013
                          • 32

Hayırlı olsun.. Zaten başka şekilde cevap vermesi kendi koydukları mevzuata aykırı olurdu. Bende cevap bekliyorum

Yorum

• heckser-ohlin
                            Aktif
                            • 12 Eylül 2013
                            • 332

1248 - 12.03.2014 12:54:38 - KAP : MENSA SINAI TICARI VE MALI YATIRIMLAR A.S. / MEMSA [] OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL) 12.03.2014 12:54:33
                            Detay

BU HABERIN KAP `IN SITESINDEKI ORJINAL HALI VE EKLI DOSYALARINI GOREBILMEK ICIN ASAGIDAKI LINK`I TIKLAYINIZ!

KAP : MENSA SINAI TICARI VE MALI YATIRIMLAR A.S. / MEMSA [] OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL) 12.03.2014 12:54:33

OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL)
                            ---------------------------------------------------------------------------------------------

ORTAKLIGIN ADRESI : MEHMET NEZIH OZMEN MAH. NADIDE CAD. NO:27 ORS IS MERKEZI KAT:1 D:4/B GUNGOREN/ ISTANBUL
                            TELEFON VE FAKS NUMARASI : 0212 482 67 63 / 0212 482 9014
                            E-POSTA ADRESI : INFO@MENSA.COM.TR
                            ORTAKLIGIN YATIRIMCI/PAY SAHIPLERI ILE ILISKILER BIRIMININ TELEFON VE FAKS NUMARASI : 0212 482 67 63 / 0212 482 9014
                            YAPILAN ACIKLAMA ERTELENMIS ACIKLAMA MI? : HAYIR
                            OZET BILGI : ORTAKLIK ALEYHINE DAVA ACILMASI

---------------------------------------------------------------------------------------------

SIRKETIMIZIN 08/10/2013 TARIHLI OLAGANUSTU GENEL KURUL TOPLANTISINDA ALINAN SERMAYE AZALTIM VE ARTIRIMINA ILISKIN KARARIN BUTLANI (YOK HUKMUNDE SAYILMASI) TALEBIYLE BAKIRKOY 3.ASLIYE TICARET MAHKEMESI MARIFETIYLE (2014/82 DOSYA NO) BIR DAVA ACILDIGI OGRENILMISTIR. DAVA HAKKINDA ON INCELEME YAPILDIGINDA AYRICA BILGILENDIRMEDE BULUNULACAKTIR.

Kapat
                            Tüm Hakları Saklıdır. Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.

SADECE SERMAYE ARTIRIMI YETMEZ!!!! İŞTİRAKLERİ DE İSTERUK!!!

Yorum

• heckser-ohlin
                              Aktif
                              • 12 Eylül 2013
                              • 332

diğer haberi yapıştırmaya gerek yok nasılsa fasa fiso....

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

heckser-ohlin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                1248 - 12.03.2014 12:54:38 - KAP : MENSA SINAI TICARI VE MALI YATIRIMLAR A.S. / MEMSA [] OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL) 12.03.2014 12:54:33
                                Detay

BU HABERIN KAP `IN SITESINDEKI ORJINAL HALI VE EKLI DOSYALARINI GOREBILMEK ICIN ASAGIDAKI LINK`I TIKLAYINIZ!

KAP : MENSA SINAI TICARI VE MALI YATIRIMLAR A.S. / MEMSA [] OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL) 12.03.2014 12:54:33

OZEL DURUM ACIKLAMASI (GENEL)

ORTAKLIGIN ADRESI : MEHMET NEZIH OZMEN MAH. NADIDE CAD. NO:27 ORS IS MERKEZI KAT:1 D:4/B GUNGOREN/ ISTANBUL
                                TELEFON VE FAKS NUMARASI : 0212 482 67 63 / 0212 482 9014
                                E-POSTA ADRESI : INFO@MENSA.COM.TR
                                ORTAKLIGIN YATIRIMCI/PAY SAHIPLERI ILE ILISKILER BIRIMININ TELEFON VE FAKS NUMARASI : 0212 482 67 63 / 0212 482 9014
                                YAPILAN ACIKLAMA ERTELENMIS ACIKLAMA MI? : HAYIR
                                OZET BILGI : ORTAKLIK ALEYHINE DAVA ACILMASI

SIRKETIMIZIN 08/10/2013 TARIHLI OLAGANUSTU GENEL KURUL TOPLANTISINDA ALINAN SERMAYE AZALTIM VE ARTIRIMINA ILISKIN KARARIN BUTLANI (YOK HUKMUNDE SAYILMASI) TALEBIYLE BAKIRKOY 3.ASLIYE TICARET MAHKEMESI MARIFETIYLE (2014/82 DOSYA NO) BIR DAVA ACILDIGI OGRENILMISTIR. DAVA HAKKINDA ON INCELEME YAPILDIGINDA AYRICA BILGILENDIRMEDE BULUNULACAKTIR.

Kapat
                                Tüm Hakları Saklıdır. Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.

SADECE SERMAYE ARTIRIMI YETMEZ!!!! İŞTİRAKLERİ DE İSTERUK!!!
                                Bu dava bizim davadan farklı bir dava,acaba kim ya da kimler açtı...?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information