MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • anıl
    Katılımcı
    • 20 Kasım 2013
    • 96

simdi faik derse 026 dan odeyip bed sônra kalanini kabul edin yoksa iade edecem şizde bende yanariz

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

Türkiye bir hukuk devletidir....))
      AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
        Çalışkan
        • 17 Mart 2013
        • 2534

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA [] 10.09.2013 09:36:24

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
        Telefon ve Faks No. : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
        Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel : 212 482 67 63 Fax: 212 482 90 14
        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
        Özet Bilgi : Borsa İstanbul A.Ş'den Şirketimize Gönderilen Yazı hk.

AÇIKLAMA:
        Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Borsa İstanbul A.Ş 'den şirketimize gönderilen yazı ile,

* Şirketin 31/12/2013 tarihine kadar sermaye artırımı işlemlerinin tamamlanmaması,
        * Şirketin 31/12/2013 dönemi finansal tablolarının yayınlandığı tarih itibariyle finansman yapısının iyileşmediğinin tespit edilmesi,
        * Şirketin ortaklık yapısının güncel ve doğru olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 30/09/2013 tarihine kadar ilan edilmemesi,

durumlarının herhangi birinin gerçekleşmesi durumunda, şirket hisse senetlerimizin işlem gördüğü 2. ulusal pazar kotundan çıkartılabileceği bildirilmiştir. Bununla birlikte, şirketimizin, aylık bildirim formatında bir takım değişikliklere gidilmiştir.

Bilindiği üzere, şirketimiz sermaye artırım işlemlerini geçtiğimiz Şubat ayından bu yana sürdürmektedir. Bu kapsamda son olarak 03/09/2013 tarihinde SPK tarafından kamuya ilan edilen nihai kararlar üzerine, 08/10/2013 tarihinde sermaye artırım işlemlerinin oylanacağı olağanüstü genel kurul toplantısı düzenlenmesine karar verilmiştir.

Sermaye artırım işlemlerinin devamı açısından, söz konusu toplantı kararının alınması ve izahnamenin kurulca onaylanması dışında başkaca hiç bir prosedür kalmamıştır. Şirketimiz, söz konusu toplantıyı izleyen 10 is günü içerisinde sermaye artırım işlemlerine başlayabilmeyi planlamaktadır. normal takvim içerisinde işlemler, borsa yönetim kurulunca öngörülen 31/12/2013 tarihinden önce tamamlanabilecektir.

Sayın yatırımcılarımız ve menfaat sahiplerinin, ilgili açıklamayı bu mahalde değerlendirmeleri gerekliliğini önemle duyurur, şirketimiz hisse senetlerinin işlem gördüğü pazara ilişkin su aşamada herhangi bir değişikliğin kesinlikle söz konusu olmadığını ve 2. Ulusal pazarda işlem görmeye devam edeceğini kamuoyuna ilan ederiz.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Yorum

• cirkinn
          Yeni Üye
          • 13 Eylül 2013
          • 42

Arkadaşlar bi yerden 110mil vurucan bi yerden 5 mil verecen (ben büfe işletiyom al sat kafa başka bişeye basmaz)ama bu adam bende zarar edeyi sende et derse ederim. Benim başim gözüm üstüne anil bey(diyom)

Yorum

• exitus123
            Kıdemli
            • 17 Mart 2013
            • 3035

Şimdi faiğ top sende canım, paşa paşa ödüyosun 09.12.2013 tarihinden önce , PERŞEMBE mesai bitimine kadar süren var, Ödendi makbuzunuda CUMA SPK ya yollayacan ya.. Bilgi vereyim..

Ödemezsen GENEL KURULUNDAYIM.......

Faiğ 5.6 milyon nere buraya yazdığım elde ettiğin gelir NERE...... Bu yaptığını bi KAYSERİLİYe anlatsan sana kıçıyla güler

PERŞEMBE günü son gün , beni arama anlaşma için, bu işyeri PEŞİN ÇALIŞIYOR

SPK da benim istediklerime cevap yazmış..

T .C. BAŞBAKANLIK
            SERMAYE PİYASASI KURULU
            ANKARA
            23.11.2013
            Merkezi Kayıt Kurumu’ nda ,,,,,,,,,,,,,sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’ de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’nin 08.10.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısına katıldım ve 11. Maddeye hayır oyu vererek ayrılma hakkımı kullandım. 1 adet hissenin 0.46 TL değer ile ......... adet hisse senedimi şirkete virman ettiğim halde tarafıma para ödemesi yapılmamıştır. Şirkete 3 adetlik hisseyle de ortaklığım devam etmektedir? Şirketin 22.11.2013 tarihli KAP açıklamasına istinaden (EK 1);

Aşağıda belirttiğim sorularıma görüşlerinizi acilen bildirmenizi istiyorum.

1) MEMSA şirketi kaç güne kadar para ödemisini yapmakla yükümlüdür? Ödenmeyen her gün için ne kadar günlük faiz işletilecektir?

2) MEMSA şirketinin açıklamada belirttiği gibi 30.01.2014 kadar para ödemesini yapmazsa ve açıklamadaki gibi hisse senetlerimi tarafıma virman yapma hakkı var mıdır? SPK mevzuatlarında böyle bir kanun metnin olduğunu bilmiyorum. Şirket böyle bir hakkı varsa hisse senetlerinin iadesini yaparsa hisse senedinin virman ettiğim değeri olan ......... ye 30.01.2014 tarihine kadar günlük yasal faiz uygulayacak mıdır?

3) Olağanüstü genel kurul 08.10.2013 tarihinde yapıldığı halde bu genel kurulun tescilinin yapılması için beklenecek son tarih ne zamandır?

4) Olağanüstü genel kurul kararı ilk olarak 25.07.2013 tarihli yönetim kurulu kararı alındığı için 6 aylık süreye kadar sermaye azaltım ve artırım kararı tescillenmezse alınan kararların geçerliliğin kalmayacağı hakkında şirket uyarılmış mıdır? Bu süre doldu diyerekten şirketin yukarda da açıkladığım gibi şirketin hisse senetlerini geri virman etme hakkı olacak mıdır? Süre dolduğunda şirket benim alacağımı ödemezse şirket hakkında yapılacak cezai tedbirler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunun kaçıncı maddelerine istinaden uygulanacaktır?

5) MEMSA şirketinin T.C. HALKBANKASI ile olan borçları ve kredi tasfiyesi hakkındaki 06.10.2013 ve 22.08.2013 tarihindeki KAP haberindeki 33 milyon TL nakden ve defaten ödeme planı yapabilen şirketin bu bankayla hala bir anlaşma yapmamış olması (EK 2 ve 3) ve ayrılma hakkını kullananlar için finansman zorluğu çektiği haberini yapabilen bu şirket nedeniyle başka mağdurlar yaratılmaması için şirketin BORSA İSTANBUL’ da 2. Ulusal Pazarda seans işlemini mağduriyetimizin giderileceği güne kadar durdurulması, gerekirse gözaltı pazarına alınması gibi bir yaptırımınız olacak mıdır?

6) MEMSA şirketinden alacaklı olduğum ........ TL + günlük yasal faiziyle birlikte alacak davası açtığımda haciz yoluyla zararımın giderilmesi şuan için şirketin sahip olduğu 12.055.760,60 adetlik hisseye (EK 4) o günün hisse eder değeriyle alacağım anapara ve yasal faize istinaden ihtiyati tedbir koydura bilir miyim? Alacağımı bu yolla tahsil etme olanağım var mıdır?

Bu sorularıma acilen yazılı ve mail yoluyla görüşlerinizi bildirmenizi rica ediyorum.
            Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

Yorum

• heckser-ohlin
              Aktif
              • 12 Eylül 2013
              • 332

heckser-ohlin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI'NA
              ANKARA

Yatırımcısı olduğum Mensa Mensucat şirketiyle ilgili olarak, SPK'nın direktifleri doğrultusunda son yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılmış bir yatırımcı olarak; toplantının 12. gündem maddesine şerh düşüp ayrılma hakkımı kulladım ve sonrasında firmanın belirttiği hesaba aracı kurumuma verdiğim talimat doğrultusunda hisselerimi firmaya virmanladım.

Gelinen şu aşamada firmanın bizlere ödeme yapmasını beklerken, eski alışkanlıklarından ve usulsüz uygulamalarından vazgeçemeyen şirket yöneticileri, son olarak geçtiğim Cuma günü yani 22/11/2013 tarihinde KAP' a yaptıkları açıklamalarında: mevcut ayrılma hakkını kullanan yatırımcıların hisselerinin karşılığı olan bedelleri ödemeyeceğini, bunun için atıl makinelerini satmayı ya da bedelli sermaye arttırımının neticesinde eline geçeceğini düşündüğü meblağdan ya da kredi kuruluşlarından temin edebilirse ödeyeceğini aksi takdirde iki ay sonra yani 30/01/2014 tarihinde aldığı hisseleri geri virmanlayacağını duyurmuştur. Bedelli Sermaye Arttırımı olarak tarafınızdan ön koşul olarak ; ayrılma hakkını kullanan yatırımcıların alacaklarının ödenmesi durumunu hiçe sayan bu kişilerin yaptığı ne ticari ahlaka ne de dürüstlüğe uygundur.

Aklı başında her yatırımcının düşünebileceği makul sonuç şudur ki: serbest piyasa ekonomisi içerisinde borsaya kota olmuş bir firmanın hisselerinin tasarrufunu yatırımcının elinden alıp, sonrasında bedelini ödemeyen ve de sürdüğü gerekçeleri ortaya koyamadığında hisseleri geri virmanlayacağım demek NİTELİKLİ DOLANDIRICILIĞIN değişik bir şekli değil midir? Zira, yapılan son genel kurulda yatırımcılardan kendileri izin isteyip ayrılma hakkına ilişkin koydukları kotanın sınırını yükselttikleri halde ve bu işin başında kendileri ayrılma hakkına bağlı olarak bedel kotası koyduğu halde ve bahsi geçen sınırı 6 milyon olarak koyan bu kişilerin, bugün hisselerini devreden yatırımcılara ödeme yükümlülüğünde bulunduğu bedelin 5,4 milyon la bu sınırın altında oluştuğu bir durumda PARAM YOK ÖDEYEMEM demesi yalan beyanda bulunup yatırımcıyı mağdur etme çabası değil midir?

Bunların da ötesinde daha birkaç ay öncesinde Halk Bankası'na olan borçlarından dolayı, bankanın yaptığı açıklamalara cevaben; başka bir şirketi emsal gösterip : eğer bizim de faizlerimi silerseniz borcun anaparası olan 30milyon tl yi defaden ve tek seferde ödemeyi taahhüt eden bunlarken yine yapmayı planladıkları bedelli sermaye arttırımı neticesinde alınmayan paylardan 10milyon tl lik kısmını şirket yönetim kurulu başkanı Mehmet Ulutaş'ın alacağını ifade eden açıklamaları KAP'a bildiren firmanın bugün bunu yapıyor olmasının tek sebebi, başından beri BEDELLİ SERMAYE ARTTIRIMININ peşindeymiş gibi davranıp yatırımcının elindeki malı hiç etmek için mücadele etmesinin peşine: bugün parasını ödemedikleri yatırımcıları da arkalarına destekçi olarak alıp TAHSİSLİ SERMAYE ARTTIRIMINA zemin hazırlamak ve sözüm ona yabancı bir firmanın kendilerine fon sağlamak karşılığında hisselerin devrini bu kişilere sağlamak olduğu kanısındayım.

Son olarak, borsada işlem gördüğü günden buyana birçok usulsüzlüğe imza atan: oydan yoksun pay ihracındaki ne olduğu kim olduğu tam anlaşılamayan Generalli firmasından tutunda, buradan gelen 55 milyon tl nin yurtdışında nerede olduğu ve varlığı tam olarak bile belli olmayan hesaplarda gizlemesine, yönetim kurulu üyelerinin ve şirket ortaklarından %5lik paya sahip olup satışlarını bildirmek zorunda olan Faik Ulutaş gibi kişilerin hisselerini satıp 2 yıl sonra incelemede ortaya çıkınca SEHVEN BİLDİRMEYİ UNUTTUM demesine kadar bir çok usulsüzlük yapan bu firmanın yaptığı bu son açıklama karşısında, biz yatırımcıların ve bu düzenin tek koruyucusu konumundaki SPK' nın bu şirketi geçmişteki ve şuan ki usulsüz uygulamalarından dolayı mercek altına alıp incelenmesini talep etmekteyim.

Saygılarımla,
              geçen telefonda ne söyledilerse aynen bültende çıktı... faikcim canım benim hatta anıl ve vietnam şimdi istediğniz kadar kıvırabilirsiniz bizim hepi topu güccücük malımız pul olur SENİN ŞİRKETİNİN ... KOYACAKLAR HABERİN YOK )))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, FAİĞ akıllı ol , zaman istemişsin SPK dan oda vermiş....

Buraya yazıyorum, PEŞİN çalışıyorum canım, beni arama

Yorum

• andiç75
                  Katılımcı
                  • 11 Eylül 2013
                  • 91

Ola gardaşlar malını iteleyenler iteledi. Iteleyemeyenler ise beklesin bakalım. Ne zaman yolunu bulacaklar. Vesselam

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

Onlar faiğ ile mutlu , azcık akılları olsalar zararlarını azaltırlardı

andiç75 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Ola gardaşlar malını iteleyenler iteledi. Iteleyemeyenler ise beklesin bakalım. Ne zaman yolunu bulacaklar. Vesselam

Yorum

• heckser-ohlin
                      Aktif
                      • 12 Eylül 2013
                      • 332

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, FAİĞ akıllı ol , zaman istemişsin SPK dan oda vermiş....

Buraya yazıyorum, PEŞİN çalışıyorum canım, beni arama
                      faikcim canım benim beni arayabilirsin gidiş dönüş uçak biletimi al hilton dan da 2 günlük full pansiyon rezarvasyonumu yap gelebilirim belki ama anlaşır mıyız bişey diyemem haaa unutmadan spa dahil olsun rezarvasyona )))

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

sabah bir zurna ötüyordu burada,DOREMİ diyeee...))siz memsacılar uyanmasın diye,susturdummmm...))

Yorum

• Erendiz
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 126

Spk yi arayarak ve fax cekerek bu dogru ve hakli sonucun cikmasini saglayan tüm arkadaslarima tesekkür ederim. Artik top faikte. Kendi ipini ya kendi çekecek yada süreci olması gereken gibi tamamlayacak. Hayırlısı olsun bakalım...

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

anıl diyor,anıyoruz exitus123...

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

PEŞİN cileri görelim zaten faiğ okuyor, yazık EMEL bizler için telefonda heder olmasın...

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

peşin+faiz...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information