MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gokalp80
    Tecrübeli
    • 11 Eylül 2013
    • 522

günaydın zararlarımızın azaldığı veya karların arttığı bir hafta olması dileğimle

Yorum

• gokalp80
      Tecrübeli
      • 11 Eylül 2013
      • 522

sn karot hocam verdiğin değerli bilgler için sağol

Yorum

• karot43
        Çalışkan
        • 17 Mart 2013
        • 2534

İPTAL DAVASI AÇMA HAKKI

Anonim şirket ortakları, kanun veya esas sözleşme hükümlerine ve özellikle objektif iyi niyet kurallarına aykırı olan genel kurul kararları aleyhine, toplantı tarihinden itibaren üç ay içinde şirket merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesinde iptal davası açma hakkına sahiptir (TTK md. 381).

Pay sahiplerinin genel kurul kararları hakkında iptal davası açabilmesi için karara muhalif kalması ve bu durumu tutanağa geçirtmesi veya genel kurulda oy kullanmasının haksız yere engellenmesi ya da toplantıya davetin usulü dairesinde yapılmadığını veya gündemin gereği gibi ilan ya da tebliğ edilmediğini yahut genel kurul toplantısına katılmaya yetkili olmayan kimselerin karara iştirak ettiklerini iddia etmesi gerekmektedir.

Pay sahibi, hem dava açtığı sırada hem de dava süresince pay sahipliği sıfatını taşıyor olmalıdır. Aksi takdirde dava ehliyet yönünden reddedilecektir.

İptal davası açılması, pay sahipleri tarafından bir güvence (teminat) verilmesi koşuluna bağlı değildir. Ancak şirketin talebi üzerine mahkeme şirketin olası zararlarına karşılık olarak pay sahiplerinden bir miktar güvence göstermelerine karar verebilir[15].
        AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
        GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

Günaydın arkadaşlar...
          yeni bir haftaya başlıyoruz...bakalım bugün bir sinyal alabilecekmiyiz...

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            TTK YÖN. MADDE 7 – (1) Genel kurul toplantıları aşağıda belirtilen zamanlarda yapılır:
            a) Olağan genel kurul toplantısı, her hesap dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır. Buna göre hesap
            dönemi takvim yılı olan şirketlerde toplantılar yılın ilk üç ayı içinde, özel hesap dönemi olan şirketlerde ise, hesap
            döneminin bittiği günü izleyen ilk üç ay içinde yapılır.
            bu konu bence önemli,hemen bu maddeye atfen spk'ya birer dilekçe yazarak öncelikle "OLAĞAN GENEL KURUL"un yapılmasını,yönetimin aklanmasını talep edelim bence...

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

yukarıda paylaştığım bilgiler doğrultusunda faike hangi engeli çıkarabileceksek çıkaralım... konuya ilgili arkadaşlar durumları birer dilekçe örneğine dönüştürüp buraya yapıştırırsa iyi olur...yine ilgili arkadaşlar da bu dilekçeleri acil olarak kendi adlarına yazıp ilgili kurumlara iadeli-taahhütlü göndersin arkadaşlar...!!!
              ben ancak öğleden sonra uygun olacağım,öğleden sonra ben de katkı sunarım...herkese iyi günler...

Yorum

• gokalp80
                Tecrübeli
                • 11 Eylül 2013
                • 522

artık hisse fiyarını düşünmüyorum onu hisseyi düşürenler düşünsün 3,5 yıldır düşünmekten saçımız sakalımız ağardı ARTIK 8 EKİM E DIM

Yorum

• gokalp80
                  Tecrübeli
                  • 11 Eylül 2013
                  • 522

8 ekimde genel kurula gitmemi
                  1-fiyatin nominale gelmesi
                  2-patronun sehven hisse aldiğini açiklamasi
                  3-bedelliden vazgeçmesi
                  4-üretime geçmesi....
                  Yada kisaca 3,5 yilda yapmadiklarini yapmasi

Yorum

• estergon
                    Yeni Üye
                    • 18 Eylül 2013
                    • 25

seylamın aleyküm hayırlı sabahlar ben hissede yeni sayılırım ama yapılan bunca haksızlığa karşı sizin yanınızda olmak istiyorum genel kurula nasıl katılacağım irtibat kurabileceğim biri varsa yazarsa sevinirim

Yorum

• lidaki
                      Katılımcı
                      • 12 Eylül 2013
                      • 88

estergon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      seylamın aleyküm hayırlı sabahlar ben hissede yeni sayılırım ama yapılan bunca haksızlığa karşı sizin yanınızda olmak istiyorum genel kurula nasıl katılacağım irtibat kurabileceğim biri varsa yazarsa sevinirim
                      Aman dostum yanımızda ol arkamızda olanlardan çok çektik....

Yorum

• estergon
                        Yeni Üye
                        • 18 Eylül 2013
                        • 25

arakada olanlar sadece seyreder omuz omuza duranlar kazanır

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

lidaki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Aman dostum yanımızda ol arkamızda olanlardan çok çektik....
                          sen ne ayaksın yaa...sen önce kendi yerini tarif et,sen nerdesin ki...?!!?bir de kocaman kocaman konuşuyorsun,ayıp sana aymaz insan...!!!

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

estergon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            arakada olanlar sadece seyreder omuz omuza duranlar kazanır
                            sevgili dostum,elbette yan yana,omuz omuza durmak zorundayız...ancak öyle kazanabiliriz,sen her konuşana bakma,zamanla tanırsın kocaman konuşup karınca adımı atmayanları...))özeline bir bak,msj yazdım sana...

Yorum

• Sıfır
                              Aktif
                              • 11 Eylül 2013
                              • 275

Selam sana Gözaltıpazarı.... Faik cehennem bile seni kabul etmeyecek.

Yorum

• lidaki
                                Katılımcı
                                • 12 Eylül 2013
                                • 88

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                sen ne ayaksın yaa...sen önce kendi yerini tarif et,sen nerdesin ki...?!!?bir de kocaman kocaman konuşuyorsun,ayıp sana aymaz insan...!!!
                                Senin niyetini anlamış değilim sn.abim.Taraf olmamı istemeni anlayamıyorum.Benim mensa mağduru olduğumu anlayamamış olman şaşırtıcı.RALLİCİ BAŞKANA şikayet et beni BAN lasın.Sen odun gibi adamım demiştin bende sana kalas gibi olduğumu söylemiştim.Ha forum olarak sormuyorsan yerimi.İzmir, Buca,Şirinyer...Aslen giritliyiz.Hemde safkan...Elhamdülillah.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information