MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • exitus123
    Kıdemli
    • 17 Mart 2013
    • 3035

Bu arkadaşların hiçbirinin isimleri vekalet olsa dahi tutulan tutanaklarda yoktu...

avukatta davası vardı ,, istanbuldan gelemedi..

Ben ne yaptım 5000 lotu olan arkadaşımın notor parasını dahi (80 TL tuttu) cebimden ödedim... 5000 lot ta lazım olur, vicdanım rahat olsun dedim...

YUKARDAKİLERİN KAÇININ VİCDANI VARSA tabiki RAHAT bu yazıyı okuyunca...

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

ÜSTADLARINIZI tanıyın..... diğer topik açılır merak etmeyin, biz orda ne sözler verildide çiğnendiğini gördük.....

sizleriniz üzerinden prim yapılacak, sitenin reklamı yapılacak, sitenin adı duyuldukça reklam alınacak,, ve gelemiyeceklerin bu şekilde yol paraları ödenecek........................

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

Aman nöbetteyim işte bunlarla uğraşıyorum, ben yatayım, gecenin ne getireceği belli olmaz...

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

Günaydın arkadaşlar...) sabah sabah exitus bize yine süpriz yaptıı... exitus arkadaş,hani biz konuyu kapatmıştık...??!!?? ya arkadaş anladığım kadarı ile sizin aranızda kişisel sorunlar oluşmuş ya da var....!!! arkadaşlar,benim yaşam bilgim ve deneyimim diyorki:özel konular özel alanlar da konuşulur,ya da bir şekilde çözülür...!!! nasıl çözmek istiyorsanız çözün arkadaşlar,ama oradan buradan göndermeler yaparak,laf sokarak değil...!!!biz burada sizin kişisel sorunlarınızla uğraşamayız...!!!buna zamanımızda yok zaten...!!!
          Bizim önümüzde bir genel kurul ve bir cenaze var...!!!bu konuda bize katkı yapacaksanız yapın,yapmayacaksanız çekilin kenara...!!!yeter arkadaş yaa...hepimizin aklı var,fikri var...görüyoruz,okuyoruz:kimse bize bir şeyleri dikte ettirmeye kalkmasın,gözümüze sokmasın...bırakın arkadaş,biz kendi fikrimizi kendimiz oluştururuz...yeter arkadaşlar...!!!
          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

İlkesel olarak bazı şeyleri bende kabul etmiyorum,etik bulmuyorum:bunu deklare de ettim...!!!ama bakkal defteri karıştırır gibi eski defterleri yeniden yeniden karıştırmak niye...!!??!!düne takılıp kalırsak:yarına bizi ulaştıracak yolun taşlarını döşeyemeyiz...!!!bu bizi götürse götürse "kısır döngü"ye götürür ki:bu arada da birileri malı götürür...sizin niyetiniz ne arkadaşlar...??!!??doğru bir yolda ilerlemiyoruz,lütfen hepimiz kendimize çeki düzen verelim ve önümüze bakalım...!!!

Yorum

• azina
              Katılımcı
              • 17 Ağustos 2011
              • 196

Günaydın,
              bu forumlar herkese açık olduğundan herkes gelip istediği gibi yazabilir. Hatta patron bile gelip bölmek ve kafa karıştırmak için gelip yazar veya yazdırır. Eminim ki böyle de yapıyordur.
              burda yapılması gereken sürekli tartışma ortamı yaratmak yerine patronun hamlesini tahmin edip ona göre tedbir almak. Bu konularda bize fikir verebilecek arkadaşlar bu işi örgütleyebilir. Hisse net te Roger Garaudy diye birisi vardı mesela baya bi yol göstermişti. Ha bilemem belki yollar yanlıştı ama en azından millet SPK yı mail trasiğine tutmuştu.
              BAkın biz o kadar eleştirdik mail attık SPK ya. Adamlar ne yaptı, şartlı da olsa onay verdi. Demek ki bu işin kuralı duygusallıktan önde geliyor. Öldük bittik lafları onları alakadar etmiyor. Önemli olan gerekçeleriyle ne yapabilieceğimize kadar vermek
              ...::[AZİNA]::...

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

azina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Günaydın,
                bu forumlar herkese açık olduğundan herkes gelip istediği gibi yazabilir. Hatta patron bile gelip bölmek ve kafa karıştırmak için gelip yazar veya yazdırır. Eminim ki böyle de yapıyordur.
                burda yapılması gereken sürekli tartışma ortamı yaratmak yerine patronun hamlesini tahmin edip ona göre tedbir almak. Bu konularda bize fikir verebilecek arkadaşlar bu işi örgütleyebilir. Hisse net te Roger Garaudy diye birisi vardı mesela baya bi yol göstermişti. Ha bilemem belki yollar yanlıştı ama en azından millet SPK yı mail trasiğine tutmuştu.
                BAkın biz o kadar eleştirdik mail attık SPK ya. Adamlar ne yaptı, şartlı da olsa onay verdi. Demek ki bu işin kuralı duygusallıktan önde geliyor. Öldük bittik lafları onları alakadar etmiyor. Önemli olan gerekçeleriyle ne yapabilieceğimize kadar vermek
                evet,herkes yazar,yazabilir...biz yapılabilecekler üzerinden yürüyelim,arkadaşlar...Rogar Garaudy arkadaşın bize çok yararı oldu,hazırladığı bir çalışmayı hala kullanıyoruz...adamın bize daha çok yararı olabilirdi,forumdaki kargaşa sıktı ve çekti gitti...

Yorum

• karot43
                  Çalışkan
                  • 17 Mart 2013
                  • 2534

Arkadaşlar,foruma üyelikte bazı sorunlar yaşanıyor olabilir...durumu modaratöre ilettim,bu gün sorunun çözüleceği söylendi...üye olurken verdiğiniz mail adreslerinizi kontrol edin,aktifleştirme mesajı gelir bugün...))

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

Bedellide hangi tarih baz alınacak

Eski SPK hukukçularından Sanlı Baş, G.Saray’ın yüzde 300 bedelli sermaye artırım talebiyle ilgili yeni bir tartışma başlattı

12.09.2013 - 17:49 Sonra Oku Arkadaşına Gönder

BORSAGUNDEM.COM
                    Galatasaray'ın yüzde 300 bedelli sermaye artırımı talebiyle SPK’ya yaptığı başvuru tartışmaları artarak sürüyor. “Ayrılma hakkında hisse fiyatı ne olmalı?” tartışmasından sonra bu kez de “Hangi tarih baz alınacak?” tartışması çıktı. Konunun uzmanlarından olan eski SPK hukukçularından Avukat Sanlı Baş, baz alınması gereken tarih için çarpıcı bir analiz yaptı. İşte Sanlı Baş’ın Borsagundem.com için yaptığı o analiz…
                    YATIRIMCININ ALEYHİNE SONUÇ DOĞURAMAZ
                    SPK'nın Pay Tebliği’nin 12/7 Maddesi’ne göre; “Sermaye artırımından elde edilecek fonun ilişkili taraflara olan borcun kapanmasında kullanılmayacağı ortaklık tarafından beyan edilmiş olsa dahi, sermaye artırım başvurusu öncesinde kamuya açıklanan son dört döneme ilişkin finansal tablolarında, ilişkili taraflara nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan toplam borçların ortalamasının, söz konusu borçlar dahil edilmemiş aktif toplamları ortalamasına oranı yüzde yirmiden fazla olan ortaklıklar hakkında da bu maddenin altıncı fıkrasında yer alan hükümler uygulanır.”
                    Bedelli artırımını bu madde çerçevesinde de değerlendirmek gerekir.
                    Kaba bir hesaba göre, ilişkili taraflara uzun vadeli borçlar ortalamasının aktiflerden bu borçlar çıkıldıktan sonra kalan rakama oranı % 20’nin üzerinde gibi. Burada önem taşıyan husus, şirket, bedelliden gelen fonu bu türden borçların kapatılmasında kullanmayacağını söylese bile bu borçların kaynağının şirkete nakit dışı varlık devrinden kaynaklanıyor olması ve bunun da % 20’den fazla olması gerekir. Ama kısmen dahi olsa bu türden bir borcun kapatılmasında kullanılırsa o zaman zaten tebliğin 12/6 maddesi devreye girer. Veya ‘kapatmayacağım’ denmesine rağmen bu türden bir borcun kapatılmasında kullanılırsa o zaman tebliğin “Halka açık ortaklıkların yapacakları bedelli sermaye artırımlarının bu maddede yer alan esasların dolanılması suretiyle gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında sermaye piyasası mevzuatı kapsamında kurulca tesis edilecek işlemler saklıdır“ şeklindeki 12/8 maddesi devreye girer.
                    İlaveten şirket, 5.2.2013 tarihli Yönetim Kurulu (YK) kararında bir hisse için rüçhan hakkını 10 TL’den kullandıracağını açıklamışken (ki bu da SPK’nın artık tebliğe alınmış olan İlke Kararı çerçevesinde revize edilmiş bir YK kararıydı) 11.09.2013 tarihli YK kararında ise rüçhan hakkını bir hisse için 8 TL’den kullandıracağını açıklamıştır. Kanaatimce son karar eski 05.02.2013 tarihli YK kararının devamıdır, sadece rüçhan hakkı kullanım fiyatı revize edilmiştir. Yani şirket, yeni, hissedarlarca bilinmeyen bir hususu açıklamamıştır zaten, açıklanmış olan bir hususu fiyatı revize ederek teyit etmiştir. Kamunun aydınlatılması ve pay sahibinin korunması ilkeleri bunu gerektirdiği gibi, son karara yeni, ‘daha önce hiç alınmamış bir karardır’ denerek mevcut kararın yatırımcıların aleyhine sonuç doğurması kanaatimce bu ilkeler ışığında kabul edilemez.

Yorum

• karot43
                      Çalışkan
                      • 17 Mart 2013
                      • 2534

Arkadaşlar,bugünkü beklentimi yazayım...yine düne benzer hareketler göreceğiz tahtada...altta 0,27,üstte en fazla ,30-0,31 arasında gider geliriz...bu asansör hareketinin spk'nın şirketin açıkladığı kısıtlamaları kaldırıncaya kadar süreceğini,bununda bugün açıklanması gereken spk bülteniyle ya da bundan sonraki spk bülteniyle sağlanacağını düşünüyorum...çünkü limitli kısıtlamalar şirket birleşmelerinde olur,sermaye azaltım ve arttırımlarında olmaz diye biliyorum...spk geçenlerdeki genel kurul için bazı şeyleri açıklamakta çok geç kaldı,bu kez geç kalmayacağını düşünüyorum...

Yorum

• exitus123
                        Kıdemli
                        • 17 Mart 2013
                        • 3035

BENZERİ durum bizdede var, yazdığım dilekçede belirttiğim gibi:
                        Tadil metninin 11.02.2013 tarihinden önceki ağırlıklı ortalamaya göre hesaplanması gerekmek zorunda olduğu için 0.46 TL değer ile hesaplanma yapılırsa şirket payının düzeltilmiş fiyatını 1.20 TL (nominal değerinden azami %20 fazla) tutturmak için 162.000.000 TL den 62.100.000 TL düşürmesi gerekir, görüldüğü üzere şirket sermaye azaltım oranı değişir. Tadil metni geçersiz olur.

Bu ülkede hukuk varsa, SPK da hukukla yönetiliyorsa, buna göre sermaye azaltımı hatasını düzeltmek durumda, düzeltmezse, tazminatlar yolda

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eski SPK hukukçularından Sanlı Baş, G.Saray’ın yüzde 300 bedelli sermaye artırım talebiyle ilgili yeni bir tartışma başlattı

BORSAGUNDEM.COM
                        Galatasaray'ın yüzde 300 bedelli sermaye artırımı talebiyle SPK’ya yaptığı başvuru tartışmaları artarak sürüyor. “Ayrılma hakkında hisse fiyatı ne olmalı?” tartışmasından sonra bu kez de “Hangi tarih baz alınacak?” tartışması çıktı. Konunun uzmanlarından olan eski SPK hukukçularından Avukat Sanlı Baş, baz alınması gereken tarih için çarpıcı bir analiz yaptı. İşte Sanlı Baş’ın Borsagundem.com için yaptığı o analiz…
                        SPK'nın Pay Tebliği’nin 12/7 Maddesi’ne göre; “Sermaye artırımından elde edilecek fonun ilişkili taraflara olan borcun kapanmasında kullanılmayacağı ortaklık tarafından beyan edilmiş olsa dahi, sermaye artırım başvurusu öncesinde kamuya açıklanan son dört döneme ilişkin finansal tablolarında, ilişkili taraflara nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklanan toplam borçların ortalamasının, söz konusu borçlar dahil edilmemiş aktif toplamları ortalamasına oranı yüzde yirmiden fazla olan ortaklıklar hakkında da bu maddenin altıncı fıkrasında yer alan hükümler uygulanır.”
                        Kaba bir hesaba göre, ilişkili taraflara uzun vadeli borçlar ortalamasının aktiflerden bu borçlar çıkıldıktan sonra kalan rakama oranı % 20’nin üzerinde gibi. Burada önem taşıyan husus, şirket, bedelliden gelen fonu bu türden borçların kapatılmasında kullanmayacağını söylese bile bu borçların kaynağının şirkete nakit dışı varlık devrinden kaynaklanıyor olması ve bunun da % 20’den fazla olması gerekir. Ama kısmen dahi olsa bu türden bir borcun kapatılmasında kullanılırsa o zaman zaten tebliğin 12/6 maddesi devreye girer. Veya ‘kapatmayacağım’ denmesine rağmen bu türden bir borcun kapatılmasında kullanılırsa o zaman tebliğin “Halka açık ortaklıkların yapacakları bedelli sermaye artırımlarının bu maddede yer alan esasların dolanılması suretiyle gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında sermaye piyasası mevzuatı kapsamında kurulca tesis edilecek işlemler saklıdır“ şeklindeki 12/8 maddesi devreye girer.
                        İlaveten şirket, 5.2.2013 tarihli Yönetim Kurulu (YK) kararında bir hisse için rüçhan hakkını 10 TL’den kullandıracağını açıklamışken (ki bu da SPK’nın artık tebliğe alınmış olan İlke Kararı çerçevesinde revize edilmiş bir YK kararıydı) 11.09.2013 tarihli YK kararında ise rüçhan hakkını bir hisse için 8 TL’den kullandıracağını açıklamıştır. Kanaatimce son karar eski 05.02.2013 tarihli YK kararının devamıdır, sadece rüçhan hakkı kullanım fiyatı revize edilmiştir. Yani şirket, yeni, hissedarlarca bilinmeyen bir hususu açıklamamıştır zaten, açıklanmış olan bir hususu fiyatı revize ederek teyit etmiştir. Kamunun aydınlatılması ve pay sahibinin korunması ilkeleri bunu gerektirdiği gibi, son karara yeni, ‘daha önce hiç alınmamış bir karardır’ denerek mevcut kararın yatırımcıların aleyhine sonuç doğurması kanaatimce bu ilkeler ışığında kabul edilemez.

Yorum

• exitus123
                          Kıdemli
                          • 17 Mart 2013
                          • 3035

ersin bey hoşgeldin, dilekçelerimi bazı yerlerini düzelttim tekrar yollayım

Yorum

• exitus123
                            Kıdemli
                            • 17 Mart 2013
                            • 3035

Abiciğim malı götüren götürdü.... Haberin yok mu!!!!!! Bu konular dava konusu olursa çözülür, savcılık soruşturmasıyla kim kimle ne alışverişi yapmış, 9 sülalesinin MKK kayıtları incelenirse...

İlkesel olarak bazı şeyleri bende kabul etmiyorum,etik bulmuyorum:bunu deklare de ettim...!!!ama bakkal defteri karıştırır gibi eski defterleri yeniden yeniden karıştırmak niye...!!??!!düne takılıp kalırsak:yarına bizi ulaştıracak yolun taşlarını döşeyemeyiz...!!!bu bizi götürse götürse "kısır döngü"ye götürür ki:bu arada da birileri malı götürür...sizin niyetiniz ne arkadaşlar...??!!??doğru bir yolda ilerlemiyoruz,lütfen hepimiz kendimize çeki düzen verelim ve önümüze bakalım...!!!

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

Beni gizli numaradan aramışlardı.. Ne teklif edeceklerdi..

: FW: mensa yönetim kurulu kararları 28 Ağustos 2013 Çarşamba 20:12 Tarih : Kimden : haliltoktas <haliltoktas@mynet.com> Kime : emel.unal@mensa.com.tr Ekteki dosya(lar) Virüs taraması yapılmıştır.
                              image001.png
                              1k
                              Teşekkür ederim. Gizli numaradan aramalara bakmıyorum. Yasal bir dilekçeme yazılı olarak 15 gün içinde cevap vermeniz gerekir. Bunu bilmeniz lazım. Bu süre bugün dolmuştur. ( Dilekçem elinize belge 13.08.2013 tarihinde iadeli tahütlü geçmiştir.)

Bu tutumunuz MEMSA nın

c. Yatırımcı İlişkileri

"Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi", ortaklar ve yatırımcılar arasındaki tüm ilişkileri izlemek ve bunların bilgi edinme hakları gereklerinin eksiksiz yerine getirilmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Pay Sahipleri ile İlişkiler Birimi;

 Birim yeteri kadar uzman personelden oluşr.

 Pay sahiplerinin ve yatııcıarı bilgi taleplerini, mevzuat, esas sözleşme, kurumsal yönetim ilkeleri ve bilgilendirme politikası çerçevesinde yerine getirir.

 Mevzuat, esas söleşe, kurumsal yöetim ilkeleri ve bilgilendirme politikasıçrçvesinde yurt içnde ve yurt dışıda periyodik yatııcıbilgilendirme toplantıarıdüenler veya düenlenen toplantıara işirak eder.

aykırı bir uygulamadır. Lütfen istediğim belgeleri posta yoluyla iletmeniz. Bu maili yönetim kurulu başkanı, yardımcısı ve kurumsal yönetim komitesine iletmeniz.

Yılların MEMSA yatırımcısı olarak bunu sizden istemekteyim. MEMSA kendine yakışanı yapmalı.

Genel kurul günü o belgeleri sizin bana vereceğiniz zamanınız olmayacak.Benimde o gün için öyle bir talebim olmayacak. Belgeleri belirttiğim adrese benim tarafımdan kargo ücretinin ödemesi yolluyla yollamanız. (MEMSA Halkbankası, SGK ve elektrik borcu olduğu için parasal sıkıntı içinde!!!!!! ) 29.08.2013 tarih son gün...

İyi çalışmalar..

----- Özgün İleti -----
                              Kimden : emel.unal@mensa.com.tr
                              Kime : haliltoktas@mynet.com
                              Gönderme tarihi : 28 Ağustos 2013 Çarşamba 10:55
                              Konu : FW: mensa yönetim kurulu kararları

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

Borsagündeme mail attım..

BORSAGUNDEM.COM

Yorum

Working...
                                X

Debug Information