MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • dtse
    Yeni Üye
    • 12 Eylül 2013
    • 8

Karot ozelden yazsana yeni gelismeler neler turkiyede degilim arayamiyorum

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

spk bülteni yayınlandı,bizi ilgilendiren bir şey yok...!!!
      AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• siname
        Bağımlı
        • 18 Eylül 2013
        • 1034

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Günaydın arkadaşlar...))

Bu gün bilançonun son günü mü...?!!?
        bilançoların son günü 26 ağustos dur

Yorum

• siname
          Bağımlı
          • 18 Eylül 2013
          • 1034

şirketimiz Büyükçekmece'ye taşınıyormuş,iştiraklerden götürülen paralar geri mi gelecek yoksaaa...))
          denize 50 ila 100 metre civarında yeni merkez

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

bilanço yayınlandı...!!!

bilançodan önemli kesitler:

a) Ödenmiş sermayesi 27.000.000 TL olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş, Adana’da Mensa’ya ait fabrika sahası üzerinde kurulmuştur. Şirketin faaliyet konusu; Elektrik üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen enerjinin müşterilere satışı ve her türlü gayrimenkul projelendirilmesi olarak belirlenmiştir. Şirket faaliyete geçtiğinde 216.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi kapasitesine sahip olacaktır.

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

YALANLARA DEVAM...))

7. ÜRETİMLER:
              2014 Yılında fabrikanın genel bakım çalışmaları nedeniyle herhangi bir üretim yapılmamıştır.
              8. SATIŞLAR:
              2014 Yılında fabrikanın genel bakım çalışmaları nedeniyle herhangi bir üretim yapılmadığından dolayı bu dönem içerisinde sadece stok satışı yapılmıştır.

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

FIKRAYA NE GEREK VAR,BİZİM YÖNETİM YETER...))

17. KURUMSAL YÖNETİM DERECELENDİRME NOTUMUZ:
                25.06.2012 tarihinde yapmış olduğumuz Özel Durum Açıklamamızda da belirtildiği gibi;
                Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ çerçevesinde, 28.06.2011 tarihinde BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'ne dahil olan şirketimizin ilgili genelge kapsamında 2.değerlendirme ve derecelendirme dönemi neticelenmiş ve Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş 'nin yaptığı değerlendirme çalışmaları sonucunda, yeni dönem notumuz, 7.59'dan 7.75'e yükselmiştir. Aldığımız bu not; Şirketimizin SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağlamış olduğunu göstermektedir.
                SPK'nın 07.02.2005 tarihli 4/100 sayılı Kurul Kararı doğrultusunda ağırlıklandırılmış olan Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu ana başlıkları altında yapılan değerlendirme sonuçları aşağıda yer almaktadır:
                ANA BAŞLIK NOTLARI Pay Sahipleri: 79,74 Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık: 85,12 Menfaat Sahipleri: 86,83 Yönetim Kurulu: 58,93
                Toplam: 77,48
                Yeni dönem notlarımıza bakıldığında, Pay Sahipleri ile İlişkiler kategorisinde, geçtiğimiz yıl 78.68 olan notumuzun bu yıl 79.74'e yükseldiği ve aynı şekilde geçtiğimiz yıl 82.80 olan Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık kategorisindeki puanımızın 85.12'ye ulaştığı; Menfaat Sahipleri kategorisindeki puanımızın değişmediği, öte yandan Yönetim Kurulu kategorisindeki notumuzun da 57.07'den 58.93'e yükseldiği göze çarpmaktadır.
                11.01.2013 tarihinde Yönetim Kurulu'nun kararı Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme sözleşmesi JCR AVRASYA DERECELENDİRME A.Ş ile imzalanmıştır. Fakat şirketimizin 2012 yılı Genel Kurul toplantısını gerçekleştirmemiş olması nedeniyle 2012-2013 dönemine ilişkin kurumsal yönetim derecelendirme çalışmalarımız için gerekli olan evraklar henüz temin edilememiş olduğundan bu döneme ilişkin kurumsal yönetim notlama çalışmalarımız tamamlanamamış, buna bağlı olarak Şirketimiz ile JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. arasında imzalanmış olan sözleşme fesh edilmiştir. Kurumsal yönetim ilkelerine ilişkin çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekle birlikte, bu konuda çok kısa zaman içerisinde yeniden derecelendirme çalışmalarına başlanacaktır.
                SPK ve BİST mevzuatlarına uyum konusunda büyük özen gösteren, kurumsallığını artırma hedefi doğrultusunda kendisine yol haritası olarak tabi olduğu Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerini seçmiş olan şirketimiz, önümüzdeki yıllarda da Kurumsal Yönetim Endeksi'ne dahiliyetini sürdürmek ve ülkemiz sermaye piyasaları aktörleri arasındaki yerini şeffaflık odağında korumak konusunda kararlıdır

Yorum

• karot43
                  Çalışkan
                  • 17 Mart 2013
                  • 2534

SİZ BEKLEŞMEYE DEVAM EDİN...!!!

Şartlı Görüşün Dayanakları:

- Grubun 66.735.028 TL borçlu göründüğü T. Halk Bankası'ndan 01.08.2014 tarihi itibariyle temin edilen banka mutabakatında, Mensa A.Ş.'nin banka kayıtlatlarındaki borç bakiyesi 66.787.523 TL olarak görünmekle birlikte, banka ile Şirket arasındaki yapılandırma görüşmeleri devam etmekte olduğundan temerrüt faizi ile birlikte toplam borç 635.487.281 TL olarak görünmektedir. Şirket yönetim kurulu üyesi tarafından söz konusu bankaya olan borcun tasfiyesine dair görüşmelerin devam ettiği öğrenilmiştir. Söz konusu faiz tutarı ilişikteki mali tablolara yansıtılmamıştır.

- Şirketin 08.10.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı neticesinde Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. adlı şirketleri iştirak edinmesi ve şirketin ödenmiş sermayesinin eşanlı olarak 35.000.000 TL'ye indirilmesi ve 77.000.000 TL'ye yükseltilmesine yönelik işlemleri Genel Kurul onayına sunulmuş ve ayrılma hakkı kullanmak yönünde şerh düşen ortakların karşı oyuna karşılık çoğunluk oyuyla kabul edilerek tescil işlemleri tamamlanmıştır.

Bu işlemden kaynaklanan ayrılma hakkı bedellerinin SPK tarafından öngörülen tarihe kadar ödenmemiş olması nedeniyle sermaye artırım izahnamesini onaylanmamış ve genel kurulun eşanlı sermaye azaltımı ve artırımı yönündeki kararları gerçekleştirilememiştir.

Ayrılma hakkı kullanan yatırımcılardan bir kısmının şirket aleyhine genel kurulun iptali istemiyle açılmış olan davalar devam etmektedir.

- Şirketin Sosyal Güvenlik Kurumuna ("SGK") olan ve 6111 Sayılı Yasa çerçevesinde yapılandırılmış olan prim borçlarının, aynı yıl içerisinde ikiden fazla taksitini aksatmış ve yasa şartlarının ihlal etmiştir. 30.06.2014 tarihi itibariyle Şirket mali tablolarında 12.605.225 TL olarak görünen borcun, SGK tarafından yapılan bildirimde 18.535.894 TL olduğu, ilgili borca ilişkin anapara ve faiz bedelinin mali tablolarda eksik gösterildiği görülmüştür. Şirketin SGK ve bazı vergi daireleri ile kamu kuruluşlarına olan borçlarının, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen ve TBMM'de görüşmeleri süren yasa tasarısının kesinleşmesi ile birlikte, anapara tutarlarının yeniden tespit edilmesi, faizlerinin yasa ile belirlenecek oranlarla yeniden belirlenerek ödeme planına bağlanması planlanmaktadır (Not 18).

- Şirket'in yasal kayıtlarında 4.041.128 TL alacaklı olduğu görülen Strateji Faktoting A.Ş. isimli firmadan 14.08.2014 tarihinde temin edilen mutabakat mektubunda, Şirket'in Strateji Faktoring A.Ş.'ye 8.070.378 TL borçlu olduğu belirtilmektedir. İlgili mutabaksızlıkla ilgili olarak firma ile görüşmelerin devam ettiği yönünde 11.07.2014 tarihinde özel durum açıklaması yapılmıştır.

- 30.06.2014 tarihi itibariyle Şirket'in ticari borçlarının vadelerinde ödenmediği görülmüştür. İleride bu borçların tahsilatı esnasında doğabilecek olası faiz ve diğer yükümlülüklerin etkileri mali tablolara yansıtılmamıştır.

Şartlı Görüş

Sınırlı denetimimize, yukarıdaki "Şartlı Görüşünü Dayanakları" paragrafında belirtilen hususların mali tablolarda yaratabilecekleri değişimlerin etkisi haricinde, ilişikteki ara dönem özet finansal bilgilerin, Grup'un tüm önemli yönleriyle, TMS 34 "Ara Dönem Finansal Raporlama" Standartı'na uygun olarak hazırlanmadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.

Diğer Hususlar:

Şirketin üretim tesislerinin çalışmıyor olması, borçların ve diğer yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesinde sıkıntılar ve gecikmeler bulunması, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle maruz kalınan takipler sonucu banka hesapları üzerinde blokeler bulunduğu ve benzeri diğer hususların değerlendirilmesi neticesinde işletmenin sürekliliği kavramının geçerliliğini sona erdirebilecek ciddi emarelerin varlığı görülerek, işletme yönetiminden ekli finansal tabloların işletmenin sürekliliği varsayımı ile hazırlanıp hazırlanmadığının teyidi istenmiş ve işletme yönetimi tarafından ekli finansal tabloların işletmenin sürekliliği kavramına göre hazırlandığı ifade edilmiştir. İşletme yönetiminin bu hususa ilişkin açıklamaları Dipnot:18'de yer almaktadır.

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş.'nin 31 Aralık 2013 tarihinde sona eren yıla ait finansal tablolarının denetimi ve 30 Haziran 2013 tarihinde sona eren ara döneme ait özet finansal tablolarının incelenmesi başka bir bağımsız denetim firması tarafından yapılmış, söz konusu bağımsız denetim firması tarafından hazırlanan 30 Mart 2014 tarihli bağımsız denetim raporunda şartlı görüş verilmiştir.

Arkan Ergin Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş.

Eray YANBOL
                  Sorumlu Ortak Başdenetçi

İstanbul, 19 Ağustos 2014

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

dÖnem kari/zarari -1.857.167

Yorum

• karot43
                      Çalışkan
                      • 17 Mart 2013
                      • 2534

batiyor muyuz,ortaĞim...))azdan az,çoktan çok gidermiş:hayirlisi olsun...))

Yorum

• siname
                        Bağımlı
                        • 18 Eylül 2013
                        • 1034

ben bu bilançodan sonra ne genel kurula giderim nede beni biri arasın Allah seni ve seni koruyan kolayan gözeten kim varsa. ................. o halk bankası borcu ne görüşmeler devam ediyormuş bizlerle görüştüğün gibiyse Allah tez zamanda senin canını alsında senden kurtulalım. sana bir lot yok bir lot ben kendimi batım sayıyorum. yeter bu macera

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

fabrika bakımdaymış,bak helee...))çok güldüm yaa...))

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

Gelen gideni aratırmış...!!!

yeni denetim firmamız da iyi kıvırıyor,gidenler halt etmiş bunların yanında...))

Yorum

• siname
                              Bağımlı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 1034

bilanço yayınlandı...!!!

bilançodan önemli kesitler:

a) Ödenmiş sermayesi 27.000.000 TL olan Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş, Adana’da Mensa’ya ait fabrika sahası üzerinde kurulmuştur. Şirketin faaliyet konusu; Elektrik üretim tesisi kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen enerjinin müşterilere satışı ve her türlü gayrimenkul projelendirilmesi olarak belirlenmiştir. Şirket faaliyete geçtiğinde 216.000.000 KW/yıl elektrik enerjisi kapasitesine sahip olacaktır.
                              o arsayı ne zaman sattın ben denetçinize genel kurulda sorduğumda iyi kıvırdıydı. bizim arsaya volt enerjiyi yapacan sonrada kalkıp bize satacan eşeği boyayıp satmak denir buna yada kendi borçlarını tasviye etmek kim ne anlarsa anlasın.ne zaman satın volt enerji lisansı ne zaman alınıp hangi tarihde inşaat bu arsa üzerine konduruldu

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

şimdi tam zamanı...))

Balık,Rakı ve Roka...))yarasın bana...))

sonra gelsin cin fikirler...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information