MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karot43
    Çalışkan
    • 17 Mart 2013
    • 2534

2012 Genel Kurulunda yönetimin iş ve işlemleri "ibra"edilmedi...!!!bunun bir yaptırımı yok mu...?!!?bizde bukez de "ibra"etmeyiz,bakalım neler olacak...))
    AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
    GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• siname
      Bağımlı
      • 18 Eylül 2013
      • 1034

gcl tekstilde yapılırsa belki gelebilirim o da belki

Yorum

• karot43
        Çalışkan
        • 17 Mart 2013
        • 2534

şu maddeye dikkat...!!!

17. Yönetim Kurulu Üyeleri'nin Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerine göre işlem yapmalarına izin verilmesi,

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı
          Madde 395 –
          (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.
          (2) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez, bunların borçlarını devralamaz. Aksi hâlde, şirkete borçlanılan tutar için şirket alacaklıları bu kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip edebilir [1]
          (3) 202 nci madde hükmü saklı kalmak şartıyla, şirketler topluluğuna dahil şirketler birbirlerine kefil olabilir ve garanti verebilirler.
          (4) Bankacılık Kanununun özel hükümleri saklıdır.

Rekabet yasağı
          MADDE 396-
          (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.
          (2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin dışındaki üyelere aittir.
          (3) Bu haklar, söz konusu ticari işlemlerin yapıldığını veya yönetim kurulu üyesinin diğer bir şirkete girdiğini, diğer üyelerin öğrendikleri tarihten itibaren üç ay ve her hâlde bunların gerçekleşmesinden itibaren bir yıl geçince zamanaşımına uğrar.
          (4) Yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarıyla ilgili hükümler saklıdır.

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

Fıyık yine çakallık peşinde görünüyor...!!!Dilek ve görüşler maddesi dahil,hepsinin rededilmesi gerektiği düşüncesindeyim...))

Gündem
            1. Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın seçilmesi
            2. Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
            3. Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2013 yılı Faaliyet Raporu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
            4. 2013 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporunun okunması ve müzakeresi,
            5. 2013 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
            6. Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2013 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi,
            7. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetim Kuruluşu seçiminin genel kurulun onayına sunulması,
            8. Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretleri ve huzur haklarının belirlenmesi,
            9. Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli onayın alınmış olması şartıyla; Yönetim Kurulu'nun Şirket Esas Sözleşmesi'nin 1. , 5. , 8. Ve 9. Maddeleri haricindeki tüm maddelerinin değişikliği hakkındaki önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddedilmesi,
            10. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.01.2014 tarih ve 2/35 sayılı kararı ile yenilenen "Kurumsal Uyum Raporu" nun Genel Kurulun bilgisine sunulması,
            11. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 17. Maddesi kapsamında güncellenmiş olan "Bilgilendirme Politikası"nın Genel Kurulun bilgisine sunulması,
            12. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi uyarınca; Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilmiş gelir ve menfaatler hususunda pay sahiplerine bilgi sunulması,
            13. Yıl içinde yapılan bağışlara ilişkin pay sahiplerine bilgi sunulması ve 2014 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,
            14. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında ilişkili taraflarla 2013 yılında yapılan işlemler hakkında genel kurula bilgi verilmesi,
            15. Şirketin kâr dağıtım politikasının genel kurulun onayına sunulması,
            16. Yıl kârı konusunda müzakere ve karar,
            17. Yönetim Kurulu Üyeleri'nin Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerine göre işlem yapmalarına izin verilmesi,
            18. Dilek ve görüşler

Yorum

• exitus123
              Kıdemli
              • 17 Mart 2013
              • 3035

9 madde ile kastı ayın 15 deki maddeleri geçirmekse, zaten böyle bir çağrı yapıyorsa bu genel kurul başlamadan BATIL olur...

1) bağımsız yönetim kurulun yokken Olağan Gk yapılır mı?
              2) Tadil metni değişikliğine HAYIr deyip 9 madde ne oluyor???

bunlar ya çok zeki zannediyolar kendilerini yada ......

Bu sefer biz gitmeyelim bakalım bakim patronun 40 milyon LOTU varmıymış ilk GK yapacak kadar ...

Bekleşenlere de çağrım hadi MEYDAN sizin gidin faiğ ve sülalesinin yüzü orada olacak, kaçınız gideceksiniz...

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

bizler babasına PİYASA DOLANDIRICISI oğlun var dedik...

faiğ belge yollamayı unuttum dedi...

hadi İSTANBUL YHT ile 3.5 saat binin varın , fetih edin İSTANBUL u

Giderler mi ??? Nerde o sıcacık yatakları dururken yollara düşmek....

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

Hakkını aramaktan acizlerin millete ne faydası olur...

Yorum

• siname
                    Bağımlı
                    • 18 Eylül 2013
                    • 1034

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    9 madde ile kastı ayın 15 deki maddeleri geçirmekse, zaten böyle bir çağrı yapıyorsa bu genel kurul başlamadan BATIL olur...

Bu sefer biz gitmeyelim bakalım bakim patronun 40 milyon LOTU varmıymış ilk GK yapacak kadar ...

Bekleşenlere de çağrım hadi MEYDAN sizin gidin faiğ ve sülalesinin yüzü orada olacak, kaçınız gideceksiniz...
                    doktor gene yakalamışsın zalımı(zalimi) zaten bizi 120,130 milyonla döver bu zatı muhterem

Yorum

• neco65
                      Katılımcı
                      • 01 Nisan 2013
                      • 94

Herkese selam olsun ))

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bana kaalırsada gitmeyelim derim.Hani çok konuşan ,sızlayan,aglayıp duranlar varya bırakalım onlar katılsın bu sefer.Bizim mahkeme nasılsa devam ediyor sonuna kadarda gitmeye kararlıyız bırakalım bakalım onlar ne yapabilecek görelim derim.

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

Günaydın arkadaşlar...))

tamam,Daltonlar gitmesin...!!!

ama gidecek olanlara da vekalet vermeyi öneriyorum...!!!

böylece yarın gelmediniz,oy oranımız yetmedi bahanelerini de ortadan kaldırmış oluruz...!!!

ben Daltonların dışında katılacak olanlara vekalet vermeye hazırım...!!!

özelden vekalet için gerekli bilgilerinizi bana yazınız...!!!

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

haydi bizim dışımızda kalanlar,organize olun ve biz de sizi destekleyelim...!!!

bilgi ve belge, ne gerekiyorsa...!!!

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

Gündem maddelerini iyi okuyun ve araştırın...!!!

fıyık,yine çakallık peşinde...!!!

Bakalım kaç kişi hariçten gazel okumayı bırakıp,rahatını bozabilecek...?!!?

Birileri beni ve arkadaşlarımı yanıltsın istiyorum....!!!

Haydi,sonsuz destek bizden...!!!

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

Sevgili Dalton Kardeşler...))

Hiç kimse vekalet istemez ise,avukatımız aracılığı ile genel kurulda irade kullanmayı değerlendirelim...))

Çünkü,bu genel kurul maddeleri çakallıklarla dolu...!!!

Umarım yanılırım,ama ben bazılarının konuşmak ve yapılanları karalamaktan öteye bir marifetleri olmadığı kanısındayım...!!!

O tipler,hiç bir şey yapmazlar:yapılan veya yapılmaya çalışılan hiç bir şeyi de beğenmezler...!!!

İş yine bize düşer,ama onlar yine utanmazca konuşurlar...!!!

Bu tesbitimi herkes bir kenara yazsın...))

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

Yarın ortaya sürebilecekleri bahaneleri ortadan kaldırmak ve iletişim için:

Tel: 0537 3361543

mail: karot.43@mynet.com

Destek vereceğiz,haydi buyurun...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information