teşekkürler karot hocam ve Intelligent postalar gönderildi.
MEMSA Mensa Mensucat
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Borsa İstanbul'un işlem görmekten geçici olarak men ettiği Ran Lojistik ve EGS GYO'nun işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine karar verildi.
Borsa İstanbul'ûn kararı şöyle açıklandı:
''Borsa Yönetim Kurulu'nun 24/07/2014 tarihli toplantısında, Borsa Kotasyon Yönetmeliğinin 27'nci maddesinin atıfta bulunduğu 24'üncü maddenin (c) ve (h) bentleri kapsamında, payları 04/09/2013 tarihinden itibaren Borsamızda işlem görmekten geçici olarak men edilmiş olan Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş.'nin ve payları 31/05/2013 tarihinden itibaren Borsamızda işlem görmekten geçici olarak men edilmiş olan EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin paylarının Borsamızda işlem görmekten sürekli olarak men edilmelerine karar verilmiştir.''
Yorum
-
Kottan Çıkarma
Borsa Kotundan Çıkarmayı Gerektiren Durumlar
Madde 24 - Aşağıdaki hallerde, menkul kıymetler kotasyon komitesinin görüşü alınarak veya bu komitenin teklifi üzerine Yönetim Kurulu kararı ile sürekli veya geçici olarak Borsa kotundan çıkarılabilir. Yönetim Kurulu, kottan çıkarma kararını vermeden önce ilgili ortaklığı durumu düzeltmesi için uyarabilir ve süre verebilir.
a) Ortaklığın hesap dönemi sonuna ait bilançosunda yer alan dönem zararı ve birikmiş zararlar toplamının, özsermayenin dönem zararı ve birikmiş zararlar dışında kalan diğer kalemlerinin toplamına ulaşmış olması,
b) Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (p) bendinde belirtilen beyan yazısına uyulmaması,
c) Kamunun aydınlatılması düzenlemeleri çerçevesinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna bilgi, belge ve açıklama gönderilmesine ilişkin usul ve esaslara uyulmaması, özel durum açıklaması yapılmasının gerekli olduğu durumlarda kamuyu aydınlatma yükümlülüklerine aykırı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bilgi, belge ve açıklama gönderilmemesi,55
d) Borsa yönetimince yapılacak düzenlemelere ve ilgili mevzuata uyulmaması,
e) Ortaklığın Borsa yönetimince geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle faaliyetlerinin 3 aydan uzun bir süre için durdurulmuş olması,56
f) ) Ortaklığın iflasına karar verilmiş olması ya da tasfiye veya süre dolma gibi herhangi bir nedenle sona ermesi,57
g) Ortaklığın, borçlarını ödemekte güçlük içerisine girmiş veya finansman sıkıntısına düşmüş ya da konkordato mühleti talep etmiş olması,
h) Ortaklığın Borsaya ödemekle yükümlü olduğu ücretleri ödememesi ya da aleyhine yapılan icra takibinin sonuçsuz kalması,
i) Ortaklığın esas faaliyetini sürdürebilmesi için gerekli izin, lisans, yetki belgesinin iptal edilmesi veya ortadan kalkması,
j) Türk Ticaret Kanunu kapsamında ortaklığın, aktiflerinin satış fiyatları esas olmak üzere düzenlenen ara bilançosuna göre sermayesinin 2/3 ünü yitirmesi,
k) Borsaya sunulan ara dönemler de dahil olmak üzere son iki döneme ait bağımsız denetim raporunun (sınırlı, sürekli, özel) olumsuz görüş içermesi veya görüş bildirmekten kaçınılması,
l) Her türlü yangın, doğal afetler, harp hali, terör faaliyetleri ve diğer nedenlerle üretim faktörlerinin 2/3 ünün faaliyetten çıkması ve/veya benzeri nedenlerle ortaklık faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyecek gelişmelerin yaşanması,58
55 12/08/2010 tarihli ve 27670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değiştirilmiştir. Sözkonusu maddenin değiştirilmeden önceki hali “Kamunun aydınlatılmasında azami özenin gösterilmemesi ve yatırımcıların yatırım kararı almasında etkili olacak ve menkul kıymetin piyasa değerinde değişiklik yapabilecek her türlü bilgi ve belgenin derhal en seri haberleşme vasıtasıyla kamuya açıklanmak üzere ilgili düzenlemeler çerçevesinde Borsaya bildirilmemesi ve benzeri konularla ilgili olarak getirilen düzenlemelere uyulmaması” şeklindedir.
56 12/08/2010 tarihli ve 27670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değiştirilmiştir. Sözkonusu maddenin değiştirilmeden önceki hali “Ortaklığın iflasına karar verilmiş olması veya Borsa yönetimince geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle faaliyetlerinin 3 aydan uzun bir süre için durdurulmuş olması” şeklindedir.
57 12/08/2010 tarihli ve 27670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değiştirilmiştir. Sözkonusu maddenin değiştirilmeden önceki hali “Ortaklığın, tasfiye veya süre dolma gibi herhangi bir nedenle sona ermesi” şeklindedir.
58 12/08/2010 tarihli ve 27670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kotasyon Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değiştirilmiştir. Sözkonusu maddenin değiştirilmeden önceki hali “Her türlü yangın, doğal afetler, harp hali, terör faaliyetleri üretim faktörlerinin 2/3 ünün faaliyetten çıkması ve benzeri nedenlerle ortaklık faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyecek gelişmelerin yaşanması” şeklindedir.
15
m) Ortaklığı temsile yetkili kişilerin veya ortaklık yönetiminde söz sahibi kişilerin, öncelikle Borsaya verilmesi gereken bilgi ve belgeleri, Borsaya vermeden önce Borsa dışındaki üçüncü kişilere, basın-yayın kuruluşlarına ve diğer kişi, kurum veya kuruluşlara vermiş olması,
n) Borçlanma araçları Borsada işlem gören ortaklığın borçlanma araçlarına yönelik ödeme veya diğer taahhüt ya da yükümlülüklerini yerine getirememesi, borçlanma aracı sahiplerinin haklarını kullanmalarına engel olabilecek işlem ya da eylemler yapması, 59
o) Menkul kıymetin piyasa değerinin, nominal değerinin çok altına düşmesi veya halka açık paylarının piyasa değeri, işlem hacmi ya da işlem sıklığının genel ortalamaların çok altına inmesi veya işlem görmesinin sürekli ya da geçici olarak durdurulması,60
p) Borsaca veya Borsa tarafından görevlendirilenlerce istenecek bilgilerin verilmemesi veya eksik veya gerçeğe aykırı bilgi ve/veya belge verilmesi, defter ve belgelerin bu görevlilere ibraz edilmemesi, saklanması, yok edilmesi veya Borsa görevlilerinin görevlerini yapmalarının engellenmesi.
Borçluluğu temsil eden menkul kıymetler, itfa edildikleri tarihte herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmaksızın Borsa kotundan ve işlem gördükleri Borsa pazarlarından çıkarılır. Bu uygulama kot dışı pazarlarda işlem gören borçluluğu temsil eden menkul kıymetler için de geçerlidir. 61
Ortaklığın Kendi İsteği ile Menkul Kıymetlerinin Borsa Kotundan Çıkarılması
Madde 25 - Ortaklıklar, Borsa kotunda bulunan menkul kıymetlerinin kottan çıkarılması isteğiyle başvuruda bulunabilirler.
Kottan çıkarılması talep edilen menkul kıymetler Borsada işlem görüyor ise, Yönetim Kurulu kottan çıkarma kararı verirken ilgili ortaklıktan, yatırımcıların mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla bir takım tedbirler almasını şart koşabilir. Herhalûkarda, menkul kıymetlerin ihraçcı ortaklıkların isteği ile Borsa kotundan çıkarılması için Yönetim Kurulu nihai karar merciidir.
Geçici veya Sürekli Kottan Çıkarılan M
Yorum
-
Postaların geçerliliği olmayacağı için dönüş yapacaklarını düşünmüyorum ama bayram sonrası ben de atacağım. Bu bilgiyi isteme hakkımız varsa noter kanalıyla resmi olarak da isteyeceğim. (Avukatlara danışmamız gerekiyor )
Aynı şekilde, yatırımcısı olduğumuz MENSA'ya da hem 2012 GK'unda bizim bilgi talep ettiğimiz konular hem de volt'un son durumu ile ilgili olarak ihtarname çekip bilgi talep edeceğim.
gokalp80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterteşekkürler karot hocam ve Intelligent postalar gönderildi.
Yorum
-
ulutaş tekstil
organize sanayi bölgesi 24 cad no=20 - 38070 kayseri
Telefon: +903523220215
Fax: +903523220227
http://www.ulutastekstıl.com
>> Bu üyeye mesaj gönder
Kuruluş Yılı 1996
Calışan Sayısı 750
Ticaret Alanı İthalatçı
Genel Müdür/Şirket Sahibi ahmet bahçecigil
Yıllık Ciro 5 - 10 Milyon Euro
Yorum
-
benim gönderdiğim mail,hata vermiş...!!!
gökalp80 arkadaş,sende mail kutunu bir kontrol et...!!!
bddk'ya ulaşmış olacak ki.sadece halkbankası adresleri hata vermiş görünüyor...!!!AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum
-
lakabı kesik kulak bu ismi 2010 da galericiyken bir kişinin alacağını istemesiyle kulağını kestirmiş ordan almışgokalp80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterahmet bahçecigil BU ZATI BİR YERDEN HATIRLIYORUM AMA NERDEN VİZYON MU GCL TEKSTİL Mİ
o da ona 3 kurşun sıkmış bacaklarına birden yükselişe geçmiş o tarihden itibaren ağzı çok bozuk yani birilerinin edep adap sözlerinin ne kadar hikaye olduğunu anlatıyor bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.
Yorum
-
epdk nın sayfasından bilgi edinme formundan gönderin onların verdiği barkod nosunu saklayın bayramdan sonra lazım olacak biliyorsunuzkarot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbenim gönderdiğim mail,hata vermiş...!!!
gökalp80 arkadaş,sende mail kutunu bir kontrol et...!!!
bddk'ya ulaşmış olacak ki.sadece halkbankası adresleri hata vermiş görünüyor...!!!
Yorum
-
volt enerjinin 2013 şubat ayında kurulumunun tamamlandığına dair bir yazı okumuştum yerel adana gaztelerinden birinde şimdi bulamıyorum adanadan havadis veren sahte adanalılar kimsiniz ulan siz tanıyın bu adamları ayriyeten voltun dosyasına bakan epdk dan zat yazılı bilgi vermeyi red ediyor bunca işin gücün arasında ben bunlara cevap vermek zorunda deyilim diyor ki zaten biliyorsunuz durumlarını diyip savsaklatıyor yarım saat benle konuşuyor bir yazılı bilgi vermiyor ben 15 inde aradığımda şu an yukarda deniyor bir hafta sonrasına ara deniyor bende arıyorum bana bu sefer 14 ünde postalandığı söyleniyor o ona o ona postalıyorlar en sonunda bir salak bana cevap veriyor ben yazılı cevap istiyorum o karşısında çocuk kandırır gibi kandırmaya çalışıyor ne kadar çelişkili deyilmi ama ben alırım o bilgileri burayada kapak yaparım birde mahkemeye sunarım. hodri meydan faik
Yorum
-
21.07.2014
Genel Kurul Türü Olağan
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2013
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2013
Tarihi ve Saati 22.08.2014 11:30
Adresi Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
Gündem 1. Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın seçilmesi
2. Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
3. Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2013 yılı Faaliyet Raporu'nun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
4. 2013 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporunun okunması ve müzakeresi,
5. 2013 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
6. Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2013 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi,
7. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetim Kuruluşu seçiminin genel kurulun onayına sunulması,
8. Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretleri ve huzur haklarının belirlenmesi,
9. Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli onayın alınmış olması şartıyla; Yönetim Kurulu'nun Şirket Esas Sözleşmesi'nin 1. , 5. , 8. Ve 9. Maddeleri haricindeki tüm maddelerinin değişikliği hakkındaki önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddedilmesi,
10. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.01.2014 tarih ve 2/35 sayılı kararı ile yenilenen "Kurumsal Uyum Raporu" nun Genel Kurulun bilgisine sunulması,
11. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 17. Maddesi kapsamında güncellenmiş olan "Bilgilendirme Politikası"nın Genel Kurulun bilgisine sunulması,
12. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi uyarınca; Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilmiş gelir ve menfaatler hususunda pay sahiplerine bilgi sunulması,
13. Yıl içinde yapılan bağışlara ilişkin pay sahiplerine bilgi sunulması ve 2014 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,
14. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında ilişkili taraflarla 2013 yılında yapılan işlemler hakkında genel kurula bilgi verilmesi,
15. Şirketin kâr dağıtım politikasının genel kurulun onayına sunulması,
16. Yıl kârı konusunda müzakere ve karar,
17. Yönetim Kurulu Üyeleri'nin Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerine göre işlem yapmalarına izin verilmesi,
18. Dilek ve görüşler
Gündem Maddeleri Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Gündem Maddeleri Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Gündem Maddeleri Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? HayırAV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
Arkadaşlar,bu genel kurula da katılıp "İBRA"etmemek lazım diye düşünüyorum...!!!
yapabildiğimiz her konuda muhalefet etmek ve sorun çıkarmak gerek...
))
ne dersiniz...?
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum
-
EK AÇIKLAMALAR:
Yönetim Kurulu'muzun 21.07.2014 tarih ve 2014/14 sayılı kararı ile;Şirketimizin 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere, 22.08.2014 Cuma günü, Saat 11:30 'da M. Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No: 27 Örs İş Merkezi Kat : 1 D:4/B Merter, Güngören / İSTANBUL adresinde yapılmasına ,Olağan Genel Kurul için gereken ön işlemlerin yerine getirilmesine ve toplantıda bakanlık temsilcisi bulundurulması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Ticaret Müdürlüğü'ne başvurulmasına,gerekli tüm bildirimlerin yapılmasına,katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
Yorum

Yorum