Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önümüzdeki haftaların favori hisseleri

Takip Listesi
    DGATE (Orta Vade)
    KAREL (Orta Vade)
    KONYA (Orta ve Uzun Vade)
    AGYO (Orta ve Uzun Vade)
    KAVPA (Orta Vade)
    CMBTN (Orta Vade)
    OZFIN (Hedef fiyata ulaşmıştır. Yükselişine devam edebileceği gibi alım için risk seviyesi yüksektir.)
    Bir ÖZFIN çıkışı beklemedim hiçbirisinden ama bu da yeterli düşen piyasada bir tavanımız iki tutunan kağıdımız tavan dahil üç yükselen kağıdımız ve bir de düşen hissemiz mevcut. Kavpa için olumlu hava olumsuza dönmüş gibi duruyor.

KAVPA için stoploss noktası 2,80 dir. Bu seviyede kanal desteği mevcut.
    DGATE düşük işlem hacminin bugün artması ve yükselişi desteklemesi olumlu. Yukarı trendini koruyacaktır.
    CMBTN Metro ve Soymen ikilisinin işlemleri ile yükselen hissede günlük işlemlerden uzak durmalı. Vadelerimiz belli.

Yorum

• erhan
      Yeni üye
      • 06 Ocak 2008
      • 8

Hisse senetleri

sorduğum hisselere cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Yorum

• güneşş
        Tecrübeli
        • 08 Ocak 2008
        • 742

sn. mur@t eriskin uçak hakkında bir fikriniz varmı

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
          Bağımlı
          • 05 Temmuz 2007
          • 1019

güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sn. mur@t eriskin uçak hakkında bir fikriniz varmı
          Slm. sn. güneşş zamanında favori hisse olarak görmeme rağmen, sektöründeki olumsuzluklardan dolayı şirkete talep giderek azalıyor gibi gözüküyor. Nedir bu olumsuzluk? Genellikle ikram konusunda pazarlama yaptığı şirketler (THY,Fraport-IC vb.) yüksek maliyetlenmeden dolayı kendi ikram kuruluşlarını oluşturmakta ve daha ucuza bu servisleri gerçekleştirerek müşterilerine de daha iyi ve ucuz seyahat imkanları sunabilmektedirler. Bu tür pazarlama değişikliklerinden dolayı USAŞ Uçak servisi anlaşmalı olduğu şirketler ile olan sözleşme yenilemelerini kaybetmekte ve müşterileri azalmaktadır. Bu sebeple 2006/9 aylık bilançosu 36 milyon olan şirketin 2007/9 aylık bilançosu 7 milyona düşmüştür. Teknik olarak ve Piyasa değeri olarak ucuz olsa da yeni girişimlerde bulunmadığı müddetçe bir yükseliş trendi oluşturamayacağı kanaatindeyim.

IFC, USAŞ ile yollarını ayırdı UŞAŞ bir yılda ikinci 'müşterisi'ni de kaybediyor. İlk olarak Türk Hava Yolları'nın (THY) bıraktığı USAŞ ile fiyatta anlaşamayan Fraport-IC, Antalya'da kendi ikram ve yer hizmetleri şirketiyle hizmet verecek. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Alman ortaklan Fraport ile kendi ikram ve yer hizmetleri şirketini kurma kararı aldıklarını belirtti. Antalya Havalimanı ihalesini 3.2 milyar dolara alan Fraport-İC (ICF) şimdi de Antalya'da kendi ikram ve yer hizmetleri şirketini kuracak. Türkiye'nin en büyük havacılık ikram şirketi USAŞ 2007 başında Türk Hava Yolları'nın (THY) kendi ikram şirketini kurması üzerine en büyük müşterisini kaybederken, şimdi de Antalya Havalimanı ile yolları ayrıldı. Antalya Havalimanı'nın yiyecek-içecek ihtiyacım karşılayan USAŞ'la yollarının ayırdığını doğrulayan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, USAŞ ile fiyat konusunda anlaşamadıklarını kaydederken, kendi ikram şirketleri ile yola devam edeceklerini aktararak, şöyle konuştu: "Şirket kuruluş aşamasında. Ortağımızla beraber bu işi de yapmayı planlıyoruz. Yer hizmetleri için de ortağımızla görüşüyoruz. Ancak henüz kesinleşmiş birşey yok." Fraport yer ve ikram hizmetlerinde uzman Dünyada 50 ülkede havalimanları işleten Fraport, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise yedinci büyük havalimanı işletmecisi. Alman Fraport, sahibi olduğu Air-port Cater Service GmbH şirketi ile dünyanın birçok ülkesinde ikram hizmeti işlerini de yürütüyor. Aynı zamanda Fraport Gorund Service isimli şirketi ile yer hizmetleri alanında da faaliyet gösteren Alman şirket, yurt dışındaki bilgi birikimini Antalya'ya taşıması bekleniyor. Türkiye'nin en büyük havacılık ikram şirketi iken 2007 başında en büyük müşterileri THY ile yolları ayıran USAŞ, Antalya Havalimanı ile anlaşmazlığa düştü. Fiyat konusunda ICF ile anlaşamayan USAŞ, bir kalesini daha yitirdi. 2007 yılında THY'ye 80 milyon dolarlık ikram ihalesine teklif veren USAŞ, THY'nin bunu yeterli bulmaması üzerine 15 yıllık iş yaptığı en büyük müşterisini kaybetmişti. 2007 yılında en büyük müşterisi ile yollarını ayıran USAŞ, sahibi bulunduğu 72 havalimanı restoranın işletmeciliğine odaklandığını açıklamıştı.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
            Bağımlı
            • 05 Temmuz 2007
            • 1019

Önümüzdeki haftaların favori hisseleri

DGATE (Datagate, o yeniden doğacak. 2006 dan bu yana daha doğrusu halka arzından bu yana yatırımcısını güldürmeyen hissede, 1,7 li seviyelerden (22.11.2007'den itibaren) başladığı son yükselişle birlikte Nurol 550 bin, Garanti ise 320 bin hisse topladı. Buna karşın en büyük satıcı ise 120 bin lot ile gedik. O benim favorim. O 2008'in favorisi)

KAREL (İşte ikinci bombayı patlatıyorum. Halka arzından bu yana (20.10.2006) yatırımcısının yüzünü güldürmeyen hisselerden bir tanesi daha. Yabancı satışı görünümünde düşüşünü sürdüren hisse 2,5 seviyelerinde güç toplamaya çalışıyor. Bu seviyede artık yabancı satışları da gözükmüyor. 2,5'nin üzerinde kaldığı sürece yatırımcısına 2008 yılında kazandıracak hisselerden birisi olarak görüyorum.)

AGYO (Sadece aşağıdaki yazı yetmez mi? Yabancı satışlarını karşılayan bir Türk yatırımcı. O uzun vadeci. Aldığı hisseleri en azından 8-10 sene satmamasıyla ün yapmış. Benim favori hisselerimden. İsmail Tarman kaybetmez diyorsanız sizin de favori hisseniz olmalı)

KONYA (2006 başından beridir uzun soluklu yükselişinin düzeltmesini yapıyor. 49 ve 47 bin güçlü destekleri bulunan hissede 2006 yılından bu yana da bu seviyeler dip konumunda. Zirvesi 90 binlerde olan hissenin PP/DD değeri 0,82. Yani halen çok ucuz. Orta ve uzun vadede yatırımcısına yine çok kazandıracak. Takibe aldığımız hissede alım için yukarı dönüşünü beklemek daha iyi olacak.)

Takip Listesi
            DGATE (Orta Vade)
            KAREL (Orta Vade)
            AGYO (Orta ve Uzun Vade)
            KAVPA (Orta Vade)
            CMBTN (Orta Vade)
            OZFIN (Hedef fiyata ulaşmıştır. Yükselişine devam edebileceği gibi alım için risk seviyesi yüksektir.)
            DGATE hisselerimiz kısa vadede satış pozisyonuna girdi. Orta ve uzun vade hareketine devam edebilir.

Listemizden bir yıldız daha hareketine yakın görünüyor. Onun Adı AGYO. Şirket sahiplerinin %51 blok satışında teklifler için son gün 31 Ocak 2008. Hisse pay değeri 2,56. İzlemeye devam.

Takip Listesi
            AGYO (Kısa Orta ve Uzun Vade alış durumunda)
            DGATE (Kısa vade satış durumunda. Orta ve uzun vade izlenebilir)
            KAREL (Orta Vade)
            KAVPA (2,8 stoploss çalıştırılması gerekiyordu. Beklemedeyiz.)
            CMBTN (Orta Vade)

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

DGATE hisselerimiz kısa vadede satış pozisyonuna girdi. Orta ve uzun vade hareketine devam edebilir.

Listemizden bir yıldız daha hareketine yakın görünüyor. Onun Adı AGYO. Şirket sahiplerinin %51 blok satışında teklifler için son gün 31 Ocak 2008. Hisse pay değeri 2,56. İzlemeye devam.
              AGYO izlemeye devam, birkaç hafta bol haberli geçecek. Hareketli seanslar kapıda.

DGATE harekete devam.

KAREL ile DOAŞ'ın halka arz sonrasındaki hareketlerinde benzerlik sezinliyorum. Yükselişi iyi olacak emin olun.

Takip Listesi
              AGYO (Kısa Orta ve Uzun Vade alış durumunda)
              DGATE (Orta ve uzun vade izlenebilir)
              KAREL (Orta Vade)
              CMBTN (Orta Vade)

Yorum

• goldcat
                Aktif
                • 14 Şubat 2008
                • 239

Sayın murat erişkin bu hisseleri tutmaya devam ediyormuyuz

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                  Bağımlı
                  • 05 Temmuz 2007
                  • 1019

goldcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sayın murat erişkin bu hisseleri tutmaya devam ediyormuyuz
                  Sn. goldcat benim açımdan soruyorsanız, dün itibari ile borsaya, en azından yüklü portföy ile bulunmada uzunca bir süre ara verdim. Ama aksine bir yazı yazmadığım sürece bu hisselerin tutulmasının hala arkasındayım. CMBTN dışında hisselerimiz gayet güzel konumda ve güzel hareketleri var. Borsanın bu kötü günlerinde en azından endekse göre ya primli hareketler yaptılar yada düşük zarar oluşturdular. Borsadaki gelgitlere göre maliyet düşürme hareketleri (al-sat veya portföy arttırma) yapılabilir. Ama bu zamanda güçlü hareketler beklememek ve açıkta kalmak daha iyi. Benim borsadan ayrılışımın sebebi ise farklı. Tamamiyle duygusal.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                    Bağımlı
                    • 05 Temmuz 2007
                    • 1019

DGATE coşmuş aslında dün AGYO larımı satıp DGATE alacaktım ama geri gelişi korkuttu beni. Bugünkü hareketi dünden belli idi. Bugün için borsa ile vedalaşmayı düşünmeme rağmen fazla riske girmek istemedim ve açıkta kalmaya karar verdim. AGYO da beklentim kısa vadede oluşmadı ama orta ve uzun vadede halen devam ediyor. İsmail amcam %19 hisseyi elinde bulunduruyor. Beklemeye değer. Borsanın düşmeye başladığı aralık ayından bugüne iki senelik yüklü zararımın büyük kısmını sadece bir buçuk ayda %100 ün üzerindeki prim ile kurtarmayı başardım ve tüm parayı büyük patrona vermek zorunda kaldım. Sizlere büyük bir nasihat borsada oynuyorsanız paranızı eşinizden saklayın yoksa sonunuz benim gibi olur.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

Bu arada aralık ortasından itibaren aldığım aldığım üç hisse OZFIN (Alış : 1,26 - Satış : 2,34), DGATE (Alış : 2,27 - Satış : 2,74) ve AGYO (Alış : 1,99 - Satış : 2,12). En güzel yatırım akıllıca şirketlerin geleceğine yapılan yatırımdır. Temel malzemelerle hazırlanan bir yemekte teknik bir baharattır ve yemeğinize tat verir. Bunu asla unutmayın ve tekniksiz kalmayın. Bol kazançlar.

Yorum

• goldcat
                        Aktif
                        • 14 Şubat 2008
                        • 239

yorumlarınız çok güzel çok teşekkür ederim sayın murat erişkin. Bende 2 senedir yüklü zarardayım nasıl çıkış yolu bulucam diye internette dolaşırken sizin forumunuza rastladım. Gerçektende ky nin dostusunuz tekrar teşekkürler.

Yorum

• güneşş
                          Tecrübeli
                          • 08 Ocak 2008
                          • 742

meraba sn murat erişkin sizin listede yok ama cevap veriri seniz sevinirim. menderesin tamamen tepkisizliği neden olabilir sizce.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                            Bağımlı
                            • 05 Temmuz 2007
                            • 1019

güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            meraba sn murat erişkin sizin listede yok ama cevap veriri seniz sevinirim. menderesin tamamen tepkisizliği neden olabilir sizce.
                            Sn. güneşş sanırım daha önce de söylemiştim. Özellikle tekstil sektörü 2003 - 2004 yılından sonra zor günler geçiriyor. Şirket holding yapısına dönüşmek için karar vermesine rağmen 5.11.2007 ve 3.01.2008 tarihli özel durum açıklamalarında neredeyse aynı sözleri söylüyor. Yani halen bir gelişme sözkonusu değil. Mndrs yükselmek için sanırım yeniden yapılanma ile ilgili adımların daha somut hale gelmesini bekliyor. 12 aylık bilançosu zararını azaltmış olarak yansıyacak, vergi dairesine sunulan durum o. Belki bilanço ile biraz tepki verse de önemli olan yeniden yapılanma sürecinde atılacak adımlar.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

Yorum

• traiders
                                Yeni üye
                                • 23 Haziran 2007
                                • 15

Sayın Murat Eriskin,
                                Alkim kimya ve Adana-b hisseleri hakkında yorumlarınızı alabilir miyim..?
                                tesekkur ederim..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information