Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Murat bey merhaba,henüz yeni bir üyeyim.
Buradaki içeriğe göre benimde bir kaç sorum olacak
Galatasaray(115),Bağfaş(66),Doğan Holding(1,14) ve Marshall(6,70) maliyetli hisselerim var.
Uzun vadede bekletme açısından yorumunuz ne olabilir?
Şimdiden tşk.
Uzun vadede hiçbirisi sizi üzmez. Kısa vadede DOHOL daha çok endekse bağımlı hareketler çizebilir. GSRAY ise endeksten bağımsız hareketler çizebilir. Dağılım da bence çok güzel en azından riski sektörel olarak ta dağıtmışsınız.
Uzun vadede hiçbirisi sizi üzmez. Kısa vadede DOHOL daha çok endekse bağımlı hareketler çizebilir. GSRAY ise endeksten bağımsız hareketler çizebilir. Dağılım da bence çok güzel en azından riski sektörel olarak ta dağıtmışsınız.
Sayın Murat Bey,
Endeksin geldigi bu dusuk seviyelerde yavas yavas uzun vadeli alım yapmak istiyorum..cok guzel sirketlerin hisseleri cok uygun fiyatları gormeye basladı..endeksin su anki ve daha asagılara gelmesi durumundaki seviyelerinden alımlara baslamak istiyorum..sizin uzun vadede begendiginiz ve prim potansiyeli gordugunuz temeli saglam hisselerin hangileri oldugunu ogrenmek isterim..simdiden tesekkurler..
Hocam buhafta endeksin yönünün ne olacağına dair tahminlerinizi merak ediyorum. Bir de yarın dipte oldukları için varyo ile dyhol almayı düşünüyorum. sizce seçimlerim nasıl?bi fikir verirseniz sevinirim.İyi akşamlar..
Hocam buhafta endeksin yönünün ne olacağına dair tahminlerinizi merak ediyorum. Bir de yarın dipte oldukları için varyo ile dyhol almayı düşünüyorum. sizce seçimlerim nasıl?bi fikir verirseniz sevinirim.İyi akşamlar..
Biraz geç bir cevap oldu ama zaten sizin kararlarınızı değiştirmek gibi bir yol zaten izleyemem. Sadece doğan kağıtlarına karşı bazı sebeplerden dolayı nedense soğuk bakmaya başladım. Bu sadece benim kurumsal olarak onlara tepkimden kaynaklı bir soğukluk sizi yanıltmasın. Ama daha önce söylediğim gibi DYHOL'in tek beklentisi iddia ihalesi idi benim için, zaten o zamanda 1,5 lerden takibe aldığımız hisseleri 2 üzerinden takipten çıkardık. Birdaha da dönüp bakmadım açıkçası.
Varyo ise spekülatif bir hisse olduğunu her zamanki gibi gösteriyor. Ne yapacağı belli olmaz. Teknik olarak 0,34 seviyesi çok güçlü destek konumunda. 2000 ve 2002 yılının direnç noktaları ve 2004 ve 2005 yılının ise destek noktaları bu seviyeden geçiyor. Aşağı salınırsa iyi olmaz. Üzerinde kaldığı müddetçe trade amaçlı alım satım düşünülebilir.
Endeks olarak halen 24 bin'in güçlü destek olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda 22 ve 25 bin noktalarını da ara destekler olarak kullanabilirler. Fakat kriz denilen olay bir anda bitmez bu sebeple endeksin daha aşağıları da test etmesi bence kaçınılmaz gözüküyor. Bu sebeple ya borsayı uzaktan izlemek gerekli ya da daha önce özellikle belirttiğim hareketine teknik olarak yada beklentisel olarak başlamış sağlam ve ucuz hisselerin hareketlerine kaptırmak en mantıklısı görünüyor. Borsanın çok sert düştüğü zamanlarda bile %5 - 20 arasında kar marjı sağlayan hisseler var. Endeks ilk düşüşlerinde ya bir ya iki yükselen hisse ile günü kapatırken şimdiki düşüşlerde bu tür hisseler artık bana ne endekse yeter artık görünümü sergiliyorlar.
Sayın Murat Bey,
Endeksin geldigi bu dusuk seviyelerde yavas yavas uzun vadeli alım yapmak istiyorum..cok guzel sirketlerin hisseleri cok uygun fiyatları gormeye basladı..endeksin su anki ve daha asagılara gelmesi durumundaki seviyelerinden alımlara baslamak istiyorum..sizin uzun vadede begendiginiz ve prim potansiyeli gordugunuz temeli saglam hisselerin hangileri oldugunu ogrenmek isterim..simdiden tesekkurler..
Bana göre uzun vade kavramı değişiklik gösterir. Zaten üç beş yıl gibi bir süreyi düşünüyorsanız güçlü firmaların hisselerinin çoğu iyi getiriler sağlayacaklardır. Ne yazık ki borsa denen illette düşüşler sert olduğu kadar yükselişler yavaş ve zamana yayılı oluyorlar. 7 senelik yükseliş trendleri sadece iki ayda geri verildi son olarak. Bundan sonra da eğer uzun vadeli hisse düşünüyorsanız, üç beş yada bir sene gibi süre de çok sert yukarılar beklemeyin derim. Bu tür zamanlarda spekülatörler eğer sizin gibi düşünürlerse çok yüksek zararlar yazabilirler. Bu sebeple günlük trade peşinde koşarlar ya da bir şekilde kenara çıkmayı başarmışlarsa bir kaç yıl soluklanırlar.
Yapıkredi son 2 ayda 330 bin civarında mal toplamış. Yapı kredinin yabancı ortak olduğu biliniyor. Para çıkışı şu an için daha oluşmamış senetlerden birisi. Teknik olarak 60 dakikalıkta son bir ayda 3,6 - 5,1 aralığından başlayıp 4,4 - 4,2 aralığında sıkışan bir üçgenimiz var. Aşağı yada yukarı kırması an meselesi gibi duruyor. Şuna biz 4,2 nin altına aman sarkmasın diyelim. Zaten orta ve uzun vadede nasıl bir senet olduğunu söylememe gerek yok.
slm murat dmsas listene alın da bendede var 2,75 defter değeri var senette f/k oranı ise çok güzel durumdada ama gel gelelim kriz demisaşı da vurmaya başladı üretime ara veriyor sakat olmasın
eczyt ise vergi dairesine sunduğu bilançoda 79 milyon ytl kar var ama 10,20 defter değeri var 2 lerde sürünüo hisse ne dersiniz 2 senet için
Yorum