güneş sigorta ile ilgili yorumda bulunursanız seviniriz. kısa orta ve uzun vadede bu hissede neler olur şimdiden tşk
Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Kısa vadede 3,2 geçilmediği sürece birşey beklememek gerekir. Teknik olarak zayıflama söz konusu. 2,84 ve 2,68 destekleri mevcut. Orta ve uzun vadede de 3,2 önemini koruyor. Destek olarak ta 2,6 kırılmadığı müddetçe yatay seyrini koruyacaktır. 3.2 geçilirse yeni bir yukarı trend başlatır.berkan67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergüneş sigorta ile ilgili yorumda bulunursanız seviniriz. kısa orta ve uzun vadede bu hissede neler olur şimdiden tşk
Yorum
-
dentist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterüstatdım dyhol ve ceylen yorumunuz nedir acabaBirkaç mesaj geride zaten gerekli bilgileri verdim. Kısa süre içinde değişecek bir durum yok.dentist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdyhol usak ve ceylenda direncler nelerdir üstat
Yorum
-
Emniş 4,9 direncini kırmış önünde 5,45 zirve noktası var. Orayı da geçerse önü açılır diyecem ama 2,4 lı seviyelerden başlayan hareket hisseyi şu an riskli duruma sokuyor. Yeni alımlar riskli olabilir. 4,9 destek konumunda kırılmadığı sürece yukarı eğilimli olacaktır.CESUR1985 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterüstad Emnis Hakkinda Yorum Bide Asyab Dibi Neresi Hergün Düşüyo
Asyab;
Yazdıklarımda bir değişiklik yok. Beklenildiği gibi bir oluşum söz konusu.
Yorum
-
Hissede bir değişim söz konusu. Bu değişim de 1 - 1,15 arasında gerçekleştiriliyor. Hisse fiyatı gayet cazip bir konumda bu yüzden satışlara rahatlıkla alıcı geliyor. Özellikle RJ, Morgan ve EFG nisan ayında yaptıkları satışları mayıs ve haziran ayında alışlarla kapattılar. Endeks toparlanmaya başladığında getirisi en yüksek hisselerden birisinin işfin olacağını düşünüyorum.ARAGONN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÜstad günaydın . ISFINdeki işlem hacminin artışını neye yorumlamalıyız acaba?
Yorum
-
:5_5_1:
Lütfen Yanlışım Varsa Düzeltin.
Bu ve diğer topiclerde bir iki haftalık sürede sorulan sorulara baktığımda, aynı kişilerin aynı hisseleri sürekli sorduğunu görüyorum.
Beni yanlış anlamayın ama aynı hisse zaten kısa sürede bir değişiklik göstermediği sürece daha önce yapılan yorumlar halen geçerlidir. Benim bundan anladığım, arkadaşların elinde bulunan hisseyi yazılanlara rağmen halen tutmaya devam ettiği ve çıkmaza girdiği içinde sürekli bilgi talep etmek istediğidir. Elbet ki burada alın -satın demiyoruz ama açıkçası hisseler hakkında çok güzel bilgiler veriliyor . Bunlar kullanılmıyorsa yazık olur inanın.
Hisse ve yapılan işlemler açısından bir kaç püf nokta. En azından ben bunları izlediğim zaman kar ediyorum.
- Yükselişlerde karın korunması düşüşlerde ise daha fazla zarara girilmemesi için stoploss olayına dikkat ediniz.
- Günlük hareketlere aldanmayınız. Mesela benim, geçen haftaki Çelebi ve bugünkü Halk Bankası hareketlerinde olduğu gibi
İnanın çoğu zaman iki üç gün aşırı prim yapmış bir hisse günlük ani hareket eden primsiz hisseden daha sağlıklı sonuçlar veriyor. Çünkü hareketin ne tarafa olacağını en azından yapılan işlemler ve teknik bilgilerinden anlayabiliyorsunuz.
- Asla bir hisse buraya kadar düştü daha da düşmez gözüyle bakmayın. Stoploss koyun ve yükselişte tekrar alın. Satış fiyatından daha yukarıda almak zorunda bile kalsanız düşüş yaşadığı dönemdeki gerginliği yaşamamış olursunuz.
- Çok primli hisselerden ne kadar kar etme şansınız olacağını bilseniz bile riski de göze alarak işlem yapın en azından uzun süreli beklemeyin. Bugüne kadarki neredeyse bütün hisseler yaptığı aşırı primin ardından düzeltme ile daha iyi alış imkanı vermiştir. Böylece karınızı da korumuş olursunuz. Genelde Türkiye Borsası dış piyasalara göre çok farklılık gösterir. Bunu da şu şekilde özetleyeyim:
(Büyük ölçekli Türk şirketlerinin hisseleri elbetki konumuzun dışında)
Dış piyasalarda şirketlerin borsadaki halka açıklık oranları yüksek olduğu için çoğu hisse dönemsel olarak orantılı olarak hareket eder. Hareketler kısa süreli sert yükselişlerden uzak bulunur. IMKB'de ise çoğu hissede, düşük halka açıklık oranı yada küçük ölçekli şirketlerin hisselerinin olmasından dolayı, hisse toplama düşüş sırasında veya dip seviyelerden yapılmakta dönemsel olarak düşüş yada yatay seyirden sonra sert yukarı hareketler gözlemlenmektedir. Dolayısı ile günlük sert hareketler, ya hisse toplama yada hisse satışı için kullanılmaktadır. hareketin başladığı ise birkaç günlük verilerden sonra anlaşılabilmektedir. Bu tür hisseler daha çok hareketlerinde %50 - %100 arası soluksuz çıkışlar gerçekleştirmektedir. Dolayısı ile %20 - 30 hareket arasında hisseye girseniz dahi kar etmiş olursunuz. Tabiki bu yükselişi hacim, işlem yapan kurumlar (toplananlar - dağıtılanlar) da teyit etmesi gerekir.
Şu bir gerçektirki 300 küsür hisseden her gün neredeyse 100 tanesi aldatıcı sert hareketler yapmaktadır. Ama gerçek yükseliş yaşayan hisse sayısı haftada 5 leri 10 ları geçmemektedir.
Bol kazançlar. Her şeyden önce sağlığın önemli olduğunu unutmayın, sağlıcakla kalın.:36_1_13:
Yorum
-
lvural80´isimli üyeden Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
15:57 : ***DYHOL*** Dogan Yayin Holding A.S. ile ilgili olarak Lone Pine Capital LLC nden gelen yazi asagiya cikarilmistir. Lone Pine Capital LLC tarafindan
***DYHOL*** Dogan Yayin Holding A.S. ile ilgili olarak Lone Pine Capital LLC nden gelen yazi asagiya cikarilmistir. Lone Pine Capital LLC tarafindan yonetilmekte olan Lone Balsam L.P., Lone Cypress Ltd, Lone Kauri Ltd, Lone Sequoia, L.P., Lone Spruce, L.P., Lone Dragon Pine LP, Lone Himalayan Pine Master Fund Ltd., 11 Haziran 2008 tarihinde Dogan Yayin Holding A.S. de sahip olduklari hisselerden 1,433,208 adedini 1,8716 YTL ortalama fiyat uzerinden satmistir. ***DYHOL***
bu nedemek hisse dahada düşecek mi demek acaba
Yorum
-
-
Sn dentist bu hissenin şu ana kadar düşmesinin sebebi. Bu hissede ben olsaydım ve son düşüşe kadar beklemiş olsaydım, en son düşüşte 07.06.2008 tarihinde destek noktası kırıldıktan bir gün sonra 2,04 - 1,95 aralığında satardım. Hisse dip yaptıktan sonra da tekrar alırdım. Böylece maliyetimi düşürürdüm. Bu saatten sonra karar sizin. Hissede daha önce dediğim gibi 1,67 destek seviyesi olabilir. Ama 1,5 seviyesi psikolojik destek olarak çalışacaktır.dentist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterlvural80´isimli üyeden Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
15:57 : ***DYHOL*** Dogan Yayin Holding A.S. ile ilgili olarak Lone Pine Capital LLC nden gelen yazi asagiya cikarilmistir. Lone Pine Capital LLC tarafindan
***DYHOL*** Dogan Yayin Holding A.S. ile ilgili olarak Lone Pine Capital LLC nden gelen yazi asagiya cikarilmistir. Lone Pine Capital LLC tarafindan yonetilmekte olan Lone Balsam L.P., Lone Cypress Ltd, Lone Kauri Ltd, Lone Sequoia, L.P., Lone Spruce, L.P., Lone Dragon Pine LP, Lone Himalayan Pine Master Fund Ltd., 11 Haziran 2008 tarihinde Dogan Yayin Holding A.S. de sahip olduklari hisselerden 1,433,208 adedini 1,8716 YTL ortalama fiyat uzerinden satmistir. ***DYHOL***
bu nedemek hisse dahada düşecek mi demek acaba
Hissede sadece bugün Morgan 7 milyon Merril LY. 1,5 milyon mal satmış. Buna karşılık sadece deniz 1 milyon lot mal almış. İçler acısı bir tablo. Düşüşün başladığı 05.06.2008 tarihinden bu yana da ilk 5 aracı için 7 milyon satış var. O günden bugüne 14,5 milyon lot yabancı kurumlardan çıkış yapılmış. Bu tabloda Piyasada 210 milyon lot var. Bu hisselerin%70 ten fazları yabancılara ait. 14,5 milyon satış yapıldığını düşünürsek %10 civarında yabancı çıkışı var.
Yorum

Yorum