Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Mur@T_ERISKIN
    Bağımlı
    • 05 Temmuz 2007
    • 1019

goldcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam golds nasıl duruyor, düşüşe iyi direndi şua ana kadar
    Kısa vadede düzeltme kaçınılmaz. Ama bunu hafif aşağı mı yoksa yatay seviyelerde mi yaparlar bilemem. Yabancılar yüklü pozisyon aldılar ve almaya devam ediyorlar. Orta ve uzun vade beklemeye devam.

Yorum

• goldcat
      Aktif
      • 14 Şubat 2008
      • 239

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn. sakirksd, özellikle bu zamanda analizini yaptığım çoğu hisseye daha başlangıçta yada fırsat buldukça sonraki yorumlarımda stoploss koyuyorum. Böylece zararımızı en kısa dönemeçte kurtarmak için yeni bir fırsatımız oluyor. Ama genel olarak tavsiyem tüm arkadaşlara, bir hisse yükselecek diye alınır. Eğer hisse alım anından sonra düşmeye başlamışsa minumum zararla hisseden çıkılması gerekir. Bunun, ya teknik olarak grafik verilerine göre yada kişinin kendisinin koyduğu "%5 zarar stoploss" şeklindeki kararlılık ile uygulanması önemlidir. Ben de yakın zamana kadar aynı hatalardan dolayı yüklü zararlar yazdım. Bunlar benim için tecrübe oldu.

Size gelince iki seçeneğiniz var ya hissede kalıp yükselişini bekleyeceksiniz, ki şu an için YO lara talep gelmeden bir hareketlilik yakın zamanda hisse bazlı yaşanmaz. GRNYO için 0.68 direnç seviyesinde ve aşılması güç görünüyor. Benim naçizane tavsiyem son karar yine sizin olacak şekilde hisse değişimidir. Keşke bu yazışmayı uzun süre önce yapsaydık. En azından bu kadar uzun süre zararda bir hissede beklemezdiniz.:( :(

Bir örnek:
      2004 ten 2007 yazına kadar sürekli zarar yazdım. Bunun en büyük sebebi de zararda bulunduğum hissede beklemekti. Sonra hisse değişimini uygulamaya başladım. Bazen daha önce beklemiş olduğum senetler pozisyon aldığım senetlerden daha iyi konuma da geldi. Ama üzülmedim. Bu hisseler tekrar değer yitirdiler. Ama pozisyon aldığım hisseler her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor. Anlatmak istediğim olay:

1. Hisseden ayrılmasını bileceksin.
      2. Ayrıldığın hisse için dönüp arkana bakmayacaksın kiminle evlenirse evlensin.
      3. Her hissenin güzelliğinden faydalanacaksın.

Biraz uzattım ama bugün benim yazma günüm sanırım.

"Arı tadına baktığı çiçeğe bir daha konmaz. Hep yeni bir çiçek arar."

Saygılarımla.
      Hocam stop-loss gerçekten çok önemliymiş ama bunu geç anladık.bende 2004 den beri zarardayım. Takip eden arkadaşlar için Paranın Büyüsü Borsa adında bir kitap var. Alıp okusunlar stoploss uygulamanın ve hisseye aşık olmamak gerektiğini üstüne basa basa defalarca anlatmış.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
        Bağımlı
        • 05 Temmuz 2007
        • 1019

Hocam stop-loss gerçekten çok önemliymiş ama bunu geç anladık.bende 2004 den beri zarardayım. Takip eden arkadaşlar için Paranın Büyüsü Borsa adında bir kitap var. Alıp okusunlar stoploss uygulamanın ve hisseye aşık olmamak gerektiğini üstüne basa basa defalarca anlatmış.
        Aslında bizim tek korkumuz hissenin yükseleceği duygusu. Her gün, her saat, her dakika taşıdığımız hissenin yukarı yönlü hareket yapacağını ümit ederiz. Çünkü o hisseyi alma ve taşıma sebebimizdir. Daima haklıyızdır. Doğru değil mi haklı olmasak o hisseyi niye alalım! Bir kabul etsek haksızlığımızı o hisseyi bir kademe bile aşağıya taşımayız ya. İşte insanın en büyük kabusudur bu. Yenilgiyi kabullenmek ve bir sonraki rounda hazırlanmak gerekir. Yazınız için teşekkürler.

Yorum

• güneşş
          Tecrübeli
          • 08 Ocak 2008
          • 742

Evet arsan 0,96'dan YYGYO ise 0,86'dan alış fırsatı verdi umarım almışsınızdır sn. güneşş. Bu arada günlükte hektaş'a da dikkat.
          hocam alış 0.97 satış 1.09 allah bereket versin umarım sizde değerlendirmişsinizdir.

Yorum

• goldcat
            Aktif
            • 14 Şubat 2008
            • 239

Kısa vadede düzeltme kaçınılmaz. Ama bunu hafif aşağı mı yoksa yatay seviyelerde mi yaparlar bilemem. Yabancılar yüklü pozisyon aldılar ve almaya devam ediyorlar. Orta ve uzun vade beklemeye devam.

Hocam seans sonuna doğru Golds'ı çok sert aşağı verdiler taban oldu. Ne olduğunu anlamadan stoploss u da aşağı kırdı. Beklenmeyen bir durum mu var acaba. A.O 3.57 yarın yine kesin taban olur 3.22

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
              Bağımlı
              • 05 Temmuz 2007
              • 1019

Hocam seans sonuna doğru Golds'ı çok sert aşağı verdiler taban oldu. Ne olduğunu anlamadan stoploss u da aşağı kırdı. Beklenmeyen bir durum mu var acaba. A.O 3.57 yarın yine kesin taban olur 3.22
              Deniz ve dolayısı ile yabancı hala alıyor. Anlaşılır bir düşüş değildi. Kol kesilecek durum oluşursa elveda deriz.

Yorum

• goldcat
                Aktif
                • 14 Şubat 2008
                • 239

Hocam golds ın geçmiş haberlerini biraz okudum. Yeni bir kozad vakasımı oluyor acaba. Kozad da bir zamanlar 2.70 lerden almıştım sert bir taban olunca sattım çıktım ardından 6.00 dan geri aldım 15' den sattım 28'lere kadar gitti. Bu altın işinde iyi para var... Golda dada böyle bir beklenti oluşuyor galiba.

Yorum

• ayer
                  Katılımcı
                  • 29 Şubat 2008
                  • 77

Üstad yorumlarını ilgiyle takip ediyorum.Hisse seçimlerin gerçekten çok isabetli.Sayende bizler de kazanmayı öğrendik.Teşekkürler.

Yorum

• ayer
                    Katılımcı
                    • 29 Şubat 2008
                    • 77

Üstadım,elimde 2,18 maliyetli PENGD VAR.Epey zararda olduğum için hisseyle de vedalaşamıyorum...Tavsiyen nedir?Beklersem ne kadar zamanda eski seviyelere ulaşırız?Teşekkürler.

Yorum

• güneşş
                      Tecrübeli
                      • 08 Ocak 2008
                      • 742

Evet arsan 0,96'dan YYGYO ise 0,86'dan alış fırsatı verdi umarım almışsınızdır sn. güneşş. Bu arada günlükte hektaş'a da dikkat.
                      hocam yine isabetli bir tahmin hektaş.gerçi değerlendiremedim.kısmetim yokmuş

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                        Bağımlı
                        • 05 Temmuz 2007
                        • 1019

güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        hocam yine isabetli bir tahmin hektaş.gerçi değerlendiremedim.kısmetim yokmuş
                        Hektaş geri geldi beklediğim gibi direncini geçemedi. Ama yine deneyecektir.

Hocam golds ın geçmiş haberlerini biraz okudum. Yeni bir kozad vakasımı oluyor acaba. Kozad da bir zamanlar 2.70 lerden almıştım sert bir taban olunca sattım çıktım ardından 6.00 dan geri aldım 15' den sattım 28'lere kadar gitti. Bu altın işinde iyi para var... Golda dada böyle bir beklenti oluşuyor galiba.
                        Kendimizi bu şekilde şartlandırmamak gerekir ama uzun vadede kazandıracağı kanısındayım. ANKARA - BALIKESİR yolculuğu yaptığım için dün gece apar topar cevap verdim ve inceleyemedim ama son saniye düşüşünün hikaye olduğu belli idi deniz almaya devam ediyor. Pazartesi gününe kadar sistemimden uzakım ama olumlu hava hissede devam edecek gibi duruyor.

ayer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Üstadım,elimde 2,18 maliyetli PENGD VAR.Epey zararda olduğum için hisseyle de vedalaşamıyorum...Tavsiyen nedir?Beklersem ne kadar zamanda eski seviyelere ulaşırız?Teşekkürler.
                        Daha önce dediğim gibi düşüş trendinde ve yatay hareketli hisselerde beklemektense kol kesip yükselişine başlamış hisselere girmek daha mantıklı. Bu durumda ilk hisseyi unutup muhtemel yükselişlerine de üzülmemek gerekli tabi. Tavsiyem bu tür operasyon yemiş hisselerin dönüşlerinin sert olabileceği gibi uzun süre de bekletme olasılığının daha yüksek olması. Maalesef hafızamda yer etmiş PENGD ya göre konuşuyorum. Pazartesiye kadar takas dökümlerine ve tekniğine bakmam mümkün değil ama bu zamana kadar da hareket etmesini zaten düşünmüyorum. Evli olduğun hisse seni mutlu etmiyorsa onunla birlikte olmaya değmez bırak gitsin. Bir daha da semtine uğrama

Pazartesiye kadar yazamayabilirim ama yine de fırsat buldukça cafelerden katılmaya devam edeceğim.

Yorum

• KÜÇÜK YATIRIMCI
                          Yeni üye
                          • 21 Mayıs 2007
                          • 7

sn. hocam, aviva ile bir ara ilgileniyordunuz sanırım. Hisse hakkında teknik analiz yapabilir misisiniz ?

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                            Bağımlı
                            • 05 Temmuz 2007
                            • 1019

KÜÇÜK YATIRIMCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sn. hocam, aviva ile bir ara ilgileniyordunuz sanırım. Hisse hakkında teknik analiz yapabilir misisiniz ?
                            Aviva'yı teknik açıdan pazartesi akşamı sistemimden daha net açıklayabilirim. Fakat hisse bildiğim 19,6 - 20 aralığındaki güçlü desteğini bir türlü geçemiyor. Özellikle bölünme haberiyle bu seviyeyi geçeceğini düşünmüştüm ama yine olmadı. Fakat endeksin düşüşüne sert yukarılarla cevap verdi. Şu an için PP/DD değeri pahalı gözükse de esas sorun 20 seviyelerin üzerine çıkmadıkça yükseliş trendi oluşturamayacağı.

Yorum

• goldcat
                              Aktif
                              • 14 Şubat 2008
                              • 239

Sayın murat erişkin değerli yorumlarınızdan mahrum bırakmayın bugünlerde bizleri. Golds dünkü düşüşe nispeten direndi diyebiliriz. Para girişide devam ediyor bugün bakalım ne yapacak.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                                Bağımlı
                                • 05 Temmuz 2007
                                • 1019

Sayın murat erişkin değerli yorumlarınızdan mahrum bırakmayın bugünlerde bizleri. Golds dünkü düşüşe nispeten direndi diyebiliriz. Para girişide devam ediyor bugün bakalım ne yapacak.
                                Takasta bir değişiklik yok. Yabancılar durumlarını koruyorlar. Hisse bahsedilen düzeltmesini yapmaya devam ediyor. Fakat daha fazla bu seviyelerin altına sarkmasına müsaade edilmemeli. 3,3 stoploss olacak şekilde tutmaya devam. Düşüşlerde ilk desteği 3,16 seviyesinde görülüyor.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information