Goldaş kısa vadede 3,3 stoploss.
Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Sn. Murat ERIŞKIN AGYO ve LOGO yorumunuzu alabilirmiyim. AGYO bugün tekrar 2,20 den geri geldi ayın 17 sinde toplantı var fakat kağıtta hareket yok. LOGO'dada aynı senaryo şirketin satışı söz konusu geçen seneye göre karda çok iyi. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler.
Yorum
-
Sn. iflibiti öncelikle AGYO hakkında şunu söylemeliyim. Bu hisse biliyorsunuz ki benim de takip listemde. Çoğu borsa yatırımcısının aksine ben bu hisseye 2-3 yıl gibi bir vade verilmesi taraftarıyım. Yani orta ve uzun vade. Kısa vadede bile beklentisini kullanarak hisse değerini korumayı başardı. 17 sindeki kurul toplantısından ne çıkar bilinmez ama eğer bu toplantıya hisse yanıt vermez ise benim pozisyonum kısa vade sat orta ve uzun vade tut olacaktır. Bu durumda hissenin yükselişine katılmamız daha mantıklı. Teknik açıdan bir olumsuzluk yok.iflibiti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn. Murat ERIŞKIN AGYO ve LOGO yorumunuzu alabilirmiyim. AGYO bugün tekrar 2,20 den geri geldi ayın 17 sinde toplantı var fakat kağıtta hareket yok. LOGO'dada aynı senaryo şirketin satışı söz konusu geçen seneye göre karda çok iyi. Yorumunuz için şimdiden teşekkürler.
LOGO'nun ilk olarak grafiğine baktım ve DGATE'in 2.2'li, GOLDAŞ'ın ise 3'lü seviyesindeki direncini kırma oluşumu gibi bir durum gözüme çarptı. Bu hissede 4,4 üzeri bir yükseliş olursa alım düşünülebilir. Benim kanaatim beklentisini de kullanıp bu seviyeyi diğer iki hisse gibi kıracağı yönündedir.
Yorum
-
Değerli arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu borsada bulunan 300 küsür senet arasından analizini yaptığım, durumu iyi, manipülasyon ve spekülasyondan uzak ve kanaatimce yükselişini teknik olarak hazırlamış gördüğüm hisseleri hem kendim ve hem de sizler için bulup değerlendirmeye alıyor ve burada paylaşıyorum. Allaha şükür bulduğum senetlerde endeksin 55 binli seviyelerinden itibaren %25-30 değer kaybında bile 2-3 hisse dışında yüzümüzü kara çıkartan hisse olmadı. Aksine daha öncekiler dahil bir ÖZFIN, bir DGATE, bir AGYO, bir GOLDAŞ ve Bir AYGAZ'ın primlerini göz önüne alırsak, ortak bir portföy oluşturanları bu eksili günlerde artıda bırakacak değerler oluştu. Bu konuda inanın gönlüm rahat. Fakat topice olan katılımdan da gördüğüm kadarıyla, bu çabalarımın sadece bana faydası olduğunu ve zaman kaybından öteye gitmediğini düşünüyorum.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
AGYO (Kısa Orta ve Uzun Vade alış durumunda)
DGATE (Orta ve uzun vade izlenebilir) Kısa vade iyi pirim yaptı 3 üzeri yükseliş hızlanabilir.
KAREL (Orta Vade ve Uzun vade) KISA vade 1,8 stoploss uygulandı.
KONYA (Orta ve Uzun Vade)
CMBTN (Orta Vade ve Uzun vade) Daha fazla zarara tahammülümüz yok ama bu fiyatlarda çok ucuz
GOLDAŞ (KISA vade 3 üzeri alım için uygun, ORTA ve UZUN vade)
AYGAZ (KISA, ORTA ve UZUN vade)
ALKİM (KISA, ORTA ve UZUN vade)

Kısa vadede 4,3 stoploss olmak kaydiyla ilk hedef 4,8

Alım için 3 üzeri kendisini atması uygun olur. Yoksa kısa vadede aşağı veya yatay bir trend oluşturabilir.

7,2 stoploss olmak kaydiyla pozisyon oluşturulabilir.
Yanlışım olduysa affola. Bundan sonra değerli forumdaşların da affına sığınarak, bu topicte, sadece istenen sorulara cevap vermeye çalışacağım. Hepinize bol kazançlar.
Yorum
-
bizi üzme üstad
öncelikle çok teşekkürler.agyo 2,07 maliyet 2,20 ayrıldım.sizin sayenizde. arkadaşıma dgate aldırdım 2,38 bugün vedalaştı.havalara uçuyor.kağıt seçimleriniz mükemmel.sizin kulaklarınızı çınlatıyoruz.ben onu alamadım.çünkü elimde yüklü miktarda grnyo var.bu kağıtta sizin sayenizde çok güzel para almıştım.0,88 maliyette zararımın çıkmasın bekliyorum.günler geçmek bilmiyor.yardımmm
Yorum
-
Sn. sakirksd, özellikle bu zamanda analizini yaptığım çoğu hisseye daha başlangıçta yada fırsat buldukça sonraki yorumlarımda stoploss koyuyorum. Böylece zararımızı en kısa dönemeçte kurtarmak için yeni bir fırsatımız oluyor. Ama genel olarak tavsiyem tüm arkadaşlara, bir hisse yükselecek diye alınır. Eğer hisse alım anından sonra düşmeye başlamışsa minumum zararla hisseden çıkılması gerekir. Bunun, ya teknik olarak grafik verilerine göre yada kişinin kendisinin koyduğu "%5 zarar stoploss" şeklindeki kararlılık ile uygulanması önemlidir. Ben de yakın zamana kadar aynı hatalardan dolayı yüklü zararlar yazdım. Bunlar benim için tecrübe oldu.sakirksd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteröncelikle çok teşekkürler.agyo 2,07 maliyet 2,20 ayrıldım.sizin sayenizde. arkadaşıma dgate aldırdım 2,38 bugün vedalaştı.havalara uçuyor.kağıt seçimleriniz mükemmel.sizin kulaklarınızı çınlatıyoruz.ben onu alamadım.çünkü elimde yüklü miktarda grnyo var.bu kağıtta sizin sayenizde çok güzel para almıştım.0,88 maliyette zararımın çıkmasın bekliyorum.günler geçmek bilmiyor.yardımmm
Size gelince iki seçeneğiniz var ya hissede kalıp yükselişini bekleyeceksiniz, ki şu an için YO lara talep gelmeden bir hareketlilik yakın zamanda hisse bazlı yaşanmaz. GRNYO için 0.68 direnç seviyesinde ve aşılması güç görünüyor. Benim naçizane tavsiyem son karar yine sizin olacak şekilde hisse değişimidir. Keşke bu yazışmayı uzun süre önce yapsaydık. En azından bu kadar uzun süre zararda bir hissede beklemezdiniz.:( :(
Bir örnek:
2004 ten 2007 yazına kadar sürekli zarar yazdım. Bunun en büyük sebebi de zararda bulunduğum hissede beklemekti. Sonra hisse değişimini uygulamaya başladım. Bazen daha önce beklemiş olduğum senetler pozisyon aldığım senetlerden daha iyi konuma da geldi. Ama üzülmedim. Bu hisseler tekrar değer yitirdiler. Ama pozisyon aldığım hisseler her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor. Anlatmak istediğim olay:
1. Hisseden ayrılmasını bileceksin.
2. Ayrıldığın hisse için dönüp arkana bakmayacaksın kiminle evlenirse evlensin.
3. Her hissenin güzelliğinden faydalanacaksın.
Biraz uzattım ama bugün benim yazma günüm sanırım.
"Arı tadına baktığı çiçeğe bir daha konmaz. Hep yeni bir çiçek arar."
Saygılarımla.
Yorum
-
Murat bey hakkınızı yiyemem. OZFIN'den çok güzel karım oldu sayenizde AGYO'da aralık ayından beri elimde çok şükür zarar etmedim. Ocak ayındaki krizede bu kağıtta yakalandım ama zararda değilim hatta kardayım. Birkaç kez 2,03 ve 2,17 arası güzel alım satım fırsatlarıda verdi ve hala elimde 2,07 maliyetli AGYO mevcut. Bu kağıdı uzun süreli düşünüyorum. Şu ana kadar önerdiğiniz hisselerin hiç birisinden zarar etmedim size çok teşekkür ederim.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn. iflibiti öncelikle AGYO hakkında şunu söylemeliyim. Bu hisse biliyorsunuz ki benim de takip listemde. Çoğu borsa yatırımcısının aksine ben bu hisseye 2-3 yıl gibi bir vade verilmesi taraftarıyım. Yani orta ve uzun vade. Kısa vadede bile beklentisini kullanarak hisse değerini korumayı başardı. 17 sindeki kurul toplantısından ne çıkar bilinmez ama eğer bu toplantıya hisse yanıt vermez ise benim pozisyonum kısa vade sat orta ve uzun vade tut olacaktır. Bu durumda hissenin yükselişine katılmamız daha mantıklı. Teknik açıdan bir olumsuzluk yok.
LOGO'nun ilk olarak grafiğine baktım ve DGATE'in 2.2'li, GOLDAŞ'ın ise 3'lü seviyesindeki direncini kırma oluşumu gibi bir durum gözüme çarptı. Bu hissede 4,4 üzeri bir yükseliş olursa alım düşünülebilir. Benim kanaatim beklentisini de kullanıp bu seviyeyi diğer iki hisse gibi kıracağı yönündedir.
Yorum
-
valla haklısınız hocam. aynen ben de geçen haftalarda maaltdan güniçi iyi kazanmıştım.sonra tekrar döndüm değerlendirmeden aldım. karın yarısını çöpe atmış oldum. vedalaşmayı bilmek ve az zararla ayrılmak çok önemli. ama bunların yanında zarar etmeyi öğrenmekde önemli sanırım
Yorum
-
Ne tesadüf geçen hafta MMART için benim tecrübem de aynı. ilk alım kar, ikinci alımda hatalı bekleme ve %15 zarar. O gün düşüşte satmış olsaydım max. %2 zarar yazardım. Bir de bir hafta beklemiş oldum. Kısa bir örnek te bugün, 2,15 maliyetli AGYO larımı bugün 2,18 e verdim. NUGYO'da 2,46 - 2,52 arasında %1 lik kar marjlarıyla iki defa hisseyi dar hacimde hareketlendirdim. Satmamış olsaydım 2,62 tavan imkanı vermişti. Spek bana kıl oldu anlaşılan.güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervalla haklısınız hocam. aynen ben de geçen haftalarda maaltdan güniçi iyi kazanmıştım.sonra tekrar döndüm değerlendirmeden aldım. karın yarısını çöpe atmış oldum. vedalaşmayı bilmek ve az zararla ayrılmak çok önemli. ama bunların yanında zarar etmeyi öğrenmekde önemli sanırım
Berdn'ı 1,575 ortalama ile aldım. Son yarım saatte 1,53 fiyattan vedalaştım. Hatalı bir seçimdi ve cesasını ödedim.
YYGYO dikkatimi çekti. Aslında gün içinde 0,85 ten alacaktım ama hareketsizdi. 0,9 alış tavandan 0,95 son saniye satış. Genel ortalama alıp sattığım her hissenin kapanışına göre kardayım.
"Zararı kabullendiğimiz müddetçe, kardeşi kâra yakın oluruz"
Yorum
-
ARSAN gün sonu kazancıyla dikkatimi çekti. Yarın ne olur bilemem ama ilk direnci 1,12. Geri dönüş olursa tepkiye oynanır ama yukarı çıkışlarda alınırsa geri dönüşü zarar yazdırabilir. YYGYO da aynı konumda ikisi de yarın takibimde olacak.güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhocam yarın gün içi fırsat bulabilirsem arsanı değerlendirmeyi düşünüyorum baktınızmı hiç?
Yorum
-
Evet arsan 0,96'dan YYGYO ise 0,86'dan alış fırsatı verdi umarım almışsınızdır sn. güneşş. Bu arada günlükte hektaş'a da dikkat.Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterARSAN gün sonu kazancıyla dikkatimi çekti. Yarın ne olur bilemem ama ilk direnci 1,12. Geri dönüş olursa tepkiye oynanır ama yukarı çıkışlarda alınırsa geri dönüşü zarar yazdırabilir. YYGYO da aynı konumda ikisi de yarın takibimde olacak.

Yorum
Yorum