Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Son Dakika Haberleri â€@TwiterSonDakika · 8 dk.
Kuzey Kore lideri Kim Yon-Un üst rütbeli bir subayı "alev makinesi" ile idam ettirdi. pic.twitter.com/ob95nEbvwu
IMF’den kötümser Türkiye tahmini 08.04.2014 - 19:41
IMF, Türkiye'de ekonomik büyümenin 2014 yılında zayıflamasını bekliyor
IMF, net ihracatta iyileşme projeksiyonlarına rağmen, Türkiye'de ekonomik büyümenin 2014 yılında yavaşlamasını beklediğini bildirdi.
Türkiye ekonomisinde 2013 yılında yüzde 4,3 olan büyümenin 2014 yılında yüzde 2,3'e gerileyeceğini öngören IMF, bu beklentisine neden olarak son yıllarda Türk ekonomisinde büyümeyi yönlendiren özel tüketimde makro ihtiyati tedbirler nedeniyle beklenen keskin yavaşlamayı işaret etti.
IMF yayınladığı "Global Ekonomik Görünüm" raporunda, yavaşlamanın nedenlerine kayda değer kur ayarlamalarını ve faiz artırımlarını eklerken, yapılan faiz artırımlarına da dikkat çekti.
IMF raporunda Türkiye için 2014 yılı GSYH büyüme beklentisini yüzde 3,5'den yüzde 2,3'e indirdi. IMF, Türkiye için 2015 beklentisini ise yüzde 3,1 olarak belirledi.
IMF, tüketici fiyatları beklentisini bu yıl için yüzde 5,3'ten yüzde 7,8'e çıkarırken, önümüzdeki yıl beklentisini yüzde 6,5 olarak açıkladı.
Cari açık/GSYH beklentisi bu yıl için -%7,2'den -%6,3'e revize edilirken, önümüzdeki yıl beklentisi -%6,0 olarak belirlendi. IMF işsizlik oranı beklentisini ise bu yıl yüzde 9,5'ten yüzde10,2'ye çıkardı, gelecek yıl için yüzde 10,6 olarak tahmin etti. http://www.borsagundem.com/makro-eko...ini-584633.htm
Düşüşlerde malda yakalanan, yükselişleri seyreden, manipülasyon yeteneği olmayan yatırımcıya KÜÇÜK YATIRIMCI denir.
Ben KY sendromunu Bireysel Emeklilik ile aştım.. Portföyün bir kısmını mart başı bist 62000 deyken
"KOÇ grubu iştirakleri hisse senetlerine çevirdim.. Tabi her ay buraya para yatırıyorum..
Uzun vadeli kalacağım için bana bolca "bedelsiz, temettü" lazım..
Tabi ki bist o arada bol bol çalkalayacak ve aşağı yukarı savuracak....
Ama ben bunlardan bu hisselerde önmüzdeki 10 sene pek etkileneceğimi düşünmüyorum..
Giriş Saati: 08.04.2014 - 14:12
BRISA: Brisa 2013’te %15 ciro büyümesi hedefliyor.
Brisa Genel Müdürü’nün düzenlediği basın toplantısından yansıyan bilgilere gore, şirket toplam yurtiçi lastik pazarının büyüme hızında yavaşlama bekliyor. Pazar büyümesi 2014’te %3 seviyesinde beklenirken, Brisa’nın Pazar payı kazanarak ve ihracat satışlarını artırarak satış adetlerini %10 artırması hedefleniyor. Ciro büyümesi tahmini ise %15 seviyesinde bulunuyor.
Şirketin hedefleri tahminlerimiz ile paralellik gösteriyor. http://www.borsagundem.com/hisse-one...90_p322163.htm
Giriş Saati: 08.04.2014 - 14:12
ASYAB: Vatan gazetesinde yer alan habere göre ASYAB’ın QIB ile ilgili stratejik ortalık görüşmeleri konusunda BDDK’ya yaptığı başvuru kurulun son toplantısında ele alınmadı. Bu durum ortaklık görüşmelerin tamamlanmasında bir miktar gecikmeye sebep olabilir. Öte yandan, habere göre QIB ASYAB hisselerinin %46.5’lik kısmıyla ilgileniyor. Şirket şu ana kadar QIB ile olası anlaşma büyüklüğü ile ilgili detay paylaşmadı. Belirtilen satış büyüklüğü doğru ise, hisse satışı zorunlu çağrıya sebep olabilecektir. Hatırlanacağı üzere zorunlu çağrı fiyatı anlaşma öncesi son 180 günlük ağırlık ortalamaların ortalamasından ya da satış fiyatının yüksek olanından gerçekleşmesi gerekiyor. http://www.borsagundem.com/hisse-one...90_p322162.htm
Yorum