TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • fox
    Tecrübeli
    • 28 Şubat 2012
    • 415

selamlar cümleten..
    bir konuda danışmak istedim vob esnafına...cahilliğime binaen..
    birisi şu faiz indirme bindirme tantanasının mekanizması nedir yazabilir mi? bilen anlayan eden varsa...
    benim bildiğim faizi piyasa belirler... ötesi tırışka...
    merkez bankasının aldığı verdiği faizden ne olur... herhalde benim bilmediğim bir şey var... Allah rızası içün biri deyiversin...
    adam 10 dan borç veririm, 5 den borç alırım diyor... bu faiz mi şimdi...
    onca tantana oldu..daha önce de... yok merkez artırsın artırsın.. ille de artırsın.. ulen piyasada faiz olmuş zaten 11-12.. neyi konuşuyorsunuz...
    Ben anlamadım... anlayan anlatsın... rica edeceğim..

Yorum

• VIX100
      Tecrübeli
      • 03 Kasım 2011
      • 1945

viopçu gardaşlarım,bızt100 78500 ü geçeceeek mi?sadede gelelim
      oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• tyanali
        Yasaklı
        • 09 Ekim 2009
        • 462

fox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        selamlar cümleten..
        bir konuda danışmak istedim vob esnafına...cahilliğime binaen..
        birisi şu faiz indirme bindirme tantanasının mekanizması nedir yazabilir mi? bilen anlayan eden varsa...
        benim bildiğim faizi piyasa belirler... ötesi tırışka...
        merkez bankasının aldığı verdiği faizden ne olur... herhalde benim bilmediğim bir şey var... Allah rızası içün biri deyiversin...
        adam 10 dan borç veririm, 5 den borç alırım diyor... bu faiz mi şimdi...
        onca tantana oldu..daha önce de... yok merkez artırsın artırsın.. ille de artırsın.. ulen piyasada faiz olmuş zaten 11-12.. neyi konuşuyorsunuz...
        Ben anlamadım... anlayan anlatsın... rica edeceğim..
        pehi fox gardaş piyasayı kim belirler ?

Yorum

• tyanali
          Yasaklı
          • 09 Ekim 2009
          • 462

Nuri Bilge Ceylan

Görsel sanatların en önemli dalı olan sinema canlılığını, diriliğini hep koruyor. Türkiye senaryo açısından cennet bir ülke. Ne yazık ki bu topraklar istisnalar dışında çok iyi sinemacılar çıkarmadı. Bunda senaryo yetersizliği, bütçe eksikliği ve yakın döneme kadar ABD sinemasının bariz olumsuz etkisi katkısı vardı.

Son 10-15 yıldır yerli filmler Batı hegemonyasını ciddi bir şekilde kırdı. Gişede Türk filmleri artık birbirleriyle yarışıyorlar. Bir de daha sanat endeksli filmler yapanlar var. Semih Kaplanoğlu, Çağan Irmak, Nuri Bilge Ceylan gibi iyi filmler yapan yönetmenlerimiz var. Eskiden de Metin Erksan, Ömer Kavur gibi etkileyici filmler yapan yönetmenlerimiz vardı.

Özellikle Kavur'un Anayurt Oteli başyapıt özelliğini koruyor. Zaman zaman Avrupa'da ödül alan filmlerimiz oluyor ama Nuri Bilge Ceylan diğerlerinden daha farklı bir noktada duruyor. Bazı filmleri izlersiniz ve kendinizi bulursunuz ya, Ceylan'ın Mayıs Sıkıntısı benim için öyledir. Mayıs ayı gelince insanları ruh halinin nasıl tuhaflaştığını anlatan Ceylan'ın 1999 yapımı bu filmi bence kendisinin en iyi eseridir. Bunun sebebini şudur budur diye izah edemem ama duygularıma tercüman olduğunu iyi biliyorum.

Diğer filmleri içinde Bir Zamanlar Anadolu, Uzak tartışmasız çok başarılılar. Bu filmleri çok daha değerli kılan bizzat Nuri Bilge Ceylan'ın kendisidir. Ben Ceylan'ı diğer aydınlara nazaran çok daha başka yere koyarım. Bir kere dürüst bir kişilik olduğunu düşünüyorum. Kendisiyle hiç konuşmadım, görüşmedim. Verdiği çok az sayıdaki söyleşide bunu gayet net anlıyorsunuz.

En son Hürriyet'e verdiği söyleşide verdiği izlenim gibi kendine has bir kişilik. Herhangi bir konuda fikrini beyan ederken –Gezi, sinema vb.– herhangi bir hesap içinde olduğunu düşünmüyorum. Hatta konuşmaktan hoşlanmadığı bile anlaşılıyor. Demeç vermekten sıkılıyor. Ama sonuna kadar samimi biri.

Kasıntı aydınlar gibi lafı eveleyip gevelemiyor. Yaranma derdi yok. Hatta filmleri ödül almasa umursamaz bir hali bile var. Ne zaman ve nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama bir yerde hayatın kısa ve anlamsız olduğu yönünde bir görüşünü okumuştum ve bu çok hoşuma gitmişti. En önemlisi halkıyla kavgalı değil.

Nuri Bilge Ceylan bu yıl Cannes Film Festivali'nde Kış Uykusu filmiyle en iyi film ödülünü kazandı. Teşekkür konuşmasında ödülünü Türkiye'de hayatını kaybeden gençlere ve Soma faciasında şehit olan işçilere adadı. İçten ve samimiydi.

Geçen yıl Gezi olaylarında da açıklamalar yapmıştı. Türkiye'de Gezi ve birçok olayı kendi siyasi görüşleri doğrultusunda yontan çok kişi var. Ceylan bunlardan biri değil. Dolayısıyla Ceylan'ın Gezi vb. olaylarla ilgili dediklerine kulak vermek gerekir. Hükümeti eleştirmek, kendi cenahına şirin görünmek gibi bir derdi olmadığı için saf düşüncelerini açıklayan biri Ceylan. Bizlerin Ceylan gibilerin fikir, öneri ve eleştirilerine ciddi ihtiyacı var. Hükümet yetkilileri de sanıyorum Ceylan'ın dediklerini asla kulak ardı etmezler. Hatta onun dedikleri üzerine kafa yorarlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kültür Bakanı'nın kendisini kutlaması bunun en büyük kanıtıdır.

Kendisinin benim söylediklerime ihtiyacı yok ama Ceylan bu ülkenin en büyük yönetmenlerinden biridir. Bunu çok defa ispatladı. Tek kusuru(!) Engin Ardıç'ın dediği gibi Amerikan filmlerinin hızına alıştığımız için Ceylan'ın filmlerinin temposunun bize yavaş gelmesidir. Keşke bu ülkede daha çok Nuri Bilge Ceylan olsa. Keşke diğer aydınlar da onun gibi daha az konuşup çok eser verseler.

Twitter.com/cemkucuk55

Yorum

• poritino
            Çalışkan
            • 04 Mayıs 2009
            • 2005

Tayyip başkan MB ile 2 sebepten kavga ediyor olabilir:
            1)Yiğit Bulut'un gazına geliyor olabilir...Ali Babacan ile aralarının iyi olmadığı ama Babacan'ın başarısından dolayı da kesemedikleri dillendiriliyor.
            2)Yaklaşan krizi görüyor ve de krizin suçunu MB ye atmak için bakın MB politikalarından dolayı battık demek için üzerindeki sorumluluğu atmaya çalışıyor. Batmaz da çıkarsak zaten yine kendilerine malederler başarıyı.
            Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• tyanali
              Yasaklı
              • 09 Ekim 2009
              • 462

Bilderberg kendini yeniledi

Dünya siyasetine yön verenlerin gizli platformu Bilderberg, azalan etkisini Google ile işbirliği yaparak yeniden kazanmanın peşinde. Google'un 6 yıldır İngiltere'de düzenlediği 'Zeitgeist Google' toplantıları artık Google-berg olarak anılıyor.
              Dünya siyasetine yön verenlerin gizli buluşma platformu olan Bilderberg toplantılarının son yıllarda, dünyada ve Türkiye'de geçmişe oranla daha az ilgi görüyor olması dikkat çekerken, gizli platformun 'teknokratik bir devrime' hazırlandığı belirtiliyor. Ortağı ise, devleşerek büyüyen, Ortadoğu ve Afrika'da yaşanan Arap Baharı'na dahi yön verdiği öne sürülen Google! Öyle anlaşılıyor ki bundan sonra Google-berg ismi sık sık çıkacak karşımıza. Geçmişin otoriter 'global elitleri' artık toplantılarına daha 'trend', daha 'hayırsever' bir kimlik kazandırmayı amaçlıyor. Ancak Bilderberg'in bunu yapmak isterken neden Google'ın sancaktarlığına ihtiyaç duyduğunu anlamak için Google'ın 2007'den bu yana devam eden gizli toplantılarına bakmak gerekiyor. Henüz kamuoyunda pek tartışılmayan gizli Google buluşmaları, kimi analistlere göre bölgesel ölçekte yaşanan kanlı değişimlerin arkasındaki itici güç.

'ZAMANIN RUHU'NU OKUMA ÇABASI

Google 2007'den bu yana toplantılarını İngiltere'nin Watford bölgesindeki lüks Grove otelde gerçekleştiriyor. 'Zeitgeist' (zamanın ruhunu anlama çabasında olan) toplantılar tıpkı Bilderberg gibi büyük bir gizlilik içerisinde yapılıyor ve giderek daha büyük merak uyandırıyor. 6-9 Haziran tarihli bu yılki Bilderberg toplantısı da Grove otelde yapılacak. Toplantıya 100 kadar siyasetçi, akademisyen, teknoloji uzmanı, işadamı ve bankacı katılacak. Ancak dikkat çekilmesi gerek nokta toplantıya Google Başkanı Eric Schmidt'in de katılacak olması. Schmidt Bilderberg'in aynı zamanda düzenli katılımcılarından.

'SEMPATİK VERSİYON'

Grove otel yetkililerine göre bu kompleks Google'ın dünya siyaseti ve teknolojisine yön verme konusunda 'ana karargahı' konumunda. Batı basını artık Bilderberg'in değil Google'ın etkisinden, daha doğrusu Google-berg'in gücünden söz ediyor. London Independent gazetesi, Google toplantılarını 'Bilderberg'in sempatik versiyonu' olarak nitelendiriyor. Gazete bunu, dünyanın dev finansörlerinin 'gölge ağı' olarak da nitelendiriyor.

Bize nerede olduğunuzu yazmayın çünkü biliyoruz

Eric Schmidt'in Zeitgeist Google ile ilgili kullandığı ifadeler amacını özetliyor. Eric her fırsatta katı gizliliğin eskide kaldığını, Google'ı üst seviyede bir 'Big Brother'a çevirmek istediğini belirtiyor. George Orwell'ın 1984 adlı romanında geçen ve olup biten herşeyden haberdar olan 'Big Brother' bugüne kadar hep bir bilimkurgu ya da 'masal' gibi algılanıyordu. Eric Schmidt'in daha önce kullandığı ifadeler bir hayli ilginç: 'Yazmanıza gerek yok. Nerede olduğunuzu biliyoruz. Hatta aşağı yukarı ne düşündüğünüzü de biliyoruz.' 'Aslında insanlar Google'dan sorularına cevap almayı beklemiyor. Onlar Google'dan bir sonraki adımda ne yapmaları gerektiğini öğrenmek istiyor.'

2. Dünya Savaşı'nda karargahtı

İngiltere'deki Grove Hotel İkinci Dünya Savaşı'nda da gizli toplantıların mekanı olarak biliniyor. Grove Hotel o dönem 'Project X' olarak bilinen Londra, Midland & İskoçya demiryolu hattında ana karargah olarak kullanılıyordu. Otel 'savaş entrikalarının döndüğü yer' olarak da biliniyordu. Otel Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 4 veya 5 büyük toplantıya hazırlanıyor. Otel görevlilerinin anlattığına göre Zeitgeist toplantılar için alınan güvenlik ömlemleri bir devlet başkanı için alınan güvenlik önlemi düzeyinde.

Kissinger Out gençler In

59 yıldır düzenlenen Bilderberg, değişime yeni üyelerle başladı. Henry Kissenger gibi demirbaşlar her ne kadar bugüne dek perde arkasında dünyaya yön vermiş olsalar da Bilderberg 21. yüzyıl için yeni fikir arayışlarında. Bu yeni ve genç isimlerden biri eski Hollanda Kraliçesi'nin oğlu Constantijn van Oranje-Nassau. Constantijn, gücü uluslararası bankacıların elinde toplama konusunda anahtar rolü oynuyor. Constantijn ile yakın ilişki içinde olan AB Komisyon üyesi Neelie Kroes eski nesilden ancak gençlerin 'önünü açma' misyonuna sahip. Bilderberg'in kurucusu Bernhard'ın torunu Van Orange, Kroes tarafından AB Komisyon kabinesine başkan olarak atandı. Bayrağı genç nesile devretme sürecini aynı zamanda Henry Kissinger ve David Rockefeller'a yönetiyor.

Gizli toplantının 2013 GÜNDEMİ

Batı basınında yer alan iddialara göre Bilderberg 2013 toplantısında tartışılması beklenen ana başlıklar şöyle: Nükleer programından vazgeçmeyi reddettiği takdirde 3 yıl içinde İran'ın nükleer tesislerine hava saldırısı düzenlenmesi. Suriye'deki savaşın, muhalefetin silahlandırılması yoluyla uzatılması. Antibiyotiklere dirençli virüslerin yol açabileceği global bulaşıcı hastalık riskleri ve Bilderber'e üye ilaç devleri. Siber saldırılar. Bir 'Güven Bakanlığı'nın kurulması ve internetten neyin yayınlanıp neyin yayınlanmayacağına karar verilmesi. Sokakta yürüyen insanların dahi diyaloglarını kayıt altına alabilecek bir sistemin geliştirilmesi. İngiltere'nin AB'den çıkmaktan vazgeçirilmesi. Merkezi bir Avrupa Federasyonu. Merkez Bankalarını güçlendirmek. Yeni vergilendirme sistemleri.

Davos'u gölgede bırakır

Google Zeitgeist ile Bilderberg arasındaki ilk karşılaştırma İngiliz Telegraph gazetesinin Google toplantısını Dünya Ekonomik Forumu (Davos) ile eşdeğer tutan bir değerlendirme yapmasıyla başladı. Gazete 'Global iletişimin ve işbirliğinin yeni çekici aktörleri' başlığını kullanmıştı. Telegraph sonraki haberinde de Zeitgeist'i 'Dünyayı değiştirebilecek isimlerden oluşan güçlü bir birliktelik' olarak nitelendirmişti.

HATİCE KILIÇ | 14 MAYIS 2013 / Yenişafak

Yorum

• fox
                Tecrübeli
                • 28 Şubat 2012
                • 415

tyanali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                pehi fox gardaş piyasayı kim belirler ?
                alıcı satıcısı belirler tabiki...
                sen merkez mi demek istiyorsun yani... öyle ise..nasıl? mekanizma nasıl işliyor yani... herkes konuşuyor da gene bugünlerde..faiz aşşa faiz yukarı.. işin ne olduğunu bilen yok gibi...
                benim bildiğim..paranın alanı satanı bankalar.. e tabi bireyler ve kurumlar da işin içinde.. ancak esas olan her zaman devletin borçlandığı faizdir.. yani gösterge tabir edilen faiz...
                esasen bu faiz bu devlete ülkeye ne kadar güvenildiğinin ne kadar risk öngörüldüğünün vs bileşkesi..
                ancak bu faiz zaten piyasada belirleniyor... hem ilk elden hazine borçlanmasında..hem de tahvil bono piyasasında alım satım neticesi... düşer..çıkar... buna mukabil... gösterge faizin yönelimiyle de mevduat ve kredi faizleri de yönünü buluyor... ekonomi de esasen bunların üzerinde döner...artı dövizi de ekle denkleme... bitti...

eee...

bunlar olup biterken merkezin gecelik aldığı verdiği paradan ne olacak.. neyi belirleyecek.. günlük likidite için alınan verilen para..(bildiğim kadarıylan) piyasa faizlerini nasıl etkiler bu karar... yani mb nin boç alma verme yok politika faizi filan... birsürü şatafatlı isimler.... ben neye yaradığını anlamadım... bilen eden varsa anlatsın...

Yorum

• tyanali
                  Yasaklı
                  • 09 Ekim 2009
                  • 462

alıcı satıcısı belirler tabiki...
                  sen merkez mi demek istiyorsun yani... öyle ise..nasıl? mekanizma nasıl işliyor yani... herkes konuşuyor da gene bugünlerde..faiz aşşa faiz yukarı.. işin ne olduğunu bilen yok gibi...
                  benim bildiğim..paranın alanı satanı bankalar.. e tabi bireyler ve kurumlar da işin içinde.. ancak esas olan her zaman devletin borçlandığı faizdir.. yani gösterge tabir edilen faiz...
                  esasen bu faiz bu devlete ülkeye ne kadar güvenildiğinin ne kadar risk öngörüldüğünün vs bileşkesi..
                  ancak bu faiz zaten piyasada belirleniyor... hem ilk elden hazine borçlanmasında..hem de tahvil bono piyasasında alım satım neticesi... düşer..çıkar... buna mukabil... gösterge faizin yönelimiyle de mevduat ve kredi faizleri de yönünü buluyor... ekonomi de esasen bunların üzerinde döner...artı dövizi de ekle denkleme... bitti...

eee...

bunlar olup biterken merkezin gecelik aldığı verdiği paradan ne olacak.. neyi belirleyecek.. günlük likidite için alınan verilen para..(bildiğim kadarıylan) piyasa faizlerini nasıl etkiler bu karar... yani mb nin boç alma verme yok politika faizi filan... birsürü şatafatlı isimler.... ben neye yaradığını anlamadım... bilen eden varsa anlatsın...
                  cevap üstte bilderberg artık yeni bir çağ'a giriliyoruz bi kaç yıla adını gorlar darihçiler çağ değişeceği zaman türkler sahneye çıkar

Yorum

• fox
                    Tecrübeli
                    • 28 Şubat 2012
                    • 415

tyanali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    cevap üstte bilderberg artık yeni bir çağ'a giriliyoruz bi kaç yıla adını gorlar darihçiler
                    yaw abicim tamam da..biz mekanizmayı konuşuyoruz... o dediğin ayrıdır... neticede kim ne yapıyorsa mevcut mekanizmayı kullanarak yapacak değil mi...

kısaca bilmiyorum desene birader )

cem yılmazın espiriye benzedi seninki... faruk ecczanesşiiiii

Yorum

• tyanali
                      Yasaklı
                      • 09 Ekim 2009
                      • 462

yaw abicim tamam da..biz mekanizmayı konuşuyoruz... o dediğin ayrıdır... neticede kim ne yapıyorsa mevcut mekanizmayı kullanarak yapacak değil mi...

kısaca bilmiyorum desene birader )

cem yılmazın espiriye benzedi seninki... faruk ecczanesşiiiii
                      bilmiyom gidip boğaziçinde tuğla koyacam masonik ritüellerde

Yorum

• chaotic
                        Yasaklı
                        • 26 Mayıs 2009
                        • 713

Dolar/tl, Euro/TL swap MB göstergeye göre ayarlanıyor. Tahvil faizleri piyasada belirleniyor. Fakat MBnin göstergesinden çok aşağı sarkamaz tahvil faizleri. MBnin kesinlikle faiz indirmeyeceği bilinse, tahvil faizi göstergenin üzerinde olur. Bugün altında oluşu fazi indirileceğine inadığını gösteriyor piyasanın.

Yukardaki gönderimde de ifade ettiğim gibi, birileri kaldıraçlı dolar/tl, euro/tl short pozisyon açmış, tatlı swap parası yiyor. Azalmasını istemiyor. Açtığım shortu kapatır, doları fırlatırım diye tehdit ediyor.

Doların artması bizim işimize gelir, asıl sen arabanı, telefonunu satamazsın bu ülkede. Fırlatırsan fırlat, senden korkan senin gibi olsun...

Hiç de fırlatamayacaklar, MB yarın %5e indirdim dese dolar 2.3 olur sonra tekrar düşer. Çünkü bu gözü dönmüş kan emiciler bize araba ve telefon satamaz.

Yorum

• tyanali
                          Yasaklı
                          • 09 Ekim 2009
                          • 462

chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Dolar/tl, Euro/TL swap MB göstergeye göre ayarlanıyor. Tahvil faizleri piyasada belirleniyor. Fakat MBnin göstergesinden çok aşağı sarkamaz tahvil faizleri. MBnin kesinlikle faiz indirmeyeceği bilinse, tahvil faizi göstergenin üzerinde olur. Bugün altında oluşu fazi indirileceğine inadığını gösteriyor piyasanın.

Yukardaki gönderimde de ifade ettiğim gibi, birileri kaldıraçlı dolar/tl, euro/tl short pozisyon açmış, tatlı swap parası yiyor. Azalmasını istemiyor. Açtığım shortu kapatır, doları fırlatırım diye tehdit ediyor.

Doların artması bizim işimize gelir, asıl sen arabanı, telefonunu satamazsın bu ülkede. Fırlatırsan fırlat, senden korkan senin gibi olsun...o

Hiç de fırlatamayacaklar, MB yarın %5e indirdim dese dolar 2.3 olur sonra tekrar düşer. Çünkü bu gözü dönmüş kan emiciler bize araba ve telefon satamaz.
                          emlak piyasanın canlanmasını istemiyorlar... aynen dediğin gibi ekonomik durgunluk olsun isteniyor.... dediğin doğru nereye kadar dayanacaklar... bütün planlarını hükümeti değiştirip kukla bir yapı getirmek üzerine kurmuşlar... zaman geçtikçe sıkışıyorlar sıkıştıkca bocalıyorlar... kazanan hükümet olacak Allah'ın izniyle...

Yorum

• chaotic
                            Yasaklı
                            • 26 Mayıs 2009
                            • 713

En çok üzüldüğüm şey, AKPnin zengini de BMWye Mersedese WWne Audiye binmeyi maharet zannediyor. 40-50 milyon bireyi temsil eden 20-25 milyon seçmen olarak binmiyorum senin arabana, kullanmıyorum ayfonunu de hepsi apışıp kalsın...

Lüks araba ve telefon ithalini önleyebilsek, sadece enerji açığımız kalır, onuda ihracat ile karşılarız. Sıfır faiz bile versek kur hiç bir yere fırlamaz.

Yorum

• Guerra
                              Kadrolu
                              • 02 Ağustos 2011
                              • 5605

Yorum

• egelii
                                Tecrübeli
                                • 25 Ağustos 2011
                                • 2961

güzel işler
                                92bin yolcusu sadrazam olsun