Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
69,625'ten stoplattığım shortları, 70,050'den geri koydum..
1000 pointlik düşüş bekliyorum
ps: fantazilerim.. dişlerim gıcırdayarak
ekleme: 69,850'yi aşağı kırması teyid edecek pozumu... kırmadı. yukarı giderse eşhedü...
ekleme2: 69,825'ten bir kısmını kapattım. yarın için mc parti düşünüyorsa yukardan kapatmak isteyebilir o yüzden
ekleme3: geri kalanları da 69,875'ten kapattım.
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
fıçırlar yarın -50-100 arasında döner... açılışta dow 12300 çalışır... biz 68000 lerde oluruz... biz kapandıktan sonra artıya geçip 12500 kapatır
çarşambaya yine 1000 puan artı gap ile 69 açar...
bugün LONG açanları yarın döker, yarın ŞORT açanları da çarşamba bızaladır....
fıçırlar eksi olmadığı için, bizde 68 değil 69 ile güne başladık
ve dax ve ingiliztere borsası gün boyu düşerken... biz hiç düşmedik yukarı yukarı gittik... 70 civarlarında günü tamamladık
buna rağmen şu yazacaklarımdan ötürü, çarşambanın ne getireceğini az çok kestirdiğimden
o akşam üzeri CORTLAYAN dostumuza uyarımı yaptım
biz kapanırken dax 6090 çalışıyordu... saat 6 dan sonra yarım saatte % 1 arttı
neden ?
PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı
günlükler yukarı döndü
bu yüzden... artık her geri çekilme düzeltme mahiyetinde
TEKNİK tıkır tıkır işliyor... hemde heryerde
daxın bugün attığı barı görüyor musunuz ? en düşük nereye dokunmuş ?
maviye dokunup, yarım saatte kırmızıya attı
önümüzdeki günlerde kırmızıyı yukarı sündüre sündüre gider... en fazla maviye kadar düzeltme yapabilir
yapmayabilirde... çünkü
bırakın maviye dokunmayı, az bi düzeltmeye bile tahammül edemeyenler var aramızda
habire kırmızıyı yukarı açıp, abandıkça abanıyor
bu tekniği çalıştıracaklarını bildiğim için
PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı
slm dostum nasılsın ?
sayfalardır yazıyorum bugün... grafik dersen grafik, pasta dersen pasta
ben günlükler yukarı döndü, vurur geçerler diyorum
şort açıyosun
100 puan kar yeter kapat bence
biz kapandıktan sonra heryeri yukarı sürüp sabah artı gapa sokabilirler piyasayı
seans açıkkene, uyarımı yaptım...
dow naapmış bakalım ?
araya girip oyalanmaya niyeti yok... öncüsü İMKB gibi ilk barları kırmızı üzerinde yaparak gücü kaybına izin vermiyor (2 li dibi sonraya bıraktı ) direk kırmızının üzerinde takılıyor
agam duz duvara tirmaniy.... abaza yani....ceddimiz bu garip davranislara hormansal cozum yerine...abaza gibi kucultucu ve gecici...terimler kullanarak...hosgormus...genctir...surter surter uslanir umuduyla hosgormus ve bu hal olustumu baslik parasini artirmistir....
agamin bu hali baslik parasini artiracagi ucun....gaci milleti kitlasacak....allah gecinden versin emme ipnelik zuhur edecektir....bi kerre ettimi garii kurtulus yok...netekim yapilan incelemede...newyorkta....en mutlu evliliklerinde ipneler arasinda yapilanlar oldugu tespit edildi.....kitaba gore...yuce rabbim...hazret nuh a gemiyi yap...her yarattigimdan bi cift al demis....fekat ipnelerden kimseyi almamis...onlarda komple wall streete kacmislar buyuk tufanda....
bunlarin enbasi..."bana ulkelerin money suply ini verin....geriye kalan butun kanunlar hic onemli degil demis ve FED i kurdurmus"
bi elimiz ikimizde bi elimiz dotumuzde bekliyoruz....bakalim kim kimi seyedecek....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
01-06-2012 15:26:34 İSPANYA YABANCILARA GAYRİMENKUL SATTIĞI İÇİN BATTI!
İktisatta istikrar denince “fiyat istikrarı” kastedilir. Bunun bir diğer ismi de kalıcı düşük
enflasyondur. Ancak geçmişte ve yakın tarihte ekonomilerde krizler hep enflasyonun düşük
olduğu yani “istikrarlı” dönemlerde çıkmıştır. Demek ki, fiyat istikrarı “iktisadi istikrar”
getirmemektedir. Bu yüzden son yıllarda “mali istikrar” diye yeni bir kavram daha iktisat diline
girdi. Mali istikrar, üç unsurdan oluşmaktadır. Bunlar sırasıyla, “cari açık”, “bütçe açığı” ve “varlık
fiyatları enflasyonu”dur. Bir ülke ekonomisinin istikrarlı olup olmadığına bu üç göstergeye
bakarak karar verilmektedir. Varlık fiyatlarından kasıt öncelikle gayrimenkul sonra hisse senedi
fiyatlarıdır. Kısaca, bu hepimizin bildiği arsa ve borsa hikâyesidir.
Türk ekonomisini çeken at “inşaat sektörü”dür. İnşaat öncelikle iç talebi canlandırır. İç taleple
ekonomi büyürse, bunun sonucunda “cari açık” artar. İnşaat sektörü temsilcileri “bu sektörün
yarattığı cari açığı, yine bu sektör çözer” teziyle kamuoyu oluşturmaktalar. Bunun için de
yabancılara gayrimenkul satışları üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını istiyorlar. Yabancılara
gayrimenkul satışı, cari açığı finanse eder, ama kapamaz. Tam aksine büyütür. Çünkü
gayrimenkul satın almak için yurda giren yabancı para Türk Lirasını değerlendirir. Değerli TL ise
sanayinin rekabet gücünü düşürür. Bu da ticaret açığını ve cari açığı yaratır.
Bugünlerde Portekiz ve İspanya’nın neden mali bir krize girdiği araştırılıyor. Başta Nobel’li hınzır
iktisatçı Paul Krugman olmak üzere birçok uzmanın kanaati, İspanya’ya refah getiren
“yabancılara gayrimenkul satışı”nın, yarattığı cari açık yüzünden krize sebep olduğudur.
Yorum