Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..
puhu, marjinal olucam diye... sert sözler yazıyorsun
eğer bir iddian varsa, mantıklı bir şekilde izah edersin dinleriz...
mesela dersin ki 80'lerde petrol varilin maliyeti 10 dolardı, sonra rezervler azalınca şu kadar oldu, şimdi ise maliyet şu kadar
yine de söylediğinde atladığın şeyler var
1. teknoloji gelişiyor, maliyetler azaltılabilir
2. dolar endeksi ayarlamak skenderin elindedir, yani doların satın alma gücü... bu da maliyeti düşürebilir, dolar bazlıda
yine de sen haklı olabilirsin
fakat, bu forumda bir reputation'ın yok.. belki de başka bir nickin vardı, kimliğini gizliyorsun...ve kendini tanıtmıyorsun.
o yüzden kuzu ile arandaki samimiyeti de bilmiyorum...
ama bu tarz sert yazılar yazmaya devam edersen, mesajlarını sileceğim. haberin olsun
1 varil petrolün ortalama maliyeti(dünya ortalaması), 70-80 dolar arasında...
Bu mesajı alıntılayıp, 35-40 dolardır diye link koymayın, çünkü yalan.
Doğrusu benim yazdığım...
vayyyy...bende gendimi bi poh sanirdim....ula puhu sen ne kadar zekiymissin....ula bu ne derin bilgi....ula pogum boyle bilgi cokmu sende...ula niye yazmirsin gavat....yaz sebeblenelim...vayyy demek petrolu 80 panginota cikariyor gavatlar....2008 de 35 dolara dusmustu....2003 oncesi...11 dolardi....demek zararina satiylarmis pogo...eski nikin neydi ula poko....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
petrolun maliyeti , teknik acidan cikarildigi fiziksel ortama , ve derinligine gore cesitlilik gosterir ,ornegin suidi arabistanda petrolun yuzeye yakin yerlerden cikmasindan dolayi isletme maliyetleri +sermaye harcamalari dahil yani toplam maliyeti 6-7 $ civaridir
Yine irakta daki durumda arabistana benzerdir oradaki maliyetlerde 5-6 $ civaridir ..
Nijerya taraflarinda derin sulardaki maliyetler ise 15-20 $ civaridir
Cezayir , umman , katar ,libya da ise bu maliyetler 10-15 $ arsindadir
Kazkistanda 12-14 $ civaridir
Ulasilmasi oldukca zor , derin sularda kuzey denizi taraflarinda bu maliyet 30 $ civarina cikmakta ...
Ben suanda Rusyanin kuzeyi , sibirya taraflarindayim .. Cevresel faktorler oldukca agir ... petrol ve gaz cikarilan bolgeler (tundra lar ) oldukca soguk ve ruzgarin hizi ile birlikte de hissedilir sicaklik oldukca dusmektedir ( kis ortalamasi -35 / - 60 C ) burada ki petrol cikarma maliyetleri ruslardan direk aldigim bilgiye gore 25-30 $ civarlarindadir
Sunuda ekleyeyim ; elbetteki petrol sirketleri hicbir zaman kesin maliyetlerini soylemezler ..Umarim yeterlice aciklayici olabilmisimdir ....
Günaydın...
Fitch in İspanyanın kredi notunun 3 basamak düşürülmesi ve ABD ye güvenilir mali plan hazırlamazsan notunu çekerim aşagı demesi baya bi sarsmış piyasaları...
Dünkü izlediğimiz grafik...
67,150-200 seviyeleri önemli
( Poz yok hala dün shortlardan erken indim )
'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET
Harvard Üniversitesi ekonomi profesörlerinden Martin Feldstein Yunanistan'ın ekonomisini yeniden inşaa etmek için eurodan ayrılması ve kendi para birimini kullanması gerektiğini söyledi.
Bloomberg televizyonundan konuşan Feldstein "Yunanistan korkunç bir durumda ve bunun düzeltilebileceğini sanmıyorum. Bu durum mali yardımlarla halledilebilecek olmanın çok ötesinde" yorumunda bulundu.
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum