KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • puhu
    Yasaklı
    • 20 Ocak 2012
    • 46

petrol....40 panginot....altin 1200 panginot....
    1 varil petrolün ortalama maliyeti(dünya ortalaması), 70-80 dolar arasında...

Bu mesajı alıntılayıp, 35-40 dolardır diye link koymayın, çünkü yalan.

Doğrusu benim yazdığım...

Yorum

• k3r3m
      Aktif
      • 31 Temmuz 2011
      • 665

puhu, marjinal olucam diye... sert sözler yazıyorsun
      eğer bir iddian varsa, mantıklı bir şekilde izah edersin dinleriz...
      mesela dersin ki 80'lerde petrol varilin maliyeti 10 dolardı, sonra rezervler azalınca şu kadar oldu, şimdi ise maliyet şu kadar
      yine de söylediğinde atladığın şeyler var
      1. teknoloji gelişiyor, maliyetler azaltılabilir
      2. dolar endeksi ayarlamak skenderin elindedir, yani doların satın alma gücü... bu da maliyeti düşürebilir, dolar bazlıda
      yine de sen haklı olabilirsin
      fakat, bu forumda bir reputation'ın yok.. belki de başka bir nickin vardı, kimliğini gizliyorsun...ve kendini tanıtmıyorsun.
      o yüzden kuzu ile arandaki samimiyeti de bilmiyorum...
      ama bu tarz sert yazılar yazmaya devam edersen, mesajlarını sileceğim. haberin olsun
      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• JAKO
        Kalender Amca
        • 30 Mart 2009
        • 561

önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
        otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
        deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
        hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
        hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

puhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

vayyyy...bende gendimi bi poh sanirdim....ula puhu sen ne kadar zekiymissin....ula bu ne derin bilgi....ula pogum boyle bilgi cokmu sende...ula niye yazmirsin gavat....yaz sebeblenelim...vayyy demek petrolu 80 panginota cikariyor gavatlar....2008 de 35 dolara dusmustu....2003 oncesi...11 dolardi....demek zararina satiylarmis pogo...eski nikin neydi ula poko....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• mancurya
            Çalışkan
            • 01 Haziran 2012
            • 519

Günaydın...

Vallahi bravo ...bi şey sorgularken ancak bu kadar güzel izah edilir...

Gerçekten teknolojisinin eskiliğine ve yeniliğine göre ülkelerin maliyeti vardır...

Kimilerini dünyadaki fiyatlar kurtarırken ,kimilerinide kurtarmaz..Teknolojileriyle alakalıdır...

Ha , bazı ülkelerde ise AYAĞI ÇARPSA petrol çıkar ,zaten arzın çoğu onlardadır nerdeyse kuyu açmaya gerek kalmaz koyar varile sepetler...

Eskinin doğu bloku ülkelerinki teknoloji ve şartlarlar yüzünden maliyeti 35 biliyorum ama yanılabilirim..

Neyse kalın sağlıcakla...
            * ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........

Yorum

• küçük_k
              Aktif
              • 09 Nisan 2012
              • 293

sabahın köründe kuzu okuyorum... ne kadar bilgi... nekadarglobal bakış... ule kendimi denizde damla hissettim... kuzuların kuzusu helal sana
              yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,

Yorum

• küçük_k
                Aktif
                • 09 Nisan 2012
                • 293

küçük_k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Kuzu ağam derki....
                pozu anında yazacaksın.. anında yazmayanıda okumayacaksın.. anında yazmayan üfürüyor demektir.. ağamın atının bayırda zorlandığında üfürdüğü gibi...
                bu uzunlardan sıkıldım... beyaz barları beklemektende sıkıldım..
                67300 reverse yani geçtim şorta... 1/4
                yürülem iskender...
                dün ilk beyz barı koymuş... düğün yakındır
                yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,

Yorum

• paradigma
                  Tecrübeli
                  • 19 Haziran 2009
                  • 1088

petrolun maliyeti , teknik acidan cikarildigi fiziksel ortama , ve derinligine gore cesitlilik gosterir ,ornegin suidi arabistanda petrolun yuzeye yakin yerlerden cikmasindan dolayi isletme maliyetleri +sermaye harcamalari dahil yani toplam maliyeti 6-7 $ civaridir

Yine irakta daki durumda arabistana benzerdir oradaki maliyetlerde 5-6 $ civaridir ..

Nijerya taraflarinda derin sulardaki maliyetler ise 15-20 $ civaridir

Cezayir , umman , katar ,libya da ise bu maliyetler 10-15 $ arsindadir
                  Kazkistanda 12-14 $ civaridir

Ulasilmasi oldukca zor , derin sularda kuzey denizi taraflarinda bu maliyet 30 $ civarina cikmakta ...

Ben suanda Rusyanin kuzeyi , sibirya taraflarindayim .. Cevresel faktorler oldukca agir ... petrol ve gaz cikarilan bolgeler (tundra lar ) oldukca soguk ve ruzgarin hizi ile birlikte de hissedilir sicaklik oldukca dusmektedir ( kis ortalamasi -35 / - 60 C ) burada ki petrol cikarma maliyetleri ruslardan direk aldigim bilgiye gore 25-30 $ civarlarindadir

Sunuda ekleyeyim ; elbetteki petrol sirketleri hicbir zaman kesin maliyetlerini soylemezler ..Umarim yeterlice aciklayici olabilmisimdir ....
                  yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• okut_val
                    Tecrübeli
                    • 03 Mart 2009
                    • 1325

Günaydın...
                    Fitch in İspanyanın kredi notunun 3 basamak düşürülmesi ve ABD ye güvenilir mali plan hazırlamazsan notunu çekerim aşagı demesi baya bi sarsmış piyasaları...
                    Dünkü izlediğimiz grafik...
                    67,150-200 seviyeleri önemli
                    ( Poz yok hala dün shortlardan erken indim )

'' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• deniz
                      Yasaklı
                      • 07 Haziran 2009
                      • 47

Skenderi çok güzel anlatan bir video...

Yorum

• gemici
                        Ne yazar...
                        • 25 Mayıs 2009
                        • 250

puhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

neyse yazmayayım bari vardır bir bildiğin.......................
                        itibar puanı verenler karşılığını beklemesin......................ısrar halinde negatif ödeme yapılır.....................

Yorum

• paradigma
                          Tecrübeli
                          • 19 Haziran 2009
                          • 1088

67550 -67600 civarlarinda acilis bekliyorum ...
                          yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• Cobalt
                            Katılımcı
                            • 25 Kasım 2011
                            • 149

Evet Kuzu abinin düşüş süreci başladı sanırım.Bana öyle geliyor.

Yorum

• ayhan53
                              Rallici Başkan
                              • 27 Nisan 2009
                              • 2657

Harvard Üniversitesi ekonomi profesörlerinden Martin Feldstein Yunanistan'ın ekonomisini yeniden inşaa etmek için eurodan ayrılması ve kendi para birimini kullanması gerektiğini söyledi.

Bloomberg televizyonundan konuşan Feldstein "Yunanistan korkunç bir durumda ve bunun düzeltilebileceğini sanmıyorum. Bu durum mali yardımlarla halledilebilecek olmanın çok ötesinde" yorumunda bulundu.
                              [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                              M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• okut_val
                                Tecrübeli
                                • 03 Mart 2009
                                • 1325

Ruslar Denizbankı satın almış... Vatana millete hayırlısı olsun...
                                Yabancıya gitmemiş nede olsa biz millet olarak rusları çok seven bir milletiz...
                                '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

Working...
                                X

Debug Information