Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Neden sordum..
2008 ekimde ortalık yıkılıyor du..Herkes bildiğimiz finansal sistemin sona geldiğinden bahsediyor IMKB için 10.000 in altı telaffuz ediliyordu..
Yanılmıyorsam sen o başlığı açtığında 24.000 den 28.000 e bir tepki gelmiş ama sonra 21000 lere varan bir düşüş olmuş idi..
31 ekim deki yazın..
Yani kisaca Uzun soluklu bir dip olusumu, ve daha sonrasi RALLi bir hareket..
ALTIN VURUS bunun uzerine kurulu..
nitekimde altın vuruş un başlama fişeği 2009 şubat sonu mart başı gibi atıldı..
Yani geçen altın vuruş açıldığında ilk okuyan acemi borsacılar için 4 ay boyunca ya BABO da kim yanıldı işte dedirten bir süreç..
Çeşitli kıyaslamalarda bulunuyorum..
İspanya konusunda etraf da söylentiler giderek artarken ( gerçekleşmesi halinde söylentilerden daha büyün tantana olabilecekken) sen yine çıkıp altın vuruş başlığı açıyorsun..
Millet başlık açıldı..haydi o zaman tavan tavan gidelim diye düşünüyor olabilirde..
Neden sordum..
2008 ekimde ortalık yıkılıyor du..Herkes bildiğimiz finansal sistemin sona geldiğinden bahsediyor IMKB için 10.000 in altı telaffuz ediliyordu..
Yanılmıyorsam sen o başlığı açtığında 24.000 den 28.000 e bir tepki gelmiş ama sonra 21000 lere varan bir düşüş olmuş idi..
31 ekim deki yazın..
Yani kisaca Uzun soluklu bir dip olusumu, ve daha sonrasi RALLi bir hareket..
ALTIN VURUS bunun uzerine kurulu..
nitekimde altın vuruş un başlama fişeği 2009 şubat sonu mart başı gibi atıldı..
Yani geçen altın vuruş açıldığında ilk okuyan acemi borsacılar için 4 ay boyunca ya BABO da kim yanıldı işte dedirten bir süreç..
Çeşitli kıyaslamalarda bulunuyorum..
İspanya konusunda etraf da söylentiler giderek artarken ( gerçekleşmesi halinde söylentilerden daha büyün tantana olabilecekken) sen yine çıkıp altın vuruş başlığı açıyorsun..
Millet başlık açıldı..haydi o zaman tavan tavan gidelim diye düşünüyor olabilirde..
Umarım anlatabildim..
Sürçü lisan eyledi isem de özür..
O ne demek?
Surc i Lisan yerine neyin ne oldugunu anlatan, tercume eden detayli bir yazi.
Zaten ayrintilar detaylarda gizli degilmi?
Guzudur benim grafiklerimdeki bu detaylari en iyi yakalayan..
bu topigi anlamaniz ve birazda borsayi iyi kavramaniz acisindan....babo nun verdigi linkten...ilk 20 sahifeyi okuyun....ayni su andaki gibi...nereden basliyacak...dip nerede o tartisiliyor ilk 20 sahifede....
topik neden acildi....
o gunnerde babo benim topikte yaziyordu....ekim ayi sonlari....endeks 5 dolardan....1.5 dolara dusmus....ve bizim borsanin eski dibi 0.40 cent....oraya dusecegimiz soyleniyor....o korkuyla millet malini bedavaya vermeye basladi....bunu durdurmaliydik...ve topik acildi....babo graflari yaydi....ikimizde biliyorduk ki 0.40 cente inmiyecek....
her beş yılda bir ekonomi tavan olur....izleyen yılda dibe iner....bes yılda kazanılan bir yılda geri verilir.....o bir yıl içinde mala binersen trende biner 5 yıl hiç inmezsin....5 yıl sonunda maldan inersin ve FURUŞMAYA BAŞLARSIN....FURUŞMAK...asagı trende göre oynamak demektir....eger dibi bulursak furuşmak biter....hem bizim için hemde büyük yatırımcı için....
MALI ALIR VE UNUTURSUN....BU TOPİK ONU YAPICAK...HEDEFİ O...
su anda 1.50 dolardayiz altin furus nereden gelebiliri yaziyorum.... sahife 14...
yeni dip yukarı kaymışmıdır....bunun macro nedenleri varmıdır.....hangi macro nedenler...0.40 ı dip yapmıştır.....
sıkı durun şimdi.....çünki bu yeni...
ve hangi macro nedenler....1.15 centi yeni dip yapacaktır....
İŞTE BUNLARA KAFA YORACAGIZ....MACRO NEDENLERE....
bu yaziyi yazdiktan 4 ay sonra endeks 1.15 centi gordu ve dondu....
macro nedenleri yaziyorum...
..
BU MACRO NEDENLERİN BİRİNİ YAZAYIM....
bizim bankalar...bizim sigorta şirketleri....hepsi hissedeler...yabancıda hissede...yüzde 68 şimdi....
hisse fiyatları çok düşerse....bu şirketlerin sermaye yeterlilik ratiosu düşer....sermaye bulmaları gerekir....bu zordur...bunu borsada rally olacak topigimde uzun uzun anlattım....bu son çıkışın sebebi bu...
peki...0.40 centin macro nedenleri nelerdir....büyük şirket batışları...büyük devlet el koymaları...yani 2001....yapı kredi...pamukbank ve digerleri...batışlar ve el degiştirmeler....bu 0.40 centi anında mustular....
buna itilmemiz ise...özel sektörün korkunç dolar açıgı olacaktır.....onu yönetemezlerse....
babo....herzamanki gibi....gene haklı çıkacaktır.
demekki ne yapmisiz o topikte...
1...bedavaya mal vermeyi durdurmusuz...
2...dip nerede onu aramisiz...4 ay once dip 1.15 de demisiz....ve orasi dip olmus....
TOPIGIN ILK 20 SAHIFESINI MUTLAKA OKUYUN....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bu topikte acildi...bunda dip nerede tartismasini baslatiyorum....
elimde babonun iki analizi var...biri 6 ay once verdi....22 000 dolar endeks...biride bu...bunlardan biri ustunde yogunlasabileceginiz gibi...ikisini harmanliyabilirsinizde...
babo...6 ay once verdigi 22 000 endeks grafini guncelleyip yeni yeri grafta verir...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bu topige ivir zivir yazmiyalim....tamamen bilgi ve graf ossun...
Usd bazlıda OBO değil, ikili tepe görünüyor ve 35.8 cent hedef olabilir.
Her halikarda indikatörlerin de güç kaybettiği düşünülürse, furuşkanlar galip gelecek gibi
Bu bölgeler XU 100 de 55.000 seviyelerine denk geliyor.
Babo abi, Altın Vuruş 2 nin grafiğinde realize edilecek bölge olrak 58 bin civarını göstermişriniz.Fakat anladığım kadarıyla 20 euro veya 31.5 cent üzerinde kaldıkça altın vuruş hedefine ulaşır.Yanılıyor muyum ?
Babo abi, Altın Vuruş 2 nin grafiğinde realize edilecek bölge olrak 58 bin civarını göstermişriniz.Fakat anladığım kadarıyla 20 euro veya 31.5 cent üzerinde kaldıkça altın vuruş hedefine ulaşır.Yanılıyor muyum ?
Evet, Aynen oyle diyorum Turkun Furuskan Evladi.
Ben bu topiki actiktan sonra halen 22$ endeks yorumumdaki seviyeyi bekleyenler de YANİLACAK.
Biz "buyuk parayi" takip ediyoruz. )
Lagaluga ile isimiz YOK. )
grafigimizi daha uzun bir zaman diliminde görmek isterseniz 17.01.2012 tarihinde çizdigim bir grafigi siznle paylaşmak isterim.OCAK ayında çizdigim bu grafikte dolar bazında hedefimizin 72 dolar civarı oldugunu göreceksizniz.
26 dolara kadar olan sarkmalar 72 dolar uzun vade HEDEF deger için mal almanın en ideal bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.26 DOLAR bölgesinin test edilip edilemiyecegi makro ekonomik göstergelerin durumu ile ilgilidir.
Yorum