babo abi sizi uzun zamandan takip eden biri olarak 2010 kasım ayından beri usd/tl de tehlikeli bir dip oluşumunu bildirmiştiniz.2011 yılında beklediğiniz çıkış gerçekleşti. Hatta Tatlı tatlı yemenin.... diye de esprili bir not düşmüştünüz. Ocak ayında 2.08 li rakamları beklediğinizi hatta aslında uzun vadede çok daha yukarıları hedeflediğini belirtmiştiniz. Sayın babo bu görüşlerinizin değişmesindeki Ana etken QE3 olacağına kesin kanaat getirmiş olmanız mıdır? Yoksa nisan ayında IMF ve G20 de bahsi gecen 1 trilyon usd lik fon mudur? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir babo abi? Şimdiden Teşekkür ederim..
Altin vurus 2
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
-
Yorum
-

Bu grafik uzun zaman önce çizilmiştir.22.11 çok uzun vade DESTEK olarak karşımıza çıkmaktadır.Uzun vade DİRENÇ imiz ise 37.80 bölgesidir. 22 dolar uzun vade DESTEK tamamen dogru bir hedeftir.Dünya ve türkiyede EKSTREM bir gelişme(savaş vs gibi) oldugu taktirde varacagıbilecegi yaklaşık en kötü nokta
Benim görüşüm ise MAVİ 20 yıllık yükselen trend ile PEMBE 10 yıllık yükselen trendin alt destek noktaları birbiri ile kesişmiştir.Her iki yükselen kanal için bu bölgeler DESTEK bölgeleridir diye düşünüyorum.Dünyada ve türkiyede çok ekstrem gelişmeler olmadıgı sürece 37.80 DİRENC inin kırılması daha büyük bir olasılık olarak düşünüyorum.Bu bir senaryodan ibarettir gerçekleşmeler olmadan hiç bir anlam ifade etmedigi gibi üzerinde yatırım kararı verilemez.
Yorum
-
63 nolu gönderide söyledigim gibi,Benim görüşüm ise MAVİ 20 yıllık yükselen trend ile PEMBE 10 yıllık yükselen trendin alt destek noktaları birbiri ile kesişmiştir.Her iki yükselen kanal için bu bölgeler DESTEK bölgeleridir diye düşünüyorum.Dünyada ve türkiyede çok ekstrem gelişmeler olmadıgı sürece 37.80 DİRENC inin kırılması daha büyük bir olasılık olarak düşünüyorum.Bu bir senaryodan ibarettir gerçekleşmeler olmadan hiç bir anlam ifade etmedigi gibi üzerinde yatırım kararı verilemez.
Çok ekstrem bir gelişme vuku bulursa ,22 dolar dan önce 26 dolar destek bize ilk sıkıntılı durumu müjdeleyebilir demek istedim.
Yorum
-

GRAFİGİMİZ uzun vade haftalık bir grafiktir.yukarıdaki yeşil diktörtgen ler YÜKSELİŞ TRENDİ ,aşagıdaki kırmızı dikdörtgenler DÜŞÜŞ TREND leridir.
mavi daireler DÜZELTME bölgeleridir.Buradan başlıyan kırılma yükseliş trendinin bitişini müjdeler.Bazende iHLAL ler sonunda trende geri dönülebilir.
yukarıdaki grafiktede görüldügü gibi şu anda yükseliş trendinin 3.DÜZELTME fazının başlangıcındayız.PEMBE İNDK.KIRMIZI İNDK.kırdıgı anda düzeltmemiz başlayacaktır.Görüldügü gibi daha zaman vardır.Çok büyük bir sıkıntı olmadıgı taktirde kırılma zamanında gerçekleşebilir.Zamanı tahmin edebilmek için daha önceki kırılmalara ve aşagıdaki yıllara bakarak yaklaşık tesbit etme şansımız vardır.Bu hesaplamayı sizlere bırakıyorum.
Şayet yukarıdaki 3.DÜZELTME gerçekleşince,ilk destek 12.600 de oluşacagını tahmin ediyorum.Bu bölgeden tepki gelecegini düşünüyorum.
Görüldügü gibi DJ.yükseliş trendindedir ve oluşan kırılmalar sadece DÜZELTME dir.Yükseliş trendinin 3.DÜZELTME fazı henüz gerçekleşmemiştir.
Yorum
-
YUKARIDAKİ haftalık imkb 30 grafiginde henüz YÜKSELİŞ TRENDi ne adım atmadıgı açıkca görülmektedir.Ancak indikatörlerin yönü ,çok büyük bir aksilik olmadıgı taktirde zamanın az kaldıgını göstermektedir.Lakin bu bir İHLAL ilede sonuçlanabilir.Kırmızı indikatör 0 ref.çizgisini yukarıya kırmadan YÜKSELİŞ TRENDİ başlayamaz.
DJ. grafiklerinde kırılma olmadan bizim yükseliş trendine başlamamız gereklidir.Şayet geç kalırlarsa ,bu bir İHLAL ile sonuçlanabilir.
Yorum
-

haftalık grafiklerdeki indikatörler dj.için yükseliş trendinde bulunmaktadır.İMKB100 deki görünüm henüz düşüş trendinin bitmedigini göstermektedirancak indikatörler AL konumunda ve bu şekilde devam ettigi taktirde YÜKSELİŞ TRENDİ başlayabilir.2009 yılındaki indikatörler ile aynı bölgededir.

2008 yılında yaşanan düşüş trendini dj ile birlikte aynı zamanda gerçekleştiren imkb100,2009 yılındaki yükseliştede korelasyonu bozmadan hareket etmiştir.Ancak 2011 yılında imkb100 düşüş trendine girmiş lakin DJ yükseliş trendinden ödün vermeden yoluna devam etmektedir. (yukarıdaki indikatörler den gördüklerim 0 ref.üstü YÜKSELİŞ ,altı DÜŞÜŞ trendidir.)
İMKB100 indikatörler ile pozitif uyumsuzluk bizi er veya geçte olsa DJ yi takip edebilecegi mesajı vermektedir diye düşünüyorum.
içimizin tam rahat edebilmesi için sarı-kırmızı ve yeşil indikatörler 0 ref.noktasını yukarıya kırarak YÜKSELİŞ TRENDİNİ başlatmalıdırlar.
içiniz rahat olsun ,çok büyük bir aksilik olmaz ise haftalık grafiklerde DJ yoluma devam ediyorum mesajı vermektedir.Yukarıdaki indikatörlerden YEŞİL yukarıdan SARI-KIRMIZI yı aşagıya kırana kadar yukseliş sürecektir. yanda örnekleri mevcut inceleyebilirsiniz.
brent petrol grafigimizi daha dikkatle incelemenizi tavsiye ederim.Yarın zaman bulabilirsek daha dikkatle inceleyelim.
Daha önce çizmiş oldugumuz DJ.grafiklerinde hedeflerimiz yarın gözden geçirmeye çalışalım,bu rakamlarda 3gün tutunabilirse min.hedef deger gerçekleşebilir.
Tüm dostlara güzel pazarlar dilerim.
03-02-2012 ÇALIŞMALARIM
Yorum
-
HESAPLAMAYI BU grafikten yapabilirsiniz,çok kesin olmamakla birlikte en erken 1 AY ve yukarısı olarak düşünebiliriz.Sizlerde hesaplıyabilirsiniz.Bu grafik ışıgı altında imkb henüz yükseliş trendine çıkamamıştır.
Ancak DJ.deki 13.900 beklentimiz düşünülürse ,Dj.sert bir yukarı hareket gerçekleştirmeli ve indikatörlerin yönü yukarıya dönebilir.
D.J. da SERT BİR YÜKSELİŞ gerçekleşebilir.Bu durumda DÜZELTME ötelenmiş olur.
ilk düzeltme gerçekleşince B.BANT orta noktasından tekrar destek alarak yükselecektir.MAL bu yükselişte devredilebilecektir diye düşünüyorum. işte bu yükselişte 13.900 bölgesi test edilebilir diye düşünüyorum.
Yorum
Beklemedeyim.

Yorum