altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • eksper
    Kıdemli
    • 17 Temmuz 2009
    • 3714

eğer cıkışa cok inanıyorsak pazartesi sabah erkenden long olalım...olalımda, ebemizin örekesini akşama kalmaz görelim...borsa bu kafayla oynanmaz iki günde sıfırı tüketirsin....bir poza girdinmi parayı almadan inmeyeceksin....inanacaksın...güleceksin...

Yorum

• eksper
      Kıdemli
      • 17 Temmuz 2009
      • 3714

misal ben ...pazartesi son girdiğim pozu zarına kapatsam....70000 görülmeden long olmam.... 80000 görülmeden tekrar şort vurmam.... son girdigim pozda diger rakamlar benim icin artık ara bölgedir ve asla bulaşmam...

Yorum

• manaw
        havacı
        • 28 Ekim 2011
        • 896

kuzu,

vobda doğrayacak longcu oluşmuyor ki. diğer shortcular hic azalmıyor, sürekli artıyor... Bugün shortcu stoplarının patlayacagını düşünmüştüm.. ama patlamamış.. Biraz daha süründürecek gibi..

ekleme: Skender 3-5 gün önce 6.4'ü önerdi, beğenmedim.. 6.9'a mı alacağım... Almam.. Alana da mani olmam.. Ortalık kan kırmızısı olduğu zaman almak daha keyifli..

Hatırlatayım. Hala ayda 3 kademe faiz veriliyor.. Birbuçuk ay önce 6.64 ortalama ile sattıklarım 6.72'ye geldi.. 6.7'ye bir çizgi çeksem son bir yılda buradan kaç defa buralardan trade edildiğini gördüğüm için rahatım.. kaçan sadece fırsat.. para kaçmasın. cebimde dursun.

Yorum

• liono
          Tecrübeli
          • 17 Ağustos 2011
          • 420

Ali Babacan'da diyor şortlayın die ) o yüzden içim rahat. Şaka bi yana adam uludağda dedi kriz bitmiş deel başka bir faza geçtik. Bu adam uyardımı dikkatli olmak lazım Guzum,ekisperim siz alınmayın o sizden daha iyi biliyo deel desteklesin sizi die yazdım sade ))

Yorum

• Tnaaa28
            Analizci
            • 18 Ağustos 2011
            • 1334

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bu golden cross formasyon oluşumu önemli idi arkadaşlar... büyük olasılıkla her zaman yukarı yönlü yükselişlerin yaşanabileceği bir formasyon... acık bu topikten çıkıp başka yerleride okumalısınız bence .. nerede ne görürseniz bilgi edinmek için...başka başlıkları okuyun mesela Efekent hocanın topiği Kutero hocanın topiği gibi... gene burayıda kuzu dayıyıda aynen takip edin..

boğaların kudurması gayet normal şu anda...ve belkide dahada kuduracaklarından başka... ki bu formasyonda kudurma olasılıkları şu an bundan sonra haliyle daha yüksek... 100endekste 61,700 kaç defadır geçilemeyen bir direnç idi... bu gün oda yıkıldı geçildi... şimdi bu 61,700 artık destek olarak izlenmeli ...üstünde kalındığı müddetçede hedef 64-65,000 civarları ilk anda kısa vadede kaçınılmazdır...
            kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

nasil ki 2000 puan kar verdiginde almadim ve sevinmedim...simdide zarari almiyor ve uzulmuyorum...kiziyorum tabii....emme bu is boyle...agamin kucaginda agamla sevismeye gelmisiz...kendi istegimizle...agam bize girnizi dotlu mektup yazmiyor gelin borsaya girin diye....biz geliyoruz...ve gucagina oturuyoruz....simdi killik yapmayin usaglar...birakin agam doya doya bi iksin...ha ha ha
            Kuzu dayı seni eleştirmek için falan yazmadığımı bilesin... senin analizlerine derin saygım var... işinin ehli bir ustasın... benim bazen gelip bi haberi paylaşmam (golden cross haberi gibi ) tamamen iyi niyetledir... tıpkı senin yazdığın iyi niyetli yardımcı olmak üçün yazdığın yazıların ve yorumların gibi...

o en üstte yazmış olduğum yazıyı yazmamın sebebi sana kıllık olsun diye değil asla...yada diğer arkadaşları kızdırmak içinde değil... ama bazı arkadaşların telaşlandığını ve zarar yazdığını görüyor vede düşünüyorum... bu skenderin golden cross zaba zingosunu sanki görmezden geldi arkadaşlar biraz...terste kalanlar oldu sanırım... ve bu terste kalmaları daha bi ters hal alabilirmi diye düşündüğüm için yazdım... şu an 64-65,000 XU100 endekste daha yakın bi ihtimal olarak göze çarpıyor...

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı
            benim kendime ait sistemim bu üstteki graf...

59,500 lerde al sinyali üretmiş... ve sinyalden sonraki düşüşleri es geçmiş... ve şu an endeksin geldiği nokta malüm... 62,300 ler...

bundan sonra 61,700 direnci aşılmış sayıldığı için bu direnç destek olarak izlenecek ve üstünde kaldığı her gün 64-65,000 aralığı sıcaklığını ve yakınlığını bize dahada çok hissettirecek...
            sistemde bu kadar iyi bir yükselişte haliyle tut konumunu sürdürecek...

tabi bu yükselişte kar satışlarıda görülebileccektir elbet...

ama tüm piyasa oyuncularının çoğunda şu an bu golden cross gazının etkisi ile olumlu bir hava oluştu.. çoğunluk iyimser ve long a devam gözüyle bakıp düşünüyor... bu düşünce ile alımlar sertleşiyor...bu düşünce ile bu gün 61,700 direnci yukarı geçildi ki daha önce bi oradan dönülüp daha sonra 3 kere daha denendi ve bu günkü 3. denemede kırıldı...

bu 61,700 direnci önemli bir direnç olarak algılanıyordu... bu algı sebebi ile şimdi önemli bir destek olması gerektiği algısını oluşturacaktır... bu direncin aşılmasıda haliyle golden cross formasyonunu + olarak olumlu algılaması ile birlikte longa devam düşüncesini çoğu yatırımcıda perçinliyecektir...

tabii skenderede güvenilmez... arkayıda kollamak gerekir...nihayetinde bütün bu algılar bir tahminden ibarettir... kesin gerçekleşek diye bir iddiada kimse bulunamaz... bakarsın çok kötü bir algılama oluşturacak bi haber salar yada düşürürler piyasanın göbeğine ve bütün olumlu havayı alt üst ederler..beklenmedik şekilde çakarlar ..satarlar..

burası borsa... her şey mümkün herşeye hazırlıklı olunmalı...
            " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• Tnaaa28
              Analizci
              • 18 Ağustos 2011
              • 1334

aslında buraya yazdığım her yazıda beni yanlış anlayacaklar diye hep içimden geçiyor... hep şöyle bir his oluşuyor.. yürü git lenn işine yazıp durma hadi diye düşünüyormudur sanki arkadaşlar... yazmasammı acaba... gibi... yazma bi daha deyin nazikçe yazmayayım bende...

açıkça içimden geçeni söylüyorum.... ;)
              " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• muratti
                Aktif
                • 09 Eylül 2007
                • 266

aslında buraya yazdığım her yazıda beni yanlış anlayacaklar diye hep içimden geçiyor... hep şöyle bir his oluşuyor.. yürü git lenn işine yazıp durma hadi diye düşünüyormudur sanki arkadaşlar... yazmasammı acaba... gibi... yazma bi daha deyin nazikçe yazmayayım bende...

farklı fikirlerim görüşlerin olması iyidir sayın tuna .

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

sair....

ben ve arkadaslarim bize bilgiyle gelen uyari ve elestirilerden asla rahatsiz olmayiz....

rahatina bak ve yaz....

senin golden cross oldu dedigin gun....bende evet oldu dedim....butun teknikciler shortu kapatip longa gectiler diyede yazdim...

peki guzu niye kapamadi...

cunki inanmiyor buna.....

tavsan kardesim yazdi....ben teknige sadece kurulu tuzaklar icin bakarim...ve hicbir teknikci benim elime o konuda su dokemez....BABO haric....
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

Teknik Analiz: İMKB’de "Golden Cross" oluşumu önemli mi?

Piyasa oyuncularının bir süredir takip ettikleri “golden cross” (50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı kesmesi) İMKB’de dün gerçekleşti.

Bu kesişme, teknik analizde fiyatların kısa vadede sergiledikleri bir toparlanmanın, uzun vadeli bir zayıflık döneminden çıkışı ve toparlanmanın devam edebileceği şeklinde yorumlanabilir.

Golden cross, İMKB’de 1990’dan bu yana 17 kez gerçekleşti (17. kesişme dün oldu). Düne kadar olan 16 kesişmenin dokuzu, “dead-cross” (50-g ho’nun, 200-g ho’yu aşağı kesmesi) noktasına kadar pozitif getiri sağlamış. İMKB’de gözlemlenen golden cross oluşumlarının, dead-cross hareketiyle bitmesine kadar elde edilen getirilerin ortalaması 331 günde %58 civarındayken, son beş golden cross oluşumunun getiri ortalaması ise 443 günde %41 seviyesinde gerçekleşmiş.

Ocak ayında ABD endekslerinde yaşanan, ardından Avrupa’da görülen, son olarak da dün İMKB-100’de gözlemlenen golden cross, orta-uzun vadeli bir yükseliş sinyali olarak algılanabiliyor. İMKB’nin geçmiş dönem verilerini incelediğimizde, golden cross oluşumlarının ilk bir ayda ortalama yüzde 7 pozitif getiri ile sonuçlandığını, 12 ay sonrası için ortalama getirinin ise yüzde 106 olduğunu hesaplıyoruz.

Elbette, geçmiş performansların gelecek için gösterge niteliği taşımayabileceğini söylememize gerek yok.

Kaynak : Finansonline.com - https://www.finansonline.com/pages_g...ommentId=32704
                    tavşan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Yukarıdaki grafiğin hiçbir anlamı ve bilimsel değeri yoktur.
                    Dolar veya euro bazlı çizseniz yine yoktur. Çünkü dolar bile son on yılda %100 devalue olmuştur.
                    Yukarıdaki grafiğin bir anlamı olabilmesi için enflasyondan arındırılmış verileri kullanmanız gerekir.
                    Bu garfiklere bakarak işlem yapmak yerine, yazı tura atsanız aynı sonuçlara ulaşırsınız.
                    tavşan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bazı hisse senetlerinde uzun vadeli grafikleri açıp, OBO oluşumlarına bakmıştım. Sonuç olarak bütüne bakıldığında, ben %50 OBO'ların çalıştığını gördüm. Fakat bazı dönemler, özellikle 90'lı yılların başlarından itibaren bakıldığında, ilginç bir şekilde teknik formasyonların çalıştığı görülüyor. Bazı dönemler ise (2008 krizi öncesi Dow'da oluşan OBO gibi) kesinlikle çalışmamış.

Bana göre 50-50 dir.

Mesela, Sn.kuzu da en iyi teknikçiden daha iyi teknik analizden anlıyor. Fakat grafiği Skenderin çizdiğini de söylüyor. Hatta, ''teknik analizi ve EW'i Skenderin uydurduğunu'' defalarca yazdığına şahit oldum. Anladığım kadarıyla Sn.kuzu, grafiklere, Skenderin nerede tuzak kurabileceğini( makroekonomik veriler ışığında) anlayabilmek için bakıyor.

Şimdi, uzun vadeli bir grafiğe bakıp, çeşitli yorumlar yapabilirsiniz. Fakat yaptığınız yorumlar bilimsel olamaz. Çünkü, 2001'deki fiyat ile 2007'deki fiyat ve de 2011'deki fiyat gerçek değil...

Dolayısıyla oluşan hiçbir oluşum gerçek değil...Yapılan yorumlar burç yorumlarına benzer, bilimsel bir temele oturmaz.

Bu grafiklere çok kısa vadede bakılabilir...Forumu takip eden mühendisler var, onlar bu konudan çok daha iyi anlarlar. Ayrıca sert yazdığım konusunda değerli katılımcı mesaj yazmış, hiç öyle bir niyetim yok, sadece uzun vadeli grafiği görünce ikaz etmek istedim, kimseyi kırmak istemem.

sevgili sair....

aranizda gecen bu tartismayi zevkle okudum....ikinizde dolusunuz....tavsan tecrubeli emme...benim gibi kasarli ipne...alinmaz insallah...sevgiden dedim....

simdi gelelim golden cross ve tavsanin anlattiklarina ve kuzunun teknik analiz bilgisine...

1....dolar bazli endekste golden cross olmadi henuz....ikili tepe bile yok henuz....

2.....senin grafikte....4.1.2011 tarihinde....skender gene golden cross yapti tl de....golden cross u 78 500 de yapti....ve tam 6500 puan cikarak 85 000 e gitti....calinin dibindeydim...oldum oldum dirildim...78 500 den shorttum cunki....oradan transit sellele ile 60 000 e indi....kari yazdigimda usaglarin gozleri portlemisti....heykelini dikicezz demislerdi....

3.....su anda tl de golden cross u yapti....70 700 de....koy 6500 puan ne yapar....77000 kusur...obur seferki gibi....TUZAK....TUZAK....TUZAK...

4...TAVSAN NE DIYOR...kuzu teknik analizi herkesten iyi bilir diyor...BU DOGRU...sikagoda ogrendim...esas yerinde....ve ekliyor diyorki....bugune kadar gordugum kadariyla teknik analize tuzaklar ucun bakiyor.....BUDA DOGRU....

5....77 000 INEDE GECERSE....BU TUZAK DEGIL DER KOL KESERIM....tuzaksa gene 15 000 puani alir giderim....neden 2000 kar verdi....almadim...neden...usaglar bu orta vadeli furusma dedim....BUNDAN....TEKNIKTEN YANI....guzu teknigi farkli okur....herkesin okudugu gibi okusa batardi....o kadar acik ve net olan seyi...coban memmedde uc ay kurs ver oda yapar...teknik basit bi grafik...ve 5 adet formasyondur....ama guzu ucun teknik tarihtir sadece....

tuzak boyu....longcu cogaltmakla ilgilidir....3000 puanda elde ederse istedigi longcuyu malda ve boby de....isi biter...bunu bilemeyiz....onun ucunde RUZGARA KARSI DIMDIK ISIYORUZ....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

tavsan gibi...nice dehalar bu topigi izliyor....emme yazmiyorlar.....

bu topik izleniyor...

cunki....ben aynayim...bilgiyle yuklu insanlar o aynada kendilerini goruyorlar....bazen dayanamayip sahaya iniyorlar...ha ha ha

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

NE YAPIYOR SKENDER ....pozizyon aliyor short cogaliyor eldeki mali veriyor....eger ben dogruysam...

ben ne yapiyorum....aynen onun yaptigini yapiyorum....her 1000 puanda poz cogaltiyorum....

o guclu....ben anca 4 kademede yapiyorum....o her kademede yapiyor...

cunki...

piyasayi o yapiyor....ben degil....ben onu izliyorum....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

son soz...

sevgili sair....

gunnukcu olsaydim....senin dedigini yapardim...shortu kapar longa donerdim....

sanada tavsiyem....hisseneti az oku...bu bilgiler oradan yayiliyor....

VE KAR....olumun kol gezdigi andadir sair.....

sairler vardir....nazim gibi....

akin var gunese akin....gunesi zaaaappppttttedecegizzz.....gunesin zapti yakin....

diyen....

bunu dediginde...suru onu kovmustu....

oyle bi sair ol.....sair....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

VE BU FURUSMANIN SONUNDA....skenderi yatirip bogurte bogurte ikmezsem namerdim.

Yorum

• Misafir

kuzu her şey düşecek dedin buna dolar da dahil mi ?

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

cevabi verdim...hemen sildim....

lem abc....hicbiryorumuma...zahmet edipde tesekkur butunonuna basmassin....lem hangi hakla bana soru soruyorsun durzu....utanmiyormusun....hic haysiyetin yok mu....bin kerre yazdim....benimle muhatap olacaklar...yazilarimin altinda imzasi olanlardir diye....NE SEREFSIZ INSANLAR VAR YAW....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information