FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tnaaa28
    Analizci
    • 18 Ağustos 2011
    • 1334

ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kim çaldı kuzuyu
    MAKİNİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aklımda bir şüpheli var...Hem de kuvvetli şüpheli...Habire buttan,bacaktan bahseder...gemici abi...
    Bana; onun işi gibi geldi...:081:
    Yada kuzuyu kurt kapmış olmasın...
    " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• k3r3m
      Aktif
      • 31 Temmuz 2011
      • 665

dow her gün yükselirken
      paritenin sabit kalması.. hatta yatay aşağı olması
      bizim o kadar yükselmememiz, doların değerinin 175'te sabit kalması
      makro olarak, finans hareketleri olarak nasıl yorumlayabiliriz?

benim naçizane fikrime göre...
      dow yükselirken biz yükselmiyorsak, malı yıkıyor olabilirler mi? temel bir aksiyomdur bu anladığım kadarıyla...
      bu da en azından bir düzeltmeyi gerektirir... fakat bu düzeltmenin marttan önce gelmesi ne kadar mantıklı? zaten skender, vob'da shortçu sürüyü yakalamış durumda...
      bu durumda, en azından bir sonraki vadeye kadar, 2000 puanlık bir bant aralığında tepinmesi mantıklı değil mi?
      asıl düzeltme gelecekse de nisan vadede gelmesi...

dolayısıyla bu vadenin sonuna kadar en mantıklısı vurkaç (1000 point) gördün mü al kaç şelkinde furuşmak mantıklı omaz mı?

ekleme: tam uzlaşma dakikasında yukarıya alıyor... ve uzlaşmayı tepeden yapıyor, sonra 1 ssaat sonra tam uzlaşma dakikasında aşağı alıyor, dipten yapıyor... marj 600 puan. yönünü bulmak için apsd'den yardım almaya çalışalım. yukarıya alıp aşağı inerken apsd düştü, demek longlarını daha iyi maliyetle kapatıyor ve shortçular sl oluyor. peki aşağı inince ne olacak...
      ekleme2: yani şöyle düşünsek, skenderin amacı elindeki longları güzel yerden kapatmak. bunun için her türlü mücadeleyi verir. satış kademelerini boş buldu mu anında yukarı fişekler.. sonra yavaş yavaş süzülürken longlarını kapatır. burda dikkat etmesi gereken yeni buzağılardır. onları kara geçirmemek için, çok da yukarı basmamalı artık gibi gibi
      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

73,500 tekrar short.. kurtulamadım şu short sevdasından

ekleme: 73,050 'de kapattım.. sanırım yine her zamanki gibi erken kapattım
        ekleme2: tam bu saatte neden aşağı çakıp, sonra yukarı yönlendiriyor bu? yine yukardaki teoriyle örtüşebilir mi, alıştırıp, milleti mala sokmak için?
        ekleme3: yeni buzağılara dikkat edeceksek sanırım en iyi gösterge, güzel haberlerin olduğu, dow'Un coşmuş olduğu zamanlardaki nispeten yüksek hacimli işlemler diyebilir miyiz...işte o kademeler, buzağıların kademeleri, onlar düşüş için önemli pivot noktaları... mesela bu sabah, dow kopmuş gitmiş.. sabah long açmayanın aklında şüphe etmek lazım.. gibi gibi
        ekleme4: üstad kuzu gelmiş ;) inşallah yeni haberler vardır

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

degerli dostlar.....

bildiginiz gibi....26 aralikta bi yorum yayinladim....dedimki 2012 de borsalar once yuzde 25....duzeltme....ve bi yuzde 25 cikis daha yapar ve mala girdim demistim....

ilk yuzde 25 cikis oldugunda....hisseleri yorumlamis 200 gunnuk ortalamayi asanlari dehleyip diyerlerine akip....MAL ORANIMIDA YUZDE 100 DEN YUZDE 50 YE CEKMISTIM.....

kalan yuzde 50 ucunde 20 gunnuk ortalamaya karli stop komustum....

bugun hisse senetlerinin tumunden ciktim....20 gunnugu beklemedim....

makro ve icdinamikler nedeniyle.....ikinci yuzde 25 cikisi ARTIK MUMKUN GORMUYORUM.....VOB da 74 800 short pozum duruyor....

sevgilerimle kuzu....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
            Aktif
            • 31 Temmuz 2011
            • 665

nedir o makro ve iç danimikler?

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

ABD 10 yıllıkların bu ralliden hiç etkilenmemesi burnuma kötü kokular getiriyor..

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

ICDINAMIKLER...........

IMKB 100 DEN IMKB 30 U CIKARIRSAN....GERIYE 70 SIRKET KALIR....

INCIK...gozleri fildir fildir donen TURKUN ZEKI EVLADI BU DINAMIGI HEP GOZONUNDE TUTMALI....

peki bu dinamik ne alemde simdi....

imkb 30.....92 000 den 60 000 e dustu en tepeden....bu yuzde 34 dusus eder....

imkb 70 yani kalanlar ise 92 000 den....70 000 e dustu....bu yuzde 24 dusus eder....

ANOMALY....herkesin inancinin tersine....imkb 30 gocerken bu 70 sirket gocmedi....yuzde 10 daha az goctu....

simdi....

imkb 30 yuzde 25 cikti....bu kalan 70 sirket yuzde 20 cikti...obur ilk yuzde 10 da korsan yuzde 30 cikti....ve 84 000 endekse geldi...

biraz daha gitse yani 6000 puan eski zirveye cikiyor....halbuki imkb 30 un eski zirvesine daha 18 000 puan var....

ayrica....sinayi hisseler neredeyse eski zirvede....gida ve icecekler eski zirveyi asti....

guzu...

lampa lumpa islerle ugrasmaz....bilgiyle ugrasir...
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bu icdinamikler nedeniyle....AYRISTIK ARTIK....

DOW CIKTI BIZDE CIKARIZ O YOK ARTIK....

skender agam....herkoyunu kendi bacagindan asiyor artik....onun derisini yuzerken....obur ulkede koyunlar yesil yesil tikiniyorlar....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

sevgili menelos....

demissinki ECB ve FED in verdigi paralarla dunya para denizinde yuzerken....ARTIK TURKIYE SAGLAM....

ILAVE EDEYIM....Dunde de jap merkez pankasi trilyonlarca YEN verdi....yani deniz eyice buyudu....

ama kuzuya gore TURKIYE EN BUYUK TEHLIKENIN ESIYINDE....

neden.....

cunki....sistem yani merkezler bu bankalara parayi veriyor....ve diyorki gidin elinizdeki malin fiyatini yukseltin....kendi musterilerinize ve hedge fonlara bu parayi verin....onlar gelip kaldiracla mala girerken elinizdekini dehleyin....SERMAYE BULUN VE DURUMUNUZU DUZELTIN....

EYIDE KARDESIM....

kazigi qe 1....qe2 de yiyen hedge ci usaglar bu numoroyu ogrendi....bankalardan once onlar satiyor ve deleveraging prosesinden yirtiyor....

TURKIYEDE....imkb 100 den....imkb 30 u cikar....kalan sirketlerin cogunda yatirimci yerli....70 sirket...BUNNAR DUSMUYOR....

niye....

cunki bunnarda doycenin baribanin sosyetikin v.s paralari yok....AKP lilerin parasi var....

HADISEYE AT GOZLUGUNDEN BAKMA MELO.....

al biyir...kuzu...aralikta mala girdi....yuzde 25 cikis oldu....mali kodu tuydu....hedgelerde boyle yapiyor artik....maymun gozunu acti....

baska numoro gerek....bu numoro baydi...melo...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      FED 2014 e kadar yani 2 yil faiz artisi yapmiyacagim aklimdan dahi gecirmiyorum dedi....

eeeee tercume edelim....diyorki vaziyet kotu...benim gorevim enflasyon emme o yokki...cinli aldi gitti....DEFLASYON VAR.....hadi lem oda ne....

bi FED dese neyse....

akilli para....amerikan hazine bonolarina ve alman hazine bonolarina negatif faize....birbirini cigniyerek giriyor....negatif faiz haaa....adida akilli bunlarin....lem gelin borsalara girin yooohhh iihhhh....lem turk bono alin bakin yuzde 11 ....yohhh ih ihhhh....

NEYI BILIYOR BUNNARDA....biz bilmiyoruz....

neyi biliyor bunnar....deflasyonu biliyor....herseyin fiyatinin dusecegini biliyor....

neden bunu biliyorlar...cunki hepi topu dunya nufusunun yuzde 1 elinde dunyanin tum parasi toplandi....

simdi paranin ustune oturacaklar....DEVLETLER SOYULDU HEPSI BORCLU....HALKLAR KREDIDE...BORCLU....

NIYE DEFLASYON....cunki herseyin fiyati dusunce bunnar herseyi dipten alacak....emlaki...sirketleri....

VE SON FURGUN....2012 de ilk yari olacak demistim...borsalar ve emtialar cikacak demistim 26 aralikta....simdi ciktilar....

BU SON FURGUN USAGLAR......

bu topigin basligi bu....ne diyor....DEFLASYON DIYOR....

niye diyor....merkezler ve yaptiklarina bakip ondan diyor....dunde japlerin etekleri tutustu 65 trilyon yen....bununla hissede alacagim diyor....dunde son 20 dakikada akillinin biri geldi dow u cizdi....

ula sahi kimdi o.....ha ha ha....cengiz han bittabiiii....

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

sayın kuzu, anlaşılan iktidar hegemonyasını pekiştiren bu yeni zenginler eski hükümetlere göre daha sağlam direniyorlar...
                        sizin bahsettiğiniz cycle'ın işlemesi için, o zaman 48'in altına da düşmesi gerekmiyor mu bu durumda?

ps: uçtum mu yaw yoksa

Yorum

• sercan_2014
                          Yeni Üye
                          • 28 Mayıs 2011
                          • 125

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ABD 10 yıllıkların bu ralliden hiç etkilenmemesi burnuma kötü kokular getiriyor..
                          SN GUNDWANE paylaşımınız için öncelikle teşekkür ederim.. bu grafik için tobo oluşumu olduğunu söyleyebilir misiniz?
                          hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                          umut en büyük işkencedir....

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1922

Sercan dostum ben tobo göremedim ya..

Ahanda bu daha uzun vadeli..

2008 de 7000 lere 2010 da 9600 lere düşen dow ve 10 yıllıklar..
                            Şu an en dipte 10 yıllıklar ama dow nerede ise yeni zirveye gidiyor..

Sanki bir balon şişmeye başladı..

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

gunaydin....TURKUN FURUSKAN EVLATLARI....

bin atliyiz ve bin atli akinlardayiz gene....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

bogunki gun onemli....dadasimin dashaklari arizali.....guzununki dik....agamin ikilme gunu....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information