2000 Yılından Bu Yana Endeks Hareketlerinin Günümüze Uyarlaması...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tnaaa28
    Analizci
    • 18 Ağustos 2011
    • 1334

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim sevgili ağabeyim, sağol varol...da
    kuru kuru hoşgeldin olumu ? bi 4 lük döşeseydin abi

sana bi dörtlük patlatam dedim ıkındım sıkıldım...k20 çıkaramadım yazamadım..k8

bidaha deneyem bakiiimm

Hoş geldin pega görüşmeyeli bayağı oldu
    flomencopuro buralarda seni sorup durdu
    Efekent hocada sitem ediverdiydi gittiğinde
    geldiğini görünce sevinir belkim kimbilir kine

ohh be çıktı bişiler hadi... ha deyince her zaman yazılmıyo işte...
    " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

RABBİM kısmet ederse

başınızı ağrıtmaya

buradan tekrar başlayacağım...

ŞORT24 te jas_el_mine abimizin güzel bir yazısı denk geldi... bununla başlayalım

Tayyip Erdoğan önce ABD’ye çuval olayından, İsrail’e Mavi Marmara’dan dolayı özür diletsin. Suriye’ye gelene kadar…

1) Amerikan askeri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başına çuval geçirdi ama Türkiye bu rezilliğe karşı bir nota bile veremedi!

2) Tayyip Erdoğan, Peygamberimize hakaret eden Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği’ne asla onay vermeyeceğiz demesinin ertesi günü hay hay deyip o ismi kabul etiğini açıkladı!

3) Tayyip Erdoğan hükümeti, Muavenet’in ABD donanması tarafından vurulmasına yine suskun kaldı!

4) K. Irak’ta PKK inlerine kara harekatı yapan Türk ordusu Bush’un tehdidi ile anında geri çekildi!

5) Diyarbakır’a karışırım diyen Barzani ile Türklere Kürt kedisini bile vermem diyen Talabani ABD’nin emriyle eller üstünde taşındı!

6)Tayyip Erdoğan’ın Libya’da NATO’nun ne işi var demesinin haftasında Türkiye Müslümanları vurmak için Libya’ya savaş gemilerini gönderdi ve İzmir’i NATO operasyon merkezi yaptı!

7) Ermeni tasarısında Fransa’ya güya posta atıldı. Ama el altından Fransız Bakana, “Rol yapıyoruz, tehditlerimizi ciddiye almayın” denildiği ortaya çıktı!

8) Erdoğan, Gazze’ye yardım götüren 9 vatandaşımızı katleden İsrail’e önce esip gürledi ama o ülkeye ambargo bile uygulamadı. Tersine barışmak için gizli arabulucular gönderdi ve Türklerin kanı yerde kaldı!

9) İran’da Ahmedinecad Tayyip Erdoğan’a aylar öncesinden verilen randevuyu hiçbir gerekçe olmaksızın iptal etti. Ancak Erdoğan, bu hakareti sindirerek geri dönmedi ve ertesi günü bekledi!!

10) Tayyip Erdoğan Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arayan Kıbrıslı Rumları günlerce tehdit etti. Lakin Obama’nın bir telefonu ile bir sustu, o gün bugün suskunluğu devam ediyor!

11) Erdoğan’ın her gün tehdit edip aşağıladığı Suriye uçağımızı düşürdü!

Yorum

• VIX100
        Tecrübeli
        • 03 Kasım 2011
        • 1945

usta hoşgeldin,
        1) Amerikan askeri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başına çuval geçirdi ama Türkiye bu rezilliğe karşı bir nota bile veremedi!
        sözcü gazetesinde saadettin tantanın roportajı vardı,'askerimizin başına çuval geçirten generali KIRMIZI HALILARLA KARŞILADIK' DEDİ,AYAK TAKIMIYLA YÖNETİLEN BU MUZ CUMHURİYETİNDEN DAHA HAYIR GELİR Mİ?
        oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• PEGA_SUS
          Yasaklı
          • 21 Ağustos 2011
          • 2790

flamencopuro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          usta hoşgeldin,
          sözcü gazetesinde saadettin tantanın roportajı vardı,'askerimizin başına çuval geçirten generali KIRMIZI HALILARLA KARŞILADIK' DEDİ,AYAK TAKIMIYLA YÖNETİLEN BU MUZ CUMHURİYETİNDEN DAHA HAYIR GELİR Mİ?
          teşekkür ederim sevgili dostum

.
          .
          sizlerden tek bir ricam olacak

dayanamam, yazarım, lafımı sakınmam...

lütfen SİYASİ birşeyler yazıpta...beni bulaştırmayın GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM
          başlığımın ilk mesajında yazmıştım, sizlerde bilirsiniz malum guruhu ne kadar sevdiğimi (!)

bu yüzden, konunun üçü beşi beni hiç ilgilendirmez dostum... eleymiş böyleymiş bakmam (az çok tanıdınız düşüncelerimi biliyorsunuz )

3 kasım 2002 den bu yana bu ülke, bu memleket, bu vatanın iyiliğine bir toplu iğne başı kadar birşey yapılmamıştır...

bu düşüncemi de tartışmam, yapılmıştır diyen kendine desin, bana değil

HAŞA

BEN BUNLARIN ALLAH BİR DEDİĞİNE İNANMIYORUM

ki

eğrisini doğrusunu konuşayım...

bir babayiğit çıksa, seçilse de

'' tüm kanunlar, herşey 2 kasım 2002 deki haline çevrilecek, o tarihten sonra yapılan her değişiklik iptal edilecek...'' dese

onun alnından değil... daşşahlarından öperim

deyip

bu taşeron meselesini toptan kapatmak istiyorum

işimizin adı VOB... bundan kelli

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

aşşa köyde pastaya baktım dostlar

29 haziran cuma itibariyle

CİTİ-MERİL-TEB... 70000 LONG

ŞORT DİĞER... 33000

.
            ayrıca cuma günü CİTİ haziran vadedeki 10000 şortunu (nisan vadenin son 2 günü açmıştı 72,5 mu neydi.... birde bu çıktı gıçımızdan, vade boyu yatıp yatıp son gün poz açmak... daha neler görecez YARABBİ) uzlaşmaya bırakıp, ortalamaya göre 76200 den 10000 LONG açmış

SONUÇ :

75000 e kadar bir geri çekilme gerçekleşse dahi, bu bile günlük grafiklerimde, en ufak bir bozulma veya tepeden dönüşe sebep OLMAYACAK...

en azından günlük grafikte bozulmayı görmeden orta-uzun vadeli şort açılmamalı, trade için açılmışsa uygun yerden kapatılmalı (500-1500 puan arası gibi )

her yükselişte şortlamak yerine, her geri çekilmede LONG açmak daha mantıklı olacaktır

diye düşünmekteyim

yatırım tavsiyesi değildir

76425 üstünde hiçbiriniz şortta kalmayacağınız için, yazma luzumu görmüyorum (değil mi ? )

Yorum

• PEGA_SUS
              Yasaklı
              • 21 Ağustos 2011
              • 2790

12 haziran günü söylediklerim burada

takıldığımız nokta... şimdilik direnç

üstünde hedef

destek

destek...

ilk hedef

ikinci hedef

PEGA biz seni azulu ayu bilirdik, yine ne oldu da yukarı, yukarı demeye başladın... aşağısı hiçmi yol la bunun ?

derseniz

1... palanın gücü

indikatörlerin çıkış açısı... pala resmen bağırıyor... ben burdayım... gücü yeten bassın aşağıda göreyim diyor

şu açıyı, ancak ülkede 1 trilyon dolarlık altın rezervi bulduk derseniz verebilirsiniz...

ama adam, yani pala

borca batırılmış , açığı gizlemek için milyonlarca dönüm toprak satışına mecbur kalınmış...

ÜLKEMİN borsasında böyle bir çıkış yaşatıyor

sanırım satılan vatanın ödülü borsada ralli ile veriliyor OBAMA tarafından...

2... şort diğer
              .
              .
              aşağısı yok...

yarınızın seçtikleri, bu vatanı gavurun istekleri doğrultusunda yönetip, karış karış SATTIKLARI müddetçe (yine başladık hem nalına hem mıhına... )

yok

150-200.000 long devam
              aşağısı yok... lonk devam

dediğimde 70000 deymişiz... 6000 puan yapmış

keşke bu sözümü dikkate alıp, geçmiş vade de hiç ŞORT ile uğraşmayıp, LONG devam yapaydınız

her zaman ki gibi, 71-72 aralığından 5 gün yatayda şortçuları biriktirip biriktirip VURMUŞ YUKARI...

18-19 unda 2 günde, İŞYATIRIM 10 ardan 20000 şort kapatmışmış... onuda mı görmediniz dostlar ya

Yorum

• PEGA_SUS
                Yasaklı
                • 21 Ağustos 2011
                • 2790

sözde bugün piyasada GAP yok...

aha size GAP

75800 İLE 76500 arası komple gap...

dün bu aralığı işlemişti... bugün atladı geçti, işlem yok

76600 ile 77000 arasını işledikten, yükünü tuttuktan sonra... 77 üzerinde koparmaya gitmiş son 1 saatte

yarında artı gap gelirse... 77500 üzerinde, bugün işlediği 76,5-77 aralığının ötesini berisini ayarlar... yurtdışı iyi olursa belki 78 üzerinde ayarlar

Yorum

• PEGA_SUS
                  Yasaklı
                  • 21 Ağustos 2011
                  • 2790

buyrun size,120 liklerin NEGATİF UYUMSUZLUĞUNUN alasını, hemde DİK ALASINI göstereyim

MACD-RSİ

indikatörlerinin 11 haziran değerleri... 0,63... 72... fiyat 70800

bügünkü değerleri...0,73... 71... neredeyse aynı... fiyat 77300

al sana 6500 yazı ile altıbinbeşyüz pivanlık NEGATİF UYUMSUZLUK...

PALA değil, bildiğin düz ÖKÜZ... dağıtmış geçmiş

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

o zaman 25 te idik... şimdi 62 de

aman diyim dostlar

bakın bu TEB-CİTİ-MERİL denen şerrefsizler ocak vade de aynısını yaptılar

KUZU abimiz hariç hepimiz şort düşünüp, şortladıkça sürdüler yukarı... 1 ayda 60 tan 75 e sürdüler

(kuzu abi bile hayal edememişti, 67 den kapatıp şorta dönmüştü, ertesi gün 3000 lik bar atıp 70 e varmıştık )

ahı tutmuş benim 67 maliyetli longlarımda çok kar yazmamış idi, erkenden veregalmışım

sonra 9 şubattan mart sonuna kadar 71-75 aralığında, golden cros uçacak kaçacak ayağına longları kapattılar (ilk kaçan sanırım 9 şubattı 75275 çalışıp aşağı öneldiğinde MERİL di )

muhtemelen

bu vade yani 2 ay... 100 endeks 60000-65000 aralığında sürünecek ve bu 3 şerrefsiz longları yedire yedire kapatacak

ne zaman onların longları bitip, bizlerde ''la düşmeyecek heral bu namussuz, bizde alak artık, treni kaçırmayak...'' diye düşünmeye başladığımızda aşağı gelecek

üstadımız babo abimizi

hepiniz gibi bende çok sever ve sayarım

grafikler ALTIN VURUŞA hazır uygun olsa da... yükselsek bile altın bir yükseliş olacağını düşünmüyorum (onun analizi üzerinde yorum yazmak istemezdim... umarım affeder beni )

ÇÜNKÜ :

yabancı payı ARTMIYOR... spotta

yabancı mal almıyor değil, alamıyor... bizim yerliler yapıştı mala koyvermiyor, satmıyor

5,76 dan alamadığı garantiye 7 lira vermezler... imkanı yok

7 den alıp kaçtan satacak a.q..... VOB dan çarptıkları yeter

öldüm fiyatı bulmadan almazlaaaarrrr

misal THY geçen sene eylül ekim di heral 2,70 lerde iken, 3-3,5 hedefler havada uçuşuyordu... o zaman gitmedi taaaa 2 ye kadar düşürdüler (1,80 e gider dediydimde kimse inanmadıydı o zamatlar ) öldürüp öyle aldılar

54000 endekste % 61,5 tu... 62500 olmuşuz % 15 yükselmişiz % 62,5 ta yabancı takası

bırakmıyor yerliler malı... çok gitmez bu borsa

ha sen 5 ile 6 aralığından... 50.000-55.000 aralığından sat malı, yabancı takası % 65-66 olsun

bak 3 ayda 100.000 endekse sürüyorlar mı, sürmüyorlar mı İMKB yi ?

Yorum

• PEGA_SUS
                      Yasaklı
                      • 21 Ağustos 2011
                      • 2790

''sizden birşey rica edeceğim endeks 10 bin puan çıktı nerdeyse bizdeki abidik gubidik kağıtlar yerinde sayıyor..rica etsenizde palaya bizdeki kağıtlarıda şöyle % 3 5 puan arttırıverse..''

bir hisseci arkadaşımızın düşüncesi buyrun

VOB dan çarptıkları yeter

işleri güçleri:

sadece GARANTİ ile VOB u indirip, kaldırmak... adam çarpmak

herkes yukarı oynamışsa yön AŞAĞI, herkeş aşağı oynamışsa yön YUKARI...

hisse işi kolay değildir büyük oyuncular için...

mal toplayacaan, yukarı sürecen, alıcı bulacaan da, satacaan da KAR edecen... peehhh

yıllar isteyen bir süreçtir...

SPEKÜLATÖRLER, BÜYÜK OYUNCULAR artık hisseden para kazanana dek analarından emdiği süt burnundan gelmektedir...

misal NETAS

2 sene 100-150 aralığında dinlenip... bi dalavere ile BRİSA bedelsizi bilmem ne ayağına sürdüler 250 ye

eeee... hani nerde alıcı YOK... 250 den alıp kaça satacak ? 400 emi ?

kendi ağzınızla diyonuz 7 liradan geldi diye ... kim viri 400 lira

misal GOZDE

geçen sene eylül-ekim ayları... herkeşte bir gözde çılgınlığı ki sormayın... piyasanın en gözde kağıdı olmuş

ustalar bile gözde diyor başka bişey demiyor... 3.köprüyü mü alacakmış ihalesimi varmış... neymiş beklenti AYYUKA ÇIKMIŞ

kasım ayında şu işaretlediğim beyaz direnci görünce...

elinde bulunduğunu bildiğim sevdiğim bir abimi aradım... 4,07 falandı

dedim abi '' abi bu kağıtta KY nin bilmediği bişey var, direnç yapıyor çizdiğim şekilde birileri, çok umutlanma bu kağıt için...''

yok dedi, ihale alacak... daha gidecek...

dedim ben bilmem abi

hedef 3,5... şimdi sat sonra istersen yine al ben garışmam... didim

tık... ertesi hafta 3,5 a dokundu

ve 7 aydır 3,5 ile 4 arasında gıvraşıyor..

o sürede VOB kaç TAKLA ATTI...

hisseye 5 trilyon basacağıma... koyarım voba... gözü kapalı açarım bir tarafa 1000 kontrat (750 milyar eder, MC yemez bişey yemez...)

en fazla 2 ay sonra geçiyor kara nasssossaa...

Yorum

• VIX100
                        Tecrübeli
                        • 03 Kasım 2011
                        • 1945

netaşta 200 üstü çok mal yedirdiler,inanılmaz işlemler yapıldı,görünen o ki hisse satışı için yalandan bedelsize gitmiş şirket,onay da çıkmayacak büyük olasılık ve bunu da biliyordu şirket sahipleri...
                        diğer bedelsiz ayağına yükselenlerde de büyük vurgun yapıldı,o seviyeleri bir daha ....sen görmezler bence,saçma gelebilir fikir yürüttüm
                        vob da 250 bin açık pozisyon varken ,daha önce hiç böyle birşey görmedim diyen üstatlarımız vardı,hadi ben vobdab anlamam uyanamadım da gözgöre göre palanın bu shortçulara yedirmeyeceğini onlar nasıl anlamadı pes,,,,
                        oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• PEGA_SUS
                          Yasaklı
                          • 21 Ağustos 2011
                          • 2790

flamencopuro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          netaşta 200 üstü çok mal yedirdiler,inanılmaz işlemler yapıldı,görünen o ki hisse satışı için yalandan bedelsize gitmiş şirket,onay da çıkmayacak büyük olasılık ve bunu da biliyordu şirket sahipleri...
                          diğer bedelsiz ayağına yükselenlerde de büyük vurgun yapıldı,o seviyeleri bir daha ....sen görmezler bence,saçma gelebilir fikir yürüttüm
                          vob da 250 bin açık pozisyon varken ,daha önce hiç böyle birşey görmedim diyen üstatlarımız vardı,hadi ben vobdab anlamam uyanamadım da gözgöre göre palanın bu shortçulara yedirmeyeceğini onlar nasıl anlamadı pes,,,,
                          anladılar dostum anladılar...

64000 den, 68-69 a kadar olan yükselişi herkes yakaladı (54000--57000 arasını) normaldi

ama ondan sonra İŞYATIRIM a kandılar... 25000 şortuna güvendiler

halbuysam... ben onlara dediydim

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı
                          baş edecek çok bişey yok dostum... mesele çok basit

aslında pastayada çok fazla takılmamak lazım, TEKNİK, GRAFİKLER çok önemli, onları takip etmek lazım

teknik ne derse o olur...

iş.... 23 mayısta 45000 e ulaşan şortlarının 30000 tanesinin KARINI 64-66 aralığından 65 ortalama ile 24-25 inde 2 günde aldı...

o 45000 şort sadece VOB içindi... müthiş kar yazdı

28 mayıs haftasında tekrar 30000 şort açtı...

ama bu VOB hamlesi değildi... hedge idi...

spota attığı desteğe, aldığı banka hisselerine karşılık açılmış şortlardı ve bunlarında 06 hazirandan bu yana kapatıyor

o yüzden artık İŞYATIRIM ın sayısına bakmayın artık...

69500 üstünde... 73500 çalıştırmadan koyvermezler
                          buna göre 69,5 geçildikten sonra açılan her şort HATALI işlemdi...

ne demişim ? 73500 çalışır demişim... (buralarda olsaydım 73500 de de hala LONG DEVAM derdim ki... dün 76000 de şortu bırakın didim... )

işyatırım gönderimi okuyup 19-20 haziranda 70 in üstünde kaldığını görünce, 2 günde elinde kalan 20000 şortu KAPATMIŞ

koskoca işyatırım dinlemiş PEGA yı... sen dinlemezsen ben napıyım... tek tek altınıza mı yatıyım

EKLEME : şuan yazıyı okuyan manif o zamanlar şorttu... ne yaptı ne etti bilmiyom... her yazımıda okur savolsun

emme gider tersine işlem yapar... ben şortta durma dedikçe, gider şort açar

Yorum

• FIRTINA
                            Akşamcı
                            • 04 Eylül 2011
                            • 186

sevgili PEGA, bu alemde teksin ( kuzu emmi ve BaBo abi hariç )

bu anlatım tarzın insanı VOB oynamaya teşvik ediyor. emme girmeyeceğim bu merete

endeksin böyle feyzaya gidişine ASYA bank ayak uyduramadı. senin gözünden bunun gitmesine ne kadar var

benim baktığım grafiklerde toplayabildiğini toplamış gibi görünüyor

Yorum

• PEGA_SUS
                              Yasaklı
                              • 21 Ağustos 2011
                              • 2790

FIRTINA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              sevgili PEGA, bu alemde teksin ( kuzu emmi ve BaBo abi hariç )

bu anlatım tarzın insanı VOB oynamaya teşvik ediyor. emme girmeyeceğim bu merete

endeksin böyle feyzaya gidişine ASYA bank ayak uyduramadı. senin gözünden bunun gitmesine ne kadar var

benim baktığım grafiklerde toplayabildiğini toplamış gibi görünüyor
                              çok teşekkür ederim abi, o senin güzelliğin

1. madem banka hissesi alacaksın... ta gittin ASYAB ımı buldun... yokmuydu başka ?

2. abi daha kapılarını açmadım, bankamıdırlar, ne iş yaparlar bilmiyorum

ama

bu kadar kurt bankaların arasında BÜYÜME POTANSİYELİ GÖRMÜYORUM bu bankada

bak abi nasıl ki

dow 2011 ortalarında tepe yaparken, biz ekim 2010 da tepe yapıp döndük (8 ay önce ) o 8 aylık süreçte dow yükseliyor diye tahtalara alıcılar koşarken, yabancı bu alıcılara malı ÇAKTI kolayca çıktı

aynen

bu yavruda şubat 2010 da zirve yapmış (İMKB den 8 ay önce ) o tarihten sonra İMKB 8 ay boyunca yükselirken (yeşil ok )... düşüş yaptı

''GARANTİ gidiyor buda gider bizde alak'' diye yazılan herkese ÇAKTILAR malı
                              haziran da 1,60 tan 1,80 e yükselmiş % 13... diğerleri kadar yapmamış sende söylemişsin

bu grafiğe göre son 1 senede 1,60--2 aralığında kalıp düşüşü durdurmuş gözüküyor

AYLIKLARDA bir dip oluşumu görüntüsü var... bu ay 1,81 üzerinde yukarı devam edebilirse görüntü biraz daha iyileşir

altında 1,70 hatta 1,60 çalışabilir... ama 1,60 tan destek bulup yukarı atması lazım tekrar

atamazsa 1,60 ı deler geçerse görüntü bozulur... 1 senelik incir çuvalı berbat olur

1,80 üzerinde temmuzda 2,17...ağustosta 2,10...eylülde 2,03... teknik olarak ihtimal dahilindedir

emme

İMKB, 54 ten 63 e gelirken bu kadar çıkabilen kağıdın, oralara çıkması, için İMKB kaça çıkması lazımdır... ?

dersen, şortçular yandı demektir

SONUÇ : bu kağıttaki maliyetini miktarı sen özelden bi yaz banada... sana bunun yerine güzel bi kaat bulalım ABİ

Yorum

• PEGA_SUS
                                Yasaklı
                                • 21 Ağustos 2011
                                • 2790

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                52 000 ila 62 000 arasinda gidip gelerek...ust banddaki maliyetleri TEST ETTI...

BU TESTTE....ust banddaki usaglarin yuzde 70 i yilip mali yiktilarsa skendere....

altin furus...hedefi olan en yukek rakkami....72 000 i asip onun 10 000 puan ustu olan....72 000 ila 82 000 bandidir...o zaman bu ALTIN FURUSTUR....degilse bi tepki cikisidir...

peki yapabilirmi....TESTE BAGLI....MAL YIKILMISSA....YAPAR....

degilse.....bi alt banda iner....bunuda verdim....44 000....
                                sevgili KUZU ÜSTADIMIZ, AĞABEYİMİZ ile

harfi harfine aynı şeyleri düşünebilmek... çok mutlu etti beni, acayip onore oldum, havaya girdim açıkcası

grafikler ALTIN VURUŞA hazır uygun olsa da...

yükselsek bile altın bir yükseliş olacağını düşünmüyorum (onun analizi üzerinde yorum yazmak istemezdim... umarım affeder beni )

ÇÜNKÜ :

yabancı payı ARTMIYOR... spotta

yabancı mal almıyor değil, alamıyor... bizim yerliler yapıştı mala koyvermiyor, satmıyor

54000 endekste % 61,5 tu... 62500 olmuşuz % 15 yükselmişiz % 62,5 ta yabancı takası

bırakmıyor yerliler malı... çok gitmez bu borsa

ha sen 5 ile 6 aralığından... 50.000-55.000 aralığından sat malı, yabancı takası % 65-66 olsun

bak 3 ayda 100.000 endekse sürüyorlar mı, sürmüyorlar mı İMKB yi ?
                                KUZU abi

malı yıktılarsa skendere... diyor, ihtimalden bahsediyor

ihtimal olmadığını, mal falan yıkılmadığını hepimizden iyi biliyor...

emme olaya gizemli bir hava veriyor, puslandırıyor...

BABO ve KUZU abilerimden tek farklı düşündüğüm nokta şu :

babo abi 70 üstünde belkide 80000 lere uzanacak bir RALLİ, kuzu abi ise 55 altında 44000 lere uzanacak bir ŞELALE... düşünüyorlar belki

ama ben daha önce yazdığım gibi '' ne ralli, ne şelale, TESTERE uleyn TESTERE...'' düşüncesindeyim

50000... ile 70000 arasında kalacağımızı düşünüyorum

50000 in altı USTANIN işine gelmiyor... sultası, diktatörlüğü altına aldığı yerlilere destek attırıyor

65000-70000 in üstü YABANCI nın işine gelmiyor... ellerinde mal yok, ralli kazancından mahrum olmak istemiyorlar...

ortalıkta bir RALLİ olacak ve yabancı buna katılamayacak, mahrum kalıp, bundan para kazanamayacak hemi... öyle bişey YOK... olursa dünyanın sonu gelmiş demektir

bu yüzden

ÇOK ÖNEMLİ :

62-63 civarlarına yaklaştığımızda RALLİ hayallerine kapılıp, LONGA dönenleri görüp yakalayınca AŞAĞI SÜRÜYOR...

55-56 civarlarına yaklaştığımızda ŞELALE hayallerine kapılıp ŞORTA dönenleri biriktirip yakalayınca YUKARI SÜRÜYOR...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information