asya yikildi....500 puan eksi acsaydi...bizim usaglar long olurdu...izin vermedi....simdi longa gelenleride birazdan oyar...
altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Skender, altın satıyorsa dünyayı yönetemez. Zaten yönetemiyor. Dünyanın heryerinde çarşafa doladı.
Altın yatırımcısını kimse silkeleyemez. Gerçek altın yatırımcısı(diğer forumda epey var) fiziki altın alır, kağıtla, kaldıraçla işi olmaz.
Ben bugün hiç 1400'e falan düşmesini beklemeden, benjamin satıp tekrar alıyorum.
Bir daha nerede bulunur?
Yorum
-
evreka
sanırım anladım....
sabah, dün kapattığından açtı(orda pek çok longçu ve shortçu vardı...), ve yavaşça yukarı sürerek, longçulara ümit verdi
ama 500 puan'da stop olacak olan shortçuları da ihmal etmedi.. nitekim stop oldu 500 civarı apsd düştü
şimdi sıra geldi, margin saatinde longçuları öpmeye... 14:30 gibi 61.200 yaparsa artık longçular iyice azalır ve yavaş yavaş yukarı çıkmaya başlayabilir
tabi bunu, parite, medya ve diğer endekslerle ambalajladı...
dorğu mu sayın kuzu?"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
biyir aynen dedigimi yapti...hepsini oydu....cunki aklinda 61 200 var demistim az once....onun ucun yukari gitti...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
i harfine dogru...kaptin bu isi sen.k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterevreka
sanırım anladım....
sabah, dün kapattığından açtı(orda pek çok longçu ve shortçu vardı...), ve yavaşça yukarı sürerek, longçulara ümit verdi
ama 500 puan'da stop olacak olan shortçuları da ihmal etmedi.. nitekim stop oldu 500 civarı apsd düştü
şimdi sıra geldi, margin saatinde longçuları öpmeye... 14:30 gibi 61.200 yaparsa artık longçular iyice azalır ve yavaş yavaş yukarı çıkmaya başlayabilir
tabi bunu, parite, medya ve diğer endekslerle ambalajladı...
dorğu mu sayın kuzu?YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
62 900 e satistayim....gelirse...700 puan tas attik kolumuzmu yoruldu.
yeniden alim yerim 61 300 emniyet ucun...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
surun yoksa seni kim takar kardesim
teşekkürler sayın kuzu
eski postlarınızı defalarca okuyorum, karşıma endeksi alıp... nerde ne düşünmüşsünüz, neden o hareketi yapmışsınız algılamaya çalışıyorum
bu stop loss oyununu az çok görebildiğimi düşünüyorum
skenderin eğitimlerine hala sık sık katılıp, tuzağa düşüyorum o yüzden bilgisayarın başına oturmadan önce bir rütüel yapmayı düşünüyorum. temiz beyinle oturmak için
şu anda hissettiğim en büyük eksik... (tabi daha çook var ama)
bu değişimleri makro beklentilerle yoğurmak... mesela birkaç gün önce, siz ertesi gün düşeceğini söylemiştiniz endeksi, bense o gün düşebileceğini söylemiştim (çünkü makroyu hiç dikkate almamıştım)
yani bu oyun planlarını makroyla birleştirebilirsem... çok daha isabetli olabilir tahminlerim...
sizin çok sevdiğim yazılarınızdan birini post etmek istiyorum (valla şımardım bugün, trade etmek yasak bugün bana)
........................
tarih: 07-07-2011
ben borsayi bilimsel olarak soyle okurum....sirasiyla....
1.once....hisse senetleri...sonra pariteler...sonra petrol grafiklerini onume alirim...hisse senetlerini gelismis ve gelisen olarak incelerim...her olgunlasmis teknik denge....yeni bir itmeye gebedir....yuzde 25...yukari veya asagi...
nedir olgunlasmis teknik denge....ornek vereyim...borsa ikinci kez 60 000 e indiginde OLGUNLASMIS TEKNIK DENGE OLUSMUSTU...bu dengede yeni normaller olusur...
peki denge olustu...yukari mi gidecek yuzde 25 yoksa asagi mi gidecek...
iste tam burada devreye....makro girer...business cycle girer....ic dinamikler girer
demekki neymis....once teknik olarak kararli denge olusacak...sonra sen bu dengeden hangi yeni dengeye ve neden gidecegimizi arastiracaksin.....
2.makro ne diyor her yer karanlik olum kol geziyor yok yunanistan batti....yok portekiz yolda...yok amerikanin borc tavani yukseltilmiyecek....yok cin enflasyonu feci...yok amerika deflasyonda...bunnar 72 000 den 60 000 e indirdi bizi....ama bunnar hala gundemde...olum kol geziyor emme olumden sonrada cennet var kardesim...40 tane huri oyleyse olumun kol gezmesini herkes ayni sekilde algilamiyor....finansal krizle para iyice cogalarak belli ellerde toplandi...bu adamlar olumden filan anlamaz....40 huri kismini one cikarir...para var ellerinde....sirat koprusunden gecerken melege parayi verir cehenneme dusmez bunnar
3.ic dinamikler....ic dinamik deyip gecemezsin kardesim....ic dinamik demek kimin eli kimin cebinde demektir....durduk oturduk yerde onemli bi hisse senedine yuzde 25 basarsan...IC DINAMIKLER DEVREYE GIRER...elinde mali olan doser...patron ve ortaklar doser...yabanci payi yuzde 68 den yuzde 62 ye dusuverir...ve bu dususte kim kimi soydu bilinmez...cani yanan...yangin yerine dusmus yarasaya benzer....
birden ve aniden yuzde 25 asagi basarsanda...basin dertte kardesim...elinde mal olan herkes zararina olsa mali getirir ustune atar....girtlagina kadar mala gomulursun....
oyleyse ne yaparsin....MUSTERYI BIZZAT YARATIRSIN... YA ASAGI YONE YONLENDIRILMIS SURUN VARDIR...yada yukari yone yonlendirilmis surun vardir....surun yoksa seni kim takar kardesim....
demekki neyi ariyacaksin...suruyu...suru nereye gidiyor....
musteri onemli gene yuzde 30 gocer dedigim topikte....SECIMLERI SATACAKLAR cunki musteri var dedim....ve sattilar...mal yerli yeni zenginlere yikildi....artik cok yeni zengimiz var bunnar borsadan bihaber borsadalar...keklikler yani...bildircin gibiler..."the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
haysiyetsiz durzu...usaglari iki kere dovdu...
gerki bizim usaglarda dayagi sevirler...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
lem cok gozel yazmisim...hangi forumdan buldun onu....eyi annatmisim haaaa....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
süper ötesi bir yazı... öyle coştuğunuz anlar oluyor... genelde zararda otururken oluyor... o yüzden diyorum ya, siz zarar yazarken tek sevindiğim kısım döktürüyorsunuz, ve ilerde okurken bize materyal oluyor
link: http://www.hisse.net/forum/showthrea...highlight=kuzu
babo abimle, teknik ve temel beraber gittiğiniz süper bir topik"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
gün içi adam garantideki pozisyonuna göre yön veriyor..asıl yön dışardaki olayların iyice belli olmasıyla kar zarar bakmayıp o tarafa gitmesiyle oluyor.
akşam kapanışta garanti satıyor,borsalar artı görünürken 584den 950bin lot işlemle açıyor,yani yine mal satıyor,dışarısı yukarı gitmeye devam ederken 5,78e çekiyor,bakıyor dışarısı bozmuyacak dahada gidecek 78-80 topluyor,84 yapıyor başlıyor satmaya..84den yukarıda gitmiyor çünkü 84-86 sattığı adamlar satıp kaçsın istemiyor..bizim işlemcilerde bir huy vardır,1 kademe aşağı vermem..vermezse 3 kademe verirsin,vermezsen 5 kademe verirsin..elbet verirsin..he taş gibi durur zarara gülersen,hisse döner gelir yukarı çıkar karda edebilirsin..mesela 6 üzeri alan adamlar bekliyolar,dönsün gelsinde zarar çıksın kar edelim diye..ekran başında beklemek en zor meslektir..hele hele zararda beklemek kadar zor bir meslek yoktur..
Yorum
-
ben bir de sizin hiç bir topiğinizde görmediğim bir konuyu danışmak istiyorum...
diyorum ya, ben borsayla motosikleti birbirine çok benzetiyorum. orda abilerimizden, hocalarımızdan, ustalardan birşeyler öğrenirken sürekli tekrarladıkları konular vardı... telkin. çünkü çok tehlikeli bir araca biniyosun
bunun en büyük sebebi: yanlış refleksler... çünkü insan vücudu/beyni günlük hayata göre eğitilmiş.. düşerken elini koluu uzatmak refleksi, korku anında durma/frene basma refleksi gibi...
halbuki bu reflekslerle sen motosiklet sürersen... kesin kaza yaparsın (gerçi her halukarda bir gün yapacaksın
o yüzden borsadaki bu yanlış refleksleri özellikle, okuyarak (sürekli aynı şeyi okumak da bir telkindir), kendi kendimi eğitmeye çalışıyorum... özellikle sizin yazılarınız bu konuda çok yardımcı oluyor. tekrar teşekkürler
neyse bu kadar teşekkürden sonra soruya geçeyim
....
motosiklette kural vardır:
1 saatten fazla mola vermeden motosiklete binmek kazaya davetiye çıkarmaktır. çünkü dikkatin sürekli dağılıyor.. sürkli... yani ilk oturduğunda motosiklete belli bir kredin oluyor, zaman geçtikçe bu kredin tükenmeye başlıyor
ve bir süre sonra dikkatsiz oluyorsun. o yüzden diyorlar ki, mutlaka molalar vermen lazım
aynı şeyin borsada da geçerli olduğunu düşünüyorum. dikkatin dağılıyor. kritik saatlerde (9:15, 11:30, 14:30, 16, 17:35 benim için) ilk başta beynin yerindeyken
skender eğittiği için veya bilgisayarın başında oturduğun için olsun dikkatin sürekli dağılıyor
ve hata yaparsan üstüste hatalar yapmaya başlıyorsun çünkü özellikle artık transa girmiş oluyorsun
bunun için ne yapmak lazım, ekranın başından kalkmak bir dert, kalkmamak bir dert
siz ne öneriyorsunuz?"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
Sn kuzu,Sn k3r3m nin bu sorusunun cevabını ilgiyle bekliyorum.saygılar .QUOTE]bu arada, aylar öncesinden bir sorunuz vardı.. söyleyeceğim sonra demiştiniz..
soru:"neden borsalar düşerken parite göçmedi? halbuki önceden o göçerdi.." demiştiniz
neydi onunu cevabı?
Yorum
Yorum