Sevgili kuzu sağlam ayı piyasasına girdik gibi görünüyor 48000 lerin altı alacakaranlık kuşağı
altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
yıl 2013 altın 2500 dolar öngörün devam etmektemidir.
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHAZIRAN 2012 DE....
ALTIN 1000 DOLAR....1 DOLAR 1 EURO.....PETROL 50 DOLAR...
ve cinde buyuk bi isyan basliyor....cin 13 devlete bolunuyor....
Yorum
-
ULA OGLUM NE SANIYORSUNUZ....
ben guzuyum....aklim elimde...kitaplar onumde...problemler orta yerde...
ortada problem varsa...cozum nedir diyecen once...
sen skender ossan...dunyayi yonetsen ne ederdin....
lem basini filan okumayin...o skenderin bilgi kirliligi....kamuflaji...BENI OKUYUN VE GIDIN DUSUNUN....
SEN SKENDER OSSAN....NE UDERDIN....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bu topigi actigimda butun altincilar bana guluyordu....beni manyak saniyordu...kendilerinden emin ve bana guluyordu...
simdi ise....altlari islak...bacaklar titrek...kuyruk bacaklar arasina sikismis kuccuk bi ite benziyorlar....
1500 kirilinca...olumune satacaklar...basladilar bile...
guzu bu boru deelll diyorum inanmiyorsunuz....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSARI...
1971 de dolardan bosandi...35 dolardi ve sabitti fiyati...siyahin varili 3 dolardi...
bosanmadan sonra ucude gudurdu...biri zamparaliktan aids oldu bernanke nin elinde...oburu once varoslarda calisti...bilezik gerdanlik oldu...siyah zaten tipsiz oldugu ucun araplarin elinde pic oldu....
birden ve aniden...araplar israele furdu...amerika israelden yana cikinca...
araplar ellerindeki dolarlari atip sariya furmaya basladi...siyahida KADAFFI nin oculugunde.. vermiyoruz lem filan yapinca...
hersey zivanadan cikti...dunya ekonomisi cokuyordu...
ve 1981 e geldigimizde...
altin....35 dolardan...700 dolara...2o kat cikmisti...
petrol...3 dolardan....40 dolara 14 kat cikmisti...
bu cikista buyuk payi olan iran sahi hemen dehlenmisti...emme humeyniyi beklemiyordu dehliyenler...bizdeki gibi demokrasi getirmek istiyordular...netekim kenan pasam 1980 de...BIZE DEMOKRASIYI GETIRDI...irandan korkmuslardi 1979 da...humeyni nedeniyle....
ve hersey yoluna yeniden girdi....hem sari hem siyah gozden dustu...surekli dustuler...
ve 2001 de...
altin 280 dolara inmisti...
petrol 20 dolara dusmustu...
BIRDEN VE ANIDEN...ne udugu belli olmuyan usaglar...newyorktaki binalara ucaglari surmezmi...senmisin suren...kim surdu...niye surdu bu ucaklari derken...irak...afganistan...felan filan ...yerle bir edilmezmi...oralarada demokrasiyi...goturmezler mi...goturuler tabiii....
geldik 2008 e...demokrasi eyicene yayildi...ve...
altin....1000 dolar...
petrol....12o dolara...bir ara 150 dolar cikmazmi....
BIRDEN VE ANIDEN...24 YASINDAKI USAGLARI BASEKONOMIST YAPTIKLARI...FINANSAL KURUMLAR SALLANMAZ MI....meger bu usaglari basekonomist atayan dinazorlar...sirketlerin icini bosaltmazmi...
bosaltinca bunlar yikilmazmi...
altin 1000 dolardan 700 dolara...
petrol...150 dolardan 40 dolara geri gocmezmi....
herkesss....hep bi agizdan....HAYDAAAA...demezmi...der tabiii....ha ha ha
bak nede guzel anlatmisim AGUSTOSUN 27 SINDE...4 AY ONCE...ALTIN 1900 KEN...
BASKA KIMSE VARMI IDI LEM....bu kadar iddiali ve cesur...hemide altin mermi gibi cikarken bunnari yazan....
varmi IDI lemmmmmmmm.....ha ha haYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
devamida bu....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkuzusal iliskiler.....sari...siyah...dolar...euro..
2002 de....1 varil petrol=20 dolar=22 euro...ve 1 once altinla 15 varil petrol aliyordun...
2008 de...1 varil petrol =120 dolar=80 euro...ve 1 once altinla 10 varil petrol aliyorsun....
burada dolar ve euro nun birlikte deger kaybi...ve ayrica dolarin euroya karsida deger kaybina dikkat edin....
simdi...su dakka...irene gacisinin ustume ustume gelmesine saatler kala....
su dakka....1 varil petrol=85 dolar=60 euro....ve 1 once altinla 22 varil petrol aliyorsun....
vawwwwww.....22 varil....
halbuki...denge 20 yil ortalamasinda.....1 once sari gaci....10 varil siyah gacidir....buda kuzusal iliskidir....
sari ayvayi yiyecektir...hemide cig...
furus....sistemden gelecektir....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Ben de sorumu görmedin zannetmiştim......AYI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterFuruşan kuzu abi.............
Bunlar ne iş........
Bizi aydınlatsan....
Bu krizden çıkmak için ,
1-ÇİN'in bölünmesi............
2- ABD'nin de Sovyetler Birliği gibi dağılması...........
Çözüm olabilir mi......? Makro analizinde bunlarla ilgili birşeyler var mı...?
Saygılarımla
AYI

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHAZIRAN 2012 DE....
ALTIN 1000 DOLAR....1 DOLAR 1 EURO.....PETROL 50 DOLAR...
ve cinde buyuk bi isyan basliyor....cin 13 devlete bolunuyor....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterincik diyeceksiniz ki yok yawww nasil cin parcalaniyor...niyekine...
cunki...
ABD ve AB borclari odeyebilmek ucun...gumruk vergilerini koyacaklar...iki yilda borclar sifirlaniyor...
ve cin batiyor...ac kalan cinliler birbirinin girtlagina yapisiyor....
HEP KURNAZ OLACAN...BU BORCU YAPAN...BUNU GERI ALMASINIDA BILIR.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Ben 6 senedir altıncıyım. Fakat kağıt altın almam, altın hesabı açtırmam.
Cumhuriyet altını alırım. Elimde 120 TL den aldığım Cumhuriyet altınları var. En son partiyi ons 1730 lardayken, Usd/TL 1,70-1,75 aralığındayken aldım. Sonrasında 1921'i gördü ve bugüne geldi.
O zaman Cumhuriyet altını 665 TL idi. Şimdi ons 1573...
Bugün Kapalıçarşıda Cumhuriyet altını 690 TL den kapandı.
Ben, ortada düşmüş altın göremiyorum. Paramın %45' i altın %55'i dolar.
Cumhuriyet altını 650 TL' nin altına gelsin, %25 doları bozup, tekrar altın alırım.
Hedefim kesinlikle ons 3000 doların üstü, altın düşmüşmüş...NERDE, Ben GÖREMİYORUM.
Altınla kumar oynanmaz, altın düşmüş, çıkmış, kumar oynayanlar düşünsün.
Hedefim belli, herşeye kulaklarım tıkalı, bekliyorum.
İşallah ons 1400 dolara hatta 1000 dolara düşer...
Yorum
-
Sn Kuzu İyi hoş güzel anlatıyorsunuz çok mantıklı.
Burada şöyle bir parentez açsak bu borç ödemek için satılan altınları kim alıyor yüksek maliyetle diyeceksiniz ki skender almıyor önze o satmıştı zaten..çin alıyor o da gümleyecek
ardından ne olacak 2013 almanağını şimdiden yazıp piyasaya sürsek daha iyi para kazanmazmıyız.
ondan sonra bizene kara oğlan sarı kıza çıkmış vs.
saygılar
Yorum
-
altin satarak veya alarak devletler veya skender hicbirsey odeyemez...repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn Kuzu İyi hoş güzel anlatıyorsunuz çok mantıklı.
Burada şöyle bir parentez açsak bu borç ödemek için satılan altınları kim alıyor yüksek maliyetle diyeceksiniz ki skender almıyor önze o satmıştı zaten..çin alıyor o da gümleyecek
ardından ne olacak 2013 almanağını şimdiden yazıp piyasaya sürsek daha iyi para kazanmazmıyız.
ondan sonra bizene kara oğlan sarı kıza çıkmış vs.
saygılar
tum dunyadaki altin miktari 170 000 ton...bizim coban mehemmedin nikah yuzugude icinde bunun....
bunun tamamini satsan....14 trilyon dolar eder...bi poh deelll yani...
skenderde 75 trilyon dolar var....cil cil benjamin...
altin spekulasyon ucun yukseltildl....ve gomuluyor simdi....kar cebe yani...ve borsalara...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
skender agam guzel yerden acti....
bundaki zekaya buyuk hayranlik besliyorum...pusth cok zeki....
emme benimle basa gelemiyor...
durzunun aklinda....61 200 var....
harbe girdim garii...arkama bakarsam namerdim....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
devletlerin borc toplami ise 38 trilyon dolar....altinin tamami 14 trilyon dolar...
hesap yapican....yok mehemmed yildirimturk dedi....yok bilal ucangus dediye bakarsan oyulursun oya gibi....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
usaglar agam gudurdu...kimsenin long olamiyacagini biliyor....
hemide asya feci yikilmisken...bu isler bele iste...
hesap ve kitap yapacan....forumlarda ipsiz sapsiz usaglari okumuyacan....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterskender agam guzel yerden acti....
bundaki zekaya buyuk hayranlik besliyorum...pusth cok zeki....
emme benimle basa gelemiyor...
durzunun aklinda....61 200 var....
harbe girdim garii...arkama bakarsam namerdim....
gel de düşün şimdi, neden böyle diye..."the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
Yorum