Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bak kuzu abi ben sana bir skender senaryosu söyleyim...
bunlar deli gibi avrupaya saldırıyor tek dertleri fed ile dolar basmaya nasıl sahipler. avrupalıları sıkıştırıp euro basma yetkisini de ele geçirmenin peşindeler...
Merkel(Germen) denen gacı, (çakma frankafon) Sarkozy'ninde bu işe hizmet ettiğini anladı...Afrika kıtasını saran tüm petrol ülkelerini bir şekil halt ettiler.
çekikler (çin-japon) takımları zaten bunlara kaptırmış.(sıkıştırdıkça sıkıştırıyor.) Ha bu beğenmediğimiz Merkel gacısı erkek gibiymiş. İyi diklendi.
Bu gacı arıza yaparsa, skender ortalığın aq.
Euro demek Almanya demek...
Aklında bulunsun. Bu skender gerekirse gemileri yakar.
TEK KURTULUSU VAR AVRUPANIN...
oda....yunani italyani v.s euradan atmak....
bu borcu odemeye elamanyanin da gucu yetmez....
emme...
yil sonu rallisi surer....bugun bizde duzeltme gelir....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
algilar degisti....tehlike var...herkes hedef feyza diyor gene....is degisti...
sayın kuzu, benim senaryoma göre
sabah aşağı birkaç salınım
öğle gibi 67.5... sonra belik 16:30 gibi biraz daha yukarı
sonra aşağı...
belki de yarın aşağı sizin dediğiniz gibi
Farklı bir tarzınız ve stop losssuz işlem konusunda bazen haklı olabileceğiniz konusunda kafamızda ciddi farklı bir bakış açısı yarattığınız kesin. Özellikle bant aralıklarında skenderin stop losslardan geçindiği bir gerçek.
DÜnkü tartışma üzücü.Çünkü Karınca son derece dürüst ,bilgili bir kardeşimiz. Umarım bir şekilde aranızdaki tartışma son bulur.
Diyelimki her 2500 puanda bir kurşun sıktınız. ve 4 kurşununuzu bitirdiniz. Ve endeks 10.000 puandan fazla düştü. O zaman stop loss devreye ne zaman giriyor.Sanırım 2008 yılında böyle bir durum sözkonusu olurdu.
VOLVO, bu konuda ben de çok kafa yordum...
ve şöyle bir sonuca ulaştım...
kuzu, gücünü veya dayanağını diyelim, makrodan ve basit teknik analizden alıyor
diyor ki, borsa düşse düşse %25 veya %10 düşer. ben bu düşüşte parayı kaybetmeyecek şekilde kurşun sıkarım
veya çıksa çıksa %10 veya %25 çıkar... burda da margin call yemeyecek şekilde kurşun sıkar...
işte o herhangi bir noktadan u kurşunları sıkmıyor... önemli destek veya dirençlerden sıkıyor
bununla da atıyorum %85 başarılı oluyor ve bazen öngörmediği birşey de olabiliyor ama totalde çoook büyük aksilik çıkmazsa karlı oluyor
bu sistemi benim uygulayamamın en büyük sebebi, o zararı görünce... benimkiler cidden çok ufalıyor :(
burda kuzu'nun sistemi hangi durumlarda başarısız olur
1. eğer extreme bir durum olursa... savaş gibi
2. eğer hiçkimsenin bilmediği veya anlamadığı veya gizlendiği yeni bir finansal durum/enstrüman (mesela qe'yi millet anlamış mı ilk çıktığında??? emin değilim) çıkarsa ve kuzu da ters köşede kalırsa, o zaman başarısız olabilir
onun dışında, herşey kontrollü olan bu dünya finansal sisteminde, sekenderin çok büyük zararları göze alarak kuzu'nun sistemini uygulayanları kesebilir.
değer mi?
bilmiyorum, büyük borsacılar cevap versin
bi kere hayatimda zararina poz kapadim....oda 2008 dususunde...tepeden dibe kadar shorttum...vadeden vadeye atliyordum...
dususte...48 000 puan kazanmistim...ve cikis basladiginda hala shorttum....10 000 puanla kol kesmistim.
ben hep hatirlatirim....diplerde shortta yatilmaz....bu nedenle bu kez 48 000 e her iniste short deelll....long oldum hep...
cunki...
KAZIK BI KERE YENIR.
bu topik benim ve beni izliyenlerin....celige cocuga...sidik yarisina burda izin vermem...
Yorum