altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sünger bob

aşağıda yazacağım fikirler çok sevdiğim bir dostuma ait ve %100 katılıyorum
    ekonomi ve siyaset aslında tamamen din ile devlet işlerinin birbiri ile alakasız olduğu gibi alakasız işler olmalıdır inşallah birgün olur
    borsa artık ülkemizde reel ekonominin öncü göstergesi filan değildir ülkemizde ve 2014 yılındada hiçbir dünya ülkesinde reel ekonominin göstergesi olmayacak ve bu durum anlaşılacaktır
    Türkiye şu anda 1923 yılından bu yana en güçlü ekonomiye sahip durumdadır
    bu ülkeye unicredit bankası bile güvende olmadığını düşünen müşterilerimizin paralarını Türkiye ye göndereceğiz diye açıklama yaparken bu ülkeden para kaçırmak saçmalık ve boş bir düşünceden öte bir durum değildir
    her yerde olduğu gibi forumlardada insanlar dikkat çekmek için bazen abuk subuk yazılar yazabilirler o neden ile yazanın geçmişine bakmakta fayda vardır yani hangi durumda yazmıştır saat kaçtır kaç duble içmiştir
    herkes parasını istediği ülkeye göndermekte özgürdür neticede her KOYUN kendi bacağından asılır

Yorum

• manif
      Matematikçi
      • 16 Ağustos 2011
      • 752

şu abd seçimleri neticesine göre 2013 baharında bizde sandık başına gitmek zorunda kalırsak, bu günleri mumla ararız.
      medyaya yansımadan birtakım tasfiyeler oluyor. Yansıyanlarda yanlış aksettirilip, bizi hatalı yorumlara sürüklüyor.
      Usta zor durumda. Kuyusu kazılıyor, bari canını kurtarsa bu kan emicilerden...
      Bu filmin değişik versiyonunu izledim(k). Ne oldu gördük(m).
      Kuzunun zamanlaması bu anlamda mükemmel. Para huzursuzluğu sevmez.
      Acemi kasaplara canını teslim etmez, akıllı KOYUNLAR!...
      grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1922

repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        evet ben yeniyim ama

sizde unutmuş olmalısınız o kitabı atıldığında ekonomi her yıl %8 büyümüyordu... IMF le iş tutmaya başlayacak durumdaydık

saygılar.
        Evet hakikaten yenisin bu piyasalarda anlaşılan..:081:

Dolar 6 aydan kısa zamanda 1.50 den 1.90 a çıktı..
        E milli gelir bir ara gerine gerine dolar üzerinden 10.000 dolar dı..
        Yani 750 milyar dolar civarı GSMH mız vardı..
        Şimdi dolar 1.9 oldu..Hasıla aynı..Hadi 6 ayda yüzde 4 artsın..

Yeni milli gelirimiz kaç dolares oldu sence..

Bak sevgili dostum..
        Türkiyede her türlü ekonomik büyüklük görecelidir..

Üretim yapamadığın ve dolara boğazına kadar bağlı olduğun sürece herşey yalandır..

2002 den bu yana dolar sabit kaldığı için dolar bazlı büyüyor gibi gözüktük..
        Milli gelirimiz 3000 dolardan 10.000 dolara çıktı ..

Şimdi uzman sorusu 1..
        Şu anda Kaç milyar dolarlık ekonomiyiz ve milli gelirimiz kaç dolar..
        Uzman sorusu 2..
        Dolar farz-ı mahal 2.25 olması durumunda yukarıdaki soru nun cevabını güncelleyebilir misin..?

Yorum

• ASPİRİN
          Katılımcı
          • 06 Mayıs 2009
          • 41

sünger bob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          aşağıda yazacağım fikirler çok sevdiğim bir dostuma ait ve %100 katılıyorum ; ekonomi ve siyaset aslında tamamen din ile devlet işlerinin birbiri ile alakasız olduğu gibi alakasız işler olmalıdır inşallah birgün olur ...

borsa artık ülkemizde reel ekonominin öncü göstergesi filan değildir ülkemizde ve 2014 yılındada hiçbir dünya ülkesinde reel ekonominin göstergesi olmayacak ve bu durum anlaşılacaktır
          Türkiye şu anda 1923 yılından bu yana en güçlü ekonomiye sahip durumdadır
          bu ülkeye unicredit bankası bile güvende olmadığını düşünen müşterilerimizin paralarını Türkiye ye göndereceğiz diye açıklama yaparken bu ülkeden para kaçırmak saçmalık ve boş bir düşünceden öte bir durum değildir her yerde olduğu gibi forumlardada insanlar dikkat çekmek için bazen abuk subuk yazılar yazabilirler o neden ile yazanın geçmişine bakmakta fayda vardır yani hangi durumda yazmıştır saat kaçtır kaç duble içmiştir herkes parasını istediği ülkeye göndermekte özgürdür neticede her KOYUN kendi bacağından asılır
          Yazının tamamına katılmakla beraber , ilk paragraftaki temenninin gerçekleşeğine ihtimal vermiyorum , zira o kadar grift şekilde içiçe girmişler ki ayırmak mümkün değil !

Niçin ihtimal vermiyorum, kısaca ve lafı uzatmadan bence sözün özü şudur ;

EKONOMİLER İHTİYACI BELİRLER, SİYASET İSE BU İHTİYACA UYGUN POLİTİKALAR ÜRETİR ...

Tüm dünya da bu böyledir ...

Ya savaş çıkar, ya rejimler değişir , ya işgal olur ,en basiti parti ve ülke liderleri değişir, değiştirilir, yeni vergiler konur, zamlar yapılır , yasalar çıkar ...

Diğer yandan , rütbesi ve makamı ne olursa olsun bir askerin yargılanmasının ülke ekonomisini etkileyebileceği, hele de menfi etkileyebileceği zannına ise, hiç ama hiç katılmıyorum, olağanüstü birşey değil ki, bu insanlar suç işlemekten münezzeh mi ?

Kaldı ki bu ülke ;1960'da gen.kur.başkanı iken rütbeleri sökülerek er yapılan ve 4 yıl hapis yattıktan sonra salıverilen Erdelhun paşa ve asılan Menderesi gördü, yani bu ilk değil, yadırganacak bir olay hiç değil ...

Türkiye de alışık olmadığımız şeyler olmakta , kendilerini hala yasama ve yürütmenin üstünde görüp güç odağı olmaya devam ettiğini sananlar, medyadan spora, iş adamından imtiyazlı elit bürokrasiye kadar hepsi hesap vermekte , imtiyazlı elit bürokrasinin ve askeri vesayetin yerini de öyle veya böyle, iyi veya kötü , halk tarafından seçilmiş sivil irade devralmakta ki cumhuriyetin ve demokrasinin gereği ...

Halk tarafından seçilmiş en kötü sivil yönetimi/iradeyi , kendini bu bu ülkenin sahibi sanıp , keyfe keder her canı istediğinde klasik/modern/post modern darbe yapıp , toplum mühendisliğine soyunup, halkı/toplumu resetleme , tek tip insan üretme derd ve görevindekilere bin kere tercih ederim ...

Bir parçada tebessüm ...

,
          ZOR OYUNU BOZAR...

Yorum

• muratti
            Aktif
            • 09 Eylül 2007
            • 266

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Evet hakikaten yenisin bu piyasalarda anlaşılan..:081:

Dolar 6 aydan kısa zamanda 1.50 den 1.90 a çıktı..
            E milli gelir bir ara gerine gerine dolar üzerinden 10.000 dolar dı..
            Yani 750 milyar dolar civarı GSMH mız vardı..
            Şimdi dolar 1.9 oldu..Hasıla aynı..Hadi 6 ayda yüzde 4 artsın..

Yeni milli gelirimiz kaç dolares oldu sence..

Bak sevgili dostum..
            Türkiyede her türlü ekonomik büyüklük görecelidir..

Üretim yapamadığın ve dolara boğazına kadar bağlı olduğun sürece herşey yalandır..

2002 den bu yana dolar sabit kaldığı için dolar bazlı büyüyor gibi gözüktük..
            Milli gelirimiz 3000 dolardan 10.000 dolara çıktı ..

Şimdi uzman sorusu 1..
            Şu anda Kaç milyar dolarlık ekonomiyiz ve milli gelirimiz kaç dolar..
            Uzman sorusu 2..
            Dolar farz-ı mahal 2.25 olması durumunda yukarıdaki soru nun cevabını güncelleyebilir misin..?

hatta geçen gün merkez bankası başkanı bizi dolara göre değerlendirmeyin EUROYA göre değerlendirin dedi yakında milli geliri Euroya göre hesaplarlarsa şaşırmam .yav kaç yıldır dolara göre değerllendirme yapıyordunuz noldu şimdi euro nereden çıktı demezlermi adama
            madem rezerv para dünyada dolar ona bakıcaksın .

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Geçen hafta olaylar şöyle gelişti.

İlker Başbuğ hakkında soruşturma açıldığı, medyada çıktı.

Ertesi gün, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında, adli karar alındığı, medyada çıktı.

Daha sonraki gün, İlker Başbuğ tutuklandı.

Şayet gelecek hafta, Kenan Evren'in hiçbir önemi yoktur. Kenan Evren'in tutuklanması hiç önemli değil, tutuklanırsa hiç bir şey olmaz.

Tahsin Şahinkaya tutuklanırsa, ben tüm paramı bankadan çekip yastık altı yaparım.

Artık internet forumu dahi olsa, bunların sebeplerini yazmak şuçtur.

İlker Başbuğ'un tutuklanması, Tayyip Erdoğan'ın nufuzunu kaybetmeye başladığını gösteriyor.

bu yazi....beni yakalamis biraz....

ve yeni anayasa ile yaklasan cumhurbaskanligi secimleri....VE BU HUKUMET....BIR KOALISYON HUKUMETI....KOALISYON CATLADI....

lem kafanizi kuma sokmayin....gosterilen ve soylenenler ve olanlari algilarken....NEDENLERI ARAYIN....

ben kaos diyorum buna....ve kaosta para tehlikededir....

onun ucunde....merkeze ragmen...cikis suruyor....

turkiyenin ekonomisi diye bisey yok....finansal muhendislik var....uretim filan yok....

olsa...

cari acik 79 milyar dolar olurmu....ponzi finansman bu....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

bunlari algiliyabilmek ucun....

1994 ve 2000 krizini yasamis ve kazigi yemis olmak gerekir....

incikkk...

kazigi yememis bi adama....kaziga oturtulma ani....kazigin bukulerek sokulma ani....geri cikarilma aninda ki acilari anlatsan ne yazarki....adamin kici ellenmemisse....kiz oglan kizsa....kazik ve getirdigi yuksek erdemlerden ne anlar ki....

kazigi yiyecek...kaderi bu....sonra zaten....otomatikman kazigi gordugu anda....ikircikleniyor...kendiliginden oluyor haaaa....vucut refleks koyuyor....

sonunda genel mudur dottur....o ne derse o....
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

yoksa onun tutuklanmasi bunun asilmasi beni ilgilendirmez...politikayi sevmem...EMME....bunlarla...bunlarla kazik ucunu gosterir....borsaci aninda tanir onu....cunki daha once hemvucut olmustur.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

sincikkk...

bundan 6 ay once elindeki parayla 100 000 dolar alabilen adam...simdi 80 000 dolar alabiliyorsa....satinalma gucu yuzde 20 dusmusse....ve hala bunun farkinda degil ve gulhane parkinda ise...

o adama kazigi anlatmakta ABESLE ISTIGALDIR....

cunki...kazik girmis haberi bile yok....ha ha ha

Yorum

• repalize
                      Aktif
                      • 05 Aralık 2011
                      • 311

Siz sadece Dolar TL üzerine mi odaklandınız ,? Farkında değilmisiniz Dolar tüm para birimlerine karşı değer kazanıyor..

Kimin yeni kimin eski olduğuna suların akışı karar verecek..

Yorum

• repalize
                        Aktif
                        • 05 Aralık 2011
                        • 311

Bu arada haddimi farkına varmadan aşıp saygı çerçevesi dışına çıktıysam üstadlarım özür dilerim
                        Saygılar

( sadece fikrimi belirtmek istiyorum zaten forumların amacı da bu değilmidir)
                        ( belki bu vesileyle biriniz bana faydalı olacak ben kendimi düzelteceğim)

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

sevgili repalize...

gorusler farkli degilse forum anlamini yitirir....tabiiki farkli olacak....

herkes mutlaka karsi gorusu suzer...ben kesinlikle oyleyim...

hatta...bazen kasitli yazarim inandigim biseyi....acaba atladigim bisey varmidir...varsa birisi cikar yazar diye...

tabiii kotu niyetli yazanlarda var...sahsima gicik olanlar bunlar...onlara cevap bile vermiyorum...degmez cunki...

ama sen iyi niyetlisin...inandiklarini yaziyorsun....

finansal piasalar sudur....

ekonomi....siyaset....ve paranin paylasimindaki guruplar....ve catismalari....

sen....eger bu guruplarin icinde degilsen....olacak olaylara onlar onceden bilgili....sen oldugunda bilgilenirsin ve kaybedersin....

ornek....

brezilya ve biz....ikimizinde tepesi 72 000 endeks ti....

bi onlara bak bi bize....

biz niye dusuyoruz son 15 gundur....demekki bilen bi gurup satiyordu ve biz gafildik.....

iste bu kaostur....ve kaosta olayi onceden bilen kazanir....olay oldugunda bileni soyar....boyle bi gurubun icindeysen sorun yok tabiii....devam.

ama ben degilim....ben devam edemem....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

yeni bi topik actim....

kuresel ekonomi ve turkiye....

ARTIK ORADAN DEVAM EDECEGIM....KONU ONEMLI....

SEVGILI YONETIM....

bu topigi kilitleyin lutfen ve sabit olmaktan cikarin...otekini sabit yapin....tesekkurler.....

Yorum

Working...
                            X

Debug Information