BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TUNABEN10
    Katılımcı
    • 22 Ağustos 2011
    • 238

KKTC ve ülkemizin petrol ve doğal gaz aramak için anlaşmaya gitmeleri,
    Başbakanın Obama ile görüşmesi,
    Ayrıca bugün İngiltere Genel K. Bşk ve bizim Genel Kurmayımızın da bugün görüşmesi,
    Yukarıdaki haberlere göre Yunan ve Rum' un kurtulması bana göre petrole bağlanıyor ve bu petrolün çıkarılması çalışmalarına Türkiye göz yummayacak, ben de ararım diyor.

Petrol sermayesi şirketler, devletler, ABD, AB petrol çıkışımıza...kaynak arayışımıza hoş bakmayacaklar gibi geliyor, siyaset gergin.

Zamanında Yunan' a adaları sat diyen AB, Rumların(Yunan) petol aramasına göz yumacaktır diye düşünüyorum. İşin içine ülkemiz girdiğinde neler olur-olacak kestirmek lazım.

Bu kadar üst düzey görüşmeden sonra işin ciddi olduğunu düşünüyorum.
    Pul para; para pul olur.

Yorum

• pit
      Katılımcı
      • 09 Eylül 2011
      • 161

arkadaşlar malum sitede de bu abilerimiz haksız eleştiriler nedeniyle küstürüldü. Adamın detroitten ev almasının vatanseverlikle ne alakası var? Bilakis orada doğru bir yatırım yaptığına sevinmeliyiz. Amerikayı amerika yapan yurt dışından kazandıklarını ülkelerine geri getirmeleridir. Kuzunun ileride elde ettiği parayı buraya yatırıma dönüştürmeyeceği ne malum. Şuan ali ağaoğluna domalanlardan daha zeki diye çekememe var bence... herkes kendi işine baksın ve bu abilerin değerli yorumlarını takip etsin, etmiyorsa da bırakın biz edelim...

Yorum

• elmas
        Seyirci Üye
        • 25 Şubat 2009
        • 69

Herkesin dusuncelerinden faydalandigi insanlari anlamsiz yere uzmenin bir anlami yok. Parasi olan istedigi yerde istedigi gibi yatirim yapar.

Yorum

• liono
          Tecrübeli
          • 17 Ağustos 2011
          • 420

Arkadaşlar lütfen gereksiz tartışmalara girmeyelim. Hiç bir karşılık beklemeden bize bildilerini aktarmaya çalışan insanları kırmayalım.Bu topiğin onlar varken anlamı oluyor. Umarım alınmamşıladırda bilgilerini bizlerle paylaşmaya devam ederler. Ayrıca insan parasını nasıl isterse o şekilde harcar. Demezler mi adama para kazanırken yanımdamıydında harcarken akıl veriyorsun ?

Yorum

• freesky
            Yasaklı
            • 03 Mayıs 2009
            • 112

vmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ''aklli olan coni gibi furusup conden aldgi parayla coniden ev alrken''

tamam vuruş,domuzdan koparabildigin kadar kıldakopar,emme coninin beş para etmez evini niye alırsın,niye tuncelide,samsunda,antalyada vs ev almazsın,iş kurmazsın,kurdugun işte kendi işsiz vetandaşın çalışıpta karnını doyurmasın diyemi?türkün furuşkan evladı diye hitab ederken mangalda kül bırakmadıgın bu vetanın evladı iş ararken sen coninin et kombinasını alıp nediyon,coniye meksikalı gonzalesemi iş verecen...yani anlamayan dimaglar için daha anlaşılır yazayım;iş arıyorsan git amerikada,almanyada,avustralyada iş bul,çalış ve kazan.ama yatırım yapacaksan helede ölü yatırım olacaksa bunu kendi ülkende yap,hatta daha iyisi kendi ülkende iş kur ve kendi evladına iş ver....deymi ama,sonra gel cigerimi ye,başımın üstünde yerin var o zaman..ama yatırımını gavura yapıp sonrada ben ülkemi nede severim vaveylası koparma..

Sn Keten Hocam, Beygirler Prensi,

Sizinle olan muhabbetim Guzu Hocayla olan muhabbetimizden daha eskilere dayanir, sizi hususen bi ayri sever sayarim. Bunu samimi olarak soyledigime dair herhangi bir kuskunuz olmadigini dusunuyorum. Bu giris taksiminden sonra, meseleye buralardan bir aciyla bakmak istiyorum musadenizle. Bence Sn Guzu emlaga yatirim yaptigini bizimle paylasirken de aslinda mesaj verdi. Dedi ki:

"....sevgili furuskan Turk evlatlari, bundan sonra bu emtialar vs bi sure yatayda yada dususte takilacak, ama bu esnada cok dip yerlerden gayrimenkul alabilirseniz alin..istikbalde bana dua edersiniz..."

Eger dogru anlamissam meselenin ozu budur. Et kombinasi almissa cok iyi yapmistir. Demek ki gurbetteki binlerce musluman Turk evladi, helal et sikintisi cekmeyecek ve Guzu Hocamin mezbanesinden gelen mubarek etlerden, gonul rahatligiyla istifade edebilecektir. Cok da eyi etmistir, sagolsun varolsun. Ikincisi, "her Turk tum kazandigini ulkesine geri getirecektir illa ki, yoksa vatan hainidir" yaklasiminin bende hicbir karsiligi yok inanin. Oradan kolay gorunse de, serveti burda yapip, goturup TR'de yatirim yapmak ve sonra da onu buradan takip edecem diye ugrasirken elde, avuctakini yitirmek....Bana cok akillica gelmiyor. Niye oyle bir sart kosuluyor yada oyle bir beklentiye giriliyor, onu da anlayamiyorum. Bu memlekette zengin TR vatandaslarimizin olmasi lazim, hem de cokca olmasi lazim..ki icabettiginde ulkesinin menfaatlerini savunabilsin, gerekli mercilere cikip rahatca dusuncelerini anlatabilsin..Gecenin 2 sinde acip telefonu, senator yada congressman lere desin ki; "Bu meselede yanlis yapiyorsunuz, soyle soyle mahsurlari var..lutfen gerekli degsiikliklere..vs" Bunlari diyebilmeniz icin adamlarla tanisip, hayati paylasmaniz, dertlerine cozum bulmaniz vs vs vs lazim. Yani oturdugun yerden olmuyo bu isler.. Parasiz da olmuyor... Ulkeye yapilacak faydayi sadece burada kazandiklarini goturup, TR de ev, arsa almak olarak seklinde dusunmek bence cok sig bir dusunce. Sizin de bunu desteklediginizi zannetmiyorum sahsen tanidigim kadariyla.

Detroit olen bir sehir olsa da, her yeri ayni degil. COk super muhtesem yerleri de var. Hakikaten de milyonluk evler inmis 200-300 bine...Sanayi icin cok ideal mekanlar, fabrika binalari var. Hatta gelseniz, size de bir oto fabrikasi kapatsak...Sonra tum dunyaya buradan ihracat yapsaniz..TR'ye cok uygun sartlarda mal satsaniz, oradakilere is kapisi acilsa..Memleketten 5 bin isci getirseniz vs vs vs...Yani maksat memleketi sevmekse, bunun binlerce yolu var. En basiti ve bence de en luzumsuzu, burada kazandigini ulke topraklarina geri goturmek.....

Benim oyle bir servetim yok, ama olsaydi ulkeme geri goturmezdim..Onun yerine, burada daha cok servet yapmak icin calisirdim... Getirebilirsem buraya daha cok eleman getirirdim, basarili olmalari icin cabalardim, okuturdum, vs vs vs...

Slm ve muhabbetlerimle,

freesky

PS: Belki biraz gec oldu ama, bu arada cok eski ve konuyla da direk alakali bir atasozumuzu hatirladim..

Yorum

• oyucel
              Katılımcı
              • 16 Ağustos 2011
              • 166

Ya yine mi anlamsız ve ucuz vatan haini numaraları?

Adam coniyi, coninin parası ve malıyla soyuyor sonra birileri geliyor vatan haini mesajları atıyor.
              Düşün artık adamın yakasından ya. Bu uzun vadeli bir soygun, belki 50 yıllık planını yapmıştır guzu ve sonra coninin paralarıyla ülkeye gelecek. Size ne coniyi soyduktan sonra? Coni bizi soyuyor da! Kaç kere çıplak kaldık lem! Halen daha da kalıyoz!

Yorum

• kuzey
                Katılımcı
                • 28 Ağustos 2009
                • 162

cok sacma bir saldiri olmus. erdemli olmamakla kuzuyu suclayan kisi sanki spekulasyon piyasalarinda yer almiyor ve bu spekulasyondan para kazanmaya calismiyor. bu piyasalarda yeralan bir insanin bu piyasalarin geregini yapan bir kisiyi elestirmesi cok komik.turkiye'de 5.000 veya 10.000 dolara ev mi var da kuzu almiyor. ayrica ev almayip kirada otursan abd'de zaten bir yillik kira paran o evin fiyatini geciyor. bu tabii detroit icin gecerli. yoksa diger sehirlerde henuz o boyutlarda bir dusus yok. her fiyat hareketinin bir hikayesi var tabii ki. detroit'deki bu dramatik dususun hikayesi abd'nin otomobil uretimindeki tikanmayla ilgili. yoksa o fiyatlar nasil olusurdu. peki fiyatlar hep boyle kalir mi sorusuna gelince bence kalmaz. eminim abd hukumeti o sehri canlandirmak icin bir takim projeler uretecektir. dunyada degismeyen tek sey degisimdir. bir muddet sonra detroit'in sartlari da degisecektir. o zaman kuzu belki ordaki evini satip nerde yeni bir firsat dogmussa orda olacaktir. cunku kuzu bu piyasalarin nasil isledigini biliyor ve ona uyuyor. ruzgara karsi durmuyor.

Yorum

• freesky
                  Yasaklı
                  • 03 Mayıs 2009
                  • 112

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  gderken...bunnarin olacagni furgulamistm...not artirimi trasinda...herkesin maldan cikip short olmasi gerekrdi....tl bazlda not artirmi nedir lem...boyle sey olurmu....tl rezerv parami....degeri 9 ayda yuzde 31 dusmus parann notu artarmi lem...MAL CIKMAYDI...SHORT DOGRAMAYDI.....
                  Hakikaten de usulet be suhuletle dosediler mali Turkun furusAmayan evlatlarina.....Herkes bi guzel ralli moduna girmisti ustelik...Simdi noldu, elemanlara daha ustlerden, hem de daha cokca ve kolayca mal satma imkani tanindi....

Bizde bu akil, onlarda bu para oldukca...daha cooooook........

Yorum

• erterden
                    Yeni Üye
                    • 05 Kasım 2008
                    • 5

İyi akşamlar dostlar. Kalın sağlıcakla..

Yorum

• bir bilmeyen
                      Katılımcı
                      • 21 Ağustos 2011
                      • 93

Arkadaşlar merhaba , ben 2 aydır önceki ve bu forumda babo ve kuzuyu takip eden biriyim. Borsa yatırımım yok. Ama merakla her yazılanı ve yazılanla ilgili diğer konuları okuyorum. Borsa nedir, temel mekanizmaları, çalışması nasıldır anlamaya çalışıyorum. Forumlarda üstad konumunda az sayıda kişi var. Topik açmışlar. Çok faydalılar hayrını bilenler için. Ben babo ve kuzu sayesinde birçok temel bilgiyi ve bakış açısını tez zamanda edindim. Ama bazı hazımsız tipler illa bu topiklere gelip bir sataşma halindeler. Muhatap alınırsalar egoları tatmin oluyor.Burası birinin topiği, sitenin açtığı ,kendiliğinden açılmış değil. Topik sahibini beğenmeyen gelmez. Lafta ucuz milliyetçilikle adamları yıldırmaya çalışmaz. Tartışma efor harcatır, motivasyon bozar.
                      Sayın Kuzu, değerli yorumlarınız bana birçok şey kattı.Devamını dilerim. Topik takipçisi makul çoğunluğun da talebi budur sanırım. Saygılarımla.

Yorum

• asi
                        Aktif
                        • 05 Temmuz 2009
                        • 270

illa biri gelip maybdonoz olcak

Yorum

• emmi67
                          Bağımlı
                          • 13 Temmuz 2010
                          • 460

bir bilmeyen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Arkadaşlar merhaba , ben 2 aydır önceki ve bu forumda babo ve kuzuyu takip eden biriyim. Borsa yatırımım yok. Ama merakla her yazılanı ve yazılanla ilgili diğer konuları okuyorum. Borsa nedir, temel mekanizmaları, çalışması nasıldır anlamaya çalışıyorum. Forumlarda üstad konumunda az sayıda kişi var. Topik açmışlar. Çok faydalılar hayrını bilenler için. Ben babo ve kuzu sayesinde birçok temel bilgiyi ve bakış açısını tez zamanda edindim. Ama bazı hazımsız tipler illa bu topiklere gelip bir sataşma halindeler. Muhatap alınırsalar egoları tatmin oluyor.Burası birinin topiği, sitenin açtığı ,kendiliğinden açılmış değil. Topik sahibini beğenmeyen gelmez. Lafta ucuz milliyetçilikle adamları yıldırmaya çalışmaz. Tartışma efor harcatır, motivasyon bozar.
                          Sayın Kuzu, değerli yorumlarınız bana birçok şey kattı.Devamını dilerim. Topik takipçisi makul çoğunluğun da talebi budur sanırım. Saygılarımla.
                          kahir ekseriyeti sn. kuzu

Yorum

• bikmisbroker
                            BaBo
                            • 27 Şubat 2009
                            • 1009

Kuzu CAN derdinde, KASAP mal derdinde demezseniz eger...

KıymetliÜstadım;
                            Geçmiş olsun, Allah tez vakitte şifalar versin size. Bizlerin üzerinde o kadarçok emeğiniz var ki, Allah' ın izniyle tüm tahlillerinizin tertemiz çıkacağınacanı gönülden inanıyorum. Dualarımız her zaman sizinle.
                            Saygılar, selamlar.

================================================== =============

xxxxx abimerhaba,
                            çok geçmiş olsun umarım iyi sonuç çıkacaktır. kafanı takma.
                            birçok kişinin hayır duası var sende.
                            içini rahat tut

değerliağabeyim.ratsızlık için çok üzüldüm.acil şifalar diliyorum.sizler için duaettiğimizi biliniz.yapabileceğimiz herşeyi yaparım.inşallah tahlil sonuçlarıdatemiz çıkacaktır.ellerinizden öper saygılarımı sunarım.

================================================== ============

Geçmişolsun Sevgili Babo. Kolonoskopi sonucunda iyi haberler alırsınız inşallah.Dualaımız sizinle..

Saygılar.

Allah tanacil şifalar diliyorum..Geçmiş olsun...

Abiumarım herşey gönlüne göre olur sonuçlar temiz çıkar,yüce Allahım hayırlısınınasip etsin hakkında.

Sn. Babo,

Gecmis olsun. SAygilar.

Henuz form dada olsa tanismisligimiz yok lakin sizin kanada da yasdiginizi
                            Biliyorum.
                            Bende manhattan a cok yakin new jersey tarafinda yasiyorum olaki
                            Ihtiyac hasil olursa; burada bir dostunuz daha oldugunu
                            Lutfen unutmayin.

Saygilar

büyükgeçmiş olsun.umarım her şey yolunda gider.Gerek Türkiye için; gerek gazi veşehitleriniz için yazdığınız yazıları vermek istediğiniz mesajları beğenerekokuyorum.ülke dışında olup bu kadar duyarlı olmanızı takdir ediyorum.İçtenlilkesöylüyorum kendinize iyi bakın.Siz bize lazımsınız

SevgiliBabo
                            Cok gecmis olsun. Eminim her sey tertemiz cıkacak.

selamlar sevgiler.

Gerçektenöğrenince üzüldüm...

sağlık bir şeye benzemiyor...herşey bir yana ,insanın sağlığı ve inancı biryana...

bu ikisinde bir sorun oldumu...insanın malesef dünyası şaşıyor...

sana bugün dua ettim ağbi...yarında edeceğim..iyileşene kadar,bu işler temizçıkana kadar da edeceğim ağbi...şu an elimden gelen bu...

elimizden başka birşey gelirse ...haber verirsin...her zaman yanındayız...

ama dediğim gibi sağlık bir şeye benzemiyor...ve sen her koşulda bizim ağbimizsin...
                            YÜCE ALLAH seni sevdiklerine ve hepimize bağışlasın...

haberleşiriz...

Babo abiselamlar,

Beni tanımazsınız elbette, yazılarınızı her zaman takip eden isimsiz yüzlerceinsandan biriyim diyelim... Size geçmiş olsun dilemek istedim, Allahkarşılıksız emeklerinizi boşa çıkarmasın, yazilarinizdaki neşeniz hayatınızdanhiç eksik olmasın.

Selamlar,

================================================== ==============

İnşaallahtemiz bir haber alırsınız. Dua ediyorum.
                            mevlam sizi de bizi de sevindirsin.

Allah şifa versin.

Sevgiler, saygılar,

Umarımkayda değer birşey değildir...

Tekrar geçmiş olsun..

Sağlıcakla kalın....

Sayınabim, geçmiş olsun bir an önce sağlığına kavuşman dileğiyle...

Saygılar...

1. abı topıgındegecmıs olsun yazmıslar ama tam bılgı yok umarım ıyısındır durumun hakkındabılgı verırsen veya elımızden gelen bırsey olursa yazarsan emrındeyım

acıl sıfalar dılerım
                            saygılar

ınsallahtemız cıkar abı
                            guzel haberlerını beklıyoruz
                            ıyı aksamlar

Umarımkötü birşey çıkmaz, Allah sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve uzun ömürlerversin.

SayınBaBo abi ;

geçmiş olsun, umarım patoloji sonucu benign çıkar....ben kulak burun boğazhastalıkları uzmanıyım...dilim döndüğünce sormak istediğiniz bir şey olursaseve seve yardımcı olmaya çalışırım....1 yıl önce ben de aynı işlemi yaptırmakzorunda kaldım....size çok geçmiş olsun ...saygılar

Abi,inşallahtemiz çıkar..Allah sana sağlık ve şifa versin..İçtenlikle söylüyorum,,siz iyibir insansınız ve sizi gerçekten seviyorumm..Sağlıklı ve mutlu kalmanız dileklerimle..saygılar..xxxxx xxxxx

Sn.bikmisbroker,

Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim...Saygılarımla

Ustadıım,

Geçmiş olsun.. Allah şifalar versin...

Arkadaslar merhaba,
                            Yukardaki mesajlar bana email ile, ozel mesaj yolu ile veya normal mesaj ve itibar puani esliginde gelen mesajlardan rastgele sectigim bazi mesajlardir.

Rahmetli Babamin meslegi Dis Hekimligi idi.
                            Benim yasimda iken "nazofarinks" de tumor teshisi kondu kendisine.
                            O zamanlarda imkanlarimiz dahilinde Yurt disinda Radyoterapiye goturdum.
                            Radyoterapi neticesinde Turkiyeye dondukten 2 yil sonra metastaz yapti.
                            Metaztaz icin ayrica Kemoterapi yapildi.
                            Daha sonra ise maalesef tumor "karaciger'e" sicradi.
                            Ve kanser ile 6 sene mucadele neticesinde genc yasta babami kaybettim.
                            Su anda babamin hastaliga ilk yakalandigi yastayim.

Hemen yukarda rastgele kopyaladigim mesaj sahiplerinin COGUNU tanimiyorum.
                            Guzel olan da bu zaten?
                            Omru hayatim boyunca hic tanimadigim, belki de HiC tanismayacagim kisilerden bu tarz mesajlar almak beni COK MUTLU etti.
                            Oncelikle insanligimiz olmemis, bunu gordum.

Kolonoskopiden sonra alinan parcanin tahlili ve neticesi 2 hafta sonra belli olacak dendi bana.
                            Bu donem icerisinde etrafimdaki yasantiya ve insanlara daha farkli bakmaya basladim.

Ve farkettim ki HIZLI GECEN gunler icerisinde pek cok iliskiyi atliyoruz.
                            Etrafimizda olup da varliginin farkinda olmadigimiz kisiler var!
                            Sevdiklerimize ve ailemize gerektigi kadar vakit ayirmiyoruz!
                            Kisaca, Sahip olduklarimizin KIYMETiNi bilmiyoruz.

Osmanli imparatorlugunun Guclu padisahlarindan Kanuni Sultan Suleyman'in bir lafi ile sozumu noktalamak istiyorum;
                            Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
                            Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.
                            Kanuninin hikayeside bu linkte;
                            http://www.turksultans.com/sultans.php?id=14

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

korkma bisey ckmyacak....sen bze lazmsin...gecms ossun tekrar....
                              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• albica
                                Aktif
                                • 03 Aralık 2008
                                • 287

bu güzel topik in güzel insanları.
                                İyi ki varsınız sevgili babo abim ve kuzu abim.

O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler..
                                Yaşar kemal in demirciler çarşısı cinayeti nin ilk cümlesidir.
                                bu cümleyi sizlerin arkasından söylemek istemiyorum....
                                sevgiler...saygılar...
                                “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

Working...
                                X

Debug Information