zabah zabah altını cortladım, pariteye ileve vuruş yaptım....vob sortlar hala duruyor....
BaBo ve guzu....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
SOYUNNN BANKALARI...ACIMAKKKKK YOKKKK...!!!!!
Yorum
-
Şu anda bakıldığında, ortak hareket eden Soros'lar topluluğu denilebilir. Yanlız bunlar birbirlerine hiyerarşik bir yapı ile bağlılar. Mesela, Global Sermaye hiyerarşisinde Şeyh Maktum, Soros'un üstündedir.BottleNeck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSkender'i Soros'lar topluluğu olarak mı tanımlamalı o zaman? Muhtemelen birlikte hareket edince en güçlü zamanlarını yaşıyorlardır.
Eğer öyleyse Soros'un kıvırması gibi kendi içlerinde ayrışmalar oluyordur. Bu durumda tekrar birleşene kadar bugünlerde farklı şekillerde hareket etme ihtimalleri veya zararı kurtarmak için beklenmedik vuruşlar yapmaları beklenebilir. Bu da bizi kriz denen duruma mı götürür? Kapitalist kriz tanımını bu şekilde de yapabilir miyiz?
Tarihsel anlamda, geçmişi 2000-3000 yıl öncesine giden bir mücadele var. İki kabile orta Avrupa'da, bugünkü Almanya'da yaşıyorlar. Teutonlar ve Anglolar...Savaşıyorlar.
Teutonlar, Anglolara ebelerinin örekesini gösteriyor, İngiltere'ye kadar kovalıyorlar...
Global anlamda, dünyanın ilk global şirketi ''East İndian Company'' dir. Hindistan ve Çin'i 200 yıl yönetmiş ve sömürmüştür. 1800'lü yılların başında bu şirket ve İngiltere Krallığı bir araya geldiler. Bu şirket mi İngiliz tacını ele geçirdi, yoksa İngiliz tacımı bu şirketi ele geçirdi, çok tartışmalı bir konudur.
Felsefi anlamda, iki taraf var. Bir taraf hiç çalışmadan, yan gelip yatttığı yerde faizi yeyip yaşayacak, diğer taraftan milletin iliğini, kemiğini sömürecek. Bunlar her türlü pisliği yaparlar. Uyuşturucu, fuhuş, nonoşluk, aklınıza gelebilecek her pislik bunlarda mevcuttur.
Diğer taraf ise alın teriyle çalışarak, emek harcayarak kazanıp yaşamayı ve mücadele etmeyi hedeflemiştir. Bunlar; dürüsttür, namusludur, onurludur.
Bunlar ilk defa savaşmıyorlar. 3000 yıldır savaşıyorlar. Global anlamda ilk mücadele, 1914'te dünyayı 1.Dünya savaşına götürmüştü. Globalciler her zamanki gibi ebelerinin örekesini görmüşlerdi.
Şimdiki Global savaş, dünyayı nereye götürür diye soruyorsanız, tek bir yere götürür, başka hiçbir yere götürmez : 3.Dünya Savaşı...
Nonoş, uyuşturucu müptelası Skender, her zamanki gibi ebesinin örekesini görür...
Hafta sonunda daha geniş yazarız, şimdi piyasalar açık, abeyler kızıyor...
Yorum
-
kocamankuş hocam
antropolojik açıdan da
ilk zamanlarda, tarım devriminden sonra böyle birşey yaşanır...
çiftçiler ve savaşçılar varmış... çiftçi çalışır eder, savaşçı ise gidip onu dövüp/öldürüp yemeğini alırmış ve sömürürmüş
sonra işte bu katmanlar arasındaki mücadele gittikçe yumuşamış diye anlatılır
kapitalizm aslında bu savaşın en yumuşak halidir denir... bence olabilir"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
Sn. BaBo abi,
Endeks kırmızı kalın çizginin üzerinde kaldığı sürece hedefi GAP'ları kapatma olacaktır diye düşünüyorum.
bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAyni Grafigin 54.745 Rakami ile olusmus hali de bu..
Grafik Gunluk degerler ile cizdirildiginden buradan su sonucu cikartabiliriz;
Endeksimiz kisa vadede guclu, ancak yine kisa vadede KIRMIZI cizginin uzerinde kalmak icin gayret sarfedecektir.

Yorum
-
55 000 yenden...skender iyi calsms....1/4 short yeniden....makul....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterALTIN "tamammi devammi" noktasinda.
Bu durum, shortcusunu basur, Longcusunu prostat yapar!
Her 2 durumda eyi deildir.
Sagliga Zararlidir..
Flat Flat oturmak evladir.
Yesinler birbirlerini kalan saglar bizimdir..
heeee sana gore hava hos....basur olan ben....prostat olan cekikler....
tirlari yanastirdigimda seyret beni sen.....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sayın kocamankus analiz ve yorumlarınızı şaşkınlık ve hayranlıkla okuyorum. Bunlar için ve cevabınız için teşekkür ederim.
haftasonu yazacaklarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.
Yorum
-
-
sonperde....
pariteleri kurtarmak adina....sistem sariya oyle yada boyle furacaktir....o furusu kacirmamak ucun zaiati goze aliyorum....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
o yllarda....altin demek dolar demekti....sabitti dolar fiyati...altina degil dolara furuyordu japler...sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster...
simdi de aslnda aynisini yapiyor cinli cekikler....altini alarak....dolara furuyorlar...degerini dusuruyorlar...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ahanda evropa yikiliyor...shortlamami beklemisler....ha ha haYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
unutmayin....bz artik uslu ayuyuz....kari gordun nu....op ve tuy....armudun eyisi yani....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum