BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bikmisbroker
    BaBo
    • 27 Şubat 2009
    • 1009

manif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    babo abi xbank endekste tobo oluşumu öngörün vardı. bazı büyüklerimiz işcde 2,80 e obo belirtmiş.
    işç nin 2,80 li değerlere geldiğini düşünecek olsak, xbank tobosunu engellemez mi?

Manif Kardes,
    Soruna cevap vermek icin xbanka grafigine tekrar baktim.
    Bu grafige gore, ilerde olusabilecek olusum, TOBO olarak ya da Canak/Kulp olarak vb degerlendirilebilecektir.
    Hep soyledigim bir husus var;
    Bu tarz formasonlari sevmem, cunki KESiN degildir.
    Indikatorlerin desteklemesi lazim.

Gelelim, ihtimallere ve sorunuza..
    Grafik ustundeki yazilarin tarihcesine gore 134 bin endeks assagi gecildiginden beri banka kagidi TASINMIYOR olmasi lazim.
    Donem donem benim de girdigim ciktigim YONCA basta olmak uzere, bazen iMKB endeksini degil sadece ve sadece YONCAYI takip ediyorum.
    Ayni sekilde AKKIZ ve iSC den de bu sinyalleri almak mumkun!
    IsC nin OBO ihtimaline gelince, Grafigine bakmadim, bilmiyorum, ama OBO gerceklesse bile assagi dogru MARJ var halen.
    Marjin SINIRI KIRMIZI trende destegi

Ben nerde mala girerim?
    Siyah cizgi gecilince. Onun haricinde "Gir-Cik oyna" lar ile "ic guveysiden hallice idare ederim.
    MAL TASIMAM.

Yorum

• mutimar
      Bağımlı
      • 12 Mart 2009
      • 1356

Abim.... Şimdilik düşüş bitti diyebilirmiyiz acaba..
      neden sordum peki.. çünkü : günün dibinden 2.300 puanlık bir yukarı atak yaparak tepede kapadı (belçika not indirimi beklenen bir olay degıldı tabı kı)
      Tırsık VOB'cu...

Yorum

• manif
        Matematikçi
        • 16 Ağustos 2011
        • 752

babo abi teşekkürler, aklıma takılmıştı, çok yalın cevaplamışsınız.
        saat farkından yararlanarak bir soru daha sormak istiyorum.
        xu030 endekste kendi amatör çalışmalarımla, dolar bazından 31,0-31,2 arası tepkiye göre oyun planımı kurdum.
        bugün çizdiğim belki hatalı çizgiye dokununca, long açıp ABV kâr da aldım.
        lakin, bu tepkinin 63.900-64.600 arası bir yerden dönüp, tekrar 57.400-56.800 gibi değerek yukarı gitmesi..
        çizgilerim şimdilik amatör, matematikçi olmam hasebiyle düzlemsel çalışmalara yatkın olduğumdan,kendimi yetiştirmek adına hangi tavsiyelerde bulunursun?
        Kanada'ya sevgi ve saygılarımla..
        grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• bikmisbroker
          BaBo
          • 27 Şubat 2009
          • 1009

manif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          babo abi teşekkürler, aklıma takılmıştı, çok yalın cevaplamışsınız.
          saat farkından yararlanarak bir soru daha sormak istiyorum.
          xu030 endekste kendi amatör çalışmalarımla, dolar bazından 31,0-31,2 arası tepkiye göre oyun planımı kurdum.
          bugün çizdiğim belki hatalı çizgiye dokununca, long açıp ABV kâr da aldım.
          lakin, bu tepkinin 63.900-64.600 arası bir yerden dönüp, tekrar 57.400-56.800 gibi değerek yukarı gitmesi..
          çizgilerim şimdilik amatör, matematikçi olmam hasebiyle düzlemsel çalışmalara yatkın olduğumdan,kendimi yetiştirmek adına hangi tavsiyelerde bulunursun?
          Kanada'ya sevgi ve saygılarımla..
          Taktik gelistirmek anlaminda, Bunlar guzel seyler.
          Taktige uygun "sistemin" de olmali.

Bunun icin de kendine yetecek kadar TA da yapabilmelisin.
          Dikkat edersen burada daha onceki sayfada verdigim US$ bazli endeks grafiginde YESiL cizgiler ile dusus Trendini vurguladim.
          SAVRULMALAR haricinde o pattern'i izliyoruz.

Yorum

• bikmisbroker
            BaBo
            • 27 Şubat 2009
            • 1009

Ozetle sana para kazndiran, sistem de TA da belirli vadede yaptigin Teknik analize uymali.
            Yaptigin calismalari not al, bilgisayarina kaydet ve donem donem don BAK.

Ornek
            Benim 2005 den beri yaptigim caliamalarin nerdeyse TAMAMI bilgisayarimda kayitlidir.

Kolay degil, para kazanmak.
            Kimse sana birsey ogretmez.

Son bir soz;
            Boru deeel, BaBo buuuu..

(espri olsun-Gulelim aksam aksam-Iddiam iddiasizliktir-Kimse ustune alinmasin)

Yorum

• manif
              Matematikçi
              • 16 Ağustos 2011
              • 752

kuzu alınacak ama...
              o da diyor ki kuzu bu boru deeelll yazmazsanız yorum yazmam..
              bugün kâr alınca ohhh, irakı ile geceyi bitirip sızmazsa, yanlış tanımışım derim..
              bu arada aralık 15 ten sonraki Türkiye ziyaretinizde ikinizi bir arada İstanbul'da ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.
              Bir aksilik olmasın inşallah.
              grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• bikmisbroker
                BaBo
                • 27 Şubat 2009
                • 1009

Kuzu benim Lafimdan alinmaz.
                Ben onun lafindan alinirim, ama o benim lafimdan alinmaz.

Kismetse, Allahtan bir aksilik olmazsa bulusuruz insallah.
                17 sinden sonra Istanbuldayim.

Yorum

• mutimar
                  Bağımlı
                  • 12 Mart 2009
                  • 1356

Abim.. Yatma zamanı geldi.. Yarın iş var malesef...
                  Paylaşımların için teşekkürler......
                  Slm olsun burdan Oralara
                  Tırsık VOB'cu...

Yorum

• bikmisbroker
                    BaBo
                    • 27 Şubat 2009
                    • 1009

mutimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Abim.. Yatma zamanı geldi.. Yarın iş var malesef...
                    Paylaşımların için teşekkürler......
                    Slm olsun burdan Oralara

Benden de selam olsun "oralara"..
                    Kendine iyi bak.

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

17 aralıkdan sonra istanbulda mısın..Var mı planlanan bir buluşma..

Yorum

• filozof16
                        Katılımcı
                        • 10 Temmuz 2011
                        • 144

sn.bıkmısbroker....dolar/tl.analizlerinde çoğu yorumcuda 2-2.1-2.2 lerden bahsediliyor....
                        yalnız siz de takdir edersiniz ki....ülkemiz kırılmalar ülkesi....bu anlamda 1.90 lar geçilirse sert yukarı en az 0.50-0.60 kr.luk kırılmalar beklemek daha mantıklı değil mi....
                        zira ülkemizde dolar hep benzeri kırılmalar yaşamıştır....
                        hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          sn.bıkmısbroker....dolar/tl.analizlerinde çoğu yorumcuda 2-2.1-2.2 lerden bahsediliyor....
                          yalnız siz de takdir edersiniz ki....ülkemiz kırılmalar ülkesi....bu anlamda 1.90 lar geçilirse sert yukarı en az 0.50-0.60 kr.luk kırılmalar beklemek daha mantıklı değil mi....
                          zira ülkemizde dolar hep benzeri kırılmalar yaşamıştır....
                          Kirilmalar ve daha yukarilar mantikli.
                          Tecrubelerim en az 2.28'i Gosteriyor.
                          Burada olayin "kopma naktasi" veya can alici rakam diyelim 2.08-2.10

Bu 2.08-2.10 rakaminin tesbiti, butun Teknik analizciler icin gecerli olan "Fibonacci" abimin teorisi ile ortaya cikiyor.

Benim (BaBo) sahsi tecrubemle elde ettigim tesbit ise 2.28 TL dir.
                          Bu satirlardan "BaBo" abiye bak, Fibonacci ile "sidik yaristiriyor" ANLAMINI CIKARTMAYIN LUTFEN.

Ilme, pozitif bilime, ve teorilere saygim sonsuz.
                          AMA, kendi gorusumu de SERH dusmeden gecemem.

(Bu borsada, para piyasalarinda ikilmedik bir kulagimizin arkasi kaldigi icin bunlari yazmak istedim)

Yorum

• bir bilmeyen
                            Katılımcı
                            • 21 Ağustos 2011
                            • 93

Sn Babo; dolar/tl de Merkez Bankası'nın müdahalesi mümkün mü? Daha doğrusu müdahale eder mi?Ederse fayda eder mi? Çünkü 1.90'da, edince geri gelmiştik.

Yorum

• bikmisbroker
                              BaBo
                              • 27 Şubat 2009
                              • 1009

bir bilmeyen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Sn Babo; dolar/tl de Merkez Bankası'nın müdahalesi mümkün mü? Daha doğrusu müdahale eder mi?Ederse fayda eder mi? Çünkü 1.90'da, edince geri gelmiştik.
                              Dogrusu, TCMB nin elindeki $$ lari bitirme noktasina getirmeden alacagi tedbirler ile (mevduat munzam karsiliklari ile oynamak, mevzuatda baska tedbirlere yonelmek vb gibi) bu isi savusturmaya calismasidir.

Sondan 1 onceki mudahale Faiz silahini cekmesidir.
                              SON mudahale ise DOViZ satmasidir.

1994 de ve 2000 krizlerinde SON mudahale EN BASTA yapildi.
                              O donemde gerek siyasi iktidar gerekse TCMB yonetimi bunu goremediler.

Bu nedenle TCMB nin su ana kadarki manevralarinin alkislanacak seviyede takdire layik oldugunu dusunmekteyim.

TCMB nin DOvize mudahalesi bu atesi sondururmu?
                              EGER, cikip gitmek isteyen para senin arz edecegin miktardan FAZLA ise bu ates sonmeyecek.
                              Grafiklerde bu gucu goruyorum.

Isin Tuhaf yani, yabancilara satilan mallardaki-tesislerdeki KARINI yabanci alip ulkesine goturmekte serbest.
                              Ve TC Devleti bu konuda "Kar transferi garantisi" vermis durumda.

BU noktada su yapilabilirdi;Her sene KAR edilen rakamin %25'i kadar bir miktar ile yeni yatirim, kapasite artirimi, istihdam ve ihracat sarti getirilebilirdi-Yapildimi? Hic zannetmiyorum!

Yani siz simdi Kumkapiya gidin, orda BUYUK RAKIYI acin icin.
                              Ictiginiz O buyuk RAKININ satis geliri hesabina KAR olarak giren ABD firmasi bu KARINI aliyor ve Yurt disina goturuyor.

Ozetle sen ben yaptigimiz her harcamada yabancilarin elinde olan firmalara PARA KAZANDIRIYORUZ.
                              Migros, butun RAKI markalari akliniza ne gelirse yabancilarin elinde.

Onlarda senden-benden-ondan kazandiklari paralari hakli olarak kendi ulkelerine goturuyorlar.

Duzen ne guzel duzen degilmi?
                              Sen-Ben-O kendi ulkemizde harcama yapiyoruz ve elin yabanci yatirimcisini ZENGiN ediyoruz.

BU NOKTADA BEN SiZE BiR SORU SORAYIM?
                              BU DUZEN NEREYE KADAR/NE KADAR DEVAM EDER SiZCE??

Yorum

• bikmisbroker
                                BaBo
                                • 27 Şubat 2009
                                • 1009

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                17 aralıkdan sonra istanbulda mısın..Var mı planlanan bir buluşma..
                                Evet ben O tarihten sonra Istanbuldayim.
                                Planlanan birsey varmi bilmiyorum..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information