Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

madala...........

eski sayılacak borsa tecrübem var.25 sene kadar. bu süre içinde çok batmış hala borsadan zara etmiş ve belini doğrultamamış çok tanıdık biliyorum. bunlardan biride çok yakınım. ihlas hisselerinden battı.

bense 79 binlerde tüm hissemlerimi sattım.bekliyorum. bekliyeceğim.
    benim algılamamsa şöyle : boğazına kadar mallanmış py deniyor aşağıya verince alıcı az. dibi delik malı taşıtacak yükleyecek hamal bulamayınca kendisi tekrar yukarı deniyor. bu sabır işi. bir zaman gelecek taşıyacak dermanı kalmayınca su yatağını bulacak. bu arada az çok mallanan ky olmuyor değil tabiki. bu bir türlü oyun. sabırlı ve gerçek değerleri bilen kazanır.

birde borsadan uçuk rakamlar konuşulmaya başlanırsa korkacaksın. 100 bim 150 bin gibi. kardeşi geçen sene bir banka 3.25 di. şimdi 6.60 ee hala borsaya girmeye çalışıyorsan meçburcu yatırımcı olursun. 3 5 sene hamallık edersin. sağlığın bozulur. paran varsa yaz için tatil programı yap. paranı yedirme py ya. brezilya 55 binlerde . y.t d. iyi geceler.

not: 60 binde girmeyi düşünüyorum.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

madsoul...........

Zaman analizimde bugün ve yarının aşağı yönlü olacağını ve eksi kapanış olacağını düşünüyorum,
      bunun sebebi spekülatif mi olur, ppk kararı mı olur yoksa Güney Kıbrıs'la ilgili başka bir karar mı piyasaları etkiler bilemem ama gelişmelerin teknik analize uygun olmasını bekliyorum günün ilerleyen saatlerinde ve pozisyonumu da buna göre ayarlamaya çalışıyorum..
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

baboli abi..

BDDK'nın..... kredi genişlemesine karşı bazı tedbirleri olması gerek...

MB..nin yapabileceklerinin dışında........

mesela.....kredi kartlarına....

mesela....... ikinci el konut kredilerine....

mesela........ adına bir konut bulunan kişinin alacağı ikinci konut kredisine....

mesela .......1400cc. üzeri otomobil....kredilerine.....(hatta 1300cc. üzeri bile olabilir)

yoksa.... cari açık ta.... kredi artış hızı da...... 2014 yılında FED'in alacağı tedbirlere hazırlıklı olamaz....

Diye düşünüyorum....

Yorum

• ayhan53
          Rallici Başkan
          • 27 Nisan 2009
          • 2657

benden bişeler bulamadınmı
          [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
          M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

bu şortoğlan........... kuzu ..... .mu....?

amanın ne güzel haber düşmüşş not artırmışmış sp..pala bu haberi dürer 1 saat içinde minare formasyonu haline getirir longcu yada long heveslilerigörüp göreceğiniz cıkış buydu cigerim ..siz palayı keriz mi zannettiniz eğer pala almaya niyeti olsaydı bu haber üzre zaten bugün kapanışı 106'dan yaptıydı yarında 108'den acıp nerde kalmıştık formasyonunu coktaan bitirdiydisiz longcularda düşse de bir daha alsak diye bekliyor olurdunuzyarın olsa olsa benim için şort fırsatıdır bu haber...hatta ben pala olsam bunun aslında ne kadar önemli bir haber oldugunu göstermek üzre önce 104 üstü acarım artık rahatız arkadaşlar havası gelsin 105'ler gün boyu salın sallan akşam bir veririm son 4-5 dk kafa göz demeden 3000 point aşşa ondan sonra görürüm ben not artırımına long mu şortmu acılır.yarın heryerden şortum acılıştan itibaren... 98 testi cok yakında pala severler..2 günlük işlem gününde 7-8000 point kokusu alıyorum misss gibi..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

chaotic.....yazmış......

Ayrıca, Merkez Bankasının aldığı kararları çok yüzeysel geçiştirdi piyasa. MB, S&P not artışı olacağını bilmiyor muydu? Bildiği çok daha önemli bir şey var bence. MB son yıllarda hiç yanılmadı ve halkı da yanıltmadı hatırladığım kadarıyla. 8.5 den 7.5 e üst koridor indirimi çok radikal bir karar. Bir ay önceki söylemiyle 180 derece zıt. Normal zamanda böyle bir şey yapması mümkün değil.

7,5 olan üst bant, piyasa yapıcı bankalar için 7,0 olarak belirlendi. Bunun sebebi, çok ciddi tahvil satışı bekliyorlar ve piyasa yapıcı bankaları 7 ile fonlayıp faizlerin bir süre 7 civarını geçmemesi için mücadele edecekler.

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

fox..........

S&Pnin not artırımı için.... okut-val...long pozunu 104.500 den kapatınca...

tebrikler okut... dogrusu 102 altına gidince bende şüpheler oluşmuştu..hisselerin yarısını verdimdi... sen sabrettin.. bravo... bence de bu haber işi bozdu... graf uygundu zati yukarı içün.. lakin haber işi değiştirdi... görünüm flu.

okut.cevaplamış....

Teşekkürler abi.. inanmıştım pozuma 106 hedefimdi ama fiyasko oldu bence not arttırımı, gün içinde gelmeliydi

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

bu.....şortoğlan........... iyice "kuzu"laşmış......................

104 ve üstü maliyet şortlananlarda sıkıntı yok..
                  diğer şorttcu kardeşlerimiz biraz sıkıntıda 103-103.5 arası olanlar..onlarda gördü ama on numara not artışı yapıldı ne kadar yukardayız uctu kactı mı bişey hayır...bu habere desteklerde mal dağıtımının yapılabilmesi için ihtiyacımız vardı şortcu cigerler..
                  103 ve bugünkü 104925 aralığı ,orta vade şortta yatmış ayucukların tepeden palayı furduğu yerdir.
                  104-88=16.000 point aradaki katım tepki verdim alavere dalavereleri saymıyorum bile.
                  88'de hep birlikte cıkacağız ayucuklarla ...ama 1 ay ama 2 ay cok uzun süreceğini sanmıyorum...

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

sotoğlan............... havlu atmış....

dünkü kapanış heç umdugum gibi olmadı pala tam tersine cok usturuplu ince hareketlerle piyasayı tuttu çok abartmadı da ..
                    inatlaşmaya gerek yok bükemediğin bileği öpeceksin..
                    bu hareketler şort mevsiminin henüz gelmediğini bana teyit etti dönüş 107 civarlarından olacak görünüyor..
                    oraya kdar günde 1000 pointi aşmayan düzeltmeler alım fırsatıdır bana göre...
                    algım değişti kısa vade de haretin yukarı da 107 lei hedeflediğini düşünüyorum artık..
                    bugün fırsat verirse 104 lerden alım yaparım vermezse canı sağolsun..

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

madsoul.da...............

terse düşünce.......

komşu forumda.....kayıplara karıştı....

mahçup mu oldu....... bilemem.....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

zamanlama......yazmış......

Borsadan hiç anlamayan ilk defa hisse alacak bir arkadaşım 1 hafta önce 9,24 den garanti alınırmı dedi..Çıkıcaksa al dedim..Ben aldım çıkmıyor yazdım..9,24den almış..3-4 gün hisse 9,14-9,30 arasında gitti geldi.Tabi biz o arada 10 defa alıp-sattık..Arkadaş bana dün mesaj yazdı..9,64den satayımmı diye..9,24den almış bide üstüne düne kadar beklemiş..400 kar ediyor..Bakıyorum biz 1-2 kademe kar edicez diye uğraşıyoruz..Adam 1 haftada 40 kar ediyor.Biz 10 senedir alıp,satıyoruz.Adam 1 hafta önce başladı..
                        Bu işlerde kısmet olucak..Hiçbişey bilmeyen bile rastgele işlem yapıp kazanabilir.Zaten aşağıda iniyor,yukarıda çıkıyor..Önemli olan karda olduğunda satmak..Mesela 9,64 satmadı diyelim.Belki 2 günde 9,14 e inecek..Bu sefer karda diyemeyeceğiz.
                        (Tabi Önemli birde not var..Para parayı kazandırır..9,24d en 1000 lot almıştır.Onun için rahat bekler.Zarar koymaz..Biz 50-100 bin alırız..zarar-düşüş hertürlü tehlikelidir ve koyar..Okadar bekleyemeyiz..O 9,24-9,64 arası 400 lira kazanır..Biz 9,60-62 arası 1 kademede 50bin lotta 1000 tl kazanırız..)

Ama dikkat ederseniz bu yazdıklarım hisseler için geçerli..VOB için asla geçerli değil..Çünkü vobda zarar ederken beklerim dedikçe,teminatınız olması gerekiyor.Teminat olan paranızda eridikçe,mecbur kalıyorsunuz pozisyon kapatmaya..Belki kapatmayacaksınız...Ama hepimizin yaptığı bişey var..Burdan kapatayım daha alttan yada daha yukardan tekrar pozisyon açayım..Bu da gerçekleşmeyince psikolojiniz kesinlikle bozuluyor..Başlıyorsunuz gidiyor yakalayayım..Yakalıyorsunuz bu sefer terse dönüyor..Yinemi zarar deyip tekrar kapatıyorsunuz..Zarar katlandıkça..Dogru karar kesinlikle veremiyorsunuz.
                        1000 puan için oynarken..100-200 puanlara düşüyorsunuz.Aman diyorsunuz 100-200 olsun benim olsun..Bu duruma gelen kişide %90 zarar ediyor.
                        Birkaç sene önce vobda 2 ay işlem yaptım..15bin zarar ettim..Kesinlikle bana göre değil dedim.Çünkü sürekli başındayım,herşeyi takip ediyorum..Ve burda işlem yapanlar,özellikle sürekli işlem yapan ve takip edenleri avlamak için özellikle yetiştirilmişler.Zaten daha eskiden çok daha fazla hacim vardı.Hergün 10 15 bin kontrat alıcı olanlar oluyordu.Kademelerde 300-500 ler vardı.Artık soyulanlar terk ettikçe kimse kalmadı.

Nacizane tavsiyem; vob yerine hissede işlem yapmanız daha iyidir.Zarar etsenizde beklenir.Vob adamı bitiriyor.Sadece para değil, hertürlü bitiriyor.

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

eksper...............

zamanlamanın yazdıkları doğru....
                          vobla ugraşı son derece zahmetli ve zordur....adamı bitirir..

psikolojin son derece saglam olacak,
                          parasal olarak son derece güclü olacaksın,
                          hissede kaşarlaşmış olacaksın,
                          makron olacak,
                          teknik bileceksin ,
                          bol zamanın olacak....
                          piyasa okumayı iyi bileceksin....
                          ekran tecrüben olacak...
                          hec etmeyi bileceksin..

yoksa ka za na mas sın.....

vob profesyonellerin işi....
                          eger amatörsen acarsın 1 kontrat poz.... full pozun 4 kontrat olur..
                          pankayada yanına koyarsın 20000 tl...
                          bu piyasada gördügün, bildigin, güvendigin adamın yanında vuruşursun ölümüne...
                          en ahmak adam dahi olsan para kazanırsın...
                          bide böyle basit yönü vardır....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu....

usaglar....

bu ne not artisi ....

ikinci kademelerimi 105 500 vermemis daha.....

brezilya 56 000 de....cari acik yok...bizle ayniydi....

BIZDE MALA BOGULDULAR...YABANCI VE YERLI ISBIRLIKCILER....

NOT ARTTI...

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

28.04.2013

GEÇTİĞİMİZ yıl Türkiye’nin görünümünü durağana düşüren, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P) geri adım attı. Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu BB’den, BB+’ya yükselten S&P, Türk ekonomisinin direnç kazanmasına ve çözüm sürecine vurgu yaptı.

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu BB’den, BB+’ya yükseltti. S&P’den yapılan açıklamada, Türk ekonomisinin direnç kazandığı belirtilerek, “Türk ekonomisinin görece sağlam olan mali performansını gözardı etmeden yavaşça yeniden dengelendiği görülüyor. Türkiye’nin dalgalı kur rejimi, döviz borçlanmasında temkinli limitleşme ve derinleşen yerel sermaye piyasası, ekonomiyi potansiyel sermaye hareketlerine karşı dirençli hale getiriyor. Bu sebeple, Türkiye’nin not görünümünü BB+’ya yükseltiyoruz. Görünüm durağan” denildi.

YATIRIMA BİR BASAMAK VAR

Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altında tutan S&P, dün akşam yaptığı açıklamayla, Türkiye’nin döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunu BB’den BB+’ya getirdiğini açıkladı. Yani kuruluş, Türkiye’nin notunu bir kademe yukarı çekerken, yatırım seviyesinin altında tutmaya da devam etti. Kuruluş, Türkiye’nin not görünümünü de ‘durağan’ olarak açıkladı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE VURGU

Kuruluş yaptığı açıklamada Türkiye’nin makro performansına atıfta bulunurken, çözüm sürecine de ayrı bir parantez açtı. S&P, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu not artırımı, Kürt sorununun çözümü konusunda atılan adımların da bir yansıması. Son gelişmelerin eskilerine kıyasla çok daha olumlu ve gerçekçi olduğunu düşünüyoruz. Eğer her şey beklendiği gibi giderse, güvenlik harcamaları düşecek, bölgedeki sınır ticareti de artacak.”

SEÇİMLERE DİKKAT UYARISI

Kuruluş, açıklamasında uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi. Özellikle yaklaşan seçim dönemine dikkat çeken kuruluş şu ifadeleri kullandı: Yaklaşan seçimleri de göz önüne aldığımızda makro ekonomik politikalar açısından bir risk görüyoruz. 2014’te hem yerel seçimler hem de başkanlık seçimleri var. 2015’te de genel seçimler. Eğer para ve maliye politikaları seçimlerden bağımsız olarak uygulanırsa notu daha da artırırız. Fakat tersi olursa bu kez notu düşürürüz. Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi de notu yukarı doğru etkiler.”

S&P’nin dikkat çektiği noktalar

* Türkiye iç talebindeki düşüşü ihracatla telafi etti.

* 2012’de Türkiye’de cari açığın GSYH’ye oranı yaklaşık 4 puan birden azalarak yüzde 6 seviyesine indi.

* Büyüme, bizim daha sürdürülebilir olduğunu düşündüğümüz bir seviyeye çekildi. Tabii bu durum, bütçe performansını da olumsuz etkiledi.

* Bize göre, döviz borçlanmasını engelleyen düzenlemeler, kredi büyümesine uygulanan fren ve dalgalı kur rejimi, Türkiye ekonomisindeki ‘ayar’a katkı sağladı.

2012 Mayıs ayında neler yaşandı

GEÇTİĞİMİZ yıl Türkiye’nin kredi notunun görünümünü pozitiften durağana düşüren S&P’ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sert çıkarak, “Sen kalkıp bu Türkiye’nin kredi notunu durağana indirirsen bunu yemezler. Ve bunun bedelini ’artık ben seni bir kredi kuruluşu olarak tanımıyorum’ demek suretiyle açıklarız” değerlendirmesini yapmıştı. Standard&Poor’s (S&P) Türkiye Bölge Müdürü Zeynep Holmes, ise ”Kredi derecelendirmesi yaptığımız 127 ülkeye yönelik kredi notlarımızı, tamamen şeffaf derecelendirme kriterlerine göre belirliyoruz” açıklamasını yapmıştı.
                              web.hürriyet.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

05/04/2013 Tarihine Dikkat!
                                İMKB Birinci Seans Saatleri Yeni Uygulaması Devreye Alınacaktır

İMKB Yönetim Kurulunun 27/03/2013 tarih ve 1530 sayılı toplantısında, ilgi (b) Genelge ile 05/04/2013 tarihinden itibaren işleme açılacak olan endeks opsiyon sözleşmelerinde normal seans başlangıç saatinin 9.15 olarak belirlenmesi dolayısıyla Pay Piyasası ile Gelişen İşletmeler Piyasası' nda (GİP) da seans başlangıç saatinin 9.15'e çekilmesine karar verilmiştir.

Birinci seans için mevcut süreler ve saatler:

•Açılış seansı emir toplama aşaması - (15 dakika, 9.30 - 9.45)
                                •Açılış fiyatlarının belirlenmesi ve açılış işlemleri - (9.45)
                                •Piyasa yapıcı ilk kotasyon girişi - (4 dakika, 9.45 - 9.49)
                                •Sistem - Otomatik ilk kotasyon atama - (9.49)
                                •Sürekli müzayede ve piyasa yapıcılı sürekli müzayede aşaması - (2 saat 40 dakika, 9.50 - 12.30)
                                •Tek fiyat emir toplama aşaması - (2 saat 35 dakika, 9.50 - 12.25)

Birinci seans için yeni süreler ve saatler:

•Açılış seansı emir toplama aşaması - (25 dakika, 9.15 - 9.40)
                                •Açılış fiyatlarının belirlenmesi ve açılış işlemleri - (9.40)
                                •Piyasa yapıcı ilk kotasyon girişi - (4 dakika, 9.40 - 9.44)
                                •Sistem - Otomatik ilk kotasyon atama - (9.44)
                                •Sürekli müzayede ve piyasa yapıcılı sürekli müzayede aşaması - (2 saat 45 dakika, 9.45 - 12.30)
                                •Tek fiyat emir toplama aşaması - (2 saat 40 dakika, 9.45 - 12.25)

Yeni uygulama, 05/04/2013 tarihinden itibaren devreye alınacaktır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information