Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

.14.735.225,48 USD'lik
    104.703.270,00 USD'lik
    .18.055.537,59 USD
    .... 85.506,89 USD
    . 11.102.512,57 USD
    -----------------
    148.682.050.00 USD

526.598,26 EURO
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

thebaboli......... komşu köyde aktarmış...

Sülün Osman ;

Dolandırıcılar kralı "Sülün Osman" olarak Türk tarihine geçen bu kişinin asıl adı, Osman Ziya Sülün’dür. (d.1923 ö. 1984). Osman Ziya Sülün, 1923'te İstanbul'da doğdu. Adını duyurduğu ilk "işini" 1948 yılında

Fatih'te yeni tuttuğu evin sahibini dolandırarak yaptı. 1950 ve 60'lı yıllardaki "işleriyle" ün kazanan "Sülün Osman", Beyoğlu’nda sokakta yürüyen tramvayı, Galata Kulesi’ni, Eminönü meydanındaki saati, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara 'satarak' ya da 'kiraya vererek' efsane haline geldi.

Hazret, Taksim Meydanı’nın girişine paspas koyup, gelenden geçenden para toplamayı akıl etmiş, tarihin gelmiş geçmiş en şirin ve komik dolandırıcısıdır.

Söylentiye göre mesleğin inceliklerini Kumkapılı bir Rum’dan öğrenmiş. Kendisi sıradan bir üç kâğıtçı değil. Bu işin kitabını yazıp, felsefesini yapmış bir düşünür: 20 Nisan 1962’de hapisteyken 'Alınteri ile Yaşamak' konulu konferans vermiş bir kişidir.
      "Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. On tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti. Kuyumcunun kapısındayız. Ve dükkân kapalı. Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini, o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki 300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın... Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım da ortaya çıkıyor ve o almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkânı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri, be de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince, dolandırıldım, diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona, be adam 1000 liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı, diye. Gayet açık ki, beni dolandırmayı planlamıştı. Ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım."

Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalandığı biliniyor ama iddiaya göre İstanbul Boğaz Köprüsü’nü satmayı, başarmış.

Anlatıldığına göre, Sülün Osman adamlarıyla birlikte Dolmabahçe sarayındaki saatin önüne gider, gözüne saf ama cebinde para olan bir vatandaşı kestirir, onun göreceği bir yerde dururmuş.Kendi adamları planlanmış bir şekilde gelirler ve Dolmabahçe Saatine bakarak saatlerini ayarlarlar, sonra da Osman’a da yönelir ve saat ayarlama parasını ödeyip, giderlermiş. Bu kârlı iş, kendini uyanık zanneden ve kısa yoldan zengin olmanın sihrini bulduğunu sanan vatandaşın dikkatini çeker, kısa bir hoş-beşten sonra Sülün Osman Dolmabahçe Meydanı’ndaki saati bu vatandaşa, satarmış.

Mekânı cennet olsun bu esnafın piri sayılan Sülün Osman, dolandırıcılık şekillerini dört başlık altında inceliyor:

1- Zarfçılık : Salağın birine, havadan bir çıkar önerip, kısa yoldan zengin olma vaadi ile elindeki avucundakini götürüyorsun.
      2- Definecilik : Salağa, definenin yerini bildiğini ama paran olmadığını söylüyorsun. Keriz, defineyi çıkarmayı finanse etmeye kalkıyor, hesabını görüyorsun.
      3- Papelcilik ( Meseleyi aktaran kaynak bunu yazmamış)
      4- Çesitli satışlar. Bakınız Sülün Osman’ın satışları…

Bir başka söylentiye göre, bir zamanlar Fransızlar, sahtekârlığın bilimini yapmaya karar verip, Sülün Osman’ı Paris’te bir konferans vermeye davet etmişler. Ne var ki Sülün Fransızca bilmiyor. Söylenti bu ya! Fransız büyükelçiliği, buna bir de tercüman tahsis etmiş… Rahmetli bunu her anlattığında, “e neden gitmedin birader” diyenlere, “Tercümana güvenemedim, sahtekâr birine benziyordu!” demekteymiş… Dedim ya… Adam sahtekârlığın, ********liğin, filozofu adeta…

Ben İstanbul’da hastane koridorlarında canımla uğraşırken, burada olanların suçu bana atılınca, bu alanın doruğu aklıma geldi, Sülün Osman’ın aziz ruhuna bir fatiha okudum… Büyüksün sen, Sülün Osman… Yalanın bile endazesi olur…

Nerelerdesin üstat? Yerin doldurulamadı, boş duruyor…
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

Toplam 1 milyar liralık cezaya razı oldukları yönünde kulis yapmaya başlayan bankaları şimdi de vatandaş ve iş dünyasının açacağı tazminat davalarının endişesi sardı. Rekabeti Koruma Kanunu, rekabeti bozarak haksız kazanç sağlayanları, bu kazançlarının 3 katı kadar tazminata mahkum ediyor.
        Bu iş bankacılık sistemini önümüzdeki birkaç yıl ağır tehdite maruz bırakabilir......

Rekabet kurumunun vereceği ceza hemen..... Bankalardan kredi alanların açacakları davalar kesinleştikçe önümüzdeki yıllarda önemli yükler getirebilir.....

5-6 yıl bankalar prim yapamaz.... Bir de dünyada faiz artışları başlarsa.......Tuz biber ekebilir........

Diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

morketenkele....
          22 Mart'a kadar satabildikleri kadar malı satmaları gerekiyor. Alıcı çekmek için 21 Marta kadar yukarı sürebilirler. Bu tarihe kadar temkinli long olunabilir ama 21 Mart kapanışında long pozisyon bırakmam...

ahmet mergen..der ki...

bundan sonra 77000 kesin stop-loss olmalı..çünkü tutmaz...
          ayrıca..
          mart yatay gider..sonra bir ara 85 lere bir atak olur..ben orda eyvallah der..kaçarım..yatırımcı kaçar mı bilemem dedi..
          82 ler ciarı düşerken oluşan gep..bu ay bize direnç olur..diyor..

bu analiz..bize uygun..nisan başı biz de kaçmayı düşünüyorduk..
          beklenti..mayıs sıkıntısının oldukça derin olacağı yönünde

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

EKSPER...
            -ya allah bismillah....100400 ...şort...
            -gösterdigi hedef ikili tepe....şort gerekcesi düzeltme savrulması ihtimali...burası son nokta....
            -yarın dananın kuyrugu kopar....biraz erken bulaştım emme kısmet...bir vuruş daha yapacagım...
            -dow da 14350 son nokta hedefim vardı....oda geldi sayılır....herşey zirvede acıkcı kalmadı....olmassa ısrar yok...yetiş ya resulallah...

şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına...bu deyus neden sözümü dinledi neden bastı....

1...düşüşün düzeltmesi bitti...
            2..artı savrulmasını yaptı...
            3.. dow hedefte ve saykıl sonu....14350 son...

şimdilik yerse bunlar....yemesse turşu suyu....ha ha ha

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

eksper........

102 de kesip atacagım kesin kararımdır....stop yazılı.....hedefi en az ikili tepe olur artık....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

20 günde indiği yeri...8 günde yukarı çıktı....

halbuki..... 20 günde indiği yeri....en az 40 günde çıkmalıydı........mı..?

acelesi mi var ?......... fırtınadan önce vurabildiğini vurmak...... gibi....mi?..

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

endeksin zirveden düşüşünü sağlayan...
                  Artan krediler karşısında...
                  MB nin munzam karşılıkları artırma kararı idi....

MB bu bakışından vazgeçmiş değil.....26 mart... PPK toplantısına kadar bugün dahil 13 işlem günü var....benim tahminim 0.50 puan daha ekleyecek.....hatta belki de tüketici kredilerinin önünü kısıtlamak için ayrı bir tedbir de getirebilir.....diye düşünüyorum...

Ayrıca arada...12 mart'a kadar.. Rekabet kurulunun bankalara keseceği ceza... Ve bu cezadan dolayı ayrıca bankalardan konut ,ticari v.s. kredi alan şahısların dava açma hakları....konusu ..bunun için sayılı günler var..

yukarıdaki argümanlar ışığında....
                  dün garanti ve iş bankası ile ilgili "bayat" haberlerle... son zirvelerini yaptırmış olabilirler ...

diye düşünüyorum....

inşallah yanılmam....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

eksper.....

tarihe not düşeyim....

bugün itibariyle dow 14350....

sarıgacı...1575...
                    .
                    zirve ve dip....yazan eksper....

eger yine düşündügüm dogru ise ilk hedef vobda 90000...

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu....

evett....93 000 de shortlari kapatirken verdigim hedef neydi....
                      102 000 ve geldik....burasi yeni zirve....ustu yok...
                      ustte moody is manupulasyon fiyatlari var...onlar gercek degil...
                      102 ustu heryer....furus alanidir....ilk kademe kutletilmis....usulet ve suhulet devreye girmis........vetana millete geyirli ossun....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu....

kademeli....
                        102 lerle basladik sonperde33....
                        her 1000 puanda yeni furus....
                        dipte shortlari kapatirken vermistim simulasyonu....82 000 ila 84 000 araligi diye....
                        furusma baslangici 82 000 endeks....bu bi sistem....
                        eksper erken daldi...emme sorun degil...

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

şövalye..yazmış..

Tek gerçek veri FİYAT'tır. Gerisi tırı vırıdır...Aynı veriler gibi Piyasada öngörü yapmak hikayedir... eğer hislerime uyup fiyata uymasaydım yataya oynar çarpılırdım ama fiyat trend diyorsa trenddir. Herşey fiyattır. Neden yazıyorum. Belki bir kaç kişi bu işi meslek olarak yapmak istiyordur. Yazım onlar içindir
                          Herkese bol şanslar...

kuzu da...FİYAT ve ZAMAN.... diyordu........

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

eksper... (bugün 2500 puan çarpılınca... )

ortada hic bir numara yok agzımız burnumuz dagılmış...hayırlısı olsun...beklemiyordum desem yalan olur.....ikili tepeden vuracagım artık....uzun vade cile başladı....cullanınca tepesine kızdı adam....haklı...

lem sıkıntı yapmayın....eli mahkum geri gelecek....borsa burası..... tam 10000 puvan cıktı nefes almadan...

öyle elinizde avcunuzda ne varsa vurduysanız sıkıntı olur .....adam gibi pörtföy yöneten bu pozdan karlı cıkar...........yine yazıyorum...daha öncede cok terse düştük...bu neki....şu an 101 800 maliyetle şortum....iki vuruş yaptım.....zaman gelir konuşuruz...

her zaman şunu yazdım....eliniz emir tuşuna giderken şunu unutmayın....en az 10000 puvan terse düşüyorum sayın kendinizi....bunu yapan adam borsada kaybetmez kolay kolay.

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

Akbank,
                              Denizbank,
                              Finansbank,
                              Garanti Bankası,
                              Halk Bankası,
                              HSBC,
                              ING Bank,
                              İş Bankası,
                              TEB,
                              Vakıfbank,
                              Yapı Kredi Bankası ,
                              Ziraat Bankası,

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

-rekabet kurulu -

Teb 10.67 mln tl ceza aldı-
                                halkbank 89.7 mln tl,
                                finansbank 54.02 mln tl,
                                vakıfbank 82.17 mln tl,
                                denizbank 23.06 mln tl,
                                hsbc 14.87 mln tl,
                                ıngbank 12.07 mln tl ceza aldı-
                                garanti bankası 213.4 mln tl,
                                akbank 172.2 mln tl,
                                yapı kredi 149.96 mln tl,
                                ziraat bankası 148.2 mln tl,
                                iş bankası 146.66 mln tl ceza aldı-

Yorum

Working...
                                X

Debug Information