Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

cugu..........

sn memo yazdıklarınızı ilgiyle okudum

bir çok yerini anlamadım sanırım nirvanaya ulaşmışsınız
    ekleyeceğim şudur (boş kaldım boşboğazlık edeyim bende )
    sular yokuş yukarı akmaz ama para piyasalarında akar
    bu sahte köşe kapmaca oyunda orman kanununları işler

altın kural :
    - para kimdeyse kuralı koyar
    - kuralı koyan altını toplar

trendlere gelince ağ babalar (akbabalar) bir günde alamayacakları ya da satamayacakları kadar mal almak ya da satmak isterlerse alımın ya da neyse satımın zamana yayılmş halidir. (mesele bunu görebilmektir mesela doyum noktalarını bulabilmek)
    tüm hareket bazen bir iki günde bitiverir (genelde satımlar, mesela altının düşüşüne iki gün yetiverdi)

paylaşımlarız güzel tecrube tecrubedir
    hürmetler
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

EKaya...........

1955 de rahmetli olmus... biyografiside bayagi renkli biri...

simdi su listeye birde ben pence atayim.....
      yanlarina da dokundurayim bakayim ne sonuclar cikacak...

ingilizce bilmeyen tabiki eli mahkum bu "ceviriyi" okuyacagi icin...

finansal trading in "altin" maddeleri ...

1) hiçbir zaman sermayenizin %10 undan daha fazlasını birgün içerisinde riske atmayın. --> asagidaki bircok maddeyle celisen durum...
      2) her zaman için bir zarar kesme noktanız olsun. ---> tasiyacaginiz kadar zarar edin...
      3) hiçbir zaman sermayenizden fazla alıp satmayın. ---> kredili isleme girmeyin sifirlama ihtimali olan tek kosul... zaten 10% demedin mi ?
      4) hiçbir zaman karınızın zarara dönüşmesine izin vermeyin. ---> break eveni koru... ama si piyasa 1940 lara gore onlarca kat daha hizli...
      5) trendin yönünden ve gücünden emin olmadığınız durumlarda piyasadan uzak durun. ---> eminsem zararda tasirim nasil oolsa kisa vadeli kredilide girerim, fullerimde... EMIN lik soz konusu...
      6) zarara girildiği anda piyasadan çıkın,zarardayken daha fazla miktarı piyasaya sokmayın.---> boylece zararimi kurtarma ihtimalim geometrik olarak azalsin... ..
      7) aktif piyasalarda veya senetlerde hareket edin. --> dogru soze ne denir.. ama si, aktif olmayan piyasada ne ariyoruz sorusu ?
      8) riskinizi hem piyasalara hem de hisse senetlerine eşit dağıtın. ---> 40 da hangi piyasa vardi hisse ve ilk jenerasyon turevler disinda? emtia ?
      9) iyi bir nedeniniz olmadıkça pozisyonunuzu kapatmayın. ---> emin degilmiydik ?
      10) kazançlarınızı ayrı bir hesapta tutun. ---> kazanci yiyebilecek tek hesap turevdir...
      11) hiçbir zaman aşırı hırs ile kar etmeyi amaçlamayın. ---> neye gore hirs ?
      12) hiçbir zaman piyasadan dikkatiniz kaybolduğu için çıkmayın veya beklemekten sıkıldığınız için piyasaya girmeyin. ---> ekran mi vardi da butun gun oturup dikkatimiz dagilsin ?
      13) pasiften alış yerine aktiften almayı tercih edin. ---> son derece yavas hareket eden bir seans yapisinda aktif tabikide iyidir.
      14) maliyet düşürmeyin ---> e zaten bunu soyledin... hissede dusurmeyecezde nerede dusurecez ? attigini vur diyor gann.
      15) ufak kazançlar elde etmek için büyük zararlara izin vermeyin. --> ne kazanacagimizi nereden bilecez?
      16) pozisyon aldıktan sonra zarar kesme noktanızı ihlal etmeyin. ---> bunuda soyledin...
      17) piyasaya çok sık giriş çıkışlardan çekinin. ---> zaten fosil hizinda hareket ediyordu zamani neye gore ayarliyalim rahmet li gann amca ?
      18) her iki yöndede para kazanmaya eğimli olun. --> birini dogru yaptik simdi cift yone mi geldi ? direk butun riskleri karesel oranda katladik.
      19) hiçbir zaman senetin pahalı veya ucuz olduğu için alım satım yapmayın. ---> kime neye gore pahali ve ucuz ?
      20) direnç seviyelerini ve bölgelerini geçtiğini gördüğünüz senedi kademeli olarak almaktan çekinmeyin. ---> hem stop koy diyorsun hem zarar riski diyorsun hem kademeli alim diyorsun... yukseldikce daha cok al, zarar tasimaktan riski daha yuksek...
      21) güçlü trend içinde olan senetleri kademeli olarak alın. ---> guclu trend ? ha gecmise bakip ahkam kesilen trendler...
      22) iyi bir sebebiniz olmadan pozisyon değiştirmeyin. ---> iyi sebebi orneklendirin ? hirosimaya nukleer attilar diye pozisyon kapamayin bu kotu bir sebep mi diyorsun ? ralli devam etti cunku.
      23) zarar etmekte olduğunuz pozisyonda kurtarmaya çalışmayın zarar kesin. --> kac kere ayni seyi evirip cevirim yazacan ?
      24) uzun dönemli kazanç ve kayıpların hemen ardından işlem yapmayın. ---> kayip ardindan neden yapmiyayim kara donecek, kardaysam buyuk ihtimal zarara...
      25) tepe ve dip avcısı olmayın. --> kim kaybetmis biz bulalim.
      26) bilgisine güvenmediğiniz insanın tavsiyelerine kapılmayın. ---> bir dedigi diger dedigini tutmayanlarai ne yapalim ?
      27) ilk zararınızdan sonra pozisyonunuzu azaltın;kesinlikle arttırmayın. --> soyledin bunu da...
      28) piyasaya yanlış bir zamanda girmeyin ve çıkmayın; veya doğru bir zamanda girip yanlış bir zamanda çıkmayın. bu hatayı ikiye katlamak demektir. ---> bunu billebilme gucu olsa zaten bastan bu hata yapilmaz... kendi icinde tutarsiz bir onerme daha.

sonuc ---> kitaplarini okumadan listelere bakmak, yasadigi zamanin ozelliklerini hesaba katmadan sonuclar cikarmak en saglam "yolculugu" bile raydan cikarir... insanlar carpitmayi feci derecede sever...
      yada siz siz olun, abuk subuk "nasihatlara" kapilmayin... altin maddelerin cogu "kaplama" cikti ama olsun... ilk okuyanin icinde bir "yildiz" dogdu...

guzel hafta sonlari... ...
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

suigeneris...........

çeviri özet ve çok isabetli değil, sıkıntının bir kısmı oradan

1) hiçbir zaman sermayenizin %10 undan daha fazlasını birgün içerisinde riske atmayın. --> asagidaki bircok maddeyle celisen durum...
        aslı; sermayenizi 10 eşit parçaya bölün ve 1 enstrümanda 1/10 dan fazlasını kullanmayın, demiş.

4) hiçbir zaman karınızın zarara dönüşmesine izin vermeyin. ---> break eveni koru... ama si piyasa 1940 lara gore onlarca kat daha hizli...
        şartlı emir kullanılır.

5) trendin yönünden ve gücünden emin olmadığınız durumlarda piyasadan uzak durun. ---> eminsem zararda tasirim nasil oolsa kisa vadeli kredilide girerim, fullerimde... EMIN lik soz konusu...
        aslında, trende zıplamayın demiş. grafik, indikatör ve kurallarınızda trend teyidi görmediyseniz acele edip alıp-satmayın demiş.

6) zarara girildiği anda piyasadan çıkın,zarardayken daha fazla miktarı piyasaya sokmayın.---> boylece zararimi kurtarma ihtimalim geometrik olarak azalsin... ..
        aslında, şüphedeyseniz çıkın ve/veya sisteminize/kurallarınıza göre mevcut durumda ne yapacağınıza karar veremediyseniz girmeyin, demiş.

7) aktif piyasalarda veya senetlerde hareket edin. --> dogru soze ne denir.. ama si, aktif olmayan piyasada ne ariyoruz sorusu ?
        yatay, hacimsiz kağıt, enstrümanda işlem yapmayın.

8) riskinizi hem piyasalara hem de hisse senetlerine eşit dağıtın. ---> 40 da hangi piyasa vardi hisse ve ilk jenerasyon turevler disinda? emtia ?
        Metal, gıda, tahıl, et, döviz, faiz futures, demiş.

9) iyi bir nedeniniz olmadıkça pozisyonunuzu kapatmayın. ---> emin degilmiydik ?
        stop-loss ile takip edin ve trend çok kuvvetli değilse çift tepe-dip lerde kapatın demiş.

10) kazançlarınızı ayrı bir hesapta tutun. ---> kazanci yiyebilecek tek hesap turevdir...
        seri kazançlardan sonra kârın bir kısmını ayırın, demiş.

11) hiçbir zaman aşırı hırs ile kar etmeyi amaçlamayın. ---> neye gore hirs ?
        nasıl bir çeviri bu?
        hedge yapmayın, demiş. bir pazarda uzunsanız ve düşüyorsa diğer pazarda kısa açmayın, stop edin sonraki fırsatı bekleyin, demiş.

12) hiçbir zaman piyasadan dikkatiniz kaybolduğu için çıkmayın veya beklemekten sıkıldığınız için piyasaya girmeyin. ---> ekran mi vardi da butun gun oturup dikkatimiz dagilsin ?
        sabrınızı kaybettiğiniz için pozisyondan çıkmayın, demiş. trende doğru girmiş ama bir süre yataya sarmışsa sıkılıp trendden çıkmayın, demiş

13) pasiften alış yerine aktiften almayı tercih edin. ---> son derece yavas hareket eden bir seans yapisinda aktif tabikide iyidir.
        Use Market Orders To Exit A Trade:Trade at the market when you liquidate a position. Limit orders to enter a trade, but market orders are the best to liquidate.
        alma/satma yok, pozisyona pasif ile girin, aktif ile çıkın demiş, öyle anladım??
        yanlışsa düzeltsin biri lütfen

14) maliyet düşürmeyin ---> e zaten bunu soyledin... hissede dusurmeyecezde nerede dusurecez ? attigini vur diyor gann.
        dönmezse zararı katlarsınız, demiş.

15) ufak kazançlar elde etmek için büyük zararlara izin vermeyin. --> ne kazanacagimizi nereden bilecez?
        Scalping -küçük fiyat hareketlerine oynamak- yapmayın , trende oynayın, demiş.

16) pozisyon aldıktan sonra zarar kesme noktanızı ihlal etmeyin. ---> bunuda soyledin...
        stop emri girdikten sonra bunu iptal etmeyin, demiş.

18) her iki yöndede para kazanmaya eğimli olun. --> birini dogru yaptik simdi cift yone mi geldi ? direk butun riskleri karesel oranda katladik.
        tek yöne bağımlı olmayın, trende bakın, demiş.

20) direnç seviyelerini ve bölgelerini geçtiğini gördüğünüz senedi kademeli olarak almaktan çekinmeyin. ---> hem stop koy diyorsun hem zarar riski diyorsun hem kademeli alim diyorsun... yukseldikce daha cok al, zarar tasimaktan riski daha yuksek...
        Alın, çekinmeyin değil de
        Pyramiding, yanlış zamanda yapmayın, demiş.
        İlave poz. için kuvvetli bir trend olmalı ve direnç noktasını geçmeli, demiş.

22) iyi bir sebebiniz olmadan pozisyon değiştirmeyin. ---> iyi sebebi orneklendirin ? hirosimaya nukleer attilar diye pozisyon kapamayin bu kotu bir sebep mi diyorsun ? ralli devam etti cunku.
        pozisyon değiştirmeyi kurallara göre yapın, demiş. trend değişikliği işaret eden bir gösterge olmadan çıkmayın, demiş.
        ör: çift tepeden döndü, RSI yüksek, MACD sat verdi, günlük ortalama kırdı : )

24) uzun dönemli kazanç ve kayıpların hemen ardından işlem yapmayın. ---> kayip ardindan neden yapmiyayim kara donecek, kardaysam buyuk ihtimal zarara...
        peşpeşe kazandıktan sonra -şımarıp?- risk ettiğiniz miktarı arttırmayın, demiş.

25) tepe ve dip avcısı olmayın. --> kim kaybetmis biz bulalim.
        aslında, uzun dönemli tradeler için tepe-dip teyidini bekleyin görün demiş.

28) piyasaya yanlış bir zamanda girmeyin ve çıkmayın; veya doğru bir zamanda girip yanlış bir zamanda çıkmayın. bu hatayı ikiye katlamak demektir. ---> bunu billebilme gucu olsa zaten bastan bu hata yapilmaz... kendi icinde tutarsiz bir onerme daha.
        geç/tepede almayın, geç/dipte satmayın, çifte hata, demiş.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

memo55......... devam etmiş.........

Onemli olan bilinc. Bir sisteme nasil bilincyerlestirilebilir. Yoksa yanlis söyledim de bilince ulasilir mi¿

Macd sat vermis. Senin butunlugun macd nin sat vermesini gerekli gorup beklemiyorsa bu sat verme sahtedir. Ornek cuma sat veren thy saatlik macd.buna ragmen yukseldi.

2 3 ay once 7.26 dan dusen thy 6.80 de sıkıstı. Gostergeler parca parca sat veriyor. Ama btune bakinca anlamli bir vutunluk icinde bulusarak ortak bir kirilmaya girip sureci biririp daha buyukbir trende teslim oluyor. 5 dkliklarin kapanista sat verip gun acilisinda gapli yukari kopmasi gibi. Saatlik veya gunluk gosterge-trend esliginde...

Sevgi nedir bilir misiniz... kainatin ve fiyatlarin anahtari. Nicin?
          Sevvi sonsuzluktur. Sonsuzluk kusursuzluktur.
          Dusunsel veya kusurlu sonlu olmayan amaca sonsuz yol olabilir. Ama sonsuzluga giden bir yol vardir. Bilgisi de dolayli olarak kendi icinde saklidir. kainat sonsuz ve kusursuzsa (fiziken veya manen) demekki sevgi doludur. Sirrini da bilgisini de kendi icinde tasir.Sonsuz yukseklikte tugladan bir ev gibi. Her bir parcasi sonsuzlugu kusursuz kilan sonsuzlugun icindeki duzen ve karakteri aynen tasiyan ayni sekilde kendi icinde de sonsuzluk tasiyan parcalardir. Her kitap yazildigi dil ile okunabilir. Belli bir sonsuzluk insa edecekse tuglalar onlar da o sonsuzlugu barindirmali. Insan gibi. Cicekler gibi. Doga gibi. Vs. Ve ayni sekilde bunlardan tureyen her sey yine ayni duzeni ve sonsuzlugu kati olarak tasir.

Iste fiyatlar da her seyden once bu dengenin , sonsuzlugun yani SEVGININ eseridir. Bu yuzden bence bilginin asil islem merkezi ve akildan(zihin?) farkli olarak kaynagi gonuldur...

Sevgiyle bilinc bulmus zihin-gonul butunlugu artik bilinen mantiksal bilgiyi uretmede maksimum kapasite ve guce ulasabilir.

Bu akil macd sat vermis diye islem yapmaz.macd nin sat vermesi gerektigni gorur. Gordugu an butunluge hakimiyeti oraninda islem karari alir.ne bilinmezler bilinirdir artik isik ve huzur yayar. Artik hata kıt dir. Yani hata yaptigini gormek degerlidir. Ve kaybedilen her para hakikate ulasmak icin uzerinden atilmis bir yuk gibidir.

Bazi arkadaslar artik tepki verebilir. Bu nedenle benden bu kadar uzatma yeter.
          Muhabbet tecrubeyle sabittir...

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

memo55..

Günlüklerde anlamlandırılması daha zor oluşumlar... Ve ardışık yapı. Bu nedenle oluşum bence HAFTALIK bazda...

Bu ne demek.. Bir oluşum başlar misal thy de.. Önce 5 dk saatlik günlük ve haftalık aylık. Sonra düzeltme başlar..5 dklık, saatlik ve günlük oluşum ile... Ne zamanki ana döneme göz koyarsa düzeltmeyi aşar düşüş olur.

Düzeltme ve düşüş hissetmek için saatlik bazda hareket etmesi lazımdı. Ama ilginçtir haftalık bazdaki odağını kırmamış. Hacimsizlik bu yüzden... Ben buradan şunu çıkarıyorum kırılma olmadı HENÜZ...

Karışık bir mantık belki. Ben de yeni sistemleştiriyorum bu düşüncemi. Bu yüzden yorumu bile ters yapabilirim. Ama anlamlı bence..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu.........

TURKIYE OZEL.....

TURK EKONOMISI....yabanci paraya dayali ekonomidir...1950 menderesten buyana....yabanci para gelecek...bankalara girecek...onlar halka krediyi verecek....halk tuketimi patlatacak bati mal satacak....batidan aldigi yari mamulu montaj edip ucuncu ulkelere satacak....SISTEM BU....

TURK OZEL SEKTORU....bu debdebede korkunc kazanacak ve parasini yurt disina atacak...ve bu parayi getirin diye VARLIK BARISI 1 VE 2 CIKACAK..bu para ve yabanci akilli para yurt disina transfer edilir....ve kriz gelir....devaluasyon olur....2 tl ye dolar alip gidenler....varlik barislari ile 3 tl ye bozup geri gelirler ve YENI SOYGUN BASLAR....

BI BAKALIM NE OLUYOR SON 10 YILA....

avrupa birligine giris nedeniyle korkunc miktarda bati parasi...avrupa ve amerika....girdi turkiyeye....bu iyi....turkiye sahlandi....tuketim patladi ve kredi patladi....2008 ve 2010 kasimda cikmayi denediler cikamadilar....cunki turkte bu kadar mali alacak ne para ver nede bunnara guveniyor...almiyor yani....

2010 kasim ve 2011 yili boyunca olan borsada asagi....dolarda yukari hareket....cari acik nedeniyle....2012 de terse dondu....irana petrolu 17 milyar dolarlik altinla odemisiz....ve birden aniden....sunni sii savasi fistiklanmis...IRANDAN korkan korfezdeki petrol seyhleri...suudisi...qatari....turk bankalarina 80 milyar dolar kisa vadeli kredi veriyorlar...bankalar bu kredilerle batidan aldiklari kredileri oduyorlar...

krizi kim cikarir....suudi ve qatar.....bunnarin habire bizim pankalara kredi vermesi gerekki....cari acik karsilansin ve batiya borclar odensin...

bunnar diyorki fur suriyeye ve ardindan irana....ikisinede fur diyorlar....turkiye fursa rusyayida karsisina aliyor...ruslar turk muteahitlerini kovsa...petrolu ve dogal gazi kesse....iranda kesse.....turkiye kumda oynuyor....

korkunc bi komedi bu....tayyip beyi tebrik ediyorum buradan....bu isden bide turkiyeyi bolmeden siyrilirsa....valla helal ossun...

bu korfez seyhleri tarihtende ders almiyorlar....

humeyni iran islam devrimini yapinca....bunnar ve bati SADDAM a kostular...bunnar bize simdi verdiklerinin on kati parayi batiya verdi....ve saddami tepeden tirnaga silaha bogdular....para bizdeki gibi batiya gitti....bizde kredileri odeniyor....patriotlar geldi....SADDAM IRANA FURDU....iran daginik ordusunda ust duzey kadroyu asmis sahin adamlari diye....buna ragmen....saddam 1 milim ilerliyemedi.....iran sinirda etten kale yapmisti...milyonlarca iranli oldu....7 yil surdu savas ve saddam baris yapmak mecburiyetinde kaldi...O KIZGINLIKLA BASINA BU BELAYI ACANLARDAN BIRI KUVEYTI ISGAL ETTI...bu seferde saddami yok edin diye batiya para akittilar...

bati....krizlerden boyle cikiyor....

bu topik basligi acilirken.....butun bunnar irdelenmis ve netice topigin basligina yazilmistir....

yuce rabbim mudahele edipte sko yu ittir etmedigi surece....sko bu baslikta yazilanlari gerceklestirir....

sko bu....boru deeeellll....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

beadeyes...........

vob sonları ile ilgili....

kapanisa yakin azcik short yapmistim ama yukselise bakinca acaba hatami demistim... sukurki sortoglan long imis rahatladim bunu duyunca... sortoglanin gozunden kacirdigi husus bugun vade sonu olmasi namissiz pala asagi vermedi cunki acikcilari sikistirdi vade sonuna acikcilar vob u yukari tasidi bugun onumuzde 2 ay var haziran vade sonuna palalar tatile giderse kim alacak endekisi sortoglan

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

MOODY'S SLOVENYA'NIN KREDİ NOTUNU Ba1'DEN Baa2'YE İNDİRDİ..

Daha acikcasi : Moody's Slovenya'nın notunu "çöp" seviyesine düşürdü

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

bakın...mehmetkırsoy ne bulmuş..........

ararken böyle birşey buldum
                    ....

Merkez bankaları hisselere koştu Düşük faizlerin tahvil getirilerini aşağı çekmesiyle merkez bankaları hisselere akın etti

http://www.bloomberght.com/haberler/...isselere-kostu

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

şortoğlan...

bu gapanışla öyle bi yaslandıkki gelde kaldır tangalı...
                      ..
                      yarın gavurma gavaltıda guzu ciger var...+2000 gap ve akşam olunca hüzünlenen şortcular tablo farklı deel yarın da..teknik olarak 106 gecildikten sonra long olmayan borsacıyım diye gezmesin ortada....

...........................

ah ciger bilmezmiyimm bu gardaşın o günnerin hasretiyle yanıp tutuşuyo.
                      .ama trendleri garıştırmamak lazım..devir şort devri deel gac kere yazdım ters dediler..
                      105 ten 100'e basarken bile basışına inanmamıştık ama golumuzu kesmiştik.
                      bu balonun bu aldatmacanın daha sonunda değiliz ona dikkat etmek lazım...
                      Eylül Ekim balonun sönceği zamanlardır..benim beklentim bu.o dönüşünde ben orada olacağım...
                      palaya %4-5 aşşa giderken piramitleyerek ineceğim..daha dur aleme şort gösterecezz nerelerden ne cesaretle ne şortlar giyilirmiş okuyacaksın ciger..
                      ama daha deel daha zamanı deel..daha oturmadı gonjohturr..

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

madsoul.....

madsoul....yazmış.....

Düzgün bir şekilde de yazalım kenarda bulunsun; bu vade için:

bist100 90.000 in hemen altında bir tepe
                        vob30 111.200-300 civarında bir tepe oluşması bugün ihlal gelmezse muhtemeldir..

Bunu yukarıda yazdığımda da bist100 89.940 ve vob30 111.150 idi; yani yakın stopla bu orta vadeli analizimi takip edeceğim bundan sonra..

..................
                        Bu sefer etap etap gitmeye çalışacağım beklediğim hareket olursa; ilk etapta yukarısı ihlal edilmezse benim meşhur 108xxx lere kadar bir geri çekilme olması lazım, eğer yukarıyı ihlal etmeden oraya gidersek ki dediğim gibi bugün ihlal gelmezse bu ihtimal güçlenir,o zaman tekrar değerlendireceğim..

Yukarıdaki senaryonun ihlal edilmesi halinde gene ortalama bir 800-1000 puan yukarıya doğru verebilir otomatik olarak o zaman da o puanı kaçırmadan karlı bir şekilde tepe arayışına devam edeceğim..

Önümüzdeki 1-2 saat gerçekten önemli benim analizim için..

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

eksper...........

mekanik tetikleme var.... en üst boyu vobda 122 ve 125 bin....soluklanma 112 bin...teminat bulundurun....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

uzay2006........

JCR ın not arttırışı gerçekleşecek muhtemelen Haz ayı..Japonların bugünkü nükleer santral anlaşmasıyla kendi rating kuruluşu Türkiye yi rate leyecek..yukarı doğru..enteresan şekilde borsaya, japonların türkiye yi yatırım anlamıyla işgal etmesiyle birlikte ciddi alım geliyor..
                            Ama uzun vade Türkiye borç finansmanı zor görünüyor..öyle 1 , 2 milyar dolarlık sendikasyonlar kurtarmaz..cortlayack ama ne zamn..120 ye kadar bu sene denenir gibi..ama ordan sonrası inanılmaz balon ve risk..

kişisel fikir..ısınma barometresi ya da balonmeter..%82 ..dikkat 90 lara doğru patlar...

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

madsoul....

Ana pozum artık kısa olarak devam ediyorum yeni orta vadeli hedefimde; şimdiden 1.500 puan yazdı ama bazen pozisyon oluştuktan sonra analiz yaptıgım söyleniyordu, bugün analizimi tam tepe noktasındayken yapmaya çalıştım ve hedef noktalarımdan birinden döndü şimdilik..

Bu noktadan sonra 89.300 üzerine takip eden karlı stop noktasını çektim bist100 ü referans alarak..

Aşağıda tekrar hızla geçtiğimiz 108.xxx leri bekliyorum ortalama kısaların 3.000 puan kar yazması için.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

şortoğlan........

yine aynı hisler o ne oldugu merak edilen haberin akşam kapanıştan sonra geleceğini söylüyor.
                                not haberi olur başka bişey olur bilemem palaya bahane cok..
                                bugün 112 kapanış olur ve akşam haber düşerse
                                o beklediğim 2000 point gaplı acılış ptesi gelir.,sonrasını da yazalım bari..11.00 sularından itibaren bir satmaya başlar o hızla 110'a kadar gelir..
                                bu da aklımın bir ucunda bulundurduğum ihtimallerden biri...
                                dikkat et piyasa daha rezonansa girmedi..yukarı aşagı marjlı hareketler yoktek yönlü trade var pala tarafında o da alım..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information