Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

mustafa KOÇ:
    - Varlıklı bir aileden gelmemiş olsaydım da Vehbi (Koç) Bey'den aldığım iş disiplini ve takipçilik özellikleri, Rahmi (Koç) Bey'den de aldığım vizyoner bakış açısıyla yine buna yakın bir konumda olurdum diye düşünüyorum.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

tuncer şengöz............ sosyonomi....
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

Baltık navlun endeksi 675 puanda.........

2009 yılındaki dibinde.......

Buna karşılık.......

Borsalar coşmuş..........

Nasıl oluyor bu.... iş.......?

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Baltık navlun endeksi 675 puanda.........

2009 yılındaki dibinde.......

Buna karşılık.......

Borsalar coşmuş..........

Nasıl oluyor bu.... iş.......?
          BDIY:IND

666.00

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

bdiy:ind

662.00

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

tumer1960 yazmış......
              ESASINDA BORSADA zirve VE dip BÖLGELERİNİ BULMAK imkansızdır.Bana göre borsada uzun vade alım yapmak için şartlar uygun degildir.Bu günkü şartlar borsadan kademeli olarak uzaklaşma zamanıdır.Fakat bizler ADRENALİN düşkünleriyiz, kırılımları yaşamak bize büyük zevk vermektedir.

uzun vade hisse almak için herşeyin kötü olması gerekir<<<<<<<<<<<kademeli bir şekilde alım yapılır çünkü DİP bilinemez.
              uzun vade hisse satmak için herşeyin iyi olması gerekir.<<<<<<<<<<<kademeli bir şekilde satım yapılır çünkü ZİRVE bilinemez.

herşey iyi-----ÇÜNKÜ ÖNÜMÜZDEKİ aylarda mutlaka durumlar kötüleşecektir.(kriz beklentisi satılır)
              herşey kötü----ÇÜNKÜ ÖNÜMÜZDEKİ aylarda mutlaka durumlar düzelecektir.(düzelme beklentisi satın alınır)

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]ARTIK avrupa bölgesinde YATIRIMCILAR düzeltme beklentisini kademeli bir şekilde satın almaya başlayabilirler ÇÜNKÜ herşey kötüdür.[/COLOR]

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

Süleyman YAŞAR....... SABAH gazetesi.........

Vatandaş vergi cennetlerindeki 158 milyar doları da bilmek ister

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD YİK toplantısında şunları söylüyor: "Uludere'de ne olduğunu anlamak, Afyon'daki patlamanın arka planını, sebeplerini öğrenmek, sorumlularını bilmek ister vatandaş... Susmak da istemez. Ne darbe dönemlerindeki gibi atanmışların, ne de kendi oyuyla seçilenlerin onu susturmasını hiç istemez. Demokrasilerde işler böyle yürümez. Bunu kabul edemeyiz" diyerek demokratik taleplerini dile getiriyor.
                TÜSİAD Başkanı doğru söylüyor. Ama bu söylemin doğruluğuna bakarak yanılgıya düşmeyelim. Çünkü sorunlar ekonomide şeffaflığın eksik olmasından kaynaklanıyor. Öyle ki, Türkiye'nin en önemli sorunu şirket hesaplarının şeffaf olmamasıdır. Bunu herkes biliyor.
                Şirketler şeffaf olmayınca siyasetin finansmanı da şeffaf olmuyor. Yani ticaret şeffaf değilse, kamu hizmetlerinin görülmesi dahil o ülkede her alanda gölgeler oluşuyor. Dolayısıyla asıl sorun şirket hesaplarının şeffaf olmayışından kaynaklanıyor.
                Bu yüzden TÜSİAD Başkanı haklı demokratik taleplerini dile getirirken bile haklı olamıyor. Çünkü TÜSİAD şirketlerin şeffaflaşmasına yanaşmıyor.
                Türkiye'de şirketlere şeffaflık getirecek ve ticari hayatın kalitesini artıracak yasaya TÜSİAD'ın kısa süre önce gösterdiği tepkiyi hatırlayın. Bu yasa, Prof. Dr. ÜnalTekinalp'in başkanlığında bir ekip tarafından yıllarca uğraşılarak hazırlanan yeni Türk Ticaret Kanunu'ydu (TTK). AB'ye uyum için gerekli en önemli yasaydı bu. TOBB ve TÜSİAD, yeni TTK'nın şeffaflık hükümleri aleyhine birlikte öyle büyük gürültü çıkardılar ki, yasanın bir bütün olarak yürürlüğe girmesini engellediler.
                Bu iki kuruluş, siyasiler üzerinde yoğun bir lobi çalışması yaptı ve milletvekili maaşları dışında uzlaşamayan CHP, MHP, BDP ve AK Parti'yi şeffaflık hükümlerinin uygulanmaması ve TTK'nın şeffaflık hükümlerinin değiştirilmesi konusunda bir araya getirdi.
                Tuhaflık bununla bitmedi. Yeminli mali müşavir olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Canikli ve CHP Grup Başkan Hamzaçebi bir de kendilerine ayrıcalık sağlamak için denetimde yetki ayrımı getirdiler, yeminli olmayan ve sayıları 84 bini bulan meslektaşlarını arkadan vurdular.
                Anlayacağınız büyük uzlaşmayla 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren yeni TTK'nın şeffaflık hükümleri kaldırıldı. Sermaye şirketinden ortakların para çekme yasağı, faturaya sorumlunun isminin yazılması koşulu ve uluslararası muhasebe standartlarına uygun mali tabloların internet sitesinden yayınlaması gibi şeffaflık hükümleri hep yok edildi.
                TTK'da yapılan bu değişikler sonucunda, artık şirketlerin devlete ne kadar vergi verdiklerini ve devletten ne kadar yardım aldıklarını mukayese edip bazıları vergi mi veriyor yoksa devletten daha çok yardım mı alıyor gerçeğinin üzeri kapatıldı.
                Bu durumda şirketlerin paralarını vergi cennetlerine götürüp götürmediklerini gene öğrenemeyeceğiz. Hangi şirketlerin borçlarının ne kadarının yurtdışından ve yurtiçinden alındığı, bunların gerçek borç mu yoksa bir cepten diğer cebe aktarılan para mı olduğunu da bilemeyeceğiz.
                Yüksek cari açığın nasıl finanse edildiğini eskiden olduğu gibi yine öğrenemeyeceğiz. Devlet ihalelerine giren şirketlerin gerçek şirket olup olmadığını da anlayamayacağız.
                İşte bu nedenle yeni TTK'nın şeffaflık hükümlerinin değiştirilmesini sağlayan ya da bu konuda sessiz kalan TÜSİAD'ın şimdi şeffaflık talep etmesi timsahın gözyaşlarından başka bir anlama gelmiyor. Çünkü bu ülkede şeffaflığı önleyen kesimler TÜSİAD ve TOBB oldu.
                Oysa şeffaflığın sağlanmasında TTK çok önemliydi. Çünkü 350 milyar lira olan 2012 merkezi bütçesinin 81.6 milyar lirası maaşlara, 84 milyar lirası sosyal güvenliğe, 50 milyar lirası faizlere gidiyor. Mal ve hizmet alımı tutarı ise 28.8 milyar lira oluyor. Kısacası 1 trilyon 426 milyar lira olan milli gelirin yüzde 2'lik kısmına denk düşen tutar Devlet İhale Yasası'nı ilgilendiriyor.
                Halbuki Türkiye'nin 1.4 trilyon liralık milli gelirinin tümü TTK'da düzenlenen hükümlerle denetleniyor. Bazılarının sürekli İhale ve Sayıştay yasalarındaki eksiklikleri gündeme getirirken TTK'dan hiç söz etmemelerinin nedeni de işte bu manipülasyondan kaynaklanıyor.
                Anlayacağınız, yeni TTK'daki şeffaflık hükümlerini değiştirttikten sonra ortaya çıkıp şeffaflık talep etmek hiç inandırıcı olmuyor.
                Vatandaş Uludere'yi, Afyon'u merak ettiği gibi, Türkiye halkının emeğiyle ürettiği 158 milyar doları vergi cennetlerine kaçırıp sonra Türkiye'ye bu paraları borç olarak verenlerin kim olduğunu da öğrenmek istiyor. Vatandaş, "ben ekmek alıyorum vergisini ödüyorum, su içiyorum vergisini ödüyorum. İngiltere'deki Vergi Adaleti Ağı tarafından saptanan Türkiyeli zenginlerin 158 milyar doları niye vergi cennetlerinde bunu bilmek istiyorum" diyor.
                Zenginler kulübü TÜSİAD bu ekonomik konuyu acaba niye gündeme getirmiyor?

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

Merdiven

Ağır ağır ineceksin ;) bu merdivenlerden
                  Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak
                  Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak

Endeks kızardı ;) yüzün perde perde solmakta
                  Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta

Eğilmiş arza kanar muttasıl kanar güller
                  Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller
                  Sular mı yandı neden tunca benziyor mermer

Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta
                  Kızıl endeksleri seyret ki akşam olmakta

Ahmet Haşim

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Japonlar Çin'de kepenk kapatıyor

Çin ve Japonya arasında yükselen tansiyon, Pekin ve Şanghay gibi şehirlerde geniş kitlelerin protestolarıyla devam ederken japonya iplerin gerildiği ülkede mağaza ve fabrikalarının çoğunu kapattı
                    • 18 Eylül 2012 Salı, 15:26
                    • Japonya'nın Fast Retailing Co. ve Aeon Co. firmaları, Japonya'nın Çin'i işgalinin yıldönümü ve toprak anlaşmazlığından dolayı Pekin, Şanghay ve diğer şehirlerde yükselen tansiyon sonrası mağaza ve fabrikalarının çoğunu kapattı.

Fast Retailing, Çin'de bulunan 42 mağazasını kapatırken, Aeon şirketi Guangdong ve Shandong'daki 35 mağazasından 30'unu kapattı. Çin'de bulunan en büyük araba üreticisi Nissan ise ülkedeki iki fabrikasında faaliyetleri durdurma kararı aldı.

Japonya'nın geçtiğimiz hafta iki ülke tarafından da sahiplenilen adalardan bir kaçını satın alması, iki ülke arasındaki 340 milyar dolarlık ticari ilişkileri tehdit ederken, Avrupa'daki borç krizinin ihracatı tehdit ettiği bir dönemde ekonomik büyümeye yönelik çabaları da zor durumda bırakıyor. Çin'de protestocular mağazaları yağmalayıp camları kırarken, yangınlar Panasonic fabrikası ve Toyota mağazalarına zarar verdi.

Çin, 2011 yılında Japonya için en büyük ihracat pazarı olurken, Japonya, Çin için en büyük 4. ihracat merkezi statüsü taşıyordu. Çin'in Japonya'ya ihracatı geçtiğimiz 148.3 milyar dolar olurken, Japonya'dan ithal ettiği ürünlerin oranı 194.6 milyar dolara ulaştı.

http://www.bloomberght.com/haberler/...penk-kapatiyor

Yorum

• radyolog
                      OKURYAZAR
                      • 03 Ağustos 2008
                      • 23308

Vatandaş Uludere'yi, Afyon'u merak ettiği gibi, Türkiye halkının emeğiyle ürettiği 158 milyar doları vergi cennetlerine kaçırıp sonra Türkiye'ye bu paraları borç olarak verenlerin kim olduğunu da öğrenmek istiyor

Zenginler kulübü TÜSİAD bu ekonomik konuyu acaba niye gündeme getirmiyor?

KİMBİLİR BELKİ DE ZENGİNLER KULÜBÜ İ,LE DOĞRUDAN YADA DOLAYLI İKTİDAR YADA MUHALEFET BABALARININ DA PAYLARI VARDIR

İKTİDAR YANLISI/PEŞKEŞÇİSİ SABAH GAZETESİNİN BUNU DA DİLE GETİRMESİ GEREKMEZ Mİ
                      DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

Geç oldu..... amma....buraya kaydedeyim.......

14 Eylul 2012 Cuma...
                        Fed QE3 silahını çekti

ABD Merkez Bankası Fed, kendisinden bekleneni yaparak parasal genişleme silahını çekti ve QE3'ü başlattı
                        • 14 Eylül 2012 Cuma, 06:42
                        Fed, bugün yaptığı toplantıda açık uçlu QE3'e gideceğini söyleyerek her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımı yapacağını açıkladı. Fed, ekonomiyi canlandırmak ve işsizliği düşürmek adına her ay 40 milyar dolarlık mortgage tahvil alımı yaparak elindeki uzun vadeli varlıkları genişleteceğini açıkladı.
                        Fed'in üçüncü tur tahvil alım programı, Önceki programların aksine belli bir zaman ve miktar sınırlaması getirmedi ve istihdam piyasasında ilerleme kaydedilinceye kadar devam edecek.

Yeni parasal genişleme programı, 2008-2009'daki finansal krizden bu yana Fed'in attığı en ciddi adımlardan birine işaret ediyor. ABD Merkez Bankası ilk kez politikalarını ekonomideki ilerlemelere bağlı kıldı ve başarı görülünceye kadar politikasını değiştirmeme sözü verdi.

Bugün tamamlanan toplantının ardından yapılan açıklamada Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), "Eğer istihdam piyasası büyük oranda düzelme göstermezse, komite, mortgage tahvilleri alımına devam ederek, ilave varlık alımlarına girecek ve uygun görülen diğer politika seçeneklerini masaya yatıracak" denildi.

FOMC aynı zamanda faiz oranlarını "en azından 2015 ortasına kadar" sıfıra yakın oranda tutacağını açıkladı. Ocak ayından beri Fed, bu oranın 2014 sonuna kadar aynı kalacağını belirtmişti.Başkan Bernanke, "ölümcül endişe" olarak tanımladığı ve Şubat 2009'dan bu yana yüzde 8'in üzerinde takılı kalan işsizliği düşürebilmek için elindeki alışılmadık politika araçlarını genişletmeye devam ediyor.

Bugün verilen karar, Bernanke'nin verdiği kararların yüksek enflasyon tehdidi doğurduğunu ve ekonomiye çok az katkısı olduğunu söyleyen Mitt Romney de dahil olmak üzere Cumhuriyetçiler tarafından bir geri tepme riskini de beraberinde getirdi. Fed, 667 milyar dolarlık kısa dönem tahvillerini uzun dönem tahvillerle değiştirerek Operation Twist'e devam edeceğini açıkladı.

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

eksper...........yazmış..........

şimdi bu noktada şunu unutmayın...burdan acılacak her long pozisyon kar yazacak.....bu bir....kaybınız ne? zaman ve psikolojik bozulma....dip nerde? 79000 de....yine ve herkezden önce neler olcagını yazıyorum.... gecirin kayıtlara....ana hedef 90000 vob.....
                          para kazanacakken neden paradigmayı uyarıyorum... borsada treyd ederken bircok önemli unsur var ...bunlardan biride zaman arkadaşlar..zaman cok kıymetlidir....bunu mümkün oldugunca iyi degerlendirmemiz gerekir...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

taka.............

Bakın arkadaşlar genele bi türlü yayılamadık endeksi yukarı ittikçe yandiniler aşağı bastı endeks aşağı gittikçede ya durdular yada endeksten hızlı koşiler,
                            hafta sonu şöle geniş bi çalışma yaptım eğer bu endeksi bi yıkmaya görsünler okadar döviz borcu olan şirketler gördümki ciddi batışları içten bile değil.
                            hisse alımında mutla şirket kartlarındaki döviz yükümlülüklerine bakın eğer şirket sermayesini defter değeri olarak etkileyecek durumda ise bence uzak durmakta fayda var.

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

baron 11 kurgulamış...... attabay tekar hatırlattı........
                              Bıkmış abi müsadenle;
                              eski topikten bi alıntı:
                              İLK BÜYÜK ÇIKIŞ:27 Haziran 1986 yılın da 0.17 sentten çıkaşa başlıyan
                              İMKB-100 Endeksi 21 Ağustos 1987'de 1.50 sentle ilk zirvesini yaptı.Endeks
                              %782.35'lik yükselişle tarihinin en büyük ilk çıkışını yaptı.

İLK BÜYÜK ÇÖKÜŞ:İMKB-100 Endeksi 21 Ağustos 1987'de 1.50 sentle zirve yaptıktan sonra ilk büyük çöküşünü yaşadı.Endeks 2.5 yılda 1.50 sentten 0.19 sente kadar gerileyerek tarihi dip yaptı.

İKİNCİ BÜYÜK ÇIKIŞ:İMKB-100 %87.3 Değer kaybıyla 0.19 sente gerileyen endeks ikinci büyük çıkışına bu seviyeden başlayarak 2 Ağustos 1990 tarihinde %1031.5 değer kazanarak 2.15 sente yükseldi.

İKİNCİ BÜYÜK ÇÖKÜŞ:2.15 Sentle yeni zirve yapan endeks bu seviyeden başlayan düşüşünüde yaklaşık 2 Yıl sürdürerek %80.4 Değer kaybetti.Bu dönemdeki dibi 0.42 sent oldu.Borsanın bu düşüş Körfez kırizinden kaynaklandı.Burda bende batmıştım kağıtlarım duvar kağıdı olmuştu evimi kaplatacaktım nerdeyse.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ÇIKIŞ:17 Kasım 1992 tarihinde 0.42 sente gerileyen endeks bir yıl süren çıkış sonrası 13 Ocak 1994 tarihinde 1.95 sente yükseldi %364.29 Değer kazandı.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ÇÖKÜŞ:1.95 Sentten gelen satışlarla yaklaşık 4 aylık bir gerileme yaşadı.2 Mayıs 1994'de 0.41 sente gerileyen endeks bir önceki dibinde durmayı başardı.

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK ÇIKIŞ:Bu dalga ise yaklaşık üç yıl sürdü 2 Mayıs 1994'de 0.41 sentten yükselişine başlayan endeks 23 Ekim 1997'de 1.96 sente yükseldi.%378.05 yükseldi.

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK ÇÖKÜŞ:1.96 Sentten gerilemeye başlıyan endeks %65.82 değer kaybederek 0.67 sente geriledi.Bu dönemde endeksin gerilemesi bir yıl sürdü.Uzakdoğu'da başlayan ve bütün dünyaya yayılan küresel kriz bahane edildi.

BEŞİNCİ BÜYÜK ÇIKIŞ:Tarihinin en büyük çıkışını yaşıyan endeks 8 Ekim 1998 de 0.67 sentteki dibinden sert yükseliş yaparak yaklaşık 1.5 senede 3.79 sente yükseldi.Bu dönemde %465.67 değer kazandı.

BEŞİNCİ BÜYÜK ÇÖKÜŞ:3.79 Sentten gelen satışlarla endeks yaklaşık 2.5 yılı aşan bir düşüş dönemi yaşadı.17 Eylül 2001 de 0.44 sente düştü.Bu seferde ikiz kuleler bahane edildi.

ALTINCI BÜYÜK ÇIKIŞ:17 Eylül 2001 de 0.44 senten başlayan çıkışını yaklaşık 6yıl süren bir çıkış yaparak 07.11.2007 tarihinde 5 senti görerek tamamladı.

ALTINCI BÜYÜK ÇÖKÜŞ:?? Tarih tekerrürden ibarettir...

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

Balonlar............ kızarmış............... sönüyorlar.............

Yorum

Working...
                                X

Debug Information