Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

Halil Hocam merhaba,

Yaklaşık 1 senedir, forumumuzu takip ediyorum. Bu 1 yıllık dönemde, özellikle sizin konunuz ve temettü ile ilgili konular özellikle ilgimi çekmekte. Şuan yaşım 30.
    Bir süredir, amatörce yaptığım, şirketlerin son 4 yıllık bilançolarına göre yaptığım mali analiz tablosu ile 128 şirketle başladığım hisse tablomu 24e indirmiş durumdayım. En son elimde kalan listeyi aşağıda yazdım. Bu sayıyı 10a indirmek istiyorum fakat içinden kıyıpta çıkarabildiğim yok. Kilitlenmiş durumdayım. Amacım elimde bulunan belli miktar nakitle hisse alıp, üstüne her ay maaşımdan artırdığım belli nakiti hisse olarak ekleyebilmek. Minimum vademi 5 yıl olarak belirledim. Çünkü 5 yıl sonra kendime bir ev almak istiyorum. Aşağıdaki yazdığım şirketleri uzun vadede olumlu olarak gördüm. Fakat daha tecrübeli sizin gibi abilerimizin uyarılarını duymak istedim.Bu konuda görüşleriniz benim için değerlidir. Saygılar...

Gıda Pınar Et
    Teknoloji Aselsan
    Perakende Bim
    Beyaz Eşya Arçelik
    Gsm Türk Telekom
    Banka Halkbank
    Holding Tekfen
    Otomotiv Doğuş
    Ford Oto
    Otkar
    Tofaş
    Türk Traktör
    Çimento Akçansa
    Konya
    Cam Şişe
    Kimya Soda
    Karkim
    Tüpraş
    Demir-Çelik Kardemir
    Gübre Gübre F.
    Tarım İlacı Hektaş
    Kağıt-Kalem Gentaş
    Ambalaj Bak
    Dentaş
    defender35 tarafından.....sorulmuş.............

halil64 cevaplamış.....

Defender35 kardeşim öncelikle ilk baştan böyle bir yatırım tarzını düşünmenizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
    Biz gibi yıllarca al sat stresi, kaybı yaşamadan direk gerçek yatırımcı olarak yola koyulacaksınız.
    Bir de düşüncenizi uygulama sabrı gösterirseniz bundan iyisi Şam'da kayısı olur.

Hisselere gelince, bana kalırsa izleme listenizi 10'a indirin ama asıl portföyün ağırlığının bulunduğu hisse sayısı 5-6'yı geçmemeli bana göre.
    Böylece hisselerinize daha iyi odaklanabilirsiniz.
    Büyük ihtimalle bunların en az üç dördü çok iyi performans göstereceği için diğerleri zamanla size fazla görünecek zaten ve siz kendiniz ağırlıklı hisse sayınızı daha da azaltmayı düşüneceksiniz.

Yazdıklarınızdan Bimaş, Aselsan, Arçelik, Froto, Toaso, Türk Traktör, Tüpraş, Akçansa, Hektaş, Petun uzun vade yatırım kapsamında izlenebilir.
    Bunlardan son üçü hariç diğerleri benim de izlediğim hisseler arasında.
    Sayıyı illa artırmak isterseniz Otkar, Gübrf ve Gentaşı da ekleyebilirsiniz.

Demir çelikte sektöründe Sn. Freesky ile aynı fikirdeyim.
    Temettü ve bedelsiz açısından Kardemir yerine Ereğli'yi tercih ederim.
    Ama hissenin üzerindeki baskı karlılığındaki gidişat konusunda size katılıyorum.
    Bu yüzden ben izleme listemden çıkardım.

Her şey gönlünüzce olsun, selamlar.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

mişmiş diyarının bıkmış abisi ....... bakın ne diyor...?

Vakti ve zamanı gelince de "Altın iniş" diyeceğim.
      Ama adım gibi eminim o gün geldiğinde de millet satmayacak ve bilakis düştükçe ilave alım yapacak.

Ve yaşam böylece sürüp gidecek.

Evet daha yukarılar var arkadaşım.
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

................................................

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

eksper.......
          cogunuz oyun dışı kaldınız artık.....bir zamanlar 90000 olunca nasıl long poz acacaksınız demiştim,hatırladınızmı....bakın artık para kazanmanız iyice zorlaştı....dahada zorlaşacak....şorta köle olma durumunuz var artık....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

filozof sormuş.......
            bize göre çok zor gözükse de...

son grafiğinize göre u-30 dolar grafiğinde 64 dolar hedef midir..hedefse önümüzdeki 1 yıl içinde beklenebilir mi..
            bi yüzde 50 katlama kuralından sözedenler var...ahmet mergen gibi..burada da kırmızı yatay kırılmış gibi..

şimdiden tşk.ederim...

bu arada...sağlık içinde nice bayramlar dilerim..

bıkmış abi cevap vermiş..

Ben Teknik analizi sayın Ahmet Mergenin kitabını okuyarak öğrenmeye başladım.
            Bahsettiği şey doğrudur.
            Ve bu anlamda da HOCAM sayılır.
            Fakat grafiklerdeki Momentum bu güne kadar düşük kaldı.
            Bunun sebepleri malum (suriye-PKK sorunu vb)
            Ülkemizdeki "siyasi risk" bu kadar yüksek olmasaydı Sn.Ahmet Mergene %100 katılırdım

Demek ki...... Ahmet Megen'in teknik analiz kitaplarını edinmek lazım............

Saygılarımla
            talebe AYI

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

eksper........
              girecegimiz yer öyle bir yer olacakki ,zarar yazarsak trend dönmüştür agalar....tiyo bu.....ha ha ha

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

bıkmışabi..
                Genelde Çıkışın sonuna doğru, çıkıştan para kazanan bir grup maceraperest "hafif bir meltem rüzgarı tadında" diğer kağıtlara bir DALARLAR.
                Şanslıysanız o rüzgarı arkanıza alıp yelkenlerinizi şişirirsiniz.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

bulunsun....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

chaotıc...........

Şu an detay veremem ama ekteki dokümanda da görebileceğin gibi Lazard Türkiye'de yıllardır Akbank ve İşC taşır.

30 eylülde fonun %6.21 i Türkiye'de. Koc,Turkcell, Akbank ve Isc taşıyor:

http://www.lazardnet.com/lam/us/pdfs...o_Holdings.pdf

Haberde sanki bu hafta sıfırdan 4.73 oranında almış gibi vermişler. Bu hafta İşc'de oluşan hacmi topla. O kadar mal almak için onun 20 katı hacim olması lazım. Bunlardan başka hiç işlem yapan yok mu o tahtada.

Birkaç gün sonra düzeltme yayınlarlar, o zaman çakarsın, şimdi hiç bişey deme bence...

hesaplamış....

Top Ten Holdings

Lazard (%)

Banco do Brasil 3.3

China Construction Bank H 3.1
                    Sberbank 3.0
                    Samsung Electronics 2.9
                    Taiwan Semiconductor Manufacturing 2.5
                    Cielo 2.4
                    Telekomunikasi Indonesia (ADR) 2.3
                    Turkiye Is Bankasi (Isbank) 2.2
                    Vale (ADR) 2.2

Shoprite Holdings 2.2

Adamlar yıllardır İşCnin PALAsı...

Ek: Paradigma senin için oturup hesapladım. Fon değeri 36.1 milyar dolar, eylül sonunda. 2.2si yaklaşık 800 milyon dolar yapar. Adamların zaten 800 milyon dolarlık İşCsi var imiş. Şu an İşcnin 4.73 üne sahipler. Ne kadar almışlar, ne kadar satmışlar onu da siz hesaplayın.

EK BİLGİ..
                    Lazard Asset Management ile yaptığımız görüşmede,

Lazard, KAP’a gönderilen açıklamada çeviri hatası yapıldığını; fonun payını %5.03’den %4.736’ya düşürmesi sonrasında yasal çerçevede açıklama yaptığını bildirmiştir.

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

kuzu........
                      -makuldur...not artisi tam amerikan secimleri oncesinde yapilmistir....eyidir...

-TURKIYE EKONOMISI....tradeble ve nontradeble diye iki unsurdan olusmustur....turk cari acigi bugune kadar tradeble unsurlarla finansa edilmistir....muthis bir yabanci girisi olmustur....bu eyidir...fekat kotu olan sudur...NONTRDEBLE yatirimlardir....ornegin insaat sektorune yatirilan her kurus nontradebldir....bu sektore turkiye cok kredi vererek....uretileni international olarak trade edemedigi ucun buyuk sikintidadir....hukumet yabanciya satisi serbestlestirerek insaat sektorunu tradeble olmaya calisti emme gec kaldi...genede iyi....

-hukumet....tl kurunu 1.8 etrafinda sabitliyerek....tradeble da denge kurmaya calisiyor....

-basarabilirmi....BU OLIGARSIYA BAGLI....TURKIYEYI BILDIGIMIZ HER KRIZE OLIGARSI SOKTU VE KUR UZERINDEN KATLANARAK HER KRIZDEN IKI KAT ZENGIN CIKTILAR....

-normalde bilinen sudur,,,,,bi ULKENIN NOTU ARTTIMI O ULKE BATIYOR DEMEKTIR....

bu tunelden onceki son cikistir....FINANSAL PIYASALAR TARIHI BUNU HEP DOGRULUYOR...

-sunu soylemeliym....ne diyorlar yorumcular....HEDEF FEYZA....EMME STOPLOSS U UNUTMA....

yani stoploss sart....BUBO ile ayriligim o...oda oyle yorum yazar....stoploss sart....eyide gardasim....endeks 62 000 den 54 000 e indi...bu muthis bi dusus....sen stop losscusun diger yorumcular gibi...5 kere stop oldun....simdi endeks 72 000 olmus bundan sana ne....malda kalamadinki....indirdi seni..hemde zararina 5 kez stop.....DURUST OLMADILAR MI.....GOYGOYCU OLUYORLAR....CELIK COMAK OYNAMIYORUZKI BIZ.....PARAYLA OYNUYORUZ.....

bu gecmis....kendini kandiran....kendine hakeret eden...halki surekli bilen surekli kazanan kisi imazi yaratarak....goygoya getiren tutulmus insanlarla dovusuyorum ben..borsaya girdigimde ilk yillarda bu goygoycular batirdi beni....yemin ettim...ogrenecegim ... ....diye.babo da bunu biliyor...emme....kaybetmeye alistigi ucun terkedemiyor.

kaybettim diyemiyorsan....SEN BORSACI DEGILSIN....kural budur.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

bıkmış........

STOP LOSS bitti..
                        Eskiden seanslik, saatlik traderdim.

Simdi FX de marjin bulunduran ve belirli vadeyi hedefleyen birisi olacagim.

STOP LOSSS BiTTii..

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu.......

guzel....simdi yapmamiz gereken...yeni furusma stratejileri uretmek...cunki skender hem seni hem beni maldan indirdi....anlami...elimizdeki strateji artik calismiyor....adam farkli oynamaya basladi....makro ekonomilerde farklilasti....

ikimizde oturup....BU YENI DURUMA ADAPTE OLUP OYLE FURUSMALIYIZ....ben sahsen elimdeki stratejileri....sistemik furusmayi marginallestiriyorum....bunlari acik secik yazarim...aciklarini bulup birlikte forum olarak gelistirirsek....ATLARIMIZI TUNA BOYLARINA YENIDEN SUREBILIRIZ.....

SU ANKI DURUMDA....

icdinamikler nedeniyle minumum yuzde 15 veya 20 lik bi dususe oynadim.....

burada onemli olan dolar tl kuru....bu neredeyse 1.80 e sabitlendi....not artisi coskusu bile 1.77 yi bulamadi....BU COK ONEMLI....

anlami....yabanci karla cikamiyor....2009 da...2010 da turk piyasalarina giren yabanci HENUZ KARLA CIKAMIYOR BU KURDA....adamlar TC vetandasi olmus durumda....bunu ister merkez yapsin...ister ali babacan yapsin....kim yapiyorsa....O MUHTESEM TURKTUR.
                          TURK FINANSAL PIYASALARINDA....yeni normal bellidir....bu normal 1.80 kurdur....eger bu kur bu sozunu ettigim duzeltmede...1.88 i asamaz ise....yeni bi cikis dalgasi yolda demektir....bunnarin cogu SURIYE isine bagli....hatta hukumetin devami bile ona bagli.

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

................

eylül 2012...
                            - Hükümetin, bütçe hedeflerinden sapmayı özelleştirme gelirleriyle kısmen telafi etmek istemesi kapsamında, Özelleştirme İdaresi (ÖİB) portföyündeki satışa en hazır varlık olan Halkbank'ta, kamuya ait hisselerin kontrolü ÖİB'de kalacak şekilde, ikincil halka arz yoluyla satışının altı ay içinde yapılması bekleniyor.
                            12.11.2012..........haberler....

Halkbank'ın ikincil halka arzı bu hafta gerçekleşiyor.

Halkbank'taki yüzde 20,8'lik kamu payının satışında talep toplama dönemi 14-16 kasım olarak belirlendi.

Halka arzda fiyat aralığı da 13,80 - 15,90 TL olarak tespit edildi.

Taleplerin toplanmasının ardından satış işlemi 20 kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

Halka arz nedeniyle halkbank hisseleri ve bu hisselere bağlı varantların işlem sırası bugünden itibaren kapatıldı.

Halkbank'ın işlem sırası, satışın gerçekleşmesinin ardından 21 kasım'da yeniden açılacak.

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

İddialı lafı............
                              13.08.2011.....
                              1.75’lere çıkan dolar TL ve 2.18’lere çıkan sepet kurun rahatsız ettiği Merkez 5 Ağustos itibariyle döviz satış ihalelerine başladı. Döviz piyasasındaki gelişmeler bağlı olarak ihalelerde değişiklik yapılabileceği de kaydedildi.
                              6. ocak 2012...
                              "Mayıs ayında enflasyon tek haneye düşecektir. Sepet kuru ne kadar aşağı olursa o kadar erken enflasyon tek haneye düşer. Sepet kuru 2.18 değil de 2.30'a çıkarsa o zaman enflasyon düşmez. Türk lirası ABD dolarını yenebilir mi? Panik halinde bütün paralar değer kazanıyor. Biz diyoruz ki bunun tersi Türkiye'de var. Çünkü bizim araçlarımız dünyada hiç olmayan araçlar bizde var. Biz 2012 yılında ABD dolarını yeneriz. Bu çok iddialı bir laf. Bunu bir kenara yazın. Şöyle bir ihtimal var. Gelecek sene şunu konuşabiliriz; 'Türk lirası çok değerleniyor, bir şeyler yapın.' ABD üçüncü parasal kriz yaşarsa bir takım tedbirler alır. Dolar hızla düşer. Bizim elimiz de armut toplamıyor."
                              yeni ...

-not artırımı sonrası paralar bir yılda %3-4 değer kazanıyor...böyle bir baskıyı bekliyoruz....
                              - enflasyon düşecek...büyüme hız kazanacak..dış denge bozulmayacak.....
                              - yıl başına kadar ölçülü faiz indirimi gelebilir.....

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

yeni........

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye'nin 2013 yılında büyümesinin hem iç talep hem de ihracat kanadından geleceğini belirterek, "İki kanaldan birden büyümeye destek gelecek, dolayısıyla gelecek seneki büyüme bu yıldan daha yüksek olabilir" dedi.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information