Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
MEGAPOLITIKS...REZERV PARALAR....ISLAM VE IRAN....
megapolitiks bundan 40 yil once NIXON la basladi....
neydi bu...dolar rezerv para olacak ve altinada endeksli olmuyacak...
tek baglantisi vardi....petrol satanlar...petrolu dolarla satacaktilar...OPEC kaddafi onderliginde karsi cikti...5 parayi sepet yapip onunla satalim bu sepette altinda vardi...bu megapolikse karsiydi...amerika suudi kraliyla bi anlasma yapti...o aileyi hep basta tutacak....diger araplardan koruyacakti...ve suudiler opec e dolari kabul ettirdiler....
bu petrol ulkeleri...trilyonlarla dolar petrol sattilar ve karsiliginda dolar istediler....diger ulkeler biz dahil merkez bankalarinda dolar rezerv etmeye basladilr...petrol alabilmek ucun...neydi dolar bi kaart...maliyeti yok...FED basip basip veriyor...VE AMERIKAN HALKI...BEDAVA YASAMAYA BASLADI...tek uretimi var...oda dolar basmak...tum dunya calisti...bunnar korkunc bi savas makinasi ve ordu yaratti....degaul karsi cikti...onu hemen yolladilar...
berlin duvari yikilinca...tum kominist halklar...da...be hizmetin icine girdiler....
ve megapolitiks in...karsisinda marksizm yikildi....ve son noktaya yukseldi....
birden...bu yikilan ideoliji marksizmin yerini...1979 da yeni bir devrim ve yeni bir ideoloji aldi....BU ISLAMDI...adelet ve hak hukuk istiyordu...IRANDA sekillendi...ve megapolitiks ilk darbeyi aldi....
neydi bu....IRAN DEDIKI BEN PETROLUMU DOLARLA SATMIYORUM....ve digerleride bu yola girdi...BU YOL SU ANDA ACIK...cin...iran ...rusya hindistan bu yolda IRANLA YURUYORLAR...
bu durdurulmazsa....MEGAPOLITIKS COKER...bas bas ver biter....kimse almaz...
bu yuzden...yapmadigi halde bombayi yaptin diyorlar...hayir yapsa ne olur...herkeste var...pakistanda da var...
onun ucun...suriye ve irana...bunnarla cikacak savasa turkiyenin bulasmasi...turkiyeyi boler....
bu savas....DOLRIN REZERV PARA KALMA SAVASI....baska hicbirsey degil....
bu bakimdan....yillarca bas bas ver yapan....EURO ve DOLAR....topun agzinda ikisi birden....ne avrupa...nede amerikanin dunya halklarini bu kiytirik kaartlari baip dagitarak SOYAMAZLAR....
bu huysuzluk...bu ani yukselisler borsada....KORKUNC BI DUSUSUN ONCULERIDIR....
MEGAPOLITIKS BITMISTIR ARTIK.
bu yorumum cok onemli...TURKIYE UCUN ONEMLI...
NE DIYOR YORUM....MEGAPOLITIKS IFLAS EDERSE....
dolar ve euro duser kime karsi....emerging marketlere karsi....
bununla....GUZU...yeni bi soyleme basliyacak demektir....
simdi.... rusya ve cinin....iran etrafinda sekillenmesi durumunda....YENI BI MACRO ile karsi karsiya kalacagiz.... cunki.... yeniden...iki kutuplu bi dunya olusacak....bu konuya kafa yorun usaglar.....
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Grafikdeki SERH'i "O destek artik assagi gecilmez!" demek icin kendi kendime koymustum.
Lakin birileri de yanlis anlamis ve farkli yorumlar gelmisti ya?
Click this bar to view the full image.
Bu basligi actigimda Cikisin 3.cu ceyrekte baslayacagini ongormustum.
Eylul 2012 sonu dusus-dusus diyenlerin, magmadan bahsedenlerin artik "altin vurus'a" inanacaklarini dusunuyorum.
cobalt..... Babo abi aynen dediğin gibi. 63600 üstünde kapanış olursa Elliot'un biteceğini belirten Devir artık yeni senaryolar üretmiş. artık mağma ihtimalinin kalmadığını ve önümüzdeki yıllar içinde yeni zirvelerin görüelceğini belirtmiş.
elliot ve devir işte
Bu ilginc iste..
Peki ne oldu "magmayi" ve "yeni dipleri" isaret eden Elliot analizine?
3 tane formasyon ile yapilan analizin neticesi de budur.
EW "paranin gucune" inanmayan, kendi formasyonlari ve neticelerine dayali analizler sunan bir sistem.
Kisaca "en iyi EW ci bile" o dar kaliplar icerisinde kaldigi muddetce yanilacaktir.
Biz ne yaptik??
Magmalardan Magma begen sesleri arasinda vakti ve zamani gelince "Altin Vurus2" topigimizi actik!!
Cok daha onceden soyledigimiz gibi.
Cok daha onceden benzer bir baslik actigimiz gibi.
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Batman'da yaptığımız söyleşinin üçüncü ve sonuncu parçası ekonomi açısından söyleşinin en önemli bölümü. Suçlular, suçu olanlar için ateş gibi konulara değindik. Bu konulara henüz Sabah dışında bir gazete, Şimşek dışında bir hükümet yetkilisi değinmedi... 'Dikkatle okuyun' derim...
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Batman'da yaptığımız söyleşinin üçüncü ve ekonomi açısından en değerli parçasını bugün yayınlıyoruz. Röportajın önemi, dünyadaki faiz dolandırıcılığı (LİBOR) skandalı, Türk işadamlarının yurtdışındaki vergi cennetlerine kaçırdığı 158 milyar dolar ve Garanti Bankası'nın KKTC'ye bavulla para götürmesi gibi Türkiye'de Sabah dışında başka medya organlarında yer bulmayan, hatta devletin Anadolu Ajansı'nın bile 'nedendir bilinmez' servis etmediği konuların konuşulmasından kaynaklıyor. Türkiye'de de ilk kez bir hükümet yetkilisi bu konulara ilşkin böyle önemli açıklamalar yapıyor. Onun için "Canından değil, dengelerden" daha çok çekindiğini gördüğüm Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in açıklamalarını dikkatle okumakta fayda var. Bakanla konuşmamıza başlarken Türk zenginlerin yurtdışına kaçırdığı ve İngiliz Vergi Adaleti Kurumu tarafından tespit edilen 158 milyar dolar konusunu açtık. Söz konusu para toplam döviz rezervlerimizin 1.6, bankalardaki döviz mevduatımızın 1.5 katına yakın. 'Ne düşünüyorsunuz?' sorusunu sorunca Sayın Mehmet Şimşek bize özetle şunları söyledi: "İsviçre'de bulunan gizli hesaplar üzerindeki sis perdesi 1 Ocak 2013'ten itibaren aralanacak. İsviçre ile imzalanan tam bilgi değişimi anlaşması bu tarihte devreye girecek. İşadamlarının vergiden kaçmak-kaçınmakta kullandığı 'back to back'(bir cepten bir cebe) kredilerin üzerine gidilmesine de imkân sağlanacak." Şimşek diyor ki, "Bazen hesap açılan yer ile kredi alınan yer farklı olabiliyor. Biz tam bilgi değişimini içeren anlaşmaları yaygınlaştırdıkça bu konularda da bilgi sahibi olacağız. Yaptığımız denetimlerde bunları da dikkate alacağız. Şirketlerimiz ve işadamlarımız back to back yapamayacaklar. OECD çerçeve anlaşması kapsamında İsviçre ile yapılan hesapların karşılıklı incelenmesini içeren bilgi değişimi protokolünün benzeri Malezya, Singapur ve Lüksemburg ile de imzalandı." Şimşek sadece büyük devletler değil, adeta dünyanın finansal çöplüğü haline gelen vergi cenneti adalara da değindi. "10 tane vergi cenneti belirledik. Bunlarla çifte vergilendirme ve tam bilgi değişimini içeren anlaşmalar üzerinde çalıştık. Jersey ve Guernsey ile anlaşma imzaladık. Dışişleri Bakanlığı'na Meclis'te onaylanmak üzere gönderdik. Ekimden itibaren yürürlüğe girecek. Bunlar yürürlüğe girer girmez bilgi isteme ve vergi denetimi yapma hakkımız var. Ayrıca Man adasıyla 21 Eylül'de anlaşma imzalanacak. Cebelitarık, Cayman, Bahama ile müzakarelere devam ediyoruz. Barbados, Virjin adaları ve Panama'ya da teklif taslağını gönderdik. Malta'yla da bir anlaşmamız var. Meclis'te onaylanma sürecinde."
Libor'a Türkler de dava açabilir
Uzun yıllar dünyanın en önemli finans merkezi Londra City'de çalışan Mehmet Şimşek'e küresel libor faizini anlaşmalı olarak belirleyip, devletler ve milyonlarca tüketicinin parasını çalan 21 dev bankayla ilgili düşüncelerini sorduk. "Siz ordayken kulağınıza gelen böyle bir şey var mıydı?" dedik. Bakan, bir işlemci değil, ekonomist olduğu için doğal olarak konuyu duymamış. Ancak duyduktan sonraki yorumları son derece ilginç. İtalya ve ABD'de açılan kitlesel davaları hatırlattığımızda şunları söyledi:
Bankacılar yargılanır
"Bundan etkilendiğini düşünen herkesin dava açma hakkı olduğu kanısındayım. Teknik olarak Türkiye'dekilerin de dava açmasına engel yok. Eğer bir manipülasyon sonucunda kaybınızın olduğunu ortaya koyabiliyorsanız, tabii ki dava açabilirsiniz". Libor manipülasyonunu 'şok edici bir gelişme' diye nitelendiren Şimşek, "Küresel finans krizi sonrasında bankacılık sektörü hakikaten sorgulandı ama son gelişmeyle insaf, akıl ve mantık sınırlarını zorlayan uygulamaları gördük. Skandala adı bulaşan bankacılar muhtemelen yargılanacak. Cezai müeyyideler olacaktır. Kurumlar devletle bu işi çözmek zorunda kalacak. Ülkelerin düzenleyici kurumları devreye girecek. Sonra bu işten zarar görenler dava açabilecek. Dolayısıyla 'bu kadar ceza kesildi, para ayrıldı, bu iş kapandı' demek için erken. Bana göre konunun önü açık." Garanti'nin yaptığı suç
Maliye Bakanı Şimşek'le röportajımız sırasında geçtiğimiz günlerde Garanti Bankası'nın adının karıştığı bavulla yurtdışına para kaçırma konusu da gündeme geldi. Bakana, kendisini spekülasyona sokmamak için, bankanın ismini vermeden konuyu hatırlattık. Banka ismi vermedik ancak hem Sabah , hem de Hürriyet gazetesinde yer alan haberler kamuoyuna konunun Garanti Bankası'yla ilgili olduğunu net şekilde daha önceden göstermişti. Bakan da konuyu yakından takip ediyor kuşkusuz. Olayın özeti: Garanti Bankası merkezinden KKTC'ye götürmek üzere aldığı 7 milyon lirayı bavulla taşırken kayıplara karışan Lefkoşe Şube Müdürü Mahmut Karımış'ın yakalanması ve Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın açıklamaları. Tatar, "Türk özel bankaları KKTC'ye bavulla para taşıyıp oradan da off-shore adalara kaçırıyor. Bundan bıktık" dedi. Konuyla ilgili bize Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) benzer durumları takibe aldığını anlatan Şimşek, "Fiziken bu kadar parayı alıp başka bir yere taşımak zaten yasal değil. Bu dünyanın her yerinde suç. Sadece kayıtdışı ve karapara değil, gümrük mevzuatı açısından incelenmesi gereken bir konu. O anlamda gümrüklerin de güçlendirilmesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.
cunki....skender...merkez bankalari ve tum buyuk bankalarla birlikte...manupulasyon yapiyor....HER OLAYINDA....ONU SHORTLUYANLARI KESMEK BICMEK VE YOKETMEK VAR....bu surecek...KENARA CEKILMEK VE BEKLEMEK EN SAGLAMI....LONGDA AYNI ORANDA TEHLIKELI SIMDI....
Arkadaşlar özel durumlar nedeni ile bir süre daha yokum....maliyet aynı yeni vuruş yok..... takipte edemiyorum....an itibariyle 1500 puvan tersteyim.... bana göre sıkıntı yok.... slowa yattım artık.... ikinci vuruş 85 ve 86 arası.... ......... ......... ....... ve bu pozun kar yazacagını yine öz gözlerinizle göreceksiniz....
Merhabalar
Ben forumlarda pek yazan biri değilim ama bazen sıkıntı olan hisselerin forumlarındaki yazıları çok kısada olsa okuyorum.Bu forumdaki inatlaşma dikkatimi çekti.
Öncelikle isim vermek istemiyorum ama forumunuzdaki bazı arkadaşların borsayla uzaktan yakından alakası yok geyik yapmak için bişeyler yazıyorlar.Her forumda bu tip 1-2 kişi bulunur.Bunları iyi tespit edip yazılarını bile okumamak gerekir.Zaten ilgilenilmediğini anlayınca kendileri kaçıp giderler.Eğer sinirlerinizi bozuyorsa karşılıklı polemiğe giriyorsanız onların ekmeğine yağ sürersiniz kene gibi yapışırlar.
Goldaşa gelecek olursak teknik analizim çok kuvvetli olmasına rağmen destek direnç noktaları yada kağıt aşağı yukarı gidecek diye yorum yapmak istemiyorum ama kısada olsa temel analiz yapabilirim.
Bir hisse senedinin aşağı düşmesi için yada yukarı çıkması için haberler yada altını dolduracak sebepler aramayın.örneğin bir hisse 0.13 kuruştan 1 sene gibi kısa bir sürede 11.00 tl ye yani yaklaşık 90 katına gidiyorsa neden böyle oldu diye şaşırmayacaksınız.Goldaşta belki haketmediği fiyatlarda ama şu olur bu olur demiyerek herşeye hazırlıklı olmak gerekir.
Bence akıllı bir borsacı pozisyona uzun-orta yada kısa vadelimi girdiğini belirleyip pozisyon aldıktan sonra hergün karar değiştirmez.
Teknik olarak bakacaksa da haftalık grafik açıp büyük resime bakması gerekir.
İşlem hacmi yapmaya başlayınca galiba bu hisse uçaçak diyip, 2 gün sonra gevşemeye başlayınca kapanırmı acaba diye düşünüyorsanız bence borsayı brakın illa bişey oynamak istiyorsanız gidin tavla oynayın..
Borsa tabiri caizse piskoloji savaşıdır Her hissede en büyük hissedarlar yani başka bir deyişle tahtanın sahipleri fiyatları yukarılara çekip küçük yatırımcalara malı ballandırıp satmak için uygun ortamı kollarlar ve eninde sonunda ağlarına balıklar takılır.Sonrada fiyatı gevşeterek küçük yatırımcıya paçal attırıp daha çok mal sahibi yaparlar derken fiyat öyle bir seviyeye gelirki bu seferde malı alabilmek için buzdolabından kötü haberler çıkar.Başka bir deyişle bi dünya manipüle haber yani yalan haberler, spekülasyonlar, çeşitli entrikalar vs.. amaç küçük yatırımcının piskolojisini yani sinir sistemini çökertmek ve sonuç olarak malları almayı başarırlar.
Yukarıdaki yazılarda bazıları demişki "küçük yatırımcı o eski acemi yatırımcı değil artık yemezler demiş" ama unutmasınki küçük yatırımcı kendini geliştirdikçe tahta sahipleri de kendini geliştiriyor.Arabalarda alarmların kalitesi arttırılsa bile hırsızlar dahada profesyonelleşiyor patır patır çalıyorlar
Yani hırsızların pardon tahta sahiplerinin taktikleri çok gelişti ne yapasanız yapın genede kazanan onlar.
A planı olmazsa B planı olmadı C planları var merak etmeyin. Adam goldaşı 3.70 ten beri satıyor satış ortalaması örneğin 1.80 ise neden 0.50 lerden almak için çok ugraşsınki millete bu fiyatları alıştırır çeker 10-15 kademe yukarı başlar acemiler dökülmeye 0.79 dediğiniz gepe çeker dur bi hamle yapayım diyenler dökülür 0.90 -1.00 arasında da kendini ben bu işi biliyorum burası tepe diyenler dökülür adam 1.80 den sattığı bütün malı belkide 0.80 ortalama ile alır.sonrada çeker yukarıda istediği fiyatlara hamsi ağını açar satmak için 3 senede orda yatar Bu işler piyasada böyle yürür.
Büyükler kademeli iş yaparlar. Baktımda çok uzun yazmışım gerek olmazsa belki bi daha yazmam bu yüzden uzun yazdım.
Son olarak sinir harbi yaşanan bu forumda size tavsiyem boşyere buralarda zaman kaybetmeyerek kendinize yapacak başka şeyler bulmanız.
Üzüntü stres insanı öbür tarafa daha çabuk götürür peki oraya gitmek için ne kadar hazırsınız düşündünüzmü?
Forumlarda hiç çok para kazanan kimse gördünüzmü? Genelde hep salya sümük ağlayanlarla karşılaşırsınız (istisnalar var tabi ama genelde öyle ) Brakın forum gibi bu boş işleri. Grafiğine bakın kendinize bir hedef belirleyin orayada yanaştıkça kademeli olarak satın.Yatırım yaptığınız hisseyide haftada bir cuma kapanışında yada çokmu meraklısınız akşamki kapanışlarına bakın yeter.Hiç bir hisse bir günde uçmaz kaçmaz merak etmeyin.Bütün gün 2 kademe arasında gidip gelen hisseyi neden izler bu millet diye hep merak etmişimdir. Tahta sahibi kendine bir plan yapmış bırakın zaman herşeyin ilacı eninde sonunda hamle yapacak sabredin
bu piyasada genelde sabırlı insanları sevmezler
saygılar
eksper...son iki aydir fur-kac i uyguluyor....cunki trend donusundeyiz...TUZAKLAR VAR...boga ve ayi...bunlari yakalamada eksperden daha iyisini gormedim...FUR-KAC ta ekran izlemek sart...onu ben yapamiyorum...uyuyorum o saatlerde amerikada....
bu bakimdan...bizi izliyenlerin sistemsel farki gormeleri ve kendilerini adapte etmeleri lazim...biri SLOw trade....digeri ani donusleri iceren FUR-KAC.
Yorum