Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Arkadaşlar tepki nereden gelecek ben %10 a kadar olabilecek bir tepki bekliyorum ama noktasal olarak tahmin edebilen var mı? Bahanesi ile birlikte tabi. Şuradan tepki gelecek ama nereden
buralardan vob için bır cıkış gelmesı lazım.ama bu tepeye gıdecek bır yolculukmu yoksa bu son dususun duzeltmesımı olur onun cevabını pazartesı salı alabılırız.
sevgılı yemekçi ile bu düşüşün abartı ve yalan oldugunu belırtmıştık...dow bızı yanıltmnadı 9850 den tekrar 10000 ustune attı...pazartesı salı efg ne yapacak bakalım......
sevgılı yemekçi topık olarak pazartesı salı gelecek hareketın duzeltmemı ve bır asagısı daha varmı yoksa senın belırttıgın aralık cıkışının benzerımı olacak
onu çözebılırsek buyuk balığı yakalarız....
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
sevgılı yemekçi topık olarak pazartesı salı gelecek hareketın duzeltmemı ve bır asagısı daha varmı yoksa senın belırttıgın aralık cıkışının benzerımı olacak
onu çözebılırsek buyuk balığı yakalarız....
Normal koşullarda en az 2 gün buralarda oyalanmalı
Yükselecekse ondan sonra yükselmeli
yanı kabaca 1000-1500 puanlın bir bantta
biraz zaman geçirmeli
Şayet pazartesi ve salı hızlı yükselişler olursa
bu sıhhatlı bir yüseliş olmaz
peşinden daha sert düşüş gelir
Bu arada ben aralık çıkışı benzeri bir çıkış bekliyormuyum
İşte ona pıyasa karar verecek
Sadece efg kasımda da böyle bir satış dalgasında bulundu
Devamındada ciddi yukarı hareket oluştu
aklımızda bulunsun
zaten bugün o hareketlere bakmaya çalışacağım
Peki EFG nin bu kadar satışından sonra ne olmuş diyenler varsa
Aralık ayında borsa nereye gitmiş diye grafa bakabilirler
Efg o kadar satışı yaparken toplamda 50 bin küsur uzunu vardı yanlış hatırlamıyorsam.20-25 binlere düşmüştü.Şu anda toplamda 3000 küsur şortta gözüküyor toplamda...
selamlar
Bir sorum olacak. Ben oldukça acemiyim. Evimdeki pc yi kullanarak Vob'da işlem ve İmkb'de hisse alım satımı yapmak istiyorum.
Aşağıdaki platformlardan hangisini önerirsiniz?
Metastock, Matriks, FX2000, Metatrader yada benim bilmediğim başka bir platform.
Acemi olduğumdan, bunların dilini de yeni öğreneceğimden sizce en kolayı hangisidir? Hangisine başlayayım? Bu platformları kullanmak açısından, kendi kendime çalışarak, kaynaklar(kitap,cd,döküman) var mıdır? Yada hangisinde en çok vardır?
İşlemleri bir aracı kurumdan yapmak gerekecek, hangisini tavsiye edersiniz?
Ben daha güvenli olması açısından bankada hesap açtırmak istiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?
Aracı kurumların önceden yukarıdaki platformları sağladıkları ve eğitim verdiklerini de duymuştum.
Yukarıdaki konularda bir şeyler yazarsanız, çok iyilik yapmış olursunuz...
Cevaplar için çok teşekkürler...
kendı adıma derınlıklı matrıks kullanıyorum ve memnunum dıger platformlar hakkında bır bılgım yok ayrıca yenı baslayacak ısenız en az 6 ay demo hesapta işlem yapmanızı önerırım.vob pıyasası tehlıkelı bır pıyasa mantıgını anlamak 1 yılımı aldı.hangı sıstemı kullanırsanız kullanın hıc bır işe yaramıyor.ve ınsan pısıkolojısını bozuyor.bunun için portfoyunuz kadar demo hesap acarak ılk 6 ay kendınızı test edınız.ben bunu yapmış olsam bu pıyasaya hıc bulasmadan bırakırdım.basladıktan sonra bagımlılık yapıyor ve bırakılmıyor..
aracı kurum konusunda bugune kadar hıcbır aracı kurumdan şikayet duymadım.ky nın kurumu sanko kontrat bası dusuk bır komısyon alıyor.benım calıştıgım kurum fınansonlıne ve onbınde 4 komısyon oranı var duyduguma göre bankalarınkıde bundan daha yuksek ve şu ana kadar kurumumdan herhangı bır sıkayetım yok.
benım sıze soyleyeceklerım bu kadar belkı dıger arkadaslarda yazarlarsa daha cok bılgı sahıbı olursunuz...
vob mantıgını anladıktan ve flat kalmayı ögrendıkten sonra en guzel pıyasa.....
1 nolu pasta kasım ayı içerisindeki efg nin en yoğun sattığı günü gösteriyor
11.11.2009 tarihinden 20.11.2009 tarihine kadar efg yaklaşık olarak 25.000 çivarında long kapamış
buna mukabıl 25.000 çıvarında daha longu bulunmakta
Araya giren bayramdan sonra çok ciddi yükseliş olmuş Yanı efg nın 10.000 kontrat sattığı gün
o vadenin en düşük günlerinden biri olmuş
Diğer pastalardan bana göre en önemlisi
31.12.2009 dan başlayan 05.02.2010 pastasıdır
Buradada görüleceği gibi
efg ve iş longları kapayıp kısaya geçmişler
Peki bu durumda tahmınım ne
50.800-900 üstünde kalmaya devam edebilirse
yukarı bir atak daha gelebilir
bir iki gün hafıf yukarı yönlü bir yatay dan sonra
Gelişen Bu atak kısa vadeli olmalı ve yıkıcı olmalı
yavaş yavaş gelişen bir atak olmamalı
Vade sonu içinse