Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
(yenileme) abd'de dis ticaret acigi beklentilerin uzerinde
abd'de dis ticaret acigi suvat ayinda beklentilerin uzerinde bir artis gosterdi.
Tuketici urunlerinnde yasanan ithalat artisi ve sanayi urunlerinin ithalatindaki
artis petrol ithalatainin son 11 yilin en dusuk seviyesine gerilemesini golgede
birakti.
Abd ticaret bakanligi'nin aciklamasina gore subat ayinda dis ticaret acigi yuzde 7.4
oraninda artisla 39.7 milyar dolar oldu. Bununla birlikte abd'nin cin'le olan dis
ticaretindeki acik son bir yilin en dusuk seviyesine geriledi.
Ocak ayi dis ticaret acigi ise 37.29 milyar dolardan 36.95 milyar dolara revize
edildi.
Subat ayi dis ticret acigi beklentilerin uzerinde oldu. Beklentiler subat ayinda
dis ticaretin 39 milyar dolar acik vermesi bekleniyordu.
Subat ayinda abd'nin ihracati yuzde 0.2 oraninda artisla 143.17 milyar dolar oldu.
Bu rakam 2008 yili ekim ayindan bu yana en yuksek seviyeyi ifade etti. Ithalat ise
yuzde 1.7 oraninda artisla 182.88 milyar dolar olarak gerceklesti.
Reel dis ticaret acigi yani enflasyona gore duzenlenmis dis ticaret acigi ise subat
ayinda 42.42 milyar dolar oldu. Bu rakam ocak ayinda 40.93 milyar dolar seviyesinde
idi.
nacizane benim fikrim (daha garanti olması açısından) long için 73.750 nin yukarı geçilmesi olmalı.bir satış dalgası daha gelecek gibi duruyor.saygılar bol kazançlar
rajkamlarda örtüştük n culex
saat 17 ye kadar yukarı rampa başlangıcı 73.725--ancak 73.800 önemli..
Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..
Cuma dahil 3 gündur yurt dışına ters vaziyetteyiz
Artık yukarıya çok inanmamak lazım
yukarı gitmek isteyen pıyasa bunu kullanması lazımdı
Özellikle dün kullanması gerekirdi
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
Yorum