Serbest bölge

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • HaciDimitri
    Demirbaş
    • 05 Haziran 2009
    • 0

Serbest bölge

benim aldığım pozun yanlış olduğunu düşünen biri beni eleştirsin ki ben yanlış yerde olduğumu anlayabileyim. bu şekilde eleştiriye, karşı pozda olanların yazılarına tahammül gösteren arkadaşları buraya bekliyorum.

paylaşım sadece grafik, bilgi ile sınırlı kalmasın fikirlerde paylaşılsın.
    Vur kaç çok eski bir savaş sanatıdır. Bir zamanlar aşkta da kullanılmıştır. Günümüzde borsada kullanılmaktadır.
  • HaciDimitri
    Demirbaş
    • 05 Haziran 2009
    • 0

şimdi yine dowun son dakika hareketine doji diyecekler.
    Vur kaç çok eski bir savaş sanatıdır. Bir zamanlar aşkta da kullanılmıştır. Günümüzde borsada kullanılmaktadır.

Yorum

• HaciDimitri
      Demirbaş
      • 05 Haziran 2009
      • 0

imkb 100 ilk 5 para giriş çıkışı.

Yorum

• KUTERO
        Beybaba
        • 19 Temmuz 2007
        • 437

HaciDimitri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        şimdi yine dowun son dakika hareketine doji diyecekler.
        son dakikayı bilmemde,
        gün sonu oluşan muma, eğer gövdenin üzerindeki nokta gibi çıkıntı olmasaydı " asılan adam " derdim..

hayırlı olsun topiğin..
        İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
        İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• simurg
          Administrator
          • 10 Mart 2007
          • 9248

HaciDimitri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          benim aldığım pozun yanlış olduğunu düşünen biri beni eleştirsin ki ben yanlış yerde olduğumu anlayabileyim. bu şekilde eleştiriye, karşı pozda olanların yazılarına tahammül gösteren arkadaşları buraya bekliyorum.

paylaşım sadece grafik, bilgi ile sınırlı kalmasın fikirlerde paylaşılsın.
          Hayırlı olsun topiğiniz...Kolay gele...
          https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• HaciDimitri
            Demirbaş
            • 05 Haziran 2009
            • 0

çizelgeye dikkatli bakarsanız bım aş den para çıkışı hızlanmış. bu krizin bitiyor olduğuna işarettir. bim aş hem temel gıda satması hemde ucuzluk marketi olması dolayısı ile kriz boyunca en çok rağbet gören market ve aynı zamanda rağbet gören hisse idi.
            diğer taraftan bankalara para girişi çığ gibi.

Yorum

• HaciDimitri
              Demirbaş
              • 05 Haziran 2009
              • 0

krizde gelinen son nokta. (Kaynak TÜİK)

Yorum

• KazimBorazan
                Yasaklı
                • 14 Mayıs 2009
                • 0

Krizin bittiğine işaret olarak Bim Aş'den para çıkışı var demek

ciddiyetsizliktir. “Kriz ne zaman bitecek?” sorusuna genel bir cevap olarak

da şu kadarını belirteyim:1980’lerde ABD’de % 12 gibi bir tasarruf oranı

vardı.Amerika’yı sermayesinin ve doların

gücüyle üretmeden tüketen bir ekonomiye dönüştürmeye başlayan bu

süreç boyunca tasarruf oranı sürekli olarak düştü, böylece Amerikan

ekonomisi 1990’lara % 7’lik, 2000’lere ise % 2’lik bir tasarruf oranıyla girdi.

2001 resesyonundan çıkabilmek için şişirilen mortgage-gayrimenkul merkezli

son finansal balon döneminde Amerikan hane halklarının tasarruf oranı

negatife döndü. Bu anormal gelişmenin diğer cephesi de Amerikan

ekonomisindeki borç stokunun (Yalnızca kamu borcu değil, her türlü

borçlanma) daha önce hiçbir ekonomide görülmemiş boyutlara tırmanması

oldu.ABD ekonomisi 1980’lere % 150 düzeyindeki bir toplam borç/GSMH

oranıyla girmişti. Geçen yıl bu oran % 360’a ulaşarak dünya rekoru kırdı.

ABD’de tasarruf oranı % 15 civarına ulaşıp uzunca bir süre orada kalarak

toplam borç/GSMH oranını % 150 civarına gerilettiği zaman ABD’nin

ekonomik krizi bitmiş demektir. İşte o zaman bizdeki kriz de biter.

ABD’de üç dönemdir süregelen ekonomik daralmanın ardından şimdilik

Amerikan hane halklarının tasarruf oranı ancak % 3’lere çıkabildi.

Acaba kriz bitti mi?

Yorum

• HaciDimitri
                  Demirbaş
                  • 05 Haziran 2009
                  • 0

sayın kazımborazan haklı olabilirsin, ama benim prensibim hiç bir zaman makro ekonomik hesaplar içine girmem ve kafa yormam. buna gerekte olmadığını düşünüyorum. çünkü makro ekonomiyi çok daha iyi yorumlayıp yatırım yapanlar var. ben bunları takip ederim.

kapasite kullanım oranları ve sanayi üretimi grafiğine bakarsan ordada aynı olayın teyit edildiğini göreceksin.

buradan sonra her yol krizin bitişine gider.

Yorum

• halojen
                    Fibo Trader
                    • 20 Mart 2009
                    • 0

topik hayırlı olsun sn.HaciDimitri...
                    piyasalar tekerrürden ibarettir..

Yorum

• deniz151
                      Yeni üye
                      • 02 Mayıs 2009
                      • 6

Selamlar
                      Yeni topiğiniz hayırlı olsun, sizi diğer sitede üye olmadan uzun süredir takip ettiğimi belirtmeliyim.Sohbet konularınız güzeldi.

Krizin devamı konusunda iki görüş çarpışıyor gibi; şu anda "v" şeklindeki gelişmelerin
                      -"W" şeklini alacağı konusunun kaçınılmazlığı
                      ve diğeri ise
                      - Doların aşırı değer yitirmesiyle girilecek enflasyonist ortamın yeni ve şekilsiz bir krize neden olacağı (ABD 10 yıllıklardaki yükseliş ilk gösterge)

Yalnız bu ikincisinin DOW'u 20000'lerin bile üstüne atabileceği öngörülüyor. Tabi değersiz dolarla
                      Benim dileğim ise, kriz devam edecekse ikinci şeklinde olması (Tabi sonlanması tartışılmaz şekilde iyi de)

Yorum

• HaciDimitri
                        Demirbaş
                        • 05 Haziran 2009
                        • 0

syn deniz bu kriz çözülür. amerika tarihte ne badireler atlatmış bunuda çözer. bu krizin tek ve temel sebebi bush idi. bush gittiğine göre sorunlar düzelir. reel piyasa geç bile düzelse finans piyasaları bunu önceden satın alır. burayı düşünemiyor çoğu yatırımcı. istiyorlarki piyasa düzelsin herşey güllük gülistanlık olsun ondan sonra alalım. iyide o zaman ben şortluyor olacam

W,V,L,U gibi düzelme öngörenler var. benim tek bildiğim piyasalar insanları şaşırtmaya devam edeceği, rakam veremiyorum ama dip görüldüğüne göre şaşırtma yukarı yönde olması muhtemeldir.

bu senaryo içerde bir siyasi kriz veya doğal afet durumunda rafa kalkar.

Yorum

• deniz151
                          Yeni üye
                          • 02 Mayıs 2009
                          • 6

Sn haciDimitri
                          Bu durumda VOB'daki pozisyonunuzun "long" yönlü olduğu bellide, spot için düşüncenizi önerebilirmiyiz. Benim düşüncem, en azından haziran sonuna kadar her realizayonda alım yönünde gibi.Ama seçilecek kağıtta önemli.

Yorum

• HaciDimitri
                            Demirbaş
                            • 05 Haziran 2009
                            • 0

deniz151 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Sn haciDimitri
                            Bu durumda VOB'daki pozisyonunuzun "long" yönlü olduğu bellide, spot için düşüncenizi önerebilirmiyiz. Benim düşüncem, en azından haziran sonuna kadar her realizayonda alım yönünde gibi.Ama seçilecek kağıtta önemli.
                            spotta vadeli ile aynı devam edecek. ileriki günlerde imf dedikoduları çıkmaya başlayınca çıldıracak, hızına yetişilemeyecek diye düşünüyorum.

bunun tersi yönde bir aksiyon görürsem şort açarım ama öyle bir beklentim yok şu an.

Yorum

• leventaslan
                              Katılımcı
                              • 08 Haziran 2009
                              • 166

Hacım şimdi gördüm,
                              yeni topiğin hayırlı olsun.Ön kendi topiğin.
                              sonunda iş, kendi forumuna kadar gider heralde.
                              https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

Working...
                              X

Debug Information