Tam doğru saptama Yağmur
çer-çöplük
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mutlak uyum gerektiğini iddia ediyor sayın Keten Helvayagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryanlızlığı,sosyalleşmeyi aynı potada nasıl konuşuyoruz?..birbirinden ayrı kalmasa zaten yanlızlık ya da uyumsuzluk olmaz..
sosyalleşme farklı bir konu..
ilkini bi çözelim sonra tedaviye yani sosyalleşmeye geçeriz kanımca..
ya da ben anlamadım konuşulanda demek isteneni
Yoksa insan ruh bütünlüğünün sağlanamayacağını, hastalıklı olunacağını, kabullenmelerle sosyal genel- geçer kuralları bir şekilde kabullenmek ve uymak gerektiğini söylüyor.
Bu şekilde yalnızlığın ortadan kalkacağını norm-ale dönüleceğini iddia ediyor.
......EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........
Yorum
-
insan kendini ne zaman yanlız hissetmeye başlar,sınırları,zamanı,sonu varmıdır..
belli olaylardan sonra mı oluşur..
ya da yaş ile yaşanmışlık ile orantılımıdır..
hayalkırıklıkları bunu ateşlermi...içine kapanma,çıkamama,kendini arama,kendini bulma evreleri varmıdır nasıl geçişler yaşanır..
hıımmmmmm..Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Her olayda, her yaşta belli yalnızlık anları var bence Yağmur,yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterinsan kendini ne zaman yanlız hissetmeye başlar,sınırları,zamanı,sonu varmıdır..
belli olaylardan sonra mı oluşur..
ya da yaş ile yaşanmışlık ile orantılımıdır..
hayalkırıklıkları bunu ateşlermi...içine kapanma,çıkamama,kendini arama,kendini bulma evreleri varmıdır nasıl geçişler yaşanır..
hıımmmmmm..
Bu konuda yazmaya başlarken sözüne ettiğimiz yalnızlık, içe kapanma çıkış yolu bulamama, seçeneklerinhiç birinin tatmin edici olamaması durumuydu. Bu denli yoğun sorunlu anlarda bile sosyalliğimizi yitirdiğimizi düşünmüyorum ruh hastası değilsek.
Her uyum sorunu, ruh hastalığı demek değil ki.
..........EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........
Yorum
-
insan yalnız doğar..
yalnız ölür..
ama insan toplu olarak yaşamaya mecburdur..ihtiyaçları vardır ve puzzle parçaları gibi birbirini tamamlarlar..
yalnız yaşayan canlı türü varmıdır?bilmiyorum..
birlikte yaşarkende kavgaları,savaşları olur.bunlar ihtiyaçlar doğrultusunda gelişir ilk önce..sonraları...günümüze geldiğimizde artık bu topluluk içinde yalnız yaşamaya başlar kimileri..bunların nedenleri niçinleri kabul görmüş bir çok sebepleri var..
ilk insanın yaratılışından,günümüze çok fazla şey konuşmak lazım..bu da sonuca ulaşmamızı çok geciktirebilir konu dağılımları olacağından.
başlıklar halinde ele alsak derli toplu olurmu acaba..Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHer olayda, her yaşta belli yalnızlık anları var bence Yağmur,
Bu konuda yazmaya başlarken sözüne ettiğimiz yalnızlık, içe kapanma çıkış yolu bulamama, seçeneklerinhiç birinin tatmin edici olamaması durumuydu. Bu denli yoğun sorunlu anlarda bile sosyalliğimizi yitirdiğimizi düşünmüyorum ruh hastası değilsek.
Her uyum sorunu, ruh hastalığı demek değil ki.
..........
kalabalıklar içindeyken yalnızlık...bu işte ..
mecburen sosyaliz..işe gidiyoruz..otobüse biniyoruz..kitapçıya gidiyoruz..komşumuzla asansörde karşılaşıyoruz..çocuğumuzun veli toplantılarına katılıyoruz..
ruh hastası değiliz tabii kii.
kendi içimizde yolculuğa çıkıyoruz..değişik şeyler keşfediyoruz..kimimiz kaleme,kimimiz fırçaya,kimimiz silaha sarılıyor..
kendinle konuşabilen,farkı farkedip de farkı kabullenemeyenlerle arasındaki farklılığı nasıl aşarız...konumuz bu..
genelde de çok sosyal insanlarda,çok okuyan,çok araştıran insanlarda görülüyor bu durum bence..Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
yaşamda sorduğumuz o kadar çok soru var ki? cevabı bulunamayan..mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBir cevap bulabileceğimiz şüpheli ama deneriz Yağmur.
.........
cevap aramıyorum zaten...farklı fikirler arıyorum bu konuda..Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
herkese günaydın ve iyi haftasonları. Dün akşam yalnızlığımla kalememi buluşturmuştum yoktum. Konu harika gidiyor ara sıra karışıklıklar hüküm sürmüş. Daldan dala konmuş ama olsun varsın. sayın yağmurun son yazdıklarından alıntı yaparak konuya girmek istedim. Çünkü son yazdıkları toparlayıcı olmuş.yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkalabalıklar içindeyken yalnızlık...bu işte ..
mecburen sosyaliz..işe gidiyoruz..otobüse biniyoruz..kitapçıya gidiyoruz..komşumuzla asansörde karşılaşıyoruz..çocuğumuzun veli toplantılarına katılıyoruz..
ruh hastası değiliz tabii kii.
kendi içimizde yolculuğa çıkıyoruz..değişik şeyler keşfediyoruz..kimimiz kaleme,kimimiz fırçaya,kimimiz silaha sarılıyor..
kendinle konuşabilen,farkı farkedip de farkı kabullenemeyenlerle arasındaki farklılığı nasıl aşarız...konumuz bu..
genelde de çok sosyal insanlarda,çok okuyan,çok araştıran insanlarda görülüyor bu durum bence..
birincisi kalabalıklar içinde yalnızlığı benim kadar çok yaşayan biri olmasın. Yaptığım iş gereğide bu böyle oluyor. Kalabalık içinde ağaca herkes bakıyor gruptaki herkes aynı algılıyor ama ben baktığımda ağaca o kadar çok anlam yükleyip derine iniyorumki, bütün kafalar bana dönüp bakıyor. Asla içimde tutamıyorum düşündüklerimi istiyorum ki farklı bakmayı görüsnler ama benim baktığım yerden bakmasınlar. Zaten bakamazlar bunu istersem baskıcı ve didaktik olurum. En azından aaaa öylemi dedirtmek ve galiba bu açıdanda bakmak gerekiyoru dedirttince, farkı fark edenle farkı kabullenmeyeler arasında az da olsa bir düşünme bağı oluşuyor ve inanıyorumki o an farkı anlamsada farkı farkedemeyenler 2 gün sonra farkı anlayana soru sorma gereği duyuyorlar.
Kendimden niye örnek verip kişisele indiğime gelince, herşey bireylerde başlıyorda ondan. Bazen en güzel anlatma şeklimiz kendimiz olduğumu düşünüyorum.
Yorum
-
Birikmiş çöplerimi atmaya devam..
Bir erkek çocuk tanımıştım. İlk gördüğümde 15 yaşındaydı. Zayıf beyaz tenli tuhaf duruşlu ve yürüyüşlü bir çocuk.
Babası belli değildi. Nesebi gayri sahih. Yani bir p.ç.
Büyük kentin merkezi fakat eski mahallelerinden birinde yaşıyordu annesiyle. Herkesin birbirini tanıdığı ve ne yaptığını bildiği, ihtiyar mahallelerden. Anne terzilik yapıyordu, fakat ailesi varlıklıydı. Kadından ve çocuktan desteklerini çekmemişlerdi. Çocuk "biz" dediğinde annesinin ailesinden söz ediyordu."Bizim arabamız son model" "Bizim falanca yerdeki evimiz" ki bu evlerin adresleri hep değişik oluyordu. "Biz falanca yere gittiğimizde." gibi.
Korkutucu öfke krizleri geçiriyordu. Rengi bembeyaz oluyor, terliyor, titremesini kontrol edemiyordu. Hiç bir şekilde sakinleşmiyordu. Duymuyordu bile.
Hep yalan söylüyordu. Sıradan bir konuşmada bile akıl almaz bir sürü hikayelerle konuşmasını heyecanlı hale getirmeye çalışıyor, olayın benzersiz olması için saçma sapan şeyler uyduruyordu. Konuşmanın önüne geçmezseniz, cümleler anlamsızlaşıyor, tuhaf bir laf seline dönüşüyordu.
Herkesin durumunu bildiğinin farkındaydı. Çevresindeki kimse bunu yüzüne vurmuyor, sosyal ortamında bunun rahatsızlığını duymuyordu.
Bu halde olmasının tek nedeni, kendinin durumu bilmesiydi. O kendince normal biri değildi. Norm dışı yani. Herkes gibi olmayan. Sürüdeki kara koyun..
...............EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........
Yorum
-
adres???mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDeftones ft. Toll / Passenger
Dinleyin derim.
Her daim en iyi damar şarkıları metalciler yapar.
........
nerden dinliyorsun pc de yoksa
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
sevgili mecazmecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYağmur
letssingit.com dan indirebilirsin, LimeWire' a
...
oradan indiriyordum ama son zamanda çok virüs ve başka pislikler gelmeye başlayınca..kaldırdım pc den.diğer borsa prg la kasıyor zaten pc.
ancak dostlardan arkadaşlardan alıyorum artık
)
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
Yorum