çer-çöplük

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • herif
    Katılımcı
    • 21 Kasım 2008
    • 67

Sayın setarin,

İlk olarak tahriklere karşı sakin duruşunuzu bozmadığınız için kutlarım. Elbette öfke ve kızgınlık gerektiren durumlar da var ama bunun için olmaz kanaatindeyim

gecee gece guldurdunuz benibaska bir topikte hic sakin degildi kendisi hayret ayrıca ne oldu acaba basına tasmı dusmus
    :icon4: [I]Farkımı farketmedin ya, artık farketsen de farketmez![/I]

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

herif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sayın setarin,

İlk olarak tahriklere karşı sakin duruşunuzu bozmadığınız için kutlarım. Elbette öfke ve kızgınlık gerektiren durumlar da var ama bunun için olmaz kanaatindeyim

gecee gece guldurdunuz benibaska bir topikte hic sakin degildi kendisi hayret ayrıca ne oldu acaba basına tasmı dusmus
      sizin başınıza kaya düşebilir

konuşma adabını,yazı adabını bir bayan ile nasıl konuşulacağını bilmiyorsanız yazmaya yeltenmeyin.sessizce kıyıdan seyredin.fikirleriniz size kalsın..bu tip düşüncelere sahip birinin fikirlerine zerre değer vermediğimi bilin.
      ya sus,ya git.
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• mecaz
        Tecrübeli
        • 02 Şubat 2009
        • 438

Özel mesaj olarak " daha yaşlı " başlığıyla bir mesaj gönderilmiş bana.
        Ama açılmıyor.
        Okumamı isteyip gönderenden ricam, bir kez daha göndermesi.
        Teşekkürler şimdiden.
        ......
        EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• setarin
          Katılımcı
          • 15 Şubat 2009
          • 136

[quote=herif;62917]Sayın setarin,

gecee gece guldurdunuz benibaska bir topikte hic sakin degildi kendisi hayret ayrıca ne oldu acaba basına tasmı dusmus[/quote

Başıma sizin gibiler düşüyor zaman zamansiz ve siz gibiler her daim güldürüyosunuz beni ya iyiki varsınız siz ve sizin gibiler:081:Eğerki propoganda hissedersem, haksızlık hissedersem ki bahsettiğiniz gibi sakin değilimi bırakın resmen hırlarım, ısırırım, parçalarım. Ama siz şimdilik terbiyeli gitmeye çalışıyorsunuz sorun yok iyi oluyo güldürüyosunuz beni eğleniyorum yani günüme neşe katıyorsunuz
          Benden taş şeklinde kendinizi esirgemediğiniz için teşekkürler. esirgemeyin yalvarırım esirgemeyinki daha güzel meyvelerim olsun. :081:

Yorum

• setarin
            Katılımcı
            • 15 Şubat 2009
            • 136

Sayın mecaz, sayın ketenhelva ve sayın yağmur şu yalnızlık la ilgili muhabetimize devam edelim diyorum ben daha aydınlanamadım. Sayın mecazın fikrini alamadım. ne güzel gidiyorduk yahu. Pek zevkli sizlerle beyin fırtınası yapmak. Yok bu yalnızlık sıktı başka konu çer çöpte payalaşım diyosanız o başka. ;) Aaa tabi bu arada sınırlarını bilen kişilerle beyin fırtınası adı altında tez ve antitezlerle tartışılabilir konularla bence katılımı arttırmalıyız bu topik altında. ;) bu benim nacizane önerim ve fikrim

Yorum

• mecaz
              Tecrübeli
              • 02 Şubat 2009
              • 438

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayın mecaz, sayın ketenhelva ve sayın yağmur şu yalnızlık la ilgili muhabetimize devam edelim diyorum ben daha aydınlanamadım. Sayın mecazın fikrini alamadım. ne güzel gidiyorduk yahu. Pek zevkli sizlerle beyin fırtınası yapmak. Yok bu yalnızlık sıktı başka konu çer çöpte payalaşım diyosanız o başka. ;) Aaa tabi bu arada sınırlarını bilen kişilerle beyin fırtınası adı altında tez ve antitezlerle tartışılabilir konularla bence katılımı arttırmalıyız bu topik altında. ;) bu benim nacizane önerim ve fikrim
              İstediğiniz konuya devam ederiz, istediğinz yerden bir yol ayrımı yapar başka dalda uçarız Sayın Setarin.

Fikrimi hangi konuda almak istiyordunuz?

Topicimiz daim olsun =)

Yorum

• setarin
                Katılımcı
                • 15 Şubat 2009
                • 136

Önce başladığımzı konuyu yani yalnızlığı bitirelim ve topikte devam edelim başka konularla renk katmaya el elle

bu yalnızlıkla kastettiğinizi daha açık öğrenmek isityorum sayın mecaz. Ama anlatmak istediğiniz düşünce farklılığından ve farklı düşünceleri anlatıp dışlanma korkusunun neticesinde gelişen yalnızlık zannımca bahsettiğiniz. yanılıyormuyum?

Yorum

• mecaz
                  Tecrübeli
                  • 02 Şubat 2009
                  • 438

Anlatmak istediğim, dışlanmak değil, anlayabilecek ve gerçekten yargılamadan dinleyecek, anlamaya çalışabilecek insan yokluğundan doğan yalnızlık.
                  Radikal düşüncelere veya davranışlara sahip insanların çoğunun sıkıntısı bu. Radikal olan korkmuyor, ondan korkuluyor. Bu sıradışılığa katlanmak zor. Yargılamadan ve korkmadan aykırıyı kabullenmek zor. Aykırının, tek başınalığı bundan, çünkü rahatsız edici. Yoksa çoğu dışlanmaktan korkmaz. Zaten pek de korkak değillerdir. Ender dile getirirler fikriyatlarını. Biraz itiraza duydukları bıkkınlıktan, biraz yapmacık meraklara duydukları tiksintiden.

Yani o aklı dışarda, kendi düzende bir yapı.

Aslında sağlam bir bünye ve ruh bütünlüğü içinde öylesine yaşayıp gidiyor bu yüzü tanıdık, içi yaratık olanlar, insanlar arasında.

..............

Yorum

• setarin
                    Katılımcı
                    • 15 Şubat 2009
                    • 136

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Anlatmak istediğim, dışlanmak değil, anlayabilecek ve gerçekten yargılamadan dinleyecek, anlamaya çalışabilecek insan yokluğundan doğan yalnızlık.
                    Radikal düşüncelere veya davranışlara sahip insanların çoğunun sıkıntısı bu. Radikal olan korkmuyor, ondan korkuluyor. Bu sıradışılığa katlanmak zor. Yargılamadan ve korkmadan aykırıyı kabullenmek zor. Aykırının, tek başınalığı bundan, çünkü rahatsız edici. Yoksa çoğu dışlanmaktan korkmaz. Zaten pek de korkak değillerdir. Ender dile getirirler fikriyatlarını. Biraz itiraza duydukları bıkkınlıktan, biraz yapmacık meraklara duydukları tiksintiden.

Yani o aklı dışarda, kendi düzende bir yapı.

Aslında sağlam bir bünye ve ruh bütünlüğü içinde öylesine yaşayıp gidiyor bu yüzü tanıdık, içi yaratık olanlar, insanlar arasında.

..............
                    Bence sizde bende ve bizim gibilerde radikal. Eğer radikal olmasaydık zaten kendi içimizde yalnızlıklarımızda kaleme gerek duymazdık. Kalemimiz korkmadan düşündüklerimizi iletiyor zaten. Bizim yanlızlıklarımız belkide benim yalnzılığım derinliğimden(derinliğimizden) kaynaklanıyor işte o derinliklere inenler olamadığı için anlaşılmadığımızı düşünüp veya anlaşılmadığımı düşünüp bu düzende dışarda kalmış gibi hissediyoruz veya hissediyorum.

Yorum

• mecaz
                      Tecrübeli
                      • 02 Şubat 2009
                      • 438

Orta Asya' da yaşamlarına devam eden göçebelerin ( başka türlü yaşamak zor zaten) baş tacı "at".
                      Başkırtlar binyıllardır orada. Bu insanlar," kendilerine muhtaç olan değil, at olarak var olabilen" atları olsun isterlermiş.
                      ( ne çok at yazdım)

Merhameti hep zalimce bulurum zaten.

.................

Yorum

• mecaz
                        Tecrübeli
                        • 02 Şubat 2009
                        • 438

Tabiatı kontrol eden yerleşikler, aynı sistemi insanlar üzerinde de kurmayı ister. Başkasını kendi olarak yaşatmanın, kendimiz için de gerekli olduğunu kavrayamayız.

............

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

ruh bütünlüğü denilen şey sosyal olana bireyin uyum ve katkısı sonucu olur.içiniz topluluktan dışsa bütün gidemezsiniz,velevki bunu süblime etmiş olmayın(yani bir nevii kendini kandırma gibi,örnekleyeyim:kavga etmekten,adam dövmekten delice zevk alan birinin sokakta adam dövmesi yerine gidip boksör olması),parçalanmama,varlıgınızı koruyabilmek olanaksızlaşır.bunu söyleyebilmemdeki temel gerekçe bireyin illaki sosyallige ihtiyaç duymaklığındandır.yani 2 üstteki tanımlama dogru,sonuca erme kısmı hatalıdır.insanın bakkaldan ekmek alrken dışardan ali amca,fatma abla olması ama içinin yaratık olması zaten bir parçalanmışlığın göstergesidir..

ödeve ek:kozmoloji çalışılacak,sosyal uyum nedir,dışlanmışlık nedir,dışlanmışlık yada öyle hissetmenin olası karşı reaksiyonu irdelenecek..bulunan sonuçlar toplamda insan için en basit ve tek ulaşılmaya çalışılan duruma indirgenerek irdelenecek..

hamiş:ödevler külfet ama dogru yapılırsa kazandırdıkları fazladır.hodri meydan..
                          her şey olacağına varır..

Yorum

• ketenhelva
                            ..................
                            • 10 Aralık 2008
                            • 1488

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Tabiatı kontrol eden yerleşikler, aynı sistemi insanlar üzerinde de kurmayı ister. Başkasını kendi olarak yaşatmanın, kendimiz için de gerekli olduğunu kavrayamayız.

............
                            güzel sözcükler,içleride dolumu??yada ısrarla anlatılmak isteneni kısıtlayınız..
                            her şey olacağına varır..

Yorum

• mecaz
                              Tecrübeli
                              • 02 Şubat 2009
                              • 438

Ne mutlu bu uyumu bulabilenlere. Merak ettiğim bir şey var. Yaşadığımız çerçevede bize yanlış gelen ve başedemediğimiz şeylere de uyum sağlayacak mıyız?
                              1. uyum sağlamayacaksak, ne yapacağız
                              2. uyumlu olacaksak, fikir değiştirmiş mi olacağız
                              3. fikrimizi değiştirmemişsek ve uyumlu olmuşsak, buna ne denir?

Ödev yapmayı hiç sevemedim.
                              .......

Yorum

• mecaz
                                Tecrübeli
                                • 02 Şubat 2009
                                • 438

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                güzel sözcükler,içleride dolumu??yada ısrarla anlatılmak isteneni kısıtlayınız..

=) boş konuşuyor gibi mi göründüm size.

Gereksiz alınganlık etmem Sayın Keten Helva.

Anlatılmak istenen şudur: İnsanoğlu çevresindeki her nesneyi kontrol altında tutmak eğiliminde. Bu davranışındaki amacı , üstün varlık olduğu düşüncesinden kaynaklı. Her şey o'na uymalı ve o ( yani insan) her şeyi kendine benzetip emrinde tutmalı ve faydalanmalı.

Oysa maksimum faydayı her nesnenin kendi öz haliyle var olduğu bütünsel bir uyumda bulacaktır. Her şeyin aynı olduğu bir benzerler silsilesinde değil.

Kısaca buna, hoşgörü ve kabullenme denir fikrimce.

................

Yorum

Working...
                                X

Debug Information